PlayStation představuje první plody spolupráce s indickými vývojáři
Novinka PlayStation představuje první plody spolupráce s indickými vývojáři

PlayStation představuje první plody spolupráce s indickými vývojáři

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Obchod s lidmi i závody asteroidů.

Reklama

Investici 100 tisíc dolarů do indického herního průmyslu představil PlayStation loni na jaře. Teď ukazuje první plody spolupráce v rámci India Hero Project. Na svět pomáhá pěti titulům a vývojářské konferenci Develop India.

„Odezva byla velkolepá a sešla se lavina děl, která představila bohatou mozaiku indické kultury, inovací a příběhů,“ píše Sony a blíže popisuje pětici her. Všechny vyjdou na PS5 a PC.

Meteora: The Race Against Space Time

Netradiční arkádové závody, ve kterých se hráči zhostí role meteorů. Chybět nebude souboj, hratelnost má vyžadovat schopnost taktizovat i dovednost při manévrování vesmírem. Kromě PlayStationu 5 a PC se hra od studia Big Boot Games chystá taky na PS VR 2.

Fishbowl

Studio imissmyfriends chystá výpravný titul Fishbowl. Za hlavní témata označují vývojáři žal, propojení a sebepoznání v příběhu plném nostalgie a melancholie. Stejně jako další autoři zasadili svůj počin do Indie, provázet nás má pixelartová grafika a lo-fi hudba. Cestu hlavní hrdinky máme ovlivňovat svými rozhodnutími. Fishbowl má dorazit už brzo.

Mukti

Vývojáři z týmu Underdogs si nevybrali snadné téma. Ve first-person explorativním titulu Mukti situovaném do indického muzea prozkoumáme problematiku obchodu s lidmi. Autoři slibují bohaté vyprávění inspirované skutečnými příběhy a historickým kontextem. Chtějí vzbudit povědomí o tématu a pobídnout k akci.

Requital: Gates of Blood

PlayStation představuje první plody spolupráce s indickými vývojáři

Side-scrolling 2D akční plošinovka inspirovaná egyptskou mytologií. Vypravíme se na cestu odplaty do podsvětí Duat s cílem porazit strážce jeho bran. Kromě běžných nepřátel narazíme také na bossy, mezi kterými nebudou chybět samotní bohové. Na hře pracují Holy Cow Productions.

Suri: The Seventh Note

Zpátky do Indie, tentokrát mytické v podání vývojářů ze studia Tathvamasi. Suri: The Seventh Note staví na hudbě a rytmu, v němž má pulzovat celý herní svět. Jinak půjde o 2D explorativní akci – plošinovku, která nabídne mytologický příběh, řadu charakterů i rozličná prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama