Přehled novinek z Japonska 12. týdne
DNF Duel Novinka Přehled novinek z Japonska 12. týdne

Přehled novinek z Japonska 12. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Opětně na vás čeká hackování duší a kupa bojovek.

Reklama

Po minulém našlapaném přehledu nás dnes čeká trochu odlehčenější verze. Nicméně neříkám, že si mezi novinkami nenajdete tu svou.

  • Celkové prodeje hry Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! překonaly podle Konami hranici 3,5 milionu kusů. Hra vyšla v Japonsku pro Switch 19. listopadu 2020.
  • Vydavatel Dangen Entertainment a vývojáři z Vestaria Project změnili pro západní vydání název strategického RPG Vestaria Saga Gaiden: The Sacred Sword of Silvanister. Dočkáme se jej tak pod názvem Vestaria Saga II: The Sacred Sword of Silvanister.
  • Prototype vydá v červenci v Japonsku (podle nejnovějšího vydání Weekly Famitsu) romantický vizuální román Summer Pockets: Reflection Blue od Key ve verzi pro PS4. Jedná se o vylepšenou verzi původní Summer Pockets, která vyšla pro PC 26. června 2020 a poté pro Switch 1. července 2021. Nově přidaný obsah linky pro Umi Katou, Miki Nomuru a Shizuku Mizuori, nová hrdinku Shiki Kamiyama, více scén z každodenního života a třeba aktualizovaný systém pro ping-pongovou minihru.

Switch update verze 14.0.0

Dnes začneme přehled trochu herně/neherně. Nintendo vydalo pro konzoli Switch začátkem týdne systémovou aktualizaci verze 14.0.0, která přidává do menu All Software možnost řadit hry na konzoli do Groups (složky) a také upravuje Bluetooth Audio.

Díky funkci Groups nyní můžete vytvářet skupiny softwaru, které vám mají pomoci lépe organizovat jednotlivé tituly a ostatní software. Skupiny lze vytvářet podle různých herních žánrů, vývojářů nebo prakticky čehokoli, co potřebujete. Úkolem vytváření skupin je, jako u jiných zařízení, usnadnit nalezení požadované aplikace. Vytvořit můžete až 100 skupin s maximálně 200 tituly na skupinu. Ikona pro přechod na obrazovku menu All Software se ale zobrazí pouze v případě, že máte v systému 13 nebo více ikon titulů.

Zároveň bylo změněna možnost ovládání hlasitosti zvuku pro zařízení připojená přes Bluetooth. Hlasitost pro sluchátka a jiná zařízení připojená přes BT lze nyní měnit buď pomocí konzole Switch nebo také pomocí tlačítek ovládání hlasitosti na dotyčném zařízení. Aby tyto změny fungovaly správně, musí připojené zařízení podporovat AVRCP profily. Hlasitost zobrazená na konzoli pak bude ukazovat hlasitost zvuku Bluetooth zařízení, při ovládání pomocí tlačítek tohoto zařízení. Pro některá zařízení byla navýšena maximální výstupní hlasitost a proto se při prvním připojení zařízení hlasitost sníží.


Soul Hackers 2

Atlus uveřejnil první trailer, zaměřený na jednu z postav hry Soul Hackers 2. Je jím Arrow, kterého dabuje Kaito Ishikawou.

Podle oficiálních japonských internetových stránek hry Soul Hackers 2 patří Arrow do organizace Yatagarasu, je vysoký 179 cm a zajímá se o pokojové rostliny. Má rád jídlo shoyu ramen, jeho oblíbeným místem je vrcholek Butterfly Machine a narozeniny má 22. února.

Arrow je tedy agentem Yatagarasu, jedné z frakcí Devil Summonerů a zároveň jde o jednoho z „chráněných cílů“ detekovaných Aionem. Arrowův COMP je typ Mk90 Summoning Gun a jde o takový typ zbraně, jehož základní forma útoku je hodně podobná běžným pistolím. Podpůrné dovednosti vychází z elementu ledu a dokáže využít celou škálu podpůrných dovedností. Ve zkratce to znamená, že Arrow hraje klíčovou roli i při podpoře svých spolubojovníků. Obzvláště vysokou má odolnost a při dalším vývoji se naučí používat schopnosti, jak své spojence chránit.

Další dnes představenou postavou je Raven (dabing Kenji Hamada). Ten dříve pracoval u organizace Yatagarasu, je vysoký 185 cm a oblíbeným jídlem je kari. Tento kdysi prvotřídní Summoner odešel do důchodu a nyní pracuje v sirotčinci. Je společenský a má rád děti. Je také hodně starostlivý a vždy o všem mluví v klidu. Pro Arrowa funguje jako rádce a i Ringo si k němu chodí pro radu.

Poslední dnes představený je Kaburagi (dabing Ryouta Oosaka), který patří do organizace Phantom Society. Vysoký je 175 cm a jeho speciální dovedností je uklízení. Je to veselý mladý muž, který miluje své přátele a má silný smysl pro spravedlnost. Jako součástí své mise zabije Arrowa, ale zdá se, že se s Arrowem znali už z minulosti.

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC a 26. srpna celosvětově.


Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown

Odteď vás čeká v menší blok bojovek a začneme společností Sega, která představila kostýmy pro hru Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown, vytvořené po spolupráci se sérií Tekken. Další informace budou oznámeny později.

Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown je nyní k dispozici pro PlayStation 4.


Guilty Gear: Strive

Do Guilty Gear: Strive od Arc System Works dorazí nový obsah ke stažení v podobě postavy Testament. Od 28. března bude dostupná pro majitele Season Passu 1 a od 31. března pro všechny ostatní.

Další bitevní lokalita White House Reborn se ve hře objeví za stejných podmínek jako Testament. Jméno stage již napovídá, že jde o prezidentskou rezidenci Spojených států a slouží jako klíčová lokace v příběhovém režimu, kde dostane pořádně zabrat a v současné době je v rekonstrukci.

Nový režim Digital Figure dorazí do hry 28. března prostřednictvím bezplatné aktualizace. Půjde v něm libovolně umisťovat postavy, nábytek, efekty a další drobnosti a vytvářet tak originální scény. Můžete také přizpůsobit výrazy a pozice jednotlivých postav, úhel kamery a použít filtry a taky pak nasdílet své výtvory online ostatním hráčům.

Poslední kus nového obsahu je Another Story a nabídne alternativní pohled na původní příběh hry, zaměřuje se ale ne mnoho postav, které se v hlavním příběhu neobjevily.

Arc System Works také potvrdil pro Guilty Gear: Strive druhou sezónu, která bude obsahovat čtyři nové hratelné postavy a multiplatformní možnost hraní mezi konzolemi PlayStation 5, PlayStation 4 a PC. Vývojáři také připravují novou aktualizace pro stabilizaci online hraní vylepšením serverů a zkrácením doby připojení k serveru.

Testament

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Digital Figure

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Guilty Gear: Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


The King of Fighters XV

Ještě chvíli budeme pokračovat v dnešním menším bloku bojovek. SNK totiž vydá 14. dubna zdarma novou postavu pro hru The King of Fighters XV. Jmenuje se Omega Rugal (dabing Tsuguo Mogami) a dostupný bude spolu s novým herním režimem Boss Challenge.

V Boss Challenge dostanou hráči za úkol porazit CPU Omega Rugala a když se jim to povede, odemknou si jeho kostým Omega Armor, novou arénu a novou skladbu.

The King of Fighters XV je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC.


DNF DUEL

DNF DUEL vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4 a PC 28. června. Informaci oznámil její vydavatel Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting.


Tekken: Bloodline

Poslední bojovkovou novinkou je netflixácké oznámení animovaného seriálu Tekken: Bloodline, vycházející právě z 3D bojové herní série Tekken. Premiéru bude mít na Netflixu celosvětově ještě v letošním roce.


Relayer

Společnost Kadokawa Games uveřejnila speciální trailer na jejich mecha strategické RPG Relayer, která nás seznamuje s ústřední skladbou hry Into the Lost Code, kterou zpívá KOCHO. Text a samotné složení písně je od Shuuichirou Fukuhiry.

Relayer má celosvětově vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 24. března. V Japonsku a Asii bude hra k tomuto datu dostupná fyzicky i digitálně, zatímco v Severní Americe a v Evropě má fyzická edice vyjít až 20. května. Všechny verze hry budou podporovat angličtinu, japonštinu, francouzštinu, italštinu, němčinu, španělštinu, tradiční čínštinu a korejštinu.


Crimesight

Mysteriózní multiplayerová PvP simulace Crimesight vyjde pro PC přes Steam 14. dubna. Oznámil její vydavatel a vývojář, společnost Konami. Prostřednictvím oficiálních stránek hry si můžete vyzkoušet free demo víkend, který začal 24. března a končí 7. dubna.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Crimesight se odehrává v Londýně roku 2075, kdy dokáže špičkový prediktivní systém Foresight AI předpovídat na základě dat ze sítě budoucí zločiny. V důsledku toho se celosvětová kriminalita snižuje o 90 procent. Systém však brzy předpoví incident, kterému se nelze vyhnout a který by mohl nasměrovat svět na cestu do záhuby.

Vývojáři systému Foresight AI se obávají nejhoršího a vytváří proto novou umělou inteligenci, která dokáže vystopovat a vyřešit ty nejohavnější zločiny dříve, než k nim vůbec dojde. Tuto umělou inteligenci nazvou podle jedinečného detektiva z klasické literatury, tady „Sherlock“.

Jenže Sherlock zjistí, že středem několika případů, sedí jako pavouk umělá inteligence Moriarty.

Hráči se v Crimesight postaví proti sobě. Jeden převezme roli „padoucha“ který provede vraždu, a druhý se stane „cílem“, tedy padouchovou budoucí obětí. Hráč na straně Moriartyho musí provést zločin a splněnit tak svůj cíl, zatímco hráči na straně Sherlocka tomu musí zabránit.


Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2

Společnost Inti Creates oznámila nový placený stahovatelný obsah pro hru Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2, kterou je Kirin (dabing Yu Sasahara v japonštině a Kelly Baskin v angličtině) z Azure Striker 3. Pro všechny platformy bude uvolněna 7. dubna.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


RUINSMAGUS

Společnost Mastiff připravuje akční RPG určené pro virtuální realitu jménem Ruinsmagus od studia CharacterBank. Letos na jaře má vyjít prostřednictvím Steamu a Meta Questu pro PC.

Hra Ruinsmagus se podle vývojářů vydává na výpravu, která má úplně znovu definovat žánr akčních RPG prostřednictvím krásného fantasy světa inspirovaného anime stylem, který obživl díky VR a dokonale vyladěnému ovládání pomocí Oculus Touch. To by ale nestačilo, takže na vás čeká ještě strhující vyprávění, povedená hudební partitura a známí japonští dabéři.

Ve hře se ujmete role nováčka magických nauk, který byl poslán prozkoumat opuštěné ruiny, nacházející se pod prosperujícím městem Grand Amnis. Bohatství města závisí do značné míry na artefaktech ukrytých hluboko v ruinách, chráněných mocnými Strážci. Tváří v tvář této výzvě musíte odpovědět na otázku, která pronásleduje každého z občanů města a to jaká tajemství se skrývají pod pozlacenými ulicemi a zákoutími Grand Amnis.

Vaším cílem bude také pomoci gildě a posílit ji pomocí magie, zdrojů a moudrosti. Na to máte více než 25 jedinečných, na příběhu založených questů, které vám byly gildou přiděleny. Postavíte se Strážcům, kteří mají za úkol chránit ruiny před vetřelci, a vyřešíte smrtící hádanky, abyste mohli pokročit v příběhu dál.

Kouzla můžete bez námahy sesílat pravou rukou a bránit se štítem na levé nebo se na krátkou vzdálenost teleportovat. Hra Ruinsmagus nabízí 14 druhů magie ve třech hlavních kategoriích: Charge Magic, Skill Magic a Special Deadly Magic. Hra také obsahuje devět typů brnění, rukavic a štítů a dalších 13 předmětů (lektvary, injekce a třeba granáty).


Cursed to Golf

Roguelike golfová adventura Cursed to Golf od Chuhai Labs vyjde pro Xbox Series, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.

Její vydavatel Thunderful Games vypustí free časově omezené demo hry Cursed to Golf a to přes Steam od 27. března od 21:00 našeho času.


RPG Maker Unite

Gotcha Gotcha Games zveřejnili nové informace a screenshoty ze hry RPG Maker Unite, které představují nástroje pro tvorbu RPG her ve full HD, přepracované uživatelské rozhraní a dvojici postav.

RPG Maker Unite má přes Steam a Unity Asset Store pro PC vyjít letos po celém světě.


INFINITY SOULS

Aniplex a Seven Arcs oznámili nové RPG INFINITY SOULS, které v sobě skloubí "zločiny a záchranné prvky". V Japonsku vyjde letos pro iOS a Android.

Příběh je zasazen do roku 2048, do éry, kdy "PSYber zločinnost“ ve virtuálním prostoru doslova prostupují celou společností. Toto je příběh jednotky, která vyšetřuje nezákonné projevy a záchranu životů. Jde o jednotku Communication Information Guardian — zkráceně C.I.G.

Za scénářem stojí Masaki Tsuzuki, uměleckým režisérem je Shuuichi Kawakami a hlavní ilustrace vytváří Shuuichi Kawakami a Waki ​​Ikawa.

Panel věnovaný INFINITY SOULS proběhne na stánku Aniplexu na AnimeJapan 2022 27. března v 10:00 JST, kde budou také oznámeny další informace.


Psikyo Shooting Stars

Společnost City Connection vydá v Japonsku pro konzoli PlayStation 4 kolekci Psikyo Shooting Stars Alpha (30. června), kterou bude následovat další kolekce Psikyo Shooting Stars Bravo (28. července). Obě jsou již v předprodeji třeba na Amazon Japan.

Psikyo Shooting Stars Alpha vyšla v Japonsku pro Switch 25. července 2019 a poté následovala 21. ledna 2020 Severní Amerika a Evropa pak 24. ledna 2020. Obsahuje klasické střílečky Strikers 1945, Strikers 1945 II, Strikers 1945 III (Strikers 1999), Sol Divide, Dragon Blaze a Zero Gunner 2 v HD rozlišení, rozšířené o různé další funkce.

Psikyo Shooting Stars Bravo pak v Japonsku vyšla poprvé pro Switch 29. srpna 2019, v Severní Americe 18. února 2020 a v Evropě 21. února 2020. Najdete zde další klasické střílečky jako je Samurai Aces, Tengai, Samurai Aces III : Sengoku Cannon, Gunbird, Gunbird 2 a Gunbarich opět v HD rozlišení s různými doplňkovými funkcemi.

Pro PlayStation 5 je aktuálně ve vývoji také samostatná kolekce s názvem Psikyo Shooting Collection, která obsahuje všech 12 titulů z obou kolekcí.


G-Darius HD

PC verze hry G-Darius HD vyjde u společnosti Taito přes Steam 31. března. Aktuálně je k dispozici pro PlayStation 4 a Switch.

G-Darius je čtvrtá arkádová hra série, vydaná v roce 1997. G-Darius HD je aktualizovaný port púvodní arkádové verze.


Winter’s Wish: Spirits of Edo (Kimi wa Yukima ni Koinegau)

Vizuální otome román Kimi wa Yukima ni Koinegau vydá Asksys Games na západě jako Winter’s Wish: Spirits of Edo.

Předobjednávky jsou prozatím spuštěny na speciální edici hry v balíčku s tituly Lover Pretend a Paradigm Paradox, kde je ke každé hře přibaleno CD se soundtrackem (exkluzivně prostřednictvím obchodu Aksys Games Store).

Winter’s Wish: Spirits of Edo má na západě vyjít pro Switch v příštím roce. Lover Pretend a Paradigm Paradox vyjdou letos koncem roku.


Dragalia Lost

Nintendo a Cygames oznámily ukončení hlavní kampaně hry Dragalia Lost. Ukončit se má v červenci tohoto roku druhou částí 26. kapitoly a provoz služby samotné hry pak bude ukončen někdy později.

31. března ještě dostane hra poslední sadu nových postav, ale pak již Dragalia Lost neobdrží žádné nové aktualizace obsahu, kromě těch pro hlavní kampaň a pro určité questy.

Dragalia Lost vyšla poprvé pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play 27. září 2018.


30. výročí společnosti Nexton

Společnost Nexton spustila novou internetovou stránku, účet na Twitteru a YouTube kanál s odpočítáváním, které skončí oznámením nového projektu k jejich 30. výročí.

Vydavatelství vizuálních románů pro dospělé bylo založeno 24. února 1993 a 24. února 2023 tedy oslaví své 30. výročí.

Na internetové stránce běží odpočítávání, které končí 1. dubna ve 14:00 JST. Vidět na nich je také ilustrace od Itaru Hinoue, která může zobrazovat Mizuku Nagamori z ONE: Kagayaku Kisetsu e.

Přehled novinek z Japonska 12. týdne

ONE: Kagayaku Kisetsu e vyšla původně pro PC 29. května 1998. Port pro PlayStation byl vydán 1. dubna 1999 a tento port byl také tím důvodem, co přivedlo spisovatele série Fate Kinoko Nasu k tomu, aby se začal věnovat psaní her.


Arc World Tour 2022

Arc System Works bude letos pořádat globální turné bojových her Arc World Tour 2022.

Hráči budou soutěžit v hraní titulů Guilty Gear: Strive a DNF DUEL vyvinutých studiem Arc System Works o 100 000 dolarů. Celkově bude ve hře částka ve výši 200 000 dolarů.

Nejlepší hráči z turnajů konaných po celém světě budou pozváni k účasti na závěrečném turnaji Arc World Tour Final.

Turnaj bude sponzorovat Sony Interactive Entertainment America a NEXON Korea Corporation.

Další podrobnosti ještě nebyly oznámeny.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • After the Fall (PSVR) – vychází celosvětově
  • Ai Kiss 3: Cute (PS4, Switch)
  • Ai Kiss 1, 2, 3 Pack (PS4, Switch)
  • ENDER LILIES: Quietus of the Knights (PS4, Switch) – již dostupná digitálně celosvětově, vychází s podporou angličtiny
  • Ghostwire: Tokyo (PS5) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PC)
  • Kirby and the Forgotten Land (Switch) – vychází celosvětově
  • Miss Kobayashi’s Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath (PS4, Switch) – vychází s podporou angličtiny
  • MUSICUS! (PS4, Switch)
  • Happiness! SakuraCelebration (Switch)
  • Kaeru Batake DE Tsukamaete: Natsu Chigira Sansen! (Switch)
  • Ori and the Will of the Wisps (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Relayer (PS5, PS4) – již dostupná digitálně celosvětově, vychází s podporou angličtiny
  • Shadowverse: Champions Battle Legendary Edition (Switch)
  • Tiny Tina’s Wonderlands (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One)
  • Tokyo 24-Ku: Inoru (Switch)

Digitálně

  • Aery: Calm Mind 2 (Switch)
  • The Ascent (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • ELO 1100 Chess (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Ghostwire: Tokyo (PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Handball Pelota (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Horror Tales: The Wine (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Hitoya no Seventh Realm (Switch)
  • Ruruiiro Days: Heavenly Blue (Switch)
  • Sky Gamblers: Air Supremacy II (Switch) – vychází celosvětově
  • Steel Sword Story S (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Nanaru (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Tempest 4000 (Switch) – vychází celosvětově
  • Tiny Tina’s Wonderlands (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • World Soccer Kid (Switch) – vychází celosvětově
  • Yuugen Mikaidou Tanteisha (Switch)

Recenze z Famitsu Vol. 1738

  • Babylon’s Fall (PS5, PS4) – 8/8/7/7 [30/40]
  • Gran Turismo 7 (PS5, PS4) – 9/10/9/10 [38/40]
  • Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 8/9/9/10 [36/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 14. do 20. března 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PlayStation 4) – 28 944 ks (novinka)
  2. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 23 067 ks (2 177 459 ks)
  3. Elden Ring (PlayStation 4) – 19 487 ks (293 628 ks)
  4. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PlayStation 5) – 17 905 ks (novinka)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 16 078 ks (4 499 542 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 9 755 ks (2 561 419 ks)
  7. Gran Turismo 7 (PlayStation 4) – 9 447 ks (94 818 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 111 ks (4 813 641 ks)
  9. Triangle Strategy (Switch) – 8 429 ks (112 107 ks)
  10. Mario Party Superstars (Switch) – 8 182 ks (912 325 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde. Za zmínku určitě stojí 11. a 12. příčka, na kterých je Switch a PS4 verze (obě novinky) hry Persona 4 Arena Ultimax v množství 6 490 a 6 194 prodaných kopií.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 51 933 ks (1 385 640 ks)
  2. Switch – 30 381 ks (18 907 424 ks)
  3. Switch Lite – 15 932 ks (4 624 750 ks)
  4. PlayStation 5 – 14 764 ks (1 225 415 ks)
  5. Xbox Series S – 1 588 ks (74 297 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 522 ks (219 660 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 461 ks (1 183 777 ks)
  8. Xbox Series X – 374 ks (86 049 ks)
  9. PlayStation 4 – 16 ks (7 819 369 ks)

Ghibli Studio - Yakushima (Princezna Mononoke)

Na seznamu světového dědictví UNESCO je zapsán také ostrov Yakushima, což už jen toto může být tím důvodem, proč jej navštívit. navíc zde budete obklopeni scenérií z filmu Princezna Mononoke, ale musíte se vydat na cestu za slavným cedrem jménem Jomon.

Yakushimu najdete zde.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Askys Games, Aniplex, Sega, Nexon, Arc System Works, Nintendo, Kadokawa Games, City Connection, Atlus, Taito, Mastiff, Gotcha Gotcha Games, Thunderful Games,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama