Přehled esport novinek ze 3. týdne
LoL Novinka Přehled esport novinek ze 3. týdne

Přehled esport novinek ze 3. týdne

David Bernard

David Bernard

Velký turnaj v Sao Paulu a dokumentární film o české herní komunitě.

Reklama

Sao Paulo hostí LOCK//IN

Od 13. února do 4. března se v brazilském Sao Paulu uskuteční mezinárodní turnaj ve Valorantu - LOCK//IN. Síly vzájemně změří 32 partnerských týmů, které budou fanoušci moci sledovat přímo na místě konání. Týmy jsou rozděleny na tři regionální divize, a to americkou, evropskou (EMEA) a pacifickou. Samostatnou divizi pak tvoří Čína, kterou budou zastupovat dva týmy.

Přehled esport novinek ze 3. týdne

Týmy se rozdělí na dvě skupiny po šestnácti celcích. Na cestě do semifinále se budou hrát tzv. single-elimination BO3 zápasy. V rozmezí od semifinálových zápasů až do velkého finále bude uplatněn BO5 formát. Z vybraného formátu turnaje se příliš diváků a účastníků neradovalo. Během single-elimination totiž bude vyřazeno šestnáct týmů, a to hned během prvního kola šampionátu. Když se zamyslíme např. nad finanční náročností cesty do Brazílie, nelze se kritice vůbec divit. Riot Games - tvůrci Valorantu, se nicméně nechali slyšet, že důvodem pro zvolený formát je pořádání zatím největšího LAN turnaje. Do budoucna ale slíbili ale návrat ke klasičtějšímu double-elimnation formátu. Turnaj bude možné sledovat na oficiálním Twitchi a YouTube Valorantu od 13. února.

Česká komunita League of Legends ve filmu

Tuzemská komunita dnes již kultovní MOBA hry League of Legends, se již velmi brzy dočká oficiálního dokumentárního snímku přímo z dílny Riot Games. Online premiéra se uskuteční 26. 1. na českém League of Legends YouTube kanále. Dokument League of Legends: Česká stopa se zaměří na esportové profesionály, známé tváře komunity, velké tuzemské projekty a komunitní akce. Uvidíme hráče jako Humanoid, Carzzy, Patrik a Freeze. Ti mají zkušenosti s největšími světovými LoL soutěžemi. V traileru níže se také objevil bývalý profi hráč a známý streamer Herdyn či komentátoři jako Charmie, Necrit nebo Kangae. Pro fanoušky i hráče jedné z nejpopulárnějších online her současnosti se jedná o zajímavou možnost nahlédnout za oponu podobně smýšlejících lidí. Podíváte se?

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama