Předseda mateřské společnosti FromSoftware byl zatčen
Novinka Předseda mateřské společnosti FromSoftware byl zatčen

Předseda mateřské společnosti FromSoftware byl zatčen

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One Nintendo Switch Switch

Důvodem k zadržení má být zapojení v úplatkářské kauze.

Reklama

FromSoftware představuje jednu z neúspěšnějších japonských herních společností. Milována je jak ve své domovské zemi, tak i na západě. Právě proto jsem byl zaujat, když byl Tsuguhiko Kadokawa předseda představenstva společnosti Kadokawa Corporation zatčen. Jedná se totiž o giganta, kterému FromSoftware patří. Důvodem k jeho zatčení je rozsáhlá kauza úplatkářství spojená s olympijskými hrami 2020 v Tokiu. Krom něj byl zatčen také výkonný ředitel Kadokawa Toshiyuki Yoshihara a také manažér Kyoji Maniwa. Úplatek měl být ve výši 69 milionů jenů, což je v přepočtu asi 11,7 milionu Kč. Tato suma měla směřovat členovi organizačního výboru tokijských her Haruyukimu Takahašimu.

Důvodem úplatku měla být podle webu Japan Times snaha získat, aby jeho společnost získala navrch při snaze stát se oficiálním sponzorem olympijských her v Tokiu. Samotná Kadokawa Corporation se na stránkách herních webů objevila v minulých týdnech, kdy uzavřela dohodu s firmami Sony a Tencent, v jejímž rámci proběhl nákup akcií v hodnotě 260 milionů dolarů, které mají FromSoftware dát možnost postavit se do role vydavatele svých her mimo Japonsko (Elden Ring, Dark Souls). Pro velkou korporaci se jedná o velmi nepříjemnou situaci, jež její jméno dlouhodobě dozajista značně pošpiní. FromSoftware se však snad výrazně nedotkne.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama