PlayStation VR2: Tyto hry poběží na novém headsetu v den vydání
Novinka PlayStation VR2: Tyto hry poběží na novém headsetu v den vydání

PlayStation VR2: Tyto hry poběží na novém headsetu v den vydání

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Lady Dimitrescu na dosah ruky.

Reklama

Ve středu vychází nový set pro virtuální realitu PlayStation VR2. Přináší řadu změn a zlepšováků oproti svému předchůdci, o kterých jste se u nás mohli dočíst v pečlivém zhodnocení. Jako minus ale bývá zmiňováno, že hry z předchozí generace PlayStation VR nejsou zpětně kompatibilní s PS VR2.

To ale neznamená, že s headsetem nebude co hrát. Řada studií potvrdila, že vydají své starší či novější tituly. Většina z nich není exkluzivní pro PlayStation 5, ale přesto některé využívají schopnosti nového headsetu jako třeba haptickou odezvu nebo sledování pohybu očí.

V následujícím přehledu najdete hry, které vyjdou po boku PS VR2 ve středu 22. února. Některé jsou ve formě updatů zdarma pro majitele předchozích verzí. Seznam neobsahuje tituly, které byly oznámené a potvrzené pro letošek, ale tento týden se jich zřejmě nedočkáme (jako například populární Beat Saber).

Horizon: Call of the Mountain

Především touto hrou Sony láká na svou novou technologii. Jde o exkluzivitu pro PS VR2, která se odehrává ve stejném světě jako Horizon Zero Dawn a loňský Forbidden West. Nenavazuje ale přímo na sérii o zrzavé Aloy a mechanických monstrech, spíše je to spinoff.

Navíc jak Martin Zavřel poznal tou "namáhavější" cestou, ve skutečnosti tu místo lovení hlavně šplháte. Hodně šplháte. Hra využívá haptické odezvy a dalších vlastností, které nový headset přináší.

Gran Turismo 7

Poslední vydaný díl ze závodní série Gran Turismo má VR mód pro PS VR2, který vás podle slibů Sony ještě více vtáhne do hry. "Motorsport může být celkem nebezpečný, a tak ti z nás, kteří s ním nemají žádnou osobní zkušenost, to díky VR poznají," píše se například na PlayStation blogu. V autě je možné se taky rozhlížet do stran nebo si lze prohlížet svoje stroje zblízka ve speciálním showroomu.

Resident Evil Village

Ve středu taky vychází mód na PS VR2 pro Resident Evil Village - pro majitele hry na PlayStationu 5 zdarma. Vysoké děsivé dámy by měly být "skutečnější" než dříve a vývojáři slibují "vylepšené pocity jako při dotyku" díky ovladačům Sense. Hlavní hrdina Ethan Winters zde hledá svou ztracenou dceru, která byla unesena do tajemné vesnice. Ve virtuální realitě by mělo být jeho pátrání imerzivní i díky 3D zvuku a ozvláštněné možností držet naráz dvě zbraně.

No Man's Sky

No Man's Sky jakožto jeden z velmi populárních titulů pro virtuální realitu vydává update zdarma i pro PS VR2. Slibuje, že využívá ovladače Sense i schopnosti nového headsetu tak, aby se naše "pocity z ponoření do hry a uvěřitelnosti posunuly ještě dál". Prozkoumávání planet a vesmíru bude obsahovat všechna vylepšení, která titul během let nabídl a díky nimž se z nepříliš chválené hry postupně stal hit.

Tetris Effect: Connected

Asi netřeba představovat jednu z nejprodávanějších her na světě, postavenou na skládání kostiček a mazání řádků. Varianta Tetris Effect, která vyšla v roce 2018, byla populární i na předchozí mašině PS VR nebo na jiných zařízeních mimo PlayStation. Příchod hry na "dvojku" v den vydání tak není velkým překvapením. Využívat by měla haptickou odezvu i systém sledování pohybu očí. Ve středu 22. února navíc vychází i verze pro PlayStation 5 pro ty, kdo headset pro virtuální realitu nevlastní. Update obsahuje několik nových módů pro všechny platformy.

Kayak VR: Mirage

Tento simulátor je přesným opakem rychlého padání kostiček. Jen tak si proplouváte australskými kaňony nebo vodami Kostariky, prohlížíte si okolí a delfíny, relaxujete a do toho pádlujete. Vývojáři se chlubí fotorealistickou grafikou, která láká k prozkoumávání. Titul by měl být vhodný pro nováčky v oblasti VR i zkušené "veterány", protože hra nabízí taky náročnější pasáže, kde je potřeba plout rychleji a zároveň se precizně vyhýbat ledu nebo jiným překážkám.

Další tituly:

2MD: VR Football Unleashed All-Star

After the Fall

Altair Breaker

Awesome Asteroids

Cave Digger 2: Dig Harder

Cities VR: Enhanced Edition

Cosmonious High

Demeo

Drums Rock

Dyschronia: Chronos Alternate

Fantavision 202X

Garden of the Sea

Job Simulator

Jurassic World Aftermath Collection

Kizuna AI: Touch the Beat!

Moss

Moss: Book II

NFL Pro Era

Pavlov VR

Pistol Whip

Puzzling Places

Rez Infinite Song in the Smoke: Rekindled

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition

Swordsman VR Synth Riders: Remastered Edition

Tentacular

The Last Clockwinder

The Light Brigade

The Tale of Onogoro

Thumper

Townsmen VR Unplugged - Air Guitar

Vacation Simulator

What the Bat?

Zenith: The Last City

Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama