Počítačové hry - pandemie nebo všelék společnosti?
Blogy čtenářů Článek Počítačové hry - pandemie nebo všelék společnosti?

Počítačové hry - pandemie nebo všelék společnosti?

Anonymní

Anonymní

Stále častěji se ukazuje v televizních zprávách, že lidé na sebe neberou ohled,vytvářejí chaos, fotografujií lidí v ulicích,vraždí se navzájem,…

Reklama

Stále častěji se ukazuje v televizních zprávách, že lidé na sebe neberou ohled,vytvářejí chaos, fotografujií lidí v ulicích,vraždí se navzájem, vykrádají obchody nebo banky, obecně se nesnášejí. Politiky mnoha zemí, včetně naší vlastní, se snaží chránit společnost před hrami se zvýšenou mírou krutosti. Takže, např. si vemte, že příjde befél uvalit omezení na prodej her s ratingem 18 +. Pravděpodobně budou v obchodech k dostání pouze po předložení pasu nebo občanského průkazu k prodeji tak námi oblébeného kontrabandu :-D. A pak taky krvavé hry, aby děti nebyly násilné ve společnosti.

 

Na druhou stranu, mnoho učenců tvrdí, že násilné hry mají opačné vlastnosti pomoci  kterých můžeme házet negativní myšlenky které by u (některých) jedinců mohli realizovat. Například Ten muž přišel domů z práce / školy /, všude měl trápení, starosti a měl chuť k mučeni a jiným obscénnostem. Vzal počítač, se obrátil na některé slashers / střílečky / horory, ve kterém vraždil a může rozsekat ostatní na malé kousky a vložit je do krvavého vývaru. Posadil se za hodinu nebo dvě a různé "hybridy" kolem něj vypadali hned o něco hezčí. A to vše přinéslo radost a psychicky si odpočinul prostě utekl s jeho každodeních domácích úkolů/ chození s přáteli / manželskými povinnosti atd.

Takže co myslíte? Jsou zdraví škodlivé, ať už počítačové hry se zvýšenou brutalitou, nebo ne? Podrobněj popíšu všechny tři typy u kterých se potencionální vyvrhel společnosti může uspokojit.

Střílečky

Tak tady to může být bráno jako příklad každého jednotlivého střelce. Hráč bude muset zničit spoustu nepřátelských tanků jako Rambo ze zámoří nebo Schwarzenegger ve svých nejlepších letech. No, vše je jednoduché. Alespoň příběh, lineární místa (většinou) a definovaný arzenál.Na jedné straně, co to je? Jak se bavit o politice, lidé hrají tyto hry na několik týdnů nebo dokonce dnů. Pak uchopí zbraň a postřílí kolemjdoucí na ulici nebo v jejich škole. Tyto hry kazí charaktér a je nutné je zakázat.Ale ve skutečnosti, že osoba hraním her (zejména v multiplayeru) zvyšuje reakční rychlost, pozornost, taktické a týmové myšlení.

To už je opomíjeno.

Slashers

Co je slashers? To je hra, kde hlavní postava, obvykle s velkým mečem v pohotovosti a neuvěřitelnými kombinacemi seká hordu nepřátel, ať už jsou to lidé nebo démoni,příšery aj. Nicméně, jak ukazuje studie, slashers pomáhá cítit se lépe v prostoru, rozvíjí logické myšlení. Pojďte si vzpomenout, co za komba jsme museli udělat aby jsme porazili nějakého Bossa. Jen slashers nám umožňují vyvinout nějaký smysl pro styl, pozdravy posílám ze série Devil May Cry či God of War.

Hrůza

Co hrozí fanouškům hororu podle politiků. Schizofrenie: univerzální (názor) samozřejmě. Lidé budou uzamčeny ve svých pokojích, strach z otevřených prostranství, a to ještě v nejlepším případě. V nejhorším případě, zabijí / mučí / znásilní a tak podobně. A pak, že mají  hodně výdavků na psychiatrické léčebny, aby zajistily pacientům co nejlepší péči. No, prostě není to rentabilní.Bohužel, opět omyl. Horror učil především jednat klidně a odložit paniku. Také, většina her tohoto žánru je neoddělitelně spojena s puzzle a hádanky o výhodách doufám, že tu není nutné koktat.:-D

Celkové shrnutí

 

Neříkám, že všechny hry nejsou neškodné pro všechny lidi. Budou vždy psychicky nevyvážení lídé, kteří prohrou v každém levelu Manhuntu budou demolovat společnost. Ale hry také nelze vinit za všechno. Každopádně, realita je mnohem děsivější a brutální, než některé hry. Nevěříte mi? Zapněte televizor a sledujte zprávy. V tom, co se děje, to nemám samozřejmě za zlé hrám.

PS:  Serii God of War,  Devil May Cry, Fallout a Dead Space jsem už dávno hrál no žádné nepřirozené touhy po průchodu těchto her jsem se ještě  nesetkal :-D

Díky za pozornost!

Jaký je na to Váš názor?

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama