Podpůrné studio Lost Boys propouští, Embracer si ho ponechal při prodeji Gearboxu
i Zdroj: Gearbox Entertainment
Tiny Tina's Wonderlands Novinka Podpůrné studio Lost Boys propouští, Embracer si ho ponechal při prodeji Gearboxu

Podpůrné studio Lost Boys propouští, Embracer si ho ponechal při prodeji Gearboxu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

O práci přichází bezmála 140 lidí.

Reklama

Studio Lost Boys Interactive propouští 139 lidí. O vlně výpovědí informovali vývojáři na síti LinkedIn, číslo pak upřesnil magazín GamesIndustry na základě zápisu wisconsinských úřadů. Tým patřící Embraceru se zaměřuje na pomoc s hrami dalších autorů.

„Jako podpůrné vývojářské studio jsme přímo ovlivňováni projekty a prioritami našich klientů. Nutnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám na trhu od nás vyžaduje přehodnocení našeho fungování,“ vysvětlují zástupci studia a dodávají, „uvědomujeme si dopad tohoto rozhodnutí na členy týmu, kteří významně přispěli k našim úspěchům. Rozhodnutí o snížení počtu zaměstnanců se nikdy nepřijímají lehce a k tomuto kroku jsme přistoupili až po zvážení všech ostatních možností.“

I přes výrazný počet propuštěných zaměstnanců zůstávají všechny týmy „na svém místě“. Lost Boys neopouští žádný z rozdělaných projektů.

Studio bylo od roku 2022 majetkem Gearbox Entertainment. Při prodeji Gearboxu si ho ale společně s částí vydavatelské větve a týmy Cryptic a Captured Dimensions ponechal v problémech se topící Embracer. Lost Boys se podepsali pod tituly jako Tiny Tina's Wonderlands, New World, Diablo IV nebo PUBG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama