Přehled novinek z Japonska 11. týdne
DNF Duel Novinka Přehled novinek z Japonska 11. týdne

Přehled novinek z Japonska 11. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Pokračuje představování Soul Hackers 2, ale také úplně nových her.

Reklama

Máme tady další týdenní přehled a opět se můžete těšit na nové info ohledně druhých Soul Hackers. Není to ale vše, protože těch podstatných novinek je dnes mnoho. Kromě nových trailerů (třeba na mobilní bratry Elricovy, které bych klidně snesl i na Switchi), byly představeny i skutečně nové tituly a existence několika zajímavých je pouze naznačena. Zároveň se na závěr můžete těšit na novou sérii zajímavostí a vzhledem k tomu, že se nikdo navyjádřil, vybral jsem téma sám. Přeji příjemné počtení, na mne čeká opravdu velká řada titulů (první a druhá várka).

  • Free-to-play 3D akční hra Bleach: Brave Souls je nyní dostupná prostřednictvím obchodu PlayStation Store pro PS4. Bleach: Brave Souls vyšla pro iOS a Android v červenci 2015, následovala v srpnu 2020 Steam verze. Je dostupná ve více než 148 zemích a regionech a stažena byla více než 60 milion krát.
  • Crypton Future Media oznámili pro Switch hru Hatsune Miku Issho ni! Jigsaw Puzzle. Vyjde v Japonsku přes Nintendo eShop 24. března, hlavní vizuál vytvořil Kurisu Toshi.
  • Switch verze hry Knights in the Nightmare Remaster vyjde v Japonsku přes Nintendo eShop 7. dubna, předobjednávky budou spuštěny 31. března. Datum vydání iOS a Android verzí nebylo oznámeno. Jde o remasterovanou verzi strategické RPG střílečky pro Nintendo DS ze září 2008 a která vyšla i pro PSP v dubnu 2010. Remasterovaná verze obsahuje HD vizuální prvky a vylepšené uživatelské rozhraní. Oficiální stránky najdete zde.
  • Společnost Broccoli oznámila přípravu vydání lokalizované verze otome vizuáního románu Jack Jeanne pro Switch v angličtině a tradiční čínštině. Datum vydání oznámeno nebylo. Hra vyšla v Japonsku pro Switch 18. března 2021.

Triangle Strategy

Celkové celosvětové množství vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopiií hry Triangle Strategy se blíží k číslu 800 000 kusů. Square Enix zároveň oznámili, že v Japonsku a Asii se prodalo přes 200 000 kusů.

Ilustrátor Naoki Ikushimou vytvořil u příležitosti tohoto milníku speciální kresbu:

Přehled novinek z Japonska 11. týdne

Triangle Strategy vyšla pro Switch celosvětově 4. března. Naši recenzi najdete zde.


Soul Hackers 2

Atlus uveřejnil druhý oficiální trailer ke hře Soul Hackers 2. Navíc se na oficiálních japonských stránkách objevily nové informace o postavách.

Druhý oficiální trailer

Prvním z nových postav je Iron Mask (dabing Yuichi Nakamura), který patří pod organizaci Phantom Society a rád čte klasickou literaturu. Měří 185 cm a je vedoucím projektu „C“, plánu zahaleného i uvnitř organizace tajemstvím. Vždy nosí železnou masku a je ve svých povinnostech velmi zásadový. Zdá se, že jeho pravou tvář znají jen někteří členové organizace.

Zenon (dabing Kazuyuki Okitsu) patří pod organizaci Phantom Society a měří 184 cm. Jde o umělého démona a bytost známou jako Zoma. Vytvořil ji Iron Mask a tak jedná podle jeho příkazů. Přestože má vynikající bojové schopnosti, není nijak zvlášť inteligentní.

Ichiro Onda (dabing Kentaro Ito) je pod organizací Telecommunications Research Systems: New Ward 24 Telecommunications R&D Advancement Center, měří 178 cm a má strach z vlastní inteligence a koček. Je to světově uznávaný počítačový odborník, který je vždy povolán když se jedná o vládou iniciované projekty. Dokončil svůj Vanishing System, ale byl zabit Iron Maskem a Zenonem.

Screenshoty a artworky postav

Soul Hackers 2 má v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna celosvětově.


Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Square Enix uveřejnilo pár nových informací a screenshotů ze hry Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, které představují multiplayer a čtyři nová místa.

V multiplayeru spolu mohou hrát až tři hráči, bez omezení regionů. Při hraní bude účinek obnovy MP při použití Soul Burst a získané vybavení a zkušenostní body ze společně poražených nepřátel, se bude mezi hráče dělit rovnoměrně. Hostující hráči se mohou připojí do skupiny hostitelským hráčem. Nad spojeneckými postavami, které nemůžete ovládat v režimu jednoho hráče, můžete převzít kontrolu. Zároveň půdou v multiplayeru plnit vedlejší i hlavní mise. Pokud v režimu pro jednoho hráče narazíte na nepřátele, kteří jsou na vás příliš silní, můžete uvnitř dungeonu vytvořit místnost pro více hráčů a spolehnout na své online spojence.

Mezi nově představenými lokalitami jsou zasněžený Hallowed Massif, Ruins of Machina plné pastí, vysoká metropolitní budova Vigilia Court a spálená země Terra Tortura, nacházející se na nebi.

Na závěr bloku o hře Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin se ještě můžete podívat na úvodní filmeček.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Epic Games Store vyšla 18. března.


Fullmetal Alchemist Mobile

Square Enix vypustilo ven druhý oficiální trailer k mobilní hře Fullmetal Alchemist Mobile.

Zájemci se také mohou do 22. března přihlásit do uzavřeného beta testu. Test bude probíhat od 31. března do 8. dubna a přijato bude pouze 6 000 uživatelů.

Fullmetal Alchemist Mobile má v Japonsku vyjít pro iOS a Android letos v létě, předregistrace je ale již spuštěna.


Lost Judgment

Vydavatel SEGA a vývojáři z Ryu Ga Gotoku Studio zveřejnili nové gameplay videa z nového obsahu ke stažení pro Lost Judgment kterým je The Kaito Files. Ve videích jsou představeny bojové styly Bruiser a Tank.

Přídavek The Kaito Files sleduje počínání Masaharu Kaita z Yagami Detective Agency v době, když se ujímá nového případu. Ten má pospojovat dohromady jeho neúplnou minulost a má vyjít 28. března.

Bruiser

Tank

Lost Judgment je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a Xbox One.


Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo uveřejnilo nový japonský trailer a japonskou televizní reklamu na první sérii tratí, které jsou součástí Booster Course Pass pro hru Mario Kart 8 Deluxe.

Wave 1 obsahuje následujících osm tratí:

  • Tour Paris Promenade (Mario Kart Tour)
  • 3DS Toad Circuit (Mario Kart 7)
  • N64 Choco Mountain (Mario Kart 64)
  • Wii Coconut Mall (Mario Kart Wii)
  • Tour Tokyo Scramble (Mario Kart Tour)
  • DS Shroom Ridge (Mario Kart DS)
  • GBA Sky Garden (Mario Kart Advance)
  • Tour Ninja Hideaway (Mario Kart Tour)

Celkem je naplánováno šest sérií/vln s celkovým počtem 48 remasterovaných tratí z celé série Mario Kart, které mají vyjít do konce roku 2023.

TV reklama

Mario Kart 8 Deluxe je nyní k dispozici pro Switch.


Street Fighter V: Champion Edition

Capcom vydá 29. března pro Street Fighter V: Champion Edition novou aktualizaci, která obsahuje nový update vybalancování soubojů, cell-shading a pixelové grafické filtry a mnoho dalšího, jako třeba nové barvy oblečení pro všechny postavy a CAP-JAMS remixy skladeb Dan's Theme, Rose's Theme, Oro's Theme, Akira's Theme a Luke's Theme.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Street Fighter V: Champion Edition je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC.


Relayer

Red Art Games vydájí 20. května v Severní Americe a v Evropě fyzickou edici hry Relayer ve verzích pro PlayStation 5 a PlayStation 4.

Robotická RPG strategie nové generace, odehrávající se ve sci-fi alternativní realitě, ve které jsou lidé se speciálními schopnostmi, takzvaní Starchildren, nuceni zastavit mimozemskou rasu Relayers.

Budete velet eskadře humanoidních zbraní Stellar Gear, vytvořených podle technologie starověkých mimozemských civilizací. Během bitev a v průběhu hry na vás čeká přibližně 100 jedinečných cutscén a všechny lokace a mapy, kde budou probíhat souboje, jsou vytvořeny ve velmi kvalitním 3D stylu.

Relayer nabídne dabing v japonštině a angličtině s titulky v japonštině, angličtině, tradiční čínštině a korejštině. Francouzské, italské, německé a španělské titulky budou přidány prostřednictvím chystaného updatu.

Verzi hry pro PlayStation 4 pak lze bezplatně upgradovat na verzi pro PlayStation 5 a při tomto upgradu půjde také přenést uložená data a také trofeje. PS5 verze pak nabídne grafiku v rozlišení 4K a rychlejší načítání.

Vydavatelská společnost Clouded Leopard Entertainment a vývojáři z Kadokawa Games ještě vydali nový trailer ke hře Relayer, ve kterém představují jednotlivé herní systémy.

Na trailer se můžete podívat i v korejštině a tradiční čínštině.

Relayer vychází celosvětově digitálně pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již 24. března.


Genshin Impact

Genshin Impact dostane od vývojářů z miHoYo aktualizaci verze 2.6 nazvanou Zephyr of the Violet Garden.

Update vychází 30. března a zpřístupní zbrusu novou oblast The Chasm, která se nachází na nejzápadnější straně Liyue a spolu s ní budou konečně odkryty příběh Traveler Twins a Khaenri'ah. Mezitím mohou hráči navštívit na druhé straně moře Inazumu, setkat se s nejnovější pětihvězdičkovou postavou Kamisato Ayatem a navštívit festival s idoly Magnificent Irodori Festival.

The Chasm je primární zdroj rud Liyue a proto v něm najdete převážně výrazné fialovo-červené oblasti s nepředstavitelně obrovskými prostory pod zemí. Oblast byla uzavřena kvůli sérii záhadných nehod a nyní je zaplavena monstry, Treasure Hoardery a Fatuii.

Na konci The Chasm na hráče čeká nový boss Ruin Serpent a neznámé nebezpečí z Abyss, ale hlavní příběh zde pokračuje novým Archon Questem Requiem of the Echoing Depths. Mezitím bude hráčům předán gadget s názvem Lumenstone Adjuvant, který pomůže na cestách se světlem. Cestovatelé mohou také odemknout odměny, včetně čtyřhvězdičkových Weapon Billet a zcela nové Namecardy.

Japonskou verzi traileru najdete zde, korejskou zase tady.

Genshin Impact je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4, prostřednictvím klienta a Epic Games Store pro PC, pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play. V plánu je stále také verze pro Switch.


Eiyuden Chronicle: Rising

Vydavatel 505 Games a vývojář Natsume Atari uveřejnili prostřednictvím IGN 28 minut dlouhou ukázku z hraní hry Eiyuden Chronicle: Rising. Jde o akční RPG, kombinované s budovatelskou městskou strategií, odehrávající se ve světě strategického RPG Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes vyvinutého Rabbit & Bear Studios.

Gameplay video představil komunitní manažer 505 Games Steven Takowsky a začíná částečně ve hře a hlavně funguje jako návod na použití některých herních funkcí.

Eiyuden Chronicle: Rising má vyjít letos na jaře pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


DNF DUEL

Vydavatel Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting vydali nový trailer k bojovce DNF DUEL, vycházející z titulu Dungeon Fighter. Představí se nám v něm Ghostblade.

DNF DUEL má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a pro PC letos v létě.


Ed-0: Zombie Uprising

V polovině týdne oznámil v nejnovějším vydání Weekly Famitsu D3 Publisher roguelike survival akční hru Ed-0: Zombie Uprising, kterou vyvíjí studio Lancarase. Odehrává se v posledních letech japonské éry Edo. Od 4. dubna bude přístupná na Steamu v Early Accessu.

Příběh je zasazen do doby průmyslové zombie revoluce, ale zombie se rozšířily do 90 procent světa. Japonsku se podařilo této krizi vyhnout díky své izolaci, ale příjezdem Black Ships se do Japonska vlila zombie armáda vedená komodorem Perrym.

Ze své základny v podobě vesnice se hráči budou vydávat vyhlazovat armády zombie útočící na různé oblasti. Ale zombie dokážou porazit pouze bytosti známé jako Zombelievers. Souboje na život a na smrt s nemrtvými povedete prostřednictvím hratelných postav kterými jsou zápasník sumo Raiden, samuraj Mumyo a ninja Matoka.

Tato jedinečná 3D roguelike dungeon akce se bude měnit na základě terénu a vašeho rozmístění, a také podle nepřátel, kteří se při každém vstupu budou měnit. Ať už dungeon vyčistíte nebo při tom zemřete, vrátíte se na první úroveň, ale hra zároveň nabídne zvláštní formu rozvoje postavy. Pokud uspějete, dostanete přístup k novým možnostem a specializaci postavy.

Vývoj Ed-0: Zombie Uprising je aktuálně na 44% vývoje a prostřednictvím Early Access plánuje D3 Publisher a Lancarse hru vylepšit a odladit prostřednictvím zpětné vazby hráčů.

Early Access nabídne dvě hratelné postavy, třetí bude přidána později. Od začátku bude k dispozici více než 10 hodin hraní, tři hlavní úkoly, pět dílčích úkolů a tři hlavní bossové a k odemčení je připraveno více než 100 dovedností a předmětů.

Prostředí hry je ale pokaždé generováno náhodně, nastavit lze stupeň obtížnosti.

Japonský trailer najdete zde, ale je věkově omezen. Navštívit můžete oficiální stránky hry Ed-0: Zombie Uprising.


Dragon Quest X Offline

Na nových screenshotech představil Square Enix možnosti pokročilých jobů ve hře pro Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline.

Podmínky pro změnu pokročilého jobu postavy se liší v závislosti na jejím aktuálním zvoleném povolání. Budete-li se například chtít změnit Gladiatora, musíte nejprve zvýšit level Warriora nebo Martial Artis, které jsou jsou k dispozici již od začátku hry, na určitou úroveň a poté splnit úkol potřebný k odemknutí Gladiatora. Po splnění těchto podmínek si musíte promluvíte s knězem v Temple of Dharma.

Mezi pokročilými povoláními jsou již zmíněný Gladiator, který dokáže používat dvě zbraně a specializuje se na boj, kdy obětuje obranu ve prospěch útoku. Dále Paladin, což je rytíř, který chrání své spojence díky vysokému HP a velkou obrannou a také hraje důležitou podpůrnou roli s kouzly obnovy.

Armamentalist je job, který může používat různá kouzla k posílení svých spojenců a ovládá také Force pro přidání různých atributů zbraním. Ranger zase má na konci bitvy vyšší šanci na získání předmětů a dokáže zvýšit útok a obranu všech členů skupiny a obnovuje HP a MP.

Sage je expert na magii schopný sesílat pokročilá útočná a obranná kouzla a při obnově MP zvyšuje svou magickou sílu a někdy může spustit seslané kouzlo dvakrát za sebou. Superstar podporuje skupinu jedinečnými dovednostmi, jako je zvyšování množství zkušenostních bodů získaných v bitvě, nebo za peníze dokáže přivolat bodyguardy.

Dancer má v repertoáru různé písně a tance, které podporují spojence a způsobují u nepřátel stavové debuffy. Gadabout si pak během bitvy hraje a tato jeho zábava může dokonce vytvářet různé efekty, ale nikdo nikdy neví, co se vlastně stane.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative

Spike Chunsoft zveřejnil nové informace a screenshoty ze hry AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative, ne kterých představil nové prvky přidané do hry. Jde o nové schopnosti AI-Ball a rozšířené množství snových světů.

Při hraní se budete pohybovat mezi sny a realitou a hledat pravdu. Dva hlavní protagonisté AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative jsou členové speciálního vyšetřovacího týmu na oddělení metropolitní policie ABIS Mizuki a Ryuki. Spolu se svými AI-Ball partnery Aibou a Tamou mají za úkol vyřešit bizarní sériové vraždy nazvané Half Body.

Hra se skládá ze dvou částí. Část vyšetřovací, která se odehrává v reálném světě a kde budou hráči zkoumat místa činu a poslouchat svědectví. A z části Somnium, kdy hráči vstoupí do snových světů podezřelých a klíčových svědků. Přemísťováním mezi realitou a snovými světy tam a zpět mohou hráči získat vodítka, která jim mohou pomoci vyřešit případ.

AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative má pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store vyjít v Japonsku 23. června a 24. června v Severní Americe a v Evropě.


Echoes of Mana

Square Enix spustil předběžnou registraci k mobilnímu akčnímu RPG Echoes of Mana od WFS. Pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Anonymous;Code

MAGES. vydají v Japonsku dlouho připravovaný nejnovější díl série vizuálních románů Science Adventure s názvem Anonymous;Code pro PlayStation 4 a Switch 28. července.

Níže se podívejte na nový trailer. Live stream z hraní hry je naplánován na 1. dubna na 20:00 JST.


Cursed to Golf

Golfová roguelike adventura Cursed to Golf od Chuhai Labs nakonec vyjde u Thunderful Games kromě již dříve oznámených verzí pro Switch a PC (přes Steam), také pro Xbox Series a Xbox One.

Vaše herní alter-ego je The Cursed Golfer, uvězněný v golfovém očistci. Do něj se dostanete po děsivé nehodě, ke které dojde těsně předtím, než dáte na mezinárodním turnaji vítězný úder.

Podle legendy se prý hraním golfu na hřišti rozkládajícím se napříč Golf Purgatory, dostanete zpět do země živých a ještě k tomu získáte trofej, kterou jste se chystali vyhrát. Každé hřiště ovládá strašidelný legendární Caddie, který vás naučí mystické způsoby hraní golfu a pomůže vám dostat se z očistce, vykoupit se a znovu obživnout.


EVE ghost enemies

El Dia vydala úvodní filmeček k vizuálnímu románu EVE ghost enemies.

V Japonsku má EVE ghost enemies vyjít pro PlayStation 4 a Switch 30. června.


Arcade Spirits: The New Challengers

Vizuální román Arcade Spirits: The New Challengers od Fiction Factory Games vydá PQube 27. května ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC. Fyzická edice bude k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.

Zároveň byl také vydán nový trailer, který představuje některé z postav. Jsou to Domino, Grace, Jynx, Locksley, Rhapsody a Zapper.


G-Darius HD

Taito vydá 31. března pro hru G-Darius HD rozsáhlou bezplatnou aktualizaci, která přidává G-Darius Ver. 2, G-Darius Ver. 2 HD a G-Darius for Consumer.

G-Darius Ver. 2 byla vydána asi rok potom, co byl G-Darius spuštěn v arkádových hernách, a obsahuje drobné změny. Hlavní příběh je stejný, ale byl přidán režim pro začátečníky, úpravy obtížnosti hry a mnoho dalšího.

Aktualizace také přidává nové gadgety související s bossy, navigací v jednotlivých zónách a technický rank, plus tréninkový režim, galerii a další nové režimy.

G-Darius HD je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a Switch. Plánuje se také vydání pro PC přes Steam.


Sakura Studio (NetEase Games)

Sakura Studio od společnosti NetEase Games, které byla založeno v červenci roku 2020 v Guangzhou v Číně a Shibuyi v Tokiu, vyvíjí podle nových informací tři konzolové hry.

Najdeme mezi nimi akční RPG, ve kterém se na cestu vydáte v doprovodu "jedinečných" postav, bojová hra nového stylu vycházející z oblíbené série a originální kooperativní akční hra, ve které bojujete proti gigantickým nepřátelům.

Společnost se také podělila o koncepty, viz níže, ale blíže nespecifikovala, ke kterému ze tří titulů se vážou a jestli jsou vůbec z jedné hry.

Famitsu nedávno vyzpovídalo členy vývojových týmů každého titulu, kteří tyto nové projekty přímo potvrdili.

„Vytváříme hru pro jednoho hráče, kterou lze charakterizovat jako akční RPG, ve kterém můžete při postupu hrou nebo příběhem vidět růst svých postav, ale i nové herní prvky,“ řekl pan O. „Chceme vytvořit akci, která se dobře hraje, postavy, ze kterých budete po jich převzetí cítit život, a vytváříme prostředí, která mají hloubku a vertikální členění. Zatím nemohu říci žádné podrobnosti, ale až to oznámíme, budete jistě překvapeni."

Pan S ze stejného týmu dodal: "Pokud jde o atmosféru, je to hra, ve které se vydáte na dobrodružství zasazené do příjemného světa."

Pan S pokračoval: „Protože si tento projekt vyžádal bezchybný pohyb po rozsáhlém území, využíváme aktivně streamování jednotlivých levelů v Unreal Enginu. Pokud jde o umělou inteligenci, zkoumáme jak efektivně spravovat velké množství různých typů nepřátelských postav a NPC, jak jim dát jedinečné osobnosti a jaké prostředí je nutné vytvořit, aby bylo efektivní. Vzhledem k tomu, že nemáme ve vývoji jediný projekt, probíhá celá řada činností i s ohledem na budoucí expanzi. Jako jsou třeba systémy správy událostí jdoucích po sobě a systémy správy textu.“

Pan E promluvil krátce o bojové hře nového stylu, vycházející z populární série: "Toto je bojová hra nového stylu vycházející z určité série, má hodně vášnivé fanoušky. Zůstaňte ve střehu a čekejte na podrobnosti."

O kooperativní akční hře promluvil pan J: "Tato kooperativní akční hra je původní značkou. Budete bojovat se zlými, gigantickými nepřáteli a přitom budete využívat stylové akce, bez kterých se neobejdete. Je to extrémně napínavá hra, ve které budete muset pro zdárné dokončení spolupracovat."

A pan J ještě dodal: „Abychom nabídli bezchybný kooperativní herní zážitek vyvíjíme nové herní systémy. Je to náročná věc, ale my ji řešíme a zároveň vytváříme specializovaný systém pro další efektivní vývoj. Abychom mohli implementovat nové soubojové zážitky, pracujeme také na nástrojích souvisejících s nepřátelskou AI. Naším cílem je dát jednotlivým uživatelům, a i skupinám hráčů, ochutnat 'nepřátele, kteří jsou pro uživatele výzvou a zároveň je baví', a nejenom vytvořit 'kvalitní umělou inteligenci'. Abychom toho dosáhli, vyvíjíme speciální nástroje, které definují klíčové oblasti a stanovují cíle, navigaci jak se tam dostat a funkční spolupráci mezi nepřátelskou AI.“


Arknights: Endfield

Studio Hypergryph oznámilo nové real-time 3D RPG strategickými prvky Arknights: Endfield, zasazené do vývojáři oblíbeného světa tower-defense RPG hry Arknights. Datum vydání ale ještě nebylo oznámeno. Nenechte se ale zmást vzhledem hry Arknights: Endfield, nejde o japonskou hru, ale o čínský titul.

Endfield kopíruje fungování světa hry Arknights. Nabídne ale původní příběh a osobité postavy. Samotný příběh hry Endfield začíná znovu na planetě zvané Talos-II, nebezpečném místě plném katastrof a prostředí plného nástrach. Rozlehlé divoké země a neobydlená území rozprostírající se daleko za koloniemi Obyvatelného pásma totiž musí být ještě prozkoumány. Hráči prozkoumají tento neobjevený svět společně s operátory Endfield Industries a zároveň budou pátrat po tajemství skrytém v opuštěných ruinách.

Arknights: Endfield nabídne zcela nové herní mechaniky a obsah. Budete při prozkoumávání planety Talos-II ovládat skupinu postav, plnit mise, odemykat nové příběhové kapitoly a čekají na vás i nové výzvy. Postupem příběhu se hráčův tým také setká s různými frakcemi a nepřáteli. Tato setkání pak mají nabídnout epický zážitek z bojů v reálném čase za použití různých taktik.

Arknights: Endfield je v současné době v rané fázi vývoje a velká část obsahu musí být ještě dokončena. Tým stále zkoumá různé možnosti koncepčních návrhů, umění a hry.

CG trailer

Japonskou verzi najdete zde, dále pak existuje korejská verze a také v tradiční čínštině.

Ukázka hry

Japonská verze je zde, korejská verze zde a v tradiční čínštině ji najdete zde.

Arknights: Endfield je v současné době v rané fázi vývoje a velká část obsahu musí být teprve dokončena. Tým stále řeší různé možnosti navrhovaných konceptů a principů hry. Oficiální stránky hry najdete zde.


Nine Sols

Taiwanští Red Candle Games spustili crowdfundingovou kampaň k jejich připravované 2D akční plošinovce Nine Sols, která má nabídnout "boj zaměřený na vykrývaní a úhyby, pohlcující vyprávění a taopunkové prostředí“. Studio žádá o financování ve výši 3 miliony NT$ (přibližně 2,4 milionu korun).

Podle popisu kampaně vydá Red Candle Games přes Steam hru Nine Sols ve verzi pro PC a Mac, ale také časem „pro konzole Nintendo a Sony“. Portování ale nezačne dříve, dokud nebude hra téměř dokončena, a protože vývoj odstartoval v době mezi různými generacemi konzolí, nemůže zatím studio poskytnout definitivní seznam podporovaných platforem. Poznamenává však, že již získal vývojové sady pro PlayStation a Switch.

Hra Nine Sols nabídne rychlou 2D akci a průzkum, který vychází z klasických principů plošinovek. Vzhledem ke zkušenostem s produkcí narativních her se studio také zaměřilo na vytvoření pohlcujícího ručně kresleného světa se svěžím asijským fantasy prostředím, živými postavami a solidním příběhem.


Japan Fighting Game Publishers Roundtable

21. března od 15:00 JST do 17:30 JST proběhne třetí live stream Japan Fighting Game Publishers Roundtable, kterého se zúčastní společnosti Arc System Works, Arika, Bandai Namco, Capcom, SEGA a SNK. Budete jej moci sledovat na Twitch kanálu Arc System Works a YouTube kanálu Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown.

V programu vystoupí producenti a režiséři japonských vydavatelských společností, které vytváří a prodávají bojové hry a budou spolu diskutovat o různých tématech (bojové hry, eSport atp.). V rámci „projektu oceňování pokladů“ také každá společnost představí své nejcennější kolekce bojových her.


Konami

Společnost Konami uspořádá 26. června v době od 11:00 do 17:00 JST v Tokiu v Konami Creative Center Ginza výstavu nezávislých her Indie Games Connect 2022.

Indie Games Connect 2022 nabídne prostor pro tvůrce her a také hráče a sponzory. Aby bylo umožněno co největší množství různých spojení, nebude se platit ani všeobecné vstupné. Tvůrci, kteří mají zájem na akci vystavit, se mohou přihlásit již nyní.

Akce se bude skládat z několika panelů:

  • Indie Games Exhibition – Místo pro tvůrce her, kteří chtějí, aby si hry, do kterých vložili své nápady, užilo co nejvíce hráčů a kteří se chtějí spojit s ostatními tvůrci a také uživateli.
  • Konzultace o vývoji her pro vystavovatele – Speciální program pro vystavovatele, ve kterém budou zkušení profesionálové hrát jejich hry a odpovídat na jakékoli otázky nebo problémy, na které mohou tvůrci denně narazit.
  • Seminář herních vývojářů – Diskuse o budoucnosti nezávislých her a tvůrců, pořádaná šéfem nezávislé iniciativy Sony Interactive Entertainment Shuhei Yoshidou.

Mezi sponzory Indie Games Connect 2022 najdete společnosti Sony Interactive Entertainment (platinový sponzor), Kodansha a Shueisha (jako zlatí sponzoři) a esports GINZA studios a Unity Technologies (jako stříbrní sponzoři).

Seznam vystavujících her bude oznámen začátkem května. Podrobnosti týkající se všeobecného vstupného budou uveřejněny v polovině května.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Gal Gun: Double Peace (Switch) – vychází celosvětově
  • Kowloon Highschool Chronicle (PS4) – vychází celosvětově
  • Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars (Switch)
  • Persona 4 Arena Ultimax (PS4, Switch) – vychází celosvětově pouze digitálně
  • Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PS5, PS4)

Digitálně

  • Ammo Pigs: Cocked and Loaded (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Bassmaster Fishing 2022 (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • Boxing Gym Story (Switch) – vychází celosvětově
  • Dark Deity (Switch) – vychází celosvětově
  • Doodle Devil: 3volution (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Grand Theft Auto V (PS5, Xbox Series) – vychází celosvětově
  • Grand Theft Auto Online (PS5, Xbox Series) – vychází celosvětově
  • Inukari: Chase of Deception (Switch) – vychází celosvětově
  • Isekai Bride Hunting (Switch) – vychází celosvětově
  • Jumping Bricks Ball (Switch) – vychází celosvětově
  • LOST EGG 2: Be Together (Switch) – vychází celosvětově.
  • Love of Love Emperor of Love! (Switch)
  • My Lady Sayo (Switch) – vychází celosvětově
  • Nexomon (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Odd Dog and Even Cat (Switch)
  • Paradise Killer (PS5, Xbox Series, PS4, Xb xOne) – vychází celosvětově
  • Persona 4 Arena Ultimax (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Phantom Breaker: Omnia (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Sea Battle Minimal (Switch) – vychází celosvětově
  • Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (Xbox Series, Xbox One, PC [Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Supper of Kurokamisama (Switch) – vychází celosvětově
  • The Wake (Switch) – vychází celosvětově
  • Wife Quest (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1737

  • Miss Kobayashi’s Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath (PS4, Switch) – 7/7/6/7 [27/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 7. do 13. března 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 34 362 ks (2 154 392 ks)
  2. Elden Ring (PlayStation 4) – 30 341 ks (274 141 ks)
  3. Gran Turismo 7 (PlayStation 4) – 20 806 ks (85 371 ks)
  4. Triangle Strategy (Switch) – 17 380 ks (103 678 ks)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 038 ks (4 483 464 ks)
  6. Chocobo GP (Switch) – 12 414 ks (novinka)
  7. .hack//G.U. Last Recode (Switch) – 11 097 ks (novinka)
  8. Gran Turismo 7 (PlayStation 5) – 10 106 ks (83 505 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 815 ks (4 804 530 ks)
  10. Minecraft (Switch) – 9 464 ks (2 551 664 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 51 933 ks (1 385 640 ks)
  2. Switch – 30 381 ks (18 907 424 ks)
  3. Switch Lite – 15 932 ks (4 624 750 ks)
  4. PlayStation 5 – 14 764 ks (1 225 415 ks)
  5. Xbox Series S – 1 588 ks (74 297 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 522 ks (219 660 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 461 ks (1 183 777 ks)
  8. Xbox Series X – 374 ks (86 049 ks)
  9. PlayStation 4 – 16 ks (7 819 369 ks)

Ghibli Studio - Dogo Onsen (Spirited Away)

Předlohou k ikonickému lázeňskému domu Aburaya ve filmu Spirited Away se prý stal dům Dogo Onsen Honkan v Matsuyamě v Ehime. Nicméně, někteří fanoušci tvrdí, že stejně vypadá i Jiufen na Tchaj-wanu. Většina lidí se ale přiklání k první variantě, protože se film odehrává v japonském prostředí.

Přehled novinek z Japonska 11. týdne

Dogo Onsen Honkan najdete zde a dům si můžete prohlédnout i na 360° videu níže.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089,505 Games, Konami, PQube, Square Enix, Thunderful Games, Spike Chunsoft, El Dia, D3 Publisher, Clouded Leopard Entertainment, Taito, Hypergryph, Nexon, Capcom, Nintendo, Red Candle Games, Mages., miHoYo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama