PlayStation našel náhradu za Jima Ryana, šéfové budou dva
Novinka PlayStation našel náhradu za Jima Ryana, šéfové budou dva

PlayStation našel náhradu za Jima Ryana, šéfové budou dva

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

SIE povede dvojice Hermen Hulst a Hideaki Nišino.

Reklama

PlayStation, respektive Sony Interactive Entertainment (SIE), bude mít od 1. června nové nejvyšší vedení. Pozici a pravomoce bývalého šéfa společnosti Jima Ryana a aktuálně dočasného ředitele Hirokiho Totokiho si rozdělí dvojice dlouholetých manažerů Sony – Hermen Hulst a Hideaki Nišino.

Hermen Hulst, původně zakladatel Guerrilla Games, je v současnosti šéfem PlayStation Studios a právě studiím a jejich hrám se bude věnovat ve své nové roli. Ujme se takzvané Studio Business Group, v rámci níž bude mít na starosti first-party týmy PlayStationu a adaptace značek PlayStationu v jiných médiích, než jsou videohry.

Hideaki Nišino, který byl dosud viceprezidentem SIE, stane v čele Platform Business Group. Ta zahrnuje hardware, technologie, příslušenství a PlayStation Network, ale také third-party studia. Jednat bude s vydavateli i nezávislými vývojáři.

„Je mi ctí, že jsem byl jmenován do tak důležité funkce po boku Hermena. Díky užší spolupráci budeme moci vytvářet neuvěřitelné zážitky pro stále se rozšiřující publikum dnes i v budoucnu,“ říká Nišino.

Oba ředitelé se budou přímo zodpovídat předsedovi představenstva Hirokimu Totokimu. Aktuální dočasný šéf PlayStationu, který zastává několik manažerských pozic i v mateřské Sony, ke změnám ve vedení dodává: „Tito dva vedoucí pracovníci budou mít jasné odpovědnosti a budou řídit strategické směřování, aby zajistili, že se i nadále budeme soustředit na prohlubování spolupráce se stávajícími uživateli PlayStationu a na rozšiřování nabídky pro nové publikum.“

Předchozí ředitel a prezident SIE Jim Ryan oznámil konec v čele společnosti loni na podzim, definitivně PlayStation opustil s březnovým završením fiskálního roku. V pozici ředitele strávil pět let, v Sony ale dělal už od roku 1994.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama