Přehled esport novinek ze 14. týdne
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Přehled esport novinek ze 14. týdne

Přehled esport novinek ze 14. týdne

David Bernard

David Bernard

Další odchod do důchodu a finálový den Tipsport CS:GO Praha I.

Reklama

Konec další kariéry

Před čtrnácti dny jsme psali o rozhodnutí Patrika „Zero“ Žúdela ukončit kariéru v CS:GO. Dnešní novinka se zaměřuje na Sørena "Bjergsen" Bjerga, jednoho z nejlépe přijímaných západních hráčů League of Legends. Po vyřazení týmu 100 Thieves, ve kterém Bjerg působil, se totiž rozhodl (opět) ukončit profesionální esportovou kariéru. K příležitosti tohoto rozhodnutí vydal video, ve kterém objasňuje důvody rozhodnutí a loučí se se svými fanoušky. Vrací se v něm zpátky do roku 2020, ve kterém proběhl jeho první odchod ze scény profi hráčů. Přestal sice aktivně hrát, ale působil jako trenér v celku TSM. Nakonec se ale k hraní vrátil, tentokrát pod křídly Team Liquid.

"Dlouho jsem cítil, že pokud nebudu mít pocit, že mohu dát absolutně všechno směrem k vítězství, pak bude čas přestat. A mám pocit, že ten čas právě nastal. Co bude dál zatím opravdu netuším, chci si teď dát úplnou pauzu ode všeho a trávit čas s rodinou a přáteli. Co přinese budoucnost a jestli se budu chtít vrátit do esportu v jakékoliv roli teď zkrátka nedokážu odhadnout. Chci si zažít, jaké to je žít úplně mimo toto odvětví,” nechal se slyšet Bjerg. Ten byl během své plodné kariéry třikrát zvolen MVP severoamerické série LCS a získal šest ligových pohárů. Kdo ví, třeba jej opět uvidíme na některém ze šampionátů.

Finále Tipsport CS:GO Praha I. začíná!

Dnes se uskuteční finálové zápasy turnaje Tipsport CS:GO Praha I., ve kterých se o titul střetnou tři tuzemské celky. Čtvrté místo obsadili střelci ze Sampi, kteří v sobotu podlehli SINNERS s výsledkem 1:2 a museli se tak rozloučit s vidinou titulu. Naproti tomu SINNERS se již od dnešních 14:00 pokusí týmu Cryptova oplatit páteční porážku 1:2. Vítězný tým se utká o titul s Dynamo Eclot, kteří mají velice solidně našlápnuto a během celého turnaje se jim opravdu daří. Vítěz grandfinále si odnese výhru v hodnotě 250 000 Kč. Turnaj probíhá ve Vodafone PLAYzone Aréně, která sídlí na pražském Chodově. Pokud neplánujete osobní účast, tak je možné rozhodující zápasy sledovat na Twitch kanálu PLAYzoneCZ. A jak to vlastně na takovém turnaji vypadá? To vám může přiblížit aftermovie z minulé události.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama