Přehled esport novinek z 33. a 34. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek z 33. a 34. týdne

Přehled esport novinek z 33. a 34. týdne

David Bernard

David Bernard

Platformy Windows PC

Cesta na Sazka eLEAGUE, provokace Dr Disrespecta a finále Grunex Challenge.

Reklama

Sazka eLEAGUE směřuje do finále

O Sazka eLEAGUE lze mluvit jako o největší tuzemské eSport lize, která ze svého prize poolu rozdá 4 000 000 Kč. Druhá polovina aktuální sezóny vyvrcholí velkým finále na festivalu For Games, který mimo jiné doprovodí i vedlejší program. Festival se uskuteční na začátku října na pražském výstavišti v Letňanech. „Je to teprve náš druhý ročník, kde budeme mít finále na velké stage před velkým publikem. Po úspěšném loňském For Games posouváme laťku zas o něco výš. Hráči i diváci si to určitě zaslouží,” nechává se slyšet Filip Štěrba, Head of esports CNC.

Přehled esport novinek z 33. a 34. týdne

Hlavním lákadlem bude finále série Sazka eLEAGUE CS:GO, ve kterém si ten nejlepší tým odnese výhru v hodnotě 500 000 Kč. Favoritem jsou tuzemští SINNERS, do kterých na začátku roku přestoupil hráč David Bílý, a to za více jak milion korun. Na otázku ohledně pocitů z finále Bílý sebejistě odpovídá: „Jdeme si pro to”. Předtím se nicméně uskuteční ještě sedm kol základní části ligy, ve kterých se bude zápolit o postup do zmíněného finále. Všechny souboje lze sledovat na oficiálním Twitch kanálu ligy.

Dr Disrespect provokuje

Herschel Beahm, dobře známý jako Dr Disrespect, je již dlouhou dobu kontroverzní osobností na poli streamerů. Aktuálně plánuje zahájit soudní spor s platformou Twitch, která mu v minulosti udělila permanentní ban. To mělo za následek ztrátu mnoha spoluprací a tím pádem nemalého finančního obnosu. Dr Disrespect se následně přesunul na YouTube, kde nečelí prakticky žádným omezením. Je známo, že pravidla Twitche mohou být mnohdy přitažená za vlasy. Tentokrát má Beahm problém s tím, že Twitch svým partnerům povoluje sice streamovat na libovolné platformě, ale problém nastává, pokud souběžně vysíláte na YouTube, Twitchi a Facebooku. Dr Disrespect se rozhodl pro provokaci, při které hodlá streamovat na YouTube souběžně s Facebookem a chce si tak rýpnout do Twitche, který spadá pod společnost Amazon.

Dr Disrespect je již dlouhou dobu kontroverzní osobností.

Beahm se nejvíce proslavil hraním FPS her, jakými jsou například Call of Duty či Escape from Tarkov. Jeho popularita mu vynesla dostatek peněz pro založení vlastního herního studia Midnight Society, ve kterém aktuálně chystá battle royal střílečku Deadrop, kde bude cílem dostat se na vrchol věže. Tedy pokud přežijete. Deadrop zatím příliš neuchvátil, ale kdo ví, třeba se Beahmovi podaří zabodovat. Na brzké záběry z hraní se můžete podívat níže ve videu, které nahrál youtuber BigfryTV.

Vítězové Grunex Challenge

Finále Grunex Gallenge ve Valorantu patřilo ostříleným veteránům scény. O titul se utkaly týmy Entropiq a ENTERPRISE. Díky výkonům během sezóny, byly síly vyrovnané. Dlouhodobá forma přála spíše ENTERPRISE, zatímco Entropiq sázeli na sílu okamžiku, která jim nakonec přinesla kýžené vítězství 2:0. Entropiq se stali vůbec prvním vítězem ve Valorant Grunex Challenge a odnesli si 30 000 Kč. Na druhé ENTERPRISE zbyla výhra ve výši 15 000 Kč. Třetí a čtvrté místo, které obsadily týmy NEBRKRAKR a EUgang, získalo po pěti tisících korunách. Grunex přináší rozhovor s kapitánem vítězného týmu Entriopiq - Michalem „SHOUTy“ Glancerem, který si můžete přečíst zde.

Přehled esport novinek z 33. a 34. týdne

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama