Před dvěma roky odešla od vývoje Homefront: The Revolution třetina lidí
Homefront: The Revolution Novinka Před dvěma roky odešla od vývoje Homefront: The Revolution třetina lidí

Před dvěma roky odešla od vývoje Homefront: The Revolution třetina lidí

ElementGamer

ElementGamer

12

Kvůli tomu, že nedostali výplaty. V britském Cryteku panovaly hrozné podmínky.

Reklama

V herním světě se toho za poslední léta děje ledacos, ať už konflikty a neshody ve společnostech, krachy nebo nekonečné těžení na nás, hráčích. A jak určitě víte, v roce 2014 se vývoji nového Homefrontu věnovalo studio Crytek UK (dříve známo jako Free Radical Design) a vydavatelem byla sama německá firma Crytek. Po finančních potížích ale práva odkoupilo Deep Silver.

Hra to rozhodně neměla jednoduché a jak tak kolovala, nakonec se hry finálně chopili vývojáři z Dambuster Studios, jehož představitelem je Hasit Zala a pracuje v něm spoustu bývalých zaměstnanců britského Cryteku.

„V roce 2014 se Crytek dostal do finančních potíží a časem jsme nebyli schopni naplnit sliby, co jsme dali. To vyústilo v situaci, kdy tým nedostával zaplaceno. Musel jsem se zaměřit na budoucnost a držet studio pohromadě,” zpovídal se Zala v rozhovoru pro The Guardian.

A čím to všechno začalo? Původně THQ požádalo v roce 2011 Crytek UK, aby udělali Homefront 2. Po chvíli ale známá vydavatelská společnost zkrachovala a nebyla jiná možnost, Crytek odkoupil značku Homefront za 544 tisíc dolarů. Po roce a půl, do kdy bylo THQ rozebráno do základů, byl oficiálně oznámen Homefront s podtitulem The Revolution a od roku 2013 hra vypadá přesně tak, jak v květnu zavítá na naše obrazovky s tím, že Deep Silver figurovalo jen jako spolumajitel, se kterým Crytek spolupracoval.

„Ve studiu bylo 150 lidí a spousta z nich měla manželky a rodiny, takže jakmile nedostali zaplaceno, odešli. Dělalo to přes třetinu celého týmu,” dodal Zala. Celá tahle událost spustila lavinu nekonečných spekulací o tom, že Koch Media, mateřská společnost Deep Silver, je na prodej a podobně. Nakonec vše bylo zastaveno prohlášením, že Deep Silver opravdu značku odkoupil a Crytek UK byl zrušen.

„Na scénu nastoupilo Deep Silver a tvrdilo, že věří jak hře, tak i týmu a my se opravdu obávali, že se tým nakonec rozpadne a hra nikdy nespatří světlo světa, tak uzavřeli britský Crytek a následovalo odkoupení,” dokončil svou řeč Zala. Dambuster Studios se zrodilo z původního Crytek UK, jež bylo kompletně zrušeno.

Jak jste se mohli dočíst, zrodu hry tak, jak ji známe, předcházela spousta nesnází, překážek a titul koloval mezi společnostmi jako horký brambor. Za výsledný stav možná můžeme být i rádi, protože to mohlo dopadnout mnohem hůř, nebo hra vůbec nemusela vyjít. Uvidíme, jak tento počin dopadne a jestli překoná první díl, který v očích mnoha hráčů představuje dokonalý příklad nepovedené střílečky.

V nedávné proběhnuté uzavřené betě se Homefront: The Revolution moc dobře neukázal, grafická stránka na Xboxu One nevypadala vůbec dobře a navíc hratelnost byla těžkopádná. Máme takový dojem, že tohle nestihnou tvůrci napravit a titul nebude nikterak zajímavý. Dvakrát škoda, když si vezmeme, že česká distributorská společnost Playman se rozhodla pro lokalizaci PC verze.

Homefront: The Revolution vychází 20. května na PC, Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama