Představení kariery v NFS: Hot Pursuit
Speciály Need for Speed Článek Představení kariery v NFS: Hot Pursuit

Představení kariery v NFS: Hot Pursuit

Jakub Hladík

Jakub Hladík

11

Kariéra a nějaký typický, někdy smysluplný, příběh není to, co by prý nové Need for Speed potřebovalo. Ztracenou zábavu nahradí systém Autolog a vše bude v pořádku. Také máte ten pocit, že to nezní jako recept na povedené znovuzrození jednoho z nejlepších dílů?

Reklama

Fízl nebo závodník?

Kariéra i mírný příběh se v Hot Pursuit nakonec objeví. Systému čistě otevřeného světa se sice nedočkáme, ale nečeká nás ani věčné procházení skrz menu. Autoři si totiž připravili vyváženou směs obojího. Při první návštěvě kariéry se objeví satelitní mapa Seacrest County s výběrem dvou akcí: policejní Chase 1010 a závodní Roadsters Reborn. Právě nyní probíhá volba mezi kariérou závodníka a policisty. Více událostí se na mapě odkrývá až s postupem v kariéře.

Bounty body

Pokrok ve hře je spojen se získáváním bodů. Bounty jsou odměnou např. za konečné umístění, jezdecké dovednosti, jízdu v protisměru či umístění v Autologu. Za dosažení vyššího levelu, jichž je ve hře 20 pro každou stranu zákona, přichází zpřístupnění nových vozů, událostí a vybavení. Body lze získat také přes multiplayer a poté je bez problémů převést do konta v kariéře. Hráč může kdykoli přepnout z policisty na závodníka (a obráceně), ale bounty i zvyšování levelů zůstanou na své straně zákona.

Medaile za honičky

Závodníci si užijí šílené policejní honičky, typické závody a jízdu na čas. Policisty čeká buď nahánění jednotlivého vozu, nebo pokus o zastavení všech účastníků závodu. I tuto stranu zákona čeká jízda na čas v podání módu Rapid Responses, kdy je potřeba dorazit na místo určení v ten pravý čas pro spoluúčast na zablokování ujíždějícího vozu. Za konečný výsledek je přidělována bronzová, stříbrná nebo zlatá medaile. Ty mají opět vliv na počet přidělených bodů.

Kde je ten otevřený svět?

Slibované se sice stalo skutečností. Do neomezeného ježdění po Seacrest County lze jít kdykoli. Bohužel nabídne jen odpočinek od intenzivních honiček a možnost vytvoření Dreamshots, což jsou krásné fotografie zveřejňované na zdi Autologu. Více o kariérním módu zatím zveřejněno nebylo, takže si na případný upřesňující popis musíme ještě pár dní počkat.

Autolog

Představení tohoto systému proběhlo již dříve pomocí videa. Autolog obsahuje seznam přátel. Skrze něj vzniká žebříček časů v jednotlivých událostech, který má hráče nutit k opakovanému hraní. Když někdo zajede lepší čas a získá pomyslný titul, tak se objeví upozornění na mapě kariéry, na načítací obrazovce nebo přímo v seznamu přátel. Autoři počítají s tím, že se málokomu bude porážka líbit a vrátí se do akce.

Speedwall

Na zdi časů v Autologu se nachází výběr závodu s možností okamžitého opakování. Za případné překonání přátel přicházejí opět ke slovu bounty body a medaile. K jejich zisku napomáhá také upravený HUD, který při závodě zobrazuje nejlepší čas k překonání. V případě, že již nelze tento čas překonat, se ukazuje čas dalšího v pořadí. K překonání mohou pomoci také různé zkratky, které znají jen ti nejlepší z nejlepších. A přesně tito jezdci se pak budou vyhřívat na vrcholku speedwallu.

Vše zmíněné si za pět dnů budeme moci vyzkoušet v demoverzi. Ta vyjde na PlayStation Network a Xbox Live již 26. října letošního roku. Pokud se ptáte, zda se objeví také PC demo, tak pro vás máme špatnou zprávu. Podle našich zjištěných informací se demo plánuje pouze pro konzole. Plná verze Need for Speed: Hot Pursuit bude dostupná od 16. listopadu ve verzích pro PC, PS3, Xbox 360 a Nintendo Wii.

PS - další obrázky naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama