Pokémon Scarlet & Violet pokořil ve Velké Británii všechny letošní hry
Novinka Pokémon Scarlet & Violet pokořil ve Velké Británii všechny letošní hry

Pokémon Scarlet & Violet pokořil ve Velké Británii všechny letošní hry

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Nintendo Switch Switch

Novinka od Nintenda porazila COD, Fifu i God of War Ragnarök.

Reklama

Magazín gamesindustry.biz přinesl aktualizovaná čísla prodejů krabicových her ve Velké Británii za uplynulý týden, na kterých se podepsalo především vydání hry Pokémon Scarlet & Violet. Obě samostatné edice hry (Violet a Scarlet) se umístily na prvním respektive druhém místě žebříčku. Ještě zajímavější je však porovnání s ostatními letos vydanými hry.

Z pohledu prodejů fyzických kopií právě ve Spojeném království za první týden od vydání totiž Pokémon Scarlet & Violet překonal všechny letos vydané hry. Dosavadního hegemona v podobě Fify 23 dokázala novinka od studia Game Freak překonat o 4 %. Pokémon Scarlet & Violet za sebou nechal i další velké tituly letošního roku, mezi které patří God of War Ragnarök, Call of Duty: Modern Warfare 2 nebo Elden Ring. Bylo to přitom právě nové God of War, které bylo před nedávnem blízko překonání Fify.

Úspěch nového dílu je dobře patrný i v porovnání s jinými hrami z univerza Pokémon. S výjimkou Pokémon Sun and Moon, které na konzoli Nintendo 3DS vyšlo v době, kdy značka byla díky tehdejšímu vydání Pokémon Go na vrcholu popularity, nedokázal žádný jiný díl v prvním týdnu dosáhnout na tak vysoká prodejní čísla. Stále navíc nesmíme zapomínat na to, že se jedná o exkluzivitu, která je dostupná pouze na Nintendu Switch.

Ačkoli se stále bavíme jenom o prodejích krabicovek ve Velké Británii, tak jde o dobrý prvotní ukazatel možného budoucího vývoje, který by z Pokémon Scarlet and Violet mohl udělat jednu nejprodávanějších her letošního roku.

Až do 25. listopadu se můžete u nás na webu zúčastnit soutěže o fyzické dárkové balíčky právě k Pokémon Scarlet & Violet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama