Představen Xbox Wireless Headset
Novinka Představen Xbox Wireless Headset

Představen Xbox Wireless Headset

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Vyjde v březnu a nabídne otočné ovládání hlasitosti.

Reklama

Xboxová divize Microsoftu včera představila oficiální bezdrátová sluchátka s mikrofonem pro Xbox.

Níže se můžete podívat na ukázku, která je poměrně důkladně představuje.

Ty chtějí nabídnout kvalitní zvuk s nízkou prodlevou, který mají zabezpečit 40mm reproduktory s impedancí 32 ohmů a rozsahem 20 Hz - 20 kHz. Také podporují i technologie prostorového zvuku, jako jsou Windows Sonic, Dolby Atmos a DTS Headphone:X.

K jejich připojení využijete Bluetooth verze 4.2 (kodek SBC), za jehož pomoci ho spárujete s konzolemi Xbox One a Xbox Series X/S, ale také s počítači s operačním systémem Windows 10, případně s vaším mobilním zařízením.

Zajímavý je i jejich design. Čelenka tvořená z ocelového pásku s pěnovým polstrováním zřejmě nikoho nepřekvapí, ale oválné náušníky by mohly.

Na nich naleznete dvě tlačítka, kdy jedno slouží pro párování/napájení, zatímco druhé pro ztišení vašeho duálního vyklápěcího mikrofonu, na němž naleznete i indikační LEDku.

Nejzajímavější je nicméně velké otočné ovládání, které je umístěné na pravém i levém náušníku. Točení na pravé straně vám umožní ovládat hlasitost, zatímco levá strana umožňuje vyvažování zvuku hry a chatu.

A jelikož se jedná o bezdrátová sluchátka, tak vás jistě bude zajímat výdrž baterie, kdy je uváděno, že na jedno nabití se můžete vyšplhat až na 15 hodin poslechu. 30 minut nabíjení vám pak zajistí 4 hodiny výdrže a plné nabití trvá zhruba 3 hodiny. Nabíjení se bude dít skrze USB-C.

Hmotnost sluchátek je 312 gramů.

Nastavení ekvalizéru, zesílení basů, automatické ztišení, jas LEDky a další věci si následně budete moci upravit v aplikaci Xbox Accessories.

Datum vydání headsetu je mířeno na 16. března.

Doporučená maloobchodní cena je nastavena na 2 599 Kč a již nyní si sluchátka můžete předobjednat z Microsoft Store, kde získáte dopravu zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama