Novinka Představen multiplayer pro nové Call of Duty

Představen multiplayer pro nové Call of Duty

Ondřej Partl

Ondřej Partl

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra více hráčů v next-gen kabátku.

Reklama

Jak bylo dříve přislíbeno, tak bylo i splněno. Dnes v sedm hodin večer se nám poměrně detailně představil multiplayer do nového dílu Call of Duty s podtitulem Black Ops Cold War.

Ten značí novou etapu hry více hráčů pro Black Ops sérii, kdy nám bude umožněno v typické zběsilé hratelnosti bojovat na zemi, vodě i ve vzduchu, přičemž se zlepší i kvalita zážitku díky možnostem jako je podpora cross-play, cross-gen a cross-progression, kdy v podstatě bude jedno, kde hrajete.

Multiplayer v Call of Duty: Black Ops Cold War by měl být doposud tím největším, co tato série nabídne, kdy se vrátí hromada hráči oblíbených režimů, které si zahrajete na několika nových mapách (očekává se i návrat některých z minulosti).

Z těch prozatím bylo představeno pět kusů, postavených na reálných lokacích:

  • Armada - zasazena na sever Atlantického oceánu, kde se spojenecké a sovětské jednotky snaží najít prototyp nukleární ponorky
  • Crossroads - prostředí zamrzlých jezer v Uzbekistánu, kde využijete sněžné skútry a tanky
  • Miami - městská mapa, na níž se utkají jednotky ze CIA proti DGI
  • Moscow - srdce sovětského svazu
  • Satellite - pouště Střední Afriky, kde jednotky DGI se snaží najít důležité informace

V rámci herních módů samozřejmě hlásí svůj návrat klasiky jako Team Deathmatch či Search & Destroy, avšak přidá se k nim i třetice nováčků:

  • VIP Escort - utkání 6 na 6, kdy jeden z hráčů je vybrán jako VIP, kterého ostatní musí chránit a dostat ho do extrakční oblasti
  • Combined Arms - režim 12v12, kombinující v sobě jak boj pěchotní, tak i v různé vojenské mašinérii
  • Fireteam - mód pro 40 hráčů, kteří budou rozděleni do 10 týmu po čtyřech, přičemž svou roli zde bude hrát i prostředí

V rámci hratelnosti byly pak vylepšeny třeba zvuky zbraní, což bylo umožněno díky novému zvukovému enginu. Ve hře taktéž naleznete speciální polní upgrady, které můžete znát třeba z posledních Modern Warfare. Každou zbraň si taktéž budete moci přirozeně upravit pomocí různých udělátek. Potřebné body na scorestreaky se nově nebudou resetovat po smrti, avšak pokud se vám bude dařit, získáte je daleko rychleji, ovšem přibude jejich cooldown.

Pohyb by měl následně působit ještě více realistickým dojmem, kdy byla upravena výška výskoku, zvuky kroků, skluzy a sprint.

Nakonec jsme se dočkali i uveřejnění dat betatestování, kdy jako první se dočkají hráči na PlayStation 4, kterým se přístup do něj otevře již od 8. do 9. října, pokud budete mít předobjednanou digitální edici hry. Otevřená beta na PS4 proběhne den poté, tedy od 10. do 12. října. Další testování bude následovat od 15. do 16. října (Xbox a PC pro předobjednávky a PS4 pro všechny) a od 17. do 19. října, kdy si titul vyzkouší již úplně všichni.

Call of Duty: Black Ops Cold War předojednáte v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama