Plná verze Chernobylite později
Chernobylite Novinka Plná verze Chernobylite později

Plná verze Chernobylite později

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Kompenzací by nám ale mělo být více obsahu.

Reklama

Atmosférický survival Chernobylite od tvůrců z The Farm 51 (Get Even, World War 3) můžeme hrát již od druhé poloviny roku 2019, jelikož během ní dorazil do předběžného přístupu na Steamu.

Titul už v této předběžné verzi nabízí zajímavou atmosféru okolí zničeného Černobylu, která je ale poněkud divně míchána s nadpřirozenými prvky, kde nechybí ani cestování prostorem a časem, což jinak povedenou atmosféru poněkud degraduje.

Pokud vás nicméně zajímá náš názor, můžete si přečíst naše starší dojmy. Jen tedy upozorním, že pochází z úplně první verze hry, tudíž dnes již situace je zase trochu jiná.

Vývojáři posléze plnou verzi hry na PC chystali na první kvartál roku 2021, avšak to aktuálně již neplatí.

V nedávné zprávě byl totiž oznámen odklad finální PC verze na druhý kvartál roku 2021, bohužel bez přesného dne (ale ten by měl být představen brzy).

Tento odklad však není způsoben tím, že by autoři nestíhali. I přes problémy, které přinesla pandemie nemoci Covid-19, se vše stíhalo podle plánu, avšak nakonec bylo rozhodnuto, že se titul posune kvůli tomu, aby se hráči dočkali při vydání co nejkompletnějšího zážitku, kdy původně chystané věci do DLC budou součástí již základní plné verze.

To v praxi znamení, že plná verze Chernobylite bude větší a nabízející obsah, jenž ještě více prohloubí zážitek z hraní. Tento obsah se posléze skládá z nové lokace, zbraní, nepřátel, vylepšené kooperace s dalšími charaktery ve hře a hromady úprav jádra hry.

Druhým důvodem tohoto odkladu posléze je skutečnost, že díky vydavateli All in! Games se bude hra překládat i do italštiny, čínštiny, japonštiny a portugalštiny. Navíc se všechny dosavadní jazyky (včetně toho českého) dočkají úprav, aby překlad do nich působil ještě lépe. Tvůrcům navíc bylo umožněno nahrání dabingu (angličtina a ruština) v profesionálním studiu s profesionálními herci, tedy i zde se dočkáme vylepšení.

Vlastníci předběžného přístupu se navíc brzy mohou těšit na další velký patch, dodávající do hry hromadu dalšího obsahu.

Nakonec jsme se dočkali ujištění, že se stále tvrdě pracuje na konzolové verzi pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S, kdy vydání těchto variant by mělo být blízko PC verze.

Chernobylite si aktuálně můžete na Steamu zakoupit za 24,99 eur (650 Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama