Pracují Vicarious Visions na remaku Diabla II?
Diablo 2 Novinka Pracují Vicarious Visions na remaku Diabla II?

Pracují Vicarious Visions na remaku Diabla II?

Ondřej Partl

Ondřej Partl

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vypadá to, že by se mohla blížit předělávka kultovního titulu.

Reklama

V pátek skrze web Gamesindustry.biz bylo oznámeno, že dceřinné studio Vicarious Visions se kompletně přesunulo od Activisionu pod Blizzard Entertainment.

Studio Vicarious Visions čítá něco kolem 200 lidí, přičemž se jedná o autory nedávné předělávky Tony Hawk's Pro Skater 1+2.

Tento přesun pod Blizzard posléze v praxi znamená, že celek již nebude vytvářet hry jako hlavní vývojář, ale bude se věnovat titulům a značkám od Blizzardu.

Součástí tohoto přesunu je také povýšení vedoucí studia, Jen Oneal, na výkonnou víceprezidentku pro vývoj ve společnosti Blizzard, kde se připojuje k vedoucímu týmu společnosti a bude spadat pod prezidenta Blizzardu, jímž je J. Allen Brack.

Do vedoucí pozice studia byl následně povýšen Simon Ebejer, dříve sloužící jako provozní ředitel.

Pracují Vicarious Visions na remaku Diabla II?

Netrvalo však dlouho a na scénu opět přišel Jason Schreier, jenž odtajnil další náležitosti tohoto přesunu, které jsou velice zajímavé.

Podle jeho článku pro web Bloomberg má totiž Vicarious Visions s Blizzardem pracovat už od roku 2020, přičemž se studio mělo zaměřovat na sérii Diablo, a to včetně remaku Diabla II.

Podle Bloombergu měla být navíc předělávka druhého Diabla vyvíjena Týmem 1, což je celek mezi jehož díla patří Heroes of the Storm, StarCraft II a také Warcraft III: Reforged.

Po špatném přijetí posledního zmíněného projektu se Tým 1 snaží identifikovat chyby, které při vývoji udělal, aby se těmto chybám vyhnul při vývoji remaku Diabla II. Nicméně se Blizzard následně rozhodl pro to, že Tým 1 z vývoje remaku Diabla II stáhne, přičemž do vedení tohoto projektu dává celek pracující na Diablu IV, kdy společně s nimi na něm aktuálně mají pracovat i zmínění Vicarious Visions.

V říjnu roku 2020 následně dochází k reorganizaci Týmu I, jehož členové dostávají příležitost pro rozhovor na jiné pozice ve společnosti. Ti, kteří nenašli pozice, byli postupně propuštěni, případně se připojili k indie studiím, které byly založeny bývalými zaměstnanci Blizzardu.

V den, kdy došlo k této reorganizaci, také došlo na ukončení veškerého pokračujícího vývoje na StarCraftu II.

To nás posléze přináší k tomu, že společnost slíbila i nadále pokračovat v aktualizacích pro předělávku Warcraftu III, avšak nedošlo k potvrzení, kdo je bude vyvíjet.

Všechny tyto informace přirozeně nejsou oficiálně potvrzené, přičemž vše je založeno na zdrojích, jimiž Jason Schreier oplývá.

Rozhodně ale dává smysl, že zrovna Vicarious Visions se budou podílet na remaku dalšího kultovního titulu, jelikož u Tony Hawka tým udělal pěkně poctivý kus práce (naše recenze zde).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama