Total War: Warhammer 3 Novinka Podívejte se na legendární průchod kampaně TW: Warhammer 3 od jednoho z našich čtenářů

Podívejte se na legendární průchod kampaně TW: Warhammer 3 od jednoho z našich čtenářů

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

2
Platformy Windows PC

Jediná chyba může znamenat konec.

Reklama

Dílem tvůrce je vedle přiložených záběrů a obrázků, také samotný text.

V současné dny studio Creative Assembly umožnilo všem, kdo drží Warhammer 3, hrát největší kampaň v bohaté historii této firmy a strategií vůbec, pod názvem "Nesmrtelné říše". Původní podmínka vlastnit předešlé dvě epizody této trilogie, byla i díky petici komunity, anulována. Tím se Vám za cenu běžného AAA titulu, dostalo možnosti stát se součástí krutého, bizarního, vtipně nevkusného světa, kterým Warhammer Fantasy je a to skrze fungující otevřenou hratelnost (sandbox), který v žánru nemá konkurenta a obdoby.

Desítky hratelných frakcí, v úvodu kampaně TW: Warhammer 3 takřka tři sta provincií, však může kadeta pochopitelně odradit. Proto zde zveřejňujeme průchod této hry od našeho čtenáře Jiřího Neuberga na LEGENDÁRNÍ obtížnost, který může posloužit i jako jistý manuál, jak hrát i na nižší úroveň taktické a strategické výzvy. Tímto vítejte v kampani za jednu u nejoblíbenějších frakcí ve hře: Karla Franze z provincie Reikland. Tato kampaň má své výrazně specifika: Na strategické úrovni systém věrnosti kurfiřtů (11+1 provincií), kdy po dosažení 10 úrovně (tato úroveň je zobrazena na vlastní mapě pod ikonou zelené pečetě "Kurfiřti") je možno za penalizaci 3 bodů Říšské autority (lišta v horní části mapy světa), konkrétní frakci připojit k provincii Reikland.

V úvodní fázi kampaně TW: Warhammer 3, je vhodnější toto spojenectví dočasně odmítnou s přičtením jednoho bohu k říšské autoritě. Míra Říšské autority se pohybuje od mínus deseti bodu, do reálně dosažitelné výše plus 12 až 20. Vždy je třeba dbát, aby tato výše byla minimálně na plus jeden bod. V opačném případě Reikland obdrží řadu negativních postihů. Při mínus deseti bodů, frakci Reikland ostatní kurfiřti vyhlásí občanskou válku. Tedy platí jednoduchá rovnice: K uznání spojenectví je třeba počítat s 33 body autority.

Dále je to funkce prestiže. Ta se zvyšuje za vítězné bitvy a konkrétní události v světe. Je vhodné ji co nejrychleji posunout nad úroveň 2000. Za 1000 bodů, můžete zabraňovat válkám mezi jednotlivým frakcemi kurfiřtů. Tyto specifika, je třeba respektovat a podřídit jím strategickou část hry.

Na nejen legendární obtížnost je tímto vaší prioritou v TW: Warhammer 3, udržet ostatní kurfiřty při "životě", konkrétně provincie: Middenland, Talabecland, Hochland, Stirland, které jsou snadným cílem pro Festuse z Mosazné pevnosti a brutálně AI podvádějící Vlad von Carstein ze Sylvánie. Proto Vaši starostí není expanze, ale stabilizace výše uvedených území a dále hranic Reiklandu s vnějším světem skrze diplomacii, kdy je vhodné válčit v přilehlých jižních provinciích, v úvodu především na území rozdělené Bretonnie a takto dobyté města darovat vhodným frakcím, které se tímto statnou Vašimi spojenci a zabezpečí Vaše hranice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama