Představeny přesnější informace o nové generaci VR pro PlayStation
Novinka Představeny přesnější informace o nové generaci VR pro PlayStation

Představeny přesnější informace o nové generaci VR pro PlayStation

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Ponese jméno PlayStation VR2 a přijde rovnou i s novou generací ovladačů.

Reklama

O tom, že Sony kuchtí novou generaci virtuální helmy pro PlayStation 5, už víme v podstatě rok, avšak včera během veletrhu CES bylo oznámeno hned několik klíčových informací.

Dozvěděli jsme se tak, že nová generace se bude jmenovat PlayStation VR2 a dorazí se speciálními ovladači PlayStation VR2 Sense, které za pomoci haptické odezvy a adaptivních spouští umožní ještě větší "vtažení" do hry.

Klíčová vylepšení pak budou takovéto:

  • Vizuální zážitek - pro vysoce věrný vizuální zážitek PS VR2 nabízí 4K HDR, 110-stupňové zorné pole a vylepšené vykreslování. Zdejší OLED displej nabídne rozlišení 2000 x 2040 na oko a plynulou snímkovací frekvenci 90/120 Hz.
  • Sledování ovladačů za pomoci headsetu - PS VR2 sleduje vás a váš ovladač za pomoci integrovaných kamer zabudovaných do náhlavní soupravy VR. Vaše pohyby a směr, kterým se díváte, se promítne ve hře i bez toho, abyste potřebovali externí kameru.
  • Nové senzorické funkce - Technologie PS VR2 Sense kombinuje sledování očí, zpětnou vazbu headsetu, 3D zvuk a inovativní ovladače Sense, kdy za pomoci toho vytváří hluboký pocit vtažení do hry. Zpětná vazba helmy je nová senzorická funkce, která zesiluje pocity hráče a prožitku jeho akcí. Využívá k tomu jeden vestavěný motorek s vibracemi, jenž přidávají inteligentní hmatový prvek a přibližují hráče hernímu prožitku. To znamená, že hráči ucítí třeba zvýšený puls postavy či nápor předmětů procházejících okolo hlavy. Zvuková technologie Tempest 3D k tomu navíc oživí zvuky, což ještě více podtrhne pocit vnoření.
  • Sledování očí - Díky sledování oči PS VR2 vytváří nové a intuitivnější možnosti interakce, což by mělo umožnit zvýšenou emocionální odezvu a novou úroveň realismu.

Společně s tím byly představeny i oficiální specifikace, z nichž zjišťujeme, že k připojení vám bude stačit jediný USB kabel typu C.

Specifikace pro PlayStation VR2

Displej OLED
Rozlišení panelu 2000 x 2040 na oko
Obnovovací frekvence panelu 90Hz, 120Hz
Oddělení čoček Nastavitelné
Zorné pole Zhruba 110 stupňů
Senzory Pohybový senzor - šestiosý systém snímání pohybu (tříosý gyroskop, tříosý akcelerometr) / Připojovací senzor: IR senzor přiblížení
Kamery 4 kamery v headsetu a IR kamery ovladače pro sledování očí
Zpětná vazba Vibrace na headsetu
Komunikace s PS5 USB-C
Zvuk Vstup - vestavěný mikrofon / výstup - stereo konektor pro sluchátka

Specifikace pro PlayStation VR2 Sense ovladače

Tlačítka Pravý - tlačítko PS, tlačítko "Možnosti", tlačítko akcí (kruh / křížek), tlačítko R1, tlačítko R2, pravá páčka / tlačítko R3

Levý - tlačítko PS, tlačítko "Vytvořit", akční tlačítka (trojúhelník / čtverec), tlačítko L1, tlačítko L2, levá páčka / tlačítko L3

Snímání/Sledování Pohybový senzor - šestiosý systém snímání pohybu (tříosý gyroskop + tříosý akcelerometr)

Kapacitní snímač - detekce dotyku prstem

IR LED - sledování pozice

Zpětná vazba R2/L2 adaptivní spouště

Haptická zpětná vazba

Port USB-C port
Komunikace Bluetooth verze 5.1​
Baterie Vestavěná lithium-iontová nabíjecí baterie

No a na závěr nám byl představen první velký exkluzivní titul - Horizon Call of the Mountain.

Bude se jednat o samostatný příběh ze světa značky Horizon, který nám přinesou tvůrci ze studií Guerrilla a Firesprite, přičemž by se mělo jednat o skvělou ukázku toho, co tato nová generace virtuální reality dovede.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama