Pořádná porce informací o Forza Horizon 2
Forza Horizon 2 Novinka Pořádná porce informací o Forza Horizon 2

Pořádná porce informací o Forza Horizon 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4

Důkladný rozbor přicházejícího open-world závodního hitu pro Xbox One a Xbox 360.

Reklama

Zahraniční magazín IGN dostal možnost pořádně otestovat Forzu Horizon 2. Pokračování arkádovějšího spin-offu jedné z nejlepších okruhových závodních her poslední generace má nabídnout více aut, více silnic, více rychlosti, více akce, více zábavy, více všeho.

Novinářská demoverze nabídla řádění ve V10kovém monstru Lamborghini Huracán s vražedným 5,2 litrovým objemem. Umožněno bylo trhat rozpálený asfalt na italské riviéře, kde se také bude odehrávat plná hra. Umístění do jižní Evropy (připomínáme, že první díl se konal v americkém Coloradu), je dle IGN ,,svěží” a typická jižní divokost a temperamentnost jen podtrhuje náboj hry.

Závodění v nadupaných strojích má spád, soupeři i samotní hráči zuřivě kličkují mezi dopravou, atmosféra a napětí je téměř hmatatelné. Graficky hra vypadá úžasně, nemluvně o ozvučení, které je, jak je již pro sérii Forza tradiční, na velice vysoké úrovni. Rajská hudba burácejících desetiválců nikdy nezněla tak nádherně. Dle slov vývojářů bylo třeba vybrat mezi dvěma lokacemi. Buďto francouzské Azurové pobřeží, nebo Itálie. Nakonec padla volba na jižnějšího adepta. Okolí je propracované, hýří barvami a je jasně znát, kde se pohybujete. Trikolorou se nešetří.

Hra bude mít rozhodně co nabídnout i po stránce obsahové. Mapa je mnohem větší než v prvním díle. Užijeme si jak pobřeží, tak měst, vesniček, horských silnic nebo lesních vlásenek. Všude po mapě najdeme více než 700 různých akcí, závodů či výzev. Rozhodně se tedy nemusíte bát o to, že byste neměli do čeho píchnout, respektive, kde na to šlápnout. Systém počasí pak zajistí, že žádný závod nebude stejný jako předtím. Takový pořádný deštík dokáže jízdu pěkně okořenit. Akce bude pořádně dynamická, stále se bude kolem něco dít.

O umělou inteligenci se nově stará prvek Drivatar, poprvé použitý ve Forze Motorsport 5. Základní premisou tohoto elementu je přizpůsobení umělé inteligence jízdním stylům samotných hráčů a tudíž eliminace počítačově přesných a lineárních manévrů, kterými vás nudili soupeři ve starších závodních titulech. Ve Forze 5 se Drivatar v praxi osvědčil a nejinak tomu je zde. Soupeři si jezdí podle svých představ a jsou pořádně nevyzpytatelní. Můžete tedy čekat, že AI bude chybovat, riskovat, bojovat do krve, rvát se na plechy. A jak už je dnes u většiny her podobného ražení běžné, můžete čekat progresivní levelovací systém, který by měl mít dle autorů mnohem větší dopad na samotný gameplay než dříve.

Veledůležitou částí prvního dílu byla ta onlinová. Ta se v Horizon 2 vrací v ještě lepší formě než předtím. Samozřejmostí jsou klání se soupeři, možnost klubů čítajících stovky hráčů, výzvy, sdílení tuningů nebo obchod se stroji. Představuje se také takzvaný Car Meet, speciální mód hry, jakési vylepšené lobby, kde se můžete setkat s ostatními, prohlížet a sdílet vozy nebo si to s ostatními rozdat v quick races (rychlý závod). To vše hra nabídne. Pokud je vám ale multiplayer proti srsti, nezoufejte. Titul vám nebude hru po síti nutit. Je na vás, jestli se stanete její součástí, nebo si pojedete na vlastním písečku.

Zatím tedy vypadá Forza Horizon 2 skvěle a můžeme bez diskuzí přiznat, že DriveClub má důstojného vyzyvatele. Hra vychází pro Xbox 360 a Xbox One na podzim letošního roku. Nakonec musím upozornit, že všechny dojmy zmíněné v tomto článku pochází čistě z Xbox One verze hry. Do jaké míry se shodují s Xbox 360 verzí, vám zatím říct nemůžeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama