Portal Novinka Portal 2 dostane ambiciózní prequel

Portal 2 dostane ambiciózní prequel

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Windows PC

Bude zdarma a nabídne 8 hodin dlouhou kampaň.

Reklama

Sérii Portal můžeme již dnes zařadit mezi kultovní herní značky, které pomohly rozvoji především na logických hádankách postaveným titulům. Portal 2 je například i po letech nadále historicky nejlépe hodnocenou hrou na Steamu. Navzdory úspěchu této stále pouze dvoudílné série aktuálně nic nenasvědčuje tomu, že bychom se od Valve mohli v dohledné době dočkat plnohodnotného pokračování. Fanoušci musí proto vzít za vděk především komunitními modifikacemi, kterých díky pokročilým modovacím nástrojům a otevřené struktuře hry vznikla již celá řada.

Velkou pozornost vzbudila nově představená modifikace pro druhý díl s názvem Portal: Revolution, za kterou stojí vývojář Stefan Heinz. Vzhledem k ambicím a velikosti tohoto projektu bychom ale spíše měli hovořit o samostatně stojícím titulu. Portal: Revolution nabídne vlastní kampaň, která bude z pohledu příběhu předcházet událostem druhého dílu.

Vlastní příběhová linka a více než 40 unikátních hádanek má v součtu nabídnout 8 hodin dlouhou hratelnost, což není o moc méně, než za kolik lze v průběhu dohrát samotný druhý díl. Portal: Revolution vyjde na Steamu 5. ledna. Majitelé původní hry si budou moci modifikaci stáhnout zdarma. Výše v náhledu se můžete podívat na nově zveřejněný trailer, který za 5 dnů dokázal nasbírat více než půl milionu zhlédnutí. Další podrobnosti najdete přímo na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama