Podívejte se na grafické srovnání Gran Turisma 6 a Forzy 5
Forza Motorsport 5 Novinka Podívejte se na grafické srovnání Gran Turisma 6 a Forzy 5

Podívejte se na grafické srovnání Gran Turisma 6 a Forzy 5

Denis Rus

Denis Rus

64

Generační skok nemusí být na první pohled příliš patrný, ale v přímé konfrontaci je… příliš patrný.

Reklama

Není žádným překvapením, že z prvních her na novou generaci konzolí si člověk nevykoulí oči z důlků. Ano, vypadají lépe, ale když se podíváte na tituly jako Assassin’s Creed IV nebo Call of Duty: Ghosts, které vycházejí jak pro stávající PS3 a X360, tak i PS4 a Xbox One, rozdíly v grafice musíte hledat spíš pod lupou nebo na videu s přímým porovnáním než že by vás okamžitě praštily do hlavy. Když si ale vedle sebe postavíte tituly, které jsou vyvíjeny na odlišnou generaci a mají je na triku jiné týmy, vychází z tohoto duelu staré mašinky jako zpráskaní psi.

Podobnému porovnání nyní neušly závodní hry Gran Turismo 6 pro PS3 a Forza Motorsport 5 pro Xbox One. Forza je na tom podstatně lépe co se týče kvality textur, osvětlení či vyhlazování. Dále svého konkurenta překonává v míře detailů, které sice nemají na samotné závodění až takový vliv, ale dodávají celému zážitku na uvěřitelnosti. Jedná se například o živější svět kolem trati tedy větší množství lépe zpracovaných objektů, jako jsou budovy, tribuny, případně fanoušci postávající na ochozech a za oplocením.

Vlastní obrázek o kvalitě zpracování obou her si jistě uděláte nejlépe sami na přiloženém videu a obrázcích. Jen mějte na paměti, že zatímco Forza 5 běží na novém hardwaru, GT6 šlape na sedm let starém železe. Obě dvě si své fanoušky jistě najdou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama