PlayStation mění systém trofejí
Novinka PlayStation mění systém trofejí

PlayStation mění systém trofejí

Ondřej Partl

Ondřej Partl

10
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Jiná kalkulace levelů a přidané ranky.

Reklama

Trofeje (achievementy chcete-li) ke hraní neodmyslitelně patří už od PS3 a Xboxu 360, kdy je od té doby lidé loví, čímž ze hry například chtějí vymačkat maximum, případně to mají na vychloubání.

Většina z těchto systémů pak jednoduše funguje a příliš změn se do nich nepřináší. Nicméně PlayStation se rozhodl, že přeci jen své trofeje trochu "překope" a jejich systém během dneška projde nemalou změnou.

Ve výsledku to znamená hned několik větších úprav. Nově se upustí od zavedeného rozpětí pro všeobecnou "trofejní" úroveň, která se pohybovalo od 1 až po 100. Tato škála se totiž nově navýší až na level 999, kdy stávající profily budou převedeny do tohoto nového rozpětí, což v praxi znamená, že pokud aktuálně máte například úroveň 12, tak teď budete mít něco málo přes 200, záležíc na druhu získaných trofejí.

S touto změnou je spojena i upravená kalkulace levelů, kdy budete na nižších úrovních postupovat rychleji a více. Platinové trofeje taktéž budou mít o něco vyšší váhu, takže budou ještě cennější.

K tomu u vašeho profilu naleznete speciální ikonku, která bude naznačovat, na jaké úrovni se právě nacházíte a kolik toho máte získáno. Ve své podstatě se tak bude jednat o ranky, které známe například z kompetitivních her.

PlayStation mění systém trofejí

No a nakonec jsme se dočkali potvrzení, že trofeje získané ze starších generací konzolí se společně s vaším profilem přenesou na PlayStation 5, takže je stále budete mít na jednom místě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama