PlayStation VR2 bude možné připojit i k PC
Novinka PlayStation VR2 bude možné připojit i k PC

PlayStation VR2 bude možné připojit i k PC

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

7
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Sony tuto možnost už testuje.

Reklama

Společnost Sony na trh v únoru loňského roku uvedla druhou generaci svého VR headsetu. Zařízení nazvané PlayStation VR2 doprovodilo při vydání několik větších titulů v čele s exkluzivitou Horizon Call of the Mountain a VR verzemi her Gran Turismo 7, Resident Evil Village či No Man's Sky. Portu pro nový headset se samozřejmě dočkaly také dlouhodobě nejpopulárnější VR tituly jako Beat Saber, Pavlov a Job Simulator. Navzdory solidnímu nástupu ale přísun větších a opravdu zapamatovatelných titulů, které by samotné zařízení dokázaly prodat novým hráčům, postupně opadl.

Současný nedostatek titulů by mohlo vyřešit přidání podpory pro PC, které by majitelům headsetu PlayStation VR2 umožnilo přístup k poměrně široké knihovně VR titulů právě na počítačích včetně oceňovaného Half-Life: Alyx. Ačkoli bylo přidání takové možnosti v minulosti spíše nepravděpodobné, tak zástupci Sony na oficiálním PlayStation blogu prozradili, že aktuálně PlayStation VR2 na PC testují. Plnohodnotné kompatibility s počítači bychom se přitom mohli dočkat ještě v průběhu letošního roku.

Zároveň s touto poměrně zásadní novinkou došlo k představení několika chystaných her v čele s tituly Zombie Army VR, Wanderer: The Fragments of Fate a Little Cities: Bigger.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama