Podle Bloombergu bude nedostatek Switchů i v Evropě
Animal Crossing: New Horizons Novinka Podle Bloombergu bude nedostatek Switchů i v Evropě

Podle Bloombergu bude nedostatek Switchů i v Evropě

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Zpoždění výroby komponentů pro konzoli v Číně se prý nakonec projeví i na západě.

Reklama

Začátkem tohoto měsíce oznámila společnost Nintendo skutečnost, že bude mít vypuknutí epidemie koronaviru v Číně vliv na výrobu konzole Nintendo Switch. Primárně měly tyto problémy způsobit nedostatek konzole na domácím trhu v Japonsku. Bloomberg nyní ale přiznává, že nedostatek Switche pocítí také trh v Severní Americe a v Evropě. A to již v dubnu.

Ze zprávy na Bloombergu vyplývá, že omezení dodávky komponentů, pocházejících právě z Číny, negativně ovlivňuje montáž konzole Switch ve Vietnamu. Právě tady se sestavuje převážná většina hardwaru. Jakmile budou odeslány aktuální objednávky a dojdou současné zásoby, bude mít následný nedostatek vliv na zařízení, která mají být dodána do obchodů v dubnu.

Nintendo navíc v březnu plánuje pro Nintendo Switch vydat očekávanou hru Animal Crossing: New Horizon a nedostatek hardwaru bude mít pravděpodobně za následek i snížení prodeje herního softwaru. Dokonce již byly zpožděny dodávky tématických konzolí Nintendo Switch s motivem Animal Crossingu, ale teď se zpomalí i výroba běžných variant Switche a Switche Lite, u kterých se dopad epidemie projeví nejvíce.

Podle Bloombergu ale navíc čínské továrny očekávají, že ještě "nejméně několik týdnů" nebudou schopny obnovit stoprocentní provoz. Výrobci jsou totiž znepokojeními možností, že pokud by s plným nasazením začali příliš brzy, vedlo by to k dalšímu rozšíření infekce koronaviru mezi jejich pracovníky.

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama