PlayStation nevydá do dubna 2025 žádnou velkou hru ze zavedené série
Novinka PlayStation nevydá do dubna 2025 žádnou velkou hru ze zavedené série

PlayStation nevydá do dubna 2025 žádnou velkou hru ze zavedené série

Filip Svoboda

Filip Svoboda

14
Platformy PlayStation PlayStation 5

Tituly typu God of War Ragnarök nebo Spider-Man 2 nečekejte.

Reklama

V následujícím fiskálním roce (do konce března 2025) nevydá Sony žádné pokračování velkého zavedeného IP. Hráči nemají čekat tituly typu God of War Ragnarök nebo Marvel's Spider-Man 2. V hovoru s investory to řekl prezident Sony a od dubna dočasný šéf PlayStationu Hiroki Totoki.

„Co se týče first-party softwaru, chceme se i nadále soustředit na produkci vysoce kvalitních her a na vývoj live-service her. Přestože v současnosti pracujeme na velkých projektech, neplánujeme v příštím fiskálním roce vydat žádné nové velké tituly ze stávajících sérií,“ řekl Totoki.

V souvislosti s tím se věnoval i financím, které spadají pod jeho správu. Ve fiskálním roce 2025 očekává PlayStation propad tržeb a mírný růst zisku. S rozšiřující se základnou hráčů na PS5 vyhlíží Sony příjmy ze strany third-party her. V plánu má samozřejmě také svoje menší tituly, případně nová IP a second-party produkci.

„Pokud jde o byznys, myslím, že je co zlepšovat. A to v oblasti nakládání s penězi, harmonogramu vývoje a naplňování vlastních závazků týkajících se vývoje - to je můj upřímný pohled na věc. Budu pokračovat v dialogu se zaměstnanci, abychom našli správnou cestu, kterou se budeme ubírat,“ sdělil Totoki.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama