Předobjednávky PlayStation 5 s mechanikou citelně vedou
Novinka Předobjednávky PlayStation 5 s mechanikou citelně vedou

Předobjednávky PlayStation 5 s mechanikou citelně vedou

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

46
Platformy PlayStation PlayStation 5

Dle amerického fóra CAG digitální verze PS5 nedosahuje ani na 1%.

Reklama

PlayStation 5 s mechanikou, nebo bez ní? Tuhle otázku si teď jistě klade, a ještě nějakou dobu bude klást, spousta fanoušků. Ačkoliv se jedná o výkonově totožné konzole, mezi hráči stále vedou debaty na téma, která z konzolí PlayStation 5 bude tou nejlepší investicí.

Už teď se ale můžeme podívat na srovnání předobjednávek těchto dvou konzolí, o kterém informoval na Twitteru David Abrams, majitel CAG, internetového vyhledávače výhodných nabídek her. A PlayStation 5 ve verzi s mechanikou u něj vyhrává na plné čáře. V jeho případě (o kterém tvrdí, že je to dostatečně reprezentativní vzorek) počty předobjednávek PlayStationu 5 v digitální verzi nedosahují ani 1%. Verze s mechanikou tedy u hráčů pořád vede, a to skoro na plné čáře. Proč tomu tak je?

Možností je hned několik. Hráči pořád touží po fyzické verzi dané hry, ať už ze sběratelského důvodu, nebo z cenového. Určitě se mezi námi najde velký počet těch, kteří upřednostňují hry ve fyzické podobě. Fyzické kopie jsou navíc mnohdy levnější, než jejich sourozenecká digitální verze. Cena samotná právě může také být důvodem k převaze verze s mechanikou oproti digitální verzi.

Cena za PlayStation 5 ve verzi s mechanikou startuje v Česku na 13 490 Kč, zatímco cena za digitální verzi na 10 790 Kč. V případě verze bez mechaniky je cena, a to se asi většina shodneme, značně pod cenou. Těžko uvěřit tomu, že samotná mechanika činí rozdíl 2 700 Kč. Z toho důvodu se možná hráči obávají, že digitální hry budou dražší, než jejich fyzické kopie a raději investují to verze s mechanikou.

Jak ale sám David Ambrams zmiňuje, je také možné, že z nějakého důvodu prostě Sony vyrobila pro první várku méně digitálních konzolí.

Samozřejmě jsou to pouze dohady, nicméně nastává zároveň otázka, jestli společnost Sony na své digitální verzi PlayStationu 5 nakonec neprodělá. V naší anketě se avšak ukazuje, že rozdíl mezi zájmem o verzi s mechanikou a bez ní nemusí být v Česku až tak drastický.

Konzole PlayStation 5 v Česku vychází 19. listopadu, přičemž předobjednat si ji můžete už nyní. Například skrze obchod Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama