Povedená roguelike akce Dead Cells míří na mobily
Dead Cells Novinka Povedená roguelike akce Dead Cells míří na mobily

Povedená roguelike akce Dead Cells míří na mobily

Jan Tomanek

Jan Tomanek

Platformy Apple iOS Android Android

iOS v létě, Android později.

Reklama

Včera nás vývojáři ze studia Motion Twin potěšili trailerem, který prozrazuje, že jedna z nejlepších 2D akcí loňského roku zavítá na mobily. Přesného data jsme se zatím nedočkali, a tak se musíme spokojit se stanoviskem „soon”. Nejdříve se dočkají majitelé s operačními systémy iOS, a to s velkou pravděpodobností již toto léto. Majitelé zařízení s Androidem si budou muset počkat o něco déle.

Vypadá to, že si na mobilní verzi dali záležet a můžeme se tak těšit na pár speciálních funkcí. Rozhraní bylo předěláno pro displeje telefonů a tabletů, budeme mít možnost si změnit pozici i velikost ovládacích tlačítek a těm, kteří neholdují dotykové obrazovce, je připravena podpora plnohodnotných gamepadů. K dispozici budou dva herní módy. Jeden klasický a druhý se systémem auto-hit. Třešničkou na dortu je potom 11 podporovaných jazyků. Čeština však s velkou pravděpodobností mezi nimi nebude.

Cenovka je stanovena na přibližně 260 Kč a tvůrci se dušují, že při nákupu budete mít k dispozici všechen obsah. Hra nebude obsahovat žádné mikrotransakce ani F2P mechanismy. Zkrátka jednou zaplatíte a všechen obsah máte ihned k dispozici.

Pokud vás tahle hříčka minula, tak zde krátký popis. Jedná se o 2D plošinovku na styl Metroidvanie. Procházíte hradem, zabíjíte monstra a snažíte se dostat co nejdál. Smrt zde znamená ztrátu veškerého vybavení a musíte začít od začátku. Svět se generuje náhodně a zajišťuje tak vysokou míru znovu hratelnosti, která je pro tento žánr velmi klíčová. Pro lepší představu se můžete podívat na již výše zmíněný trailer.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama