Právníci Dark and Darker žádají Valve o návrat hry na Steam
D & D Novinka Právníci Dark and Darker žádají Valve o návrat hry na Steam

Právníci Dark and Darker žádají Valve o návrat hry na Steam

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy Windows PC

Nexon v dopise obvinují z nekalých praktik.

Reklama

Dark and Darker je objektem sporu Nexonu a vývojářského studia Ironmace, které za tímto projektem stojí. Aby se celá situace trošku hnula napsal právník společnosti Ironmace Aaron Moss dopis, který má zpochybnit odstranění hry ze Steamu.

Právníci Dark and Darker žádají Valve o návrat hry na Steam

Celé psaní započal Moss takto: "Oznámení o stažení je založeno na tvrzeních, která jsou zcela neopodstatněná, a obsahuje vědomá a podstatná zkreslení, že Dark and Darker porušuje autorská práva společnosti Nexon," na jeho notě je patrné, že rozhodně nesouhlasí s kroky, které byly podniknuty proti jeho klientům. V dopise poslaném nejen Valve, ale také médiím mimo jiné zpochybňuje, že došlo k porušení autorských práv, protože projekt P3 od Nexonu nikdy nezískal reálnou podobu. Dle jeho vyjádření by mohl Nexon ukázat takto na řadu jiných děl: "Skutečnost je taková, že pro každé srovnání, které Nexon vymyslí, lze najít půl tuctu různých her s naprosto stejným prvkem - a v některých případech i se stejným aktivem."

Moss komentoval kroky Nexonu ve finále svého dopisu pro Valve takto: "Nexon přinejlepším vzal hrstku nechráněných prvků a poskládal je dohromady, aby vytvořil iluzi nároku na porušení autorských práv. Ve skutečnosti však tento případ spočívá v tom, že Nexon nechce, aby někdo z jeho bývalých zaměstnanců pracoval v nezávislém studiu vyvíjejícím hru s fantasy tématikou pro těžbu. A Nexon bude ohýbat autorský zákon daleko za jeho hranici, aby se Dark and Darker nedostal do rukou veřejnosti."

Právníci Dark and Darker žádají Valve o návrat hry na Steam

Jak na jeho námitky bude reagovat společnost Valve je zatím otázkou. Tvůrci chtějí na Steamu vydat Dark and Darker ještě letos, takže mohou jen doufat v to, že jejich námitky dopadnou na úrodnou půdu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama