Přehled esport novinek z 39. a 40. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek z 39. a 40. týdne

Přehled esport novinek z 39. a 40. týdne

David Bernard

David Bernard

Sparta dostává posilu, překvapivá cesta na Major a milionové výhry.

Reklama

Nová krev pro Spartu

Talentovaný efotbalista (FIFA) Dominik "Seron" Čermák předčasně ukončil své působení v týmu Sampi. Bez angažmá ale dlouho nezůstal. Po třech letech spolupráce s týmem Jakuba Jankta přestoupil do pražské Sparty. Stalo se tak po vzájemné dohodě o ukončení smlouvy. Sparta následně oznámila spojení s organizací ENTERPRISE, která bude řídit její esportový fotbalový tým.

K přestupu se pro esportový server Grunex vyjádřil sám Seron: „Pocity z přestupu jsou skvělé, mám radost od prvního dne. Chemie s hráči a realizačním týmem je skvělá, je to pro mě nový impuls, který jsem potřeboval. Doufám že v turnajích zazářím a budu tým reprezentovat jak nejlépe umím,“ přibližuje svoje pocity z nové výzvy. Přiznává, že nabídka ze Sparty nebyla jedinou, při volbě však neváhal. „Nabídek pár bylo, ale v momentě, kdy přišla ta od Sparty a Enterprise, tak jsem neváhal,“ doplňuje.

Nepříjemná situace pro Astralis a G2

Astralis - tým, který má na kontě čtyři tituly z Major turnaje ve hře Counter-Strike: Global Offensive, se letos poprvé na tuto esportovou akci vůbec nepodívá. Cesta organizace skončila v kvalifikaci, ve které podlehla ruskému týmu forZe se skóre 1-3. Další favorit v podobě týmu G2, sdílí s Astralis tuto nepříjemnou situaci. V klání proti týmu GamerLegion si G2 zpočátku nevedlo vůbec špatně a první kolo naprosto ovládlo. Ve druhém kole se situace obrátila, a tak se o postupujícím týmu rozhodovalo v tzv. decideru, ve kterém zvítězili střelci z GamerLegion. Týmy FaZe, NaVi, Liquid, Cloud9 a FURIA mají postup na Major již jistý. O zbytku se rozhoduje tento víkend.

Přehled esport novinek z 39. a 40. týdne

Esportem k milionům

Mnoho lidí se domnívá, že hraní videoher nemá s prací nic společného. Faktem ale zůstává, že se v esportu točí obrovské sumy peněz. Své by k tomu mohl říci hráč CS:GO Peter "dupreeh" Rasmussen, který během své kariéry stihl nasbírat už 2 014 331 dolarů (cca 50 633 000 Kč). K podobné sumě se dostali i Andreas "Xyp9x" Hojsleth, Nicolai "device" Reedtz a Lukas "gla1ve" Rossander. Všichni tři patří do původní sestavy týmu Astralis. Být profesionálním hráčem je nicméně velice náročné a drtivá většina fanoušků si o takovém jmění může nechat pouze zdát.

Přehled esport novinek z 39. a 40. týdne
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama