Podrobné info o multiplayerové části GTA 5
GTA 5 Novinka Podrobné info o multiplayerové části GTA 5

Podrobné info o multiplayerové části GTA 5

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

62

Trvalo to, ale čekání se rozhodně vyplatilo. Hra více hráčů v novém Grand Theft Auto totiž vypadá lákavě jako už dlouho nic.

Reklama

GTA Online se nicméně nerodilo snadno. Poprvé o něm totiž studio Rockstar začalo mluvit už v době, kdy teprve pracovalo na GTA 3. Léta vývoje a plánování by se ale měla v každém případě vyplatit.

Třeba v tom, že tvůrci odmítli dělat kompromisy a GTA Online tak údajně vypadá téměř k nerozeznání od GTA 5. Jen detaily na autech v multiplayerové části jsou prý streamované krapet jiným způsobem.

Kromě toho zaznělo, jak už asi víte, že má studio s GTA Online do budoucna velké plány a hodlá gamesu neustále přiživovat novým obsahem. Cílem prý je, aby si hráči vytvořili identitu, která bude sdílená pro všechny hry od Rockstaru.

To se poslouchá obzvlášť dobře, když doplníme, že herní univerzum údajně nemá žádné limity. „Kdybychom chtěli, mohli bychom klidně simulovat celý svět.“ Nic takového prý ale v současné době zodpovědní lidé neplánují.

Teď už ale k tomu nejpodstatnějšímu. Hratelnostním detailům. Pohybovat se budete ve světě s 16 dalšími hráči, nicméně v univerzu jako takovém se jich bude samozřejmě pohybovat mnohem víc. Podle všeho tisíce.

Zachováno zůstalo všechno ze singleplayeru od krádeží, přes kooperativní loupeže, závody a války gangů až po sportování a nakupování všeho možného. Zrovna co se fušek týče, důležité bude kdo je zorganizoval i co máte na sobě.

Můžete si kupříkladu přes obličej přetáhnout masku a až je po všem, snadno se zbavit statutu hledané osoby. Bude ovšem důležité dělat se správnými lidmi. Veškeré peníze totiž dostane mozek v pozadí akce a je jen na něm, jak je přerozdělí.

Pokud by se vám ale předpřipravené mise nepozdávali, není vůbec žádný problém vytvořit si vlastní. Stačí otevřít editor, rozházet spawnovací místa, rekvizity, auta, prostě cokoliv chcete a hurá s tím na Rockstar Social Club Cloud.

Zpočátku ovšem bude možné vytvářet pouze závody a deathmatche; nástroje odemykající další možnosti prý Rockstar pustí do oběhu později. Stejně jako celé GTA Online, když jsme tak u toho. To bude k dispozici 2 týdny po vydání Grand Theft Auto V, tedy 1. října.

Údajně nebude třeba nic zdlouhavě stahovat, pouze zadáte kód. Ovšem to zatím není potvrzeno. Bez ohledu na to, jak to nakonec dopadne, vaše putování začne tvorbou avatara, jenž nebude mít nic společného s postavami z kampaně.

GTA Online totiž časově lehce předchází dějové lince GTA 5 a přistupovat do něj budete moci přes výběrové kolo, kde se váš avatar objeví jako čtvrtá postava, jež ovšem nebude mít s vaším působením v singlu pranic společného.

Zbytek už ale bude probíhat stejně jako v kampani jen s tím rozdílem, že bude absentovat příběh. K dispozici bude i několik tutoriálových misí, které vás seznámí s funkcemi a mechanismy hry více hráčů.

Podle toho jak se vám bude poté dařit budete ohodnocováni, což vám umožní stoupat, nebo klesat, v celosvětovém žebříčku. Do výsledného hodnocení se přitom bude promítat vaše počínání ve všech kategoriích.

Ať už je to jízda, střílení, létání, nebo něco jiného. K vlastním kompletním statistikám navíc budete mít přístup skrze Rockstar Social Club. Aktuálně se nepočítá s vytvořením speciální mobilní aplikace.

Pokud byste se báli, že se rychle propadnete, lze aktivovat tzv. Passive mód, v němž vás nemůže nikdo zastřelit, ale stejně tak nemůžete nikoho zastřelit vy. Netřeba se nicméně bát vyčůránků, alespoň podle vývojářů.

Hráči, kteří se nebudou chovat slušně dostanou status „Bad Sport“ a pokud toho ani potom nenechají, bude následovat přísnější trest. Jak přesně to bude v praxi fungovat, je nicméně nejasné a o účinnosti proto panují jisté pochybnosti.

Závěrem ještě dodejme, že se počítá s přítomností sportů pro dva a více hráčů, aktivit spojených s potápěním, ačkoliv ne hned zpočátku, a že bude možné krást auta ostatním hráčům. Trochu jen zamrzí, že mise mají být údajně v GTA Online krapet jednodušší než třeba loupež v GTA 5. Ale to všechno se prý časem změní. Na začátku budete moci s kamarády vvykrást například banku jako Michael, Franklin a Trevor v traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama