Pokémon X/Y
Blogy čtenářů Recenze Pokémon X/Y

Pokémon X/Y

Anonymní

Anonymní

Když něco funguje , netřeba to měnit. Proč ne, pro Pokémon hry to platí již přibližně 15 let a od prvních sérii Pokémon Red, Blue a Yellow až po…

Reklama

Když něco funguje , netřeba to měnit. Proč ne, pro Pokémon hry to platí již přibližně 15 let a od prvních sérii Pokémon Red, Blue a Yellow až po poslední Black and White  se toho skutečně změnilo velmi málo. Vždy platilo to samé a to trénovat své Pokémony, porážet trenéry a stát se nejlepším. Ne že by to nefungovalo, ale opakující scénář který, je jakkoli dobrý , se časem omrzí i největším poke - maniakem. Nintendo nám od X / Y slibovalo revoluční hru s úplně novou grafikou . No promo většinou bývá opěvované ne ale pak už hra.

 

Nový svět, noví pokémoni , nová grafika, nové mechanismy - nová hra. Takto se dá stručně a v rychlosti popsat nový Pokémon X / Y a přece to nevystihne tuto hru v její plné kráse. Ocitnete se na novém kontinentě Kalos , kde jste se teprve nedávno přestěhovali. Místní děti vás vytáhnou ven za místním profesorem Sycamoreom , vědcem, který se zabývá pokémony . Ten vám dá svého prvního Pokémona a vyšle vás na misi - poznat co nejvíce pokémonů a odhalit jejich tajemství atd. Dostanete i druhého Pokémona , a nebude to trvat příliš dlouho. Těmi pokémony budou Bulbasaur , Charmander a Squirtle (připomíná vám to něco? Ano máte pravdu jsou to ti Pokémoni se kterými se začínalo v první generaci). Dobrodružství budete prožívat v partě, tedy s přáteli a jejich pokémony.

 

Co by to bylo za pokémoní hru kdyby tam nebili padouši. A oni budou tentokrát vystupují pod jménem Team Flare. A jejich úkol? Vymýšlet podlé nápady a znepříjemňovat vám hru no a vy tomu budete muset zabraňovat.

 

To co autoři slibovali a na co jsme se těšili byla nová grafika. Tady vás můžu uklidnit, hra je nádherná a i to nevystihuje celou její krásu. Nintendo splnilo to co hlásalo. Jelikož jsem hrál na ND3ds jen dvě hry a z toho jedna byla Pokemon X/Y netroufám si říct jak moc povedená grafika mezi ostatními tituli exceluje. Ale rozhodně bych ji přiřkl vrchní příčku.

 

Konečně je přítomen dynamický pohled, který se vám bude měnit a vy si budete moci celý Kalos vychutnat někdy až z pohledu první osoby.

 

Prostředí dýchá životem, a celý Kalos je nádherně barevný. A to není všechno, protože poprvé si budete svoji postavu moci upravit různými obleky a doplňky. Japonský design je zcela zřejmý , protože hra je dělaná ve stylu klasické anime , ale to asi nikoho nepřekvapí. Velkou změnu zaznamenaly i souboje Pokémonů , které jsou plně animované a až z velké části se podobají svou televizní podobu. Pokémoni mají důvěryhodné animace a grafika jejich jednotlivých pohybů je excelentní. Někdy se vám může stát že Nd3ds nestačí zvládat hru. Je to díky omezenému hardwaru protože hra využívá maximum.

 

Novinkou v X/Y je také možnost Experience Share. No ona vlastně byla i ve starších dílech ale dala se použít jen jednomu pokémonovi který sdílel pak zkušenosti, když nebojoval. Ale tady zmíněný Experience Share se dá vypnout nebo zapnout. To znamená, že funguje i na celou vaši bandu a vy se tak můžete věnovat jen jednomu pokémonovi a ostatní z toho budou těžit.

Obdobných nových funkci je množství a není to vůbec na škodu, právě naopak, přechod hrou je plynulejší, ale mít dobře vytrénovanou partu Pokémonů nedává takový pocit dobře odvedené práce kterou jste jim věnovali jako ve starších dílech a většinu hry nebudete mít skoro žádné problémy porazit všechny trenéry.

 

 

Něco jiného je ale multiplayer, který zde byl posunut o level výš a funguje skvěle. Po připojení na internet se vám zobrazí seznam náhodných hráčů z celého světa a vy si můžete s nimi měřit síly, prohlédnout si jejich promo video, což je každého 20 sekundová animovaná reklama, nebo měnit si navzájem Pokémony. Multiplayer funguje výborně a tím , že je tam velmi aktivní komunita , budete bojovat , měnit Pokémony a setkávat se s hrpmadou nových hráčů z celého světa již relativně brzy ve hře.

 

Další z povedených novinek je Mega Evoluce. Pokémon který ji podstoupí pozor! Jen dočasně podobu bitvy a pak se vrátí do své původní podoby. Jenže ne všichni pokémoni mohou podstoupit Mega Evoluci a musí mít v držení evoluční kámen. Pokémoni vypadají skvěle po evoluci a hned si tuto možnost oblíbíte.

 

Kolik zde najdeme pokémonů? No číslo se zastavilo na 718 pokémonů celkem. Ale jen 68 je počet nových přírůstků. Pokud se někomu zdá, že 68 pokémonů je málo tak ho potěším. GameFreak prý bude dodávat pravidelně content. Čili nový pokémoni a zážitky budou zaručeny.

 

Pokémon X/Y je revoluční hrou co se týče tak dlouhé série kterou generace fanoušků hraje dodnes. Podle mne se jedná o nejlepší kousek z pokémonové edice. Pro fanoušky pokémonů je to nutnost vlastnit tuhle hru. Pro vlastníky Nd3ds šance jak si užít stovky hodin zábavy.

 

Poděkování patří mému kamarádovi Marku Alselovi

Pokémon X/Y

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Přenádherná grafika
Novinky
Multiplayer
Množství contentu
Pokémoni a jejich zpracování
Soubojový systém
Občas se sekne
Spíš dětský děj (ale o tom pokémoni vlastně jsou) :-)
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama