Pokémoni míří na chytré telefony a tablety
Pokémon Go Novinka Pokémoni míří na chytré telefony a tablety

Pokémoni míří na chytré telefony a tablety

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11

Pochytejte, bojujte a obchodujte v reálném světě na mobilech a tabletech s operačním systémem iOS a Android.

Reklama

Pokud jste měli Pokémony spojeny pouze se značkou Nintendo, tak na to můžete klidně zapomenout. The Pokémon Company oznámila novou hru jménem Pokémon Go, vytvářenou pro chytré telefony s iOS nebo Androidem. Svou premiéru si odbude v roce 2016 a je navržena tak, aby přenesla svět Pokémonů do naší reality.

Tento titul je ve vývoji již dva roky a pracuje na něm studio Niantic Labs. Začal ale jako interní projekt ve společnosti Google, která na něm spolupracuje s Nintendem a The Pokémon Company. Junichi Masuda z Game Freak pak pomáhá s designem hry a hudebním doprovodem.

Pokémon Go využívá skutečné údaje o vaší poloze a umožní vám lovit, obchodovat a bojovat s Pokémony, kteří se volně toulají po skutečném světě. Například můžete objevit Bulbasaura v okolí stanice Shinjuku nebo poblíž Eiffelovy věže narazit na schovaného Pikachu.

A jak je do celé záležitosti zapojeno Nintendo? To bude distribuovat speciální zařízení Pokémon Go Plus, které lze nosit jako odznak nebo díky pásce třeba na zápěstí. Hráči budou na přítomnost Pokémonů upozorněni oznámením na displeji a vibracemi. Následně můžete ťuknutím na displej hodit Pokéball a chytit objeveného Pokémona.

Níže se ještě můžete podívat na oznamovací trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama