potencial-hrani-her
Blogy čtenářů Článek Potenciál hraní her

Potenciál hraní her

Daniel Kamenický

Daniel Kamenický

Poslední dobou se na herní scéně objevila spousta možností, jak hru využit. Dost často slýchávám, jak jsou hry nebezpečné a návykové. Osobně musím…

Reklama

Poslední dobou se na herní scéně objevila spousta možností, jak hru využit. Dost často slýchávám, jak jsou hry nebezpečné a návykové. Osobně musím říct, že první co mě napadne, když se mě někdo zeptá, co mě ta hra dává, odpovím, že jsem se díky hrám naučil dost dobře anglicky. Ruku na srdce - málo které hry jsou lokalizovány do češtiny výrobcem nebo distributorem. Nedej bože, že by hra byla dělaná pouze pro češtinu, i když takových pár nejen indie her je. Pořád AAA tituly převládají ty, které nemají lokalizovaný náš rodný jazyk. Popřípadě je tu možnost (když ta možnost je) stáhnout si češtinu od herní komunity a fanoušků hry/série. To ovšem nemění nic na tom, že člověka anglická hra donutí si překládat a číst. Proto tvrdím, že hry zlepšili mojí angličtinu minimálně o 100%.

 

Další potenciál her vidím v trénování. Mnoho profesionálních jezdců F1 trénuje na trenažerech, které mají pravě hry jako hlavní SW. Ono i v autoškole na trenažerech to jsou vlastně jenom hry. Další takovou profesí je třeba pilot a určitě by se jich našlo mnohem více.

 

Teď se přesunem trochu do naší hlavy. Hry nejen, že nás učí postřehu a přesnosti (některé hry josu dělané přimo na to), ale to nemluvím o tom, že nás mnohdy zbavují stresu a napětí.

 

Dalším (pro nás hráče nejdůležitějším) je ZÁBAVA! Hry přináší zábavu. A pokud Vás napadlo to samé co mě, při psaní tohoto článku: "A co hororové hry?", tak u těch se bavíme také.

 

A naposled taková perlička. Alespoň si lidé můžou splnit z části svůj dětský sen. Kdo z Vás nechtěl být popelářem nebo autobusový řidičem? Alespoň valná většina z vás jo. Simulátory nám pomohou si zkusit povolání, o kterém jsme jako děti snili a zjistíme tak, že to přeci jen není tak slavné :). Ať už chcete zkusit být popelář, autobusový řidič, řidič vysokozdvižného vozíku, trochu si zabagrovat nebo si jen chcete zorat vlastní pole, mnoho německých ale i českých vývojářských společností vám k tomuto splnění snu pomůže svou hrou a mnohdy vám tak bohatí již tak zkažený nebo deštivý den.

 

A co vy? Co si myslíte o potenciálu her? Napadly vás ještě nějaké?

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama