Přehled esport novinek z 2. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek z 2. týdne

Přehled esport novinek z 2. týdne

David Bernard

David Bernard

2

Historický okamžik pro CS:GO a konec jedné éry.

Reklama

Historický hattrick

Oleksandr "s1mple" Kostyliev byl během brazilského Majoru vyhlášen nejlepším hráčem dekády v Counter-Strike: Global Offensive. Včera k tomuto úspěchu přidal další zářez do pažby, tentokrát dosud nevídaný. Ve švédském Stockholmu proběhlo slavnostní udílení cen pro nejlepší hráče této kultovní online střílečky, které probíhalo pod křídly webu HLTV.org. s1mple již potřetí získal prvenství v TOP 20 a stal se tak prvním hráčem v historii, kterému se to podařilo. Za loňskou sezónu dokázal ve svém domovském týmu Natus Vincere (NAVI) vystřílet impact 1,32 a jeho průměr zabití na kolo činil 0,83. Výsledný podíl kol s eliminací minimálně dvou nepřátel skončil na hodnotě 21.6%. Druhé místo obsadil Mathieu "ZywOo" Herbaut z Vitality.

Přehled esport novinek z 2. týdne

eSuba končí s CS:GO

Organizace eSuba dospěla k rozhodnutí ukončit podporu full-time CS:GO sestavy, rozprodat ji a razantně omezit další sekce. Stalo se tak převážně z finančních důvodů. V následujícím vyjádření vysvětluje CEO Bersen Hoxha co jej a jeho kolegy k tomuto rozhodnutí vedlo. Zbývá pouze doufat, že tento významný odchod není trvalý.

Přehled esport novinek z 2. týdne

„Vážení eSubáci,

V životě každého sportovního i esportovního týmu přichází řada emocionálních momentů, radost a opojení z vítězství, ale také smutek a zklamání z proher. Dnes je mou nemilou povinností se na vás obrátit se zprávou, která patří do té druhé kategorie a není příjemná pro nikoho, komu v žilách koluje modrá krev. Rozhodnutí, která jsme v rámci managementu museli učinit, byla jedna z nejtěžších v celé historii eSuby.

Jsou to opatření, které jsme byli nuceni přijmout s ohledem na aktuální vývoj odvětví a ekonomickou situaci ve světě. Ačkoliv se nám v posledních letech dařilo v obchodní činnosti meziročně růst, tempo, kterým rostou náklady na provoz týmů na té nejvyšší úrovni, je aktuálně mnohonásobně vyšší. Z druhé strany to není reflektováno tempem růstu tržeb v odvětví. Ať už se jedná o příliv sponzorských peněz, tak hlavně prostředky na podporu týmů ze strany organizátorů lokálních soutěží významně zaostávají. Tyto pomyslné nůžky se zároveň kvůli přílivu kapitálu od velkých investorů stále více rozevírají. Vždy jsme byli hrdí na to, že jsme schopni financovat náš chod vlastní obchodní činností. V tuto chvíli je to však při aktuální celosvětové ekonomické situaci neudržitelné. Dopad ekonomiky našich klíčových partnerů na rok 2023 má bezprostřední vliv i na naše hospodaření.

V roce 2023 budeme zeštíhlovat a zefektivňovat celou naši organizaci. V rámci herních titulů se budeme soustředit pouze na dva nejpopulárnější tituly, LOL a CS:GO. Největší dopad pak tato rozhodnutí mají právě na CS:GO, kde jsme se rozhodli nepokračovat s full time sekcí.

Naše nová strategie v této hře bude zaměřená na výchovu a rozvoj mladých talentů. Jedná se o oblast, kde již mnoho let cítíme obrovský potenciál pro posun celé scény a které se zatím na lokální scéně nikdo dostatečně nevěnuje. Tento koncept jsme měli v rámci naší strategie již dlouhodobě zabudovaný, aktuálně jej však chceme ještě více akcelerovat. Mladí hráči tak budou dostávat šanci i v rámci těch nejvyšších soutěží. Jsme si vědomi, že v krátkodobém horizontu to může mít vliv na výkonnost naší sekce, jsme však přesvědčeni, že v dlouhodobém horizontu se nám podaří vychovat hráče, kteří budou opět dobývat přední příčky. Rádi bychom tímto krokem navázali na svou práci s mladými hráči v minulosti, a přivedli na scénu další nadějné talenty jako sAvana nebo M1key. Pevně věříme, že svou hrou budeme i nadále bavit všechny naše fanoušky a že příběhy, které budeme od této chvíle společně vytvářet, budou hodné modré krve.

Zde je na místě poděkovat všem, kteří se na dosavadních úspěších v rámci CS:GO podíleli. Ať už jde o sestavu blogg1s, Desty, Pechyn, luko, M1key a Levi, kteří na podzim útočili na nejvyšší příčky na MČR či Sazka eLEAGUE, tak i všem, kteří jsou neodmyslitelně spjatí s historií eSuby v čele s benq1m, novopečeným členem síně slávy.

Počínaje letošním rokem začíná nová éra CS:GO v eSubě a je potřeba hledět kupředu. Zájmem managementu je především, abychom mohli eSubu vídat na scéně minimálně dalších 18 let. K tomu podnikáme veškeré naše kroky.

Děkujeme za pochopení a věříme, že nám zachováte přízeň.”

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama