Podívejte se na seznam nejpopulárnějších platforem roku 2022
PlayStation 3 Novinka Podívejte se na seznam nejpopulárnějších platforem roku 2022

Podívejte se na seznam nejpopulárnějších platforem roku 2022

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Známý server HowLongToBeat se pochlubil dalším žebříčkem.

Reklama

Známý server HowLongToBeat, který sbírá především statistiky o délce jednotlivých her, zveřejnil na svém oficiálním Twitteru seznam nejpopulárnějších platforem roku 2022. Níže přiložené pořadí asi nejednoho z vás překvapí. První místo žebříčku opanuje PC, které je následováno konzolemi PlayStation 4 a Nintendo Switch. První pětici poté doplňuje PlayStation 5 a Xbox One.

Dalšího zástupce aktuální konzolové generace v podobě Xboxu Series X/S najdete až na sedmém místě za konzolí PlayStation 3. Je nutné poznamenat, že žebříček od HowLongToBeat nijak nereflektuje prodeje jednotlivých platforem.

Vzhledem k dlouhodobé popularitě tohoto agregátoru se ale jedná o data od poměrně velké skupiny hráčů, které minimálně ukazují, že velká část uživatelů stále zůstává věrná minulé konzolové generaci v podobě PlayStationu 4 a Xboxu One. Oba zástupci odcházející generace totiž dokázali porazit své aktuální modely.

Zajímavá je také skutečnost, že pokud přeskočíme "současné" (moderní) pltaformy, najdeme na následujícím místě Sega konzole.

Zástupci HowLongToBeat před nedávnem zveřejnili rovněž seznam nejdohrávanějších a nejvzdávanějších her, na který se můžete podívat v samostatné novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama