Podle šéfa Xboxu je otázkou času, kdy Sony spustí vlastní verzi Game Passu
Novinka Podle šéfa Xboxu je otázkou času, kdy Sony spustí vlastní verzi Game Passu

Podle šéfa Xboxu je otázkou času, kdy Sony spustí vlastní verzi Game Passu

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

13
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Phil Spencer očekává, že i konkurenční předplatné bude obsahovat nové hry v den vydání.

Reklama

Šéf herního oddělení Microsoftu, Phil Spencer, prohlásil, že PlayStation bude nepochybně následovat Xbox a oznámí novou předplatitelskou službu a zároveň konkurenta Game Passu. Phil Spencer na dotaz magazínu IGN ohledně těchto zvěstí uvedl, že podle něj je služba podobná předplatnému Game Pass od Sony nevyhnutelná, přičemž očekává, že v rámci předplatného budou nové tituly dostupné hned první den. "Opravdu se na to nedívám jako na potvrzení. Vlastně, když mluvím s našimi týmy, mluvím o tom jako o nevyhnutelnosti," sdělil Spencer.

Podle šéfa Xboxu je ovšem dobře, když vzniká další varianta Game Passu. "Líbí se mi to, protože to živí naši energii na tom, na čem bychom měli pracovat dál, když pokračujeme v budování věcí, které jsme udělali v minulosti. Protože si myslím, že správnou odpovědí je dodávat skvělé hry, dodávat je na PC, dodávat je na konzole, dodávat je na cloud, zpřístupnit je první den v rámci předplatného. A očekávám, že přesně to náš konkurent udělá," popsal Spencer.

Zajímavé je, že to byl právě Jim Ryan, šéf PlayStationu, který před rokem tvrdil, že předplatná, jako je právě Game Pass, jsou z dlouhodobého hlediska neudržitelná. Navíc jsou v přímém rozporu s filozofií PlayStationu, tudíž už tehdy myšlenku nějakého "PlayStation Game Passu" odmítal. Z toho důvodu je celkem obtížné si představit, že se PlayStation exkluzivní tituly v případném předplatném od Sony objeví hned v den vydání.

Úniky informací o chystaném předplatném od Sony se množí už od prosince, přičemž minulý týden znovu nabraly na síle. Podle dokumentů, které viděla agentura Bloomberg, má nová služba kódové označení "Spartacus" a bude kombinovat současné služby PlayStation Plus a PlayStation Now. Očekává se, že služba bude spuštěna pro konzole PlayStation 4 a PlayStation 5 letos na jaře a bude mít strukturu tří úrovní plateb. Ta první bude údajně zahrnovat stávající výhody služby PlayStation Plus, jako je hraní online a měsíční tituly zdarma. Druhá úroveň nabídne rozsáhlý katalog her jako to mu je v případě Game Passu. Třetí potom přidá rozšířené demoverze, streamování her a knihovnu klasických PlayStation her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama