Port Royale 2 - Podmaňte si Karibik
Blogy čtenářů Recenze Port Royale 2 - Podmaňte si Karibik

Port Royale 2 - Podmaňte si Karibik

Po dlouhé době, né moc úspěšných začátcích s mým blogem se vracím zpět, abych napsal článek o této perfektní hře, u které jsem ztrávil mnoho času.

Reklama

Po dlouhé době, né moc úspěšných začátcích s mým blogem se vracím zpět, abych napsal článek o této perfektní hře, u které jsem ztrávil mnoho času.

 

 

Komu tato hra nic neříká tak mu ji zkusím zezačátku trochu popsat. Hra se odehrává v karibiku, v době osidlování evropskými velmocemi: Španělska, Francie, Anglie a Nizozemí. Váš úkol je jasný z nováčka s děravou lodí se stát nejuznávanějším a nejobávanějším námořníkem. Můžete si vybrat dvě cesty "samozřejmě se dají kombinovat, myslím to teoreticky"

 

Jak to vlasně začíná??

Hra samozřejmě obsahuje tutorial, který vás naučí co a jak. Potom samotná hra

Na výběr máte z možností lepší loď nebo více peněz, volba je jen na vás. Vyberete si národ a domovské město a potom vzhůru do světa.

 

Levně koupit, draze prodat

Tímto se asi řídíte v každé hře, a takto to platí i zde, na výběr máte mnoho surovin, a to s čím budete obchodovat je jen na vás.

 

Bitvy a boje

Ty bych mohl rozdělit na dvě části: Na moři a na souši.

Bitvy na moři se od prvního dílu omnoho zlepšily, už jen nestačí kroužit dokola a střílet na protivníka, ale musíte si více rozmyslet jaké koule použít, rychlost větru, počet námořníků, atd.

Když se chystáte obsadit, nebo vyloupit město, už to není tak zajímavé, v přístavu si nakoupíte meče nebo zbraně a pak mi to připadá jako odlehčené age of empires, kdy se se 3 panáčky dobýváte do města.

Co mě ale nejvíce zaujalo jsou boje 1 na 1, kdy se váš kapitán utká s kapitánem jiné lodi, nebo s guvernérem města. K boji používáte myš, a čím dále ve hře jste, tím jsou boje těžší.

 

Vlastní město

Tato mnou velmi oblíbená věc se i po prvním dílu do této hry vrátila, za odměnu za splněné mise dostanete "pozemek", kde máte možnost postavit své vlastní městečko, do kterého přivádíte osadníky a obchodníky

 

Mise

Ty vám zadávají různí lidé, buďto na radnici ve městě, nebo v hospodách, můžete za ně dostat peněžní obnos, nebo nějáké zboží, popřípadě vybavení.

 

Piráti

To je asi jediné co mě na této hře trošku mrzí, protože oproti jedničce zmizeli slabí piráti, od kterých jsem mohl "zadarmo" dobýt loď, ale zase je to alespoň trošku zajmavější

 

Co mě na této hře ještě zaujalo?

Určitě to je hledání pokladů, grafika oproti prvnímu dílu posílila asi 100x, a uklidňující hudba.

 

Co mě na této hře zklamalo?

Určitě, povolení útočit na cizí národy, protože když chcete hned ze začátku válčit, tak vlastně nesmíte protože nemáte povolení, které stojí moc peněz, a znepřátelit si hned všechny národy je na nic. Ale tohle je logické.

 

Závěr

Tato hra se mi velice zamlouvá, i když na rok 2011 je grafika celkem nic moc, ale pořád je nádherná. A podle mě je to nejlepší hra svého druhu.

Port Royale 2 - Podmaňte si Karibik

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Hudba
Prostředí
Hratelnost
Málo pirátů
Na nové hry už nemá
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama