Přehled novinek z Japonska 13. týdne
Captain Tsubasa: Rise of New Champions Novinka Přehled novinek z Japonska 13. týdne

Přehled novinek z Japonska 13. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Dnes vás čeká obrovské množství oznámení zakončené aprílovými vtípky.

Reklama

Minulý týden jsem byl celkem rozladěný, že těch podstatných zpráv bylo minimum. Asi jsem měl tyto myšlenky zapudit hned v zárodku, protože dnešní přehled je vysloveně našlapaný a začíná to už v krátkých zprávách v úvodu. Vzhledem ke včerejšímu 1. dubnu, jsem se rozhodl i vyměnit koncovou rubriku o zajímavostech z Japonska a dal místo ní několik aprílových vtípků.

  • Idea Factory International vydá 1. července v Evropě vizuální otome román Birushana: Rising Flower of Genpei pro Switch. Limitovaná edice bude obsahovat kopii hry s oboustranným obalem, steelbook, oficiální artbook v pevné vazbě, dvoudiskové audio drama a sadu soundtracků, pět oboustranných karet, exkluzivní sběratelskou kartu a sběratelskou krabičku. V Japonsku vyšla Birushana: Rising Flower of Genpei pro Switch 17. září 2020.
  • PS5 verze dungeon RPG Undernauts: Labyrinth of Yomi od Experience vydá Aksys Games letos v létě. Undernauts: Labyrinth of Yomi je aktuálně k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a na Steamu pro PC po celém světě.
  • Korejský výbor pro hodnocení a správu her udělil hodnocení PC verzi kompilace Capcom Arcade 2nd Stadium. Jedná se patrně o dosud neohlášené pokračování kompilace arkádových her Capcom Arcade Stadium z února 2021.
  • Kadokawa Corporation vydá 16. června v Japonsku hru Overlord: Escape from Nazarick od studia ENGINES. Dostupná bude pro Switch a přes Steam pro PC.
  • Společnost Shueisha založila 16. února 2022 dceřinou společnost Shueisha Games, kterou ale vlastní ze 100%. Důvodem je další expanze podnikání v oblasti her.
  • Freedom Games odložili vydání Switch verze hry Coromon od TRAGSoftu z původně plánovaného 31. března na neurčito. PC verze vyjde přes Steam podle plánu.
  • Sony Interactive Entertainment vypne 30. září online servery hry Everybody’s Golf. Hru bude možné hrát offline i po uzavření serverů.
  • Edia předběžně oznámila pro Switch kolekci Valis: The Fantasm Soldier Collection 2. Rozhodnutí vytvořit pokračování původní kolekce, která obsahovala PC Engine verze Valis: The Fantasm Soldier, Valis II a Valis III, bylo učiněno na základě žádostí fanoušků. Druhá kolekce bude obsahovat Valis IV (PC Engine), Syd of Valis (Genesis) a Valis: The Fantasm Soldier (Genesis) a hry budou rozšířeny o funkce Sound Mode, Visual Mode a Rewind Function.
  • Entergram vydá v Japonsku 28. července romantický vizuální román Sen no Hatou, Tsukisome no Kouki od studia AUGUST pro Switch. Sen no Hatou, Tsukisome no Kouki vyšla v Japonsku pro PC 23. září 2016, pak pro PS4 a Vitu 21. prosince 2017.
  • Entergram ještě v Japonsku vydá 28. července romantický vizuální román HajiLove: Making Lovers pro PS4 a Switch. Poprvé vyšla v Japonsku pro PC 25. června 2021.
  • Switch verze hry Re:LieF ~Dear You~ vyjde v Japonsku jako Re:LieF ~Dear You~ For SwitchH ve verzi pro Switch 28. července a předobjednávky budou spuštěny 7. dubna. Re:LieF ~Dear You~ vyšla poprvé pro PC v říjnu 2016.

Soul Hackers 2

Atlus vydal první díl ze série informačních videí Summoners Guide ke hře Soul Hackers 2. Navíc byly aktualizovány oficiální japonské stránky ohledně systému Battle Basics, kde jsou shrnuty všechny nové informace odhalené ve videu Summoners Guide.

Summoners Guide 1

Jedním ze základů boje je využití slabin nepřátel. Nepřátelští démoni mají různou odolnost a zasažení jejich slabých míst způsobí velké poškození a posune úspěch bitvu ve váš prospěch.

Ringo se svými společníky používá zbraně známé jako COMP, které mohou být dovybaveny různými démony. Díky tomu získáte přímý přístup k dovednostem těchto démonů.

Když zasáhnete slabinu nepřítele, můžete na to navázat vyvoláním svého démona. Tomu se říká „stack“ a vaši přivolaní démoni budou v pohotovosti, dokud nedokončíte svůj tah. Po skončení svého tahu, vydá Ringo rozkaz k zahájení Sabbathu a všichni vyvolaní démoni pak zaútočí na nepřátele najednou. Tento útok bude silnější, čím větší bude počet "stacků". Najednou tak lze poskládat až 16 démonů.

Někteří démoni se mohou naučit tandemové dovednosti. Pokud se démon s takovou dovedností připojí k Sabbathu, existuje šance, že se tandemová dovednost spustí. Tyto dovednosti mají různé účinky, jako jsou třeba stavové debuffy nebo léčení spojenců.

Úpravou COMPu Ringy získáte přístup k velitelským dovednostem. Jejich další optimalizací získáte různé výhody jako je zvýšení síly Sabbathu, dostanete možnost vybavit se jinými démony, aniž byste ztratili svůj tah, a zvýší se vám počet akcí, které můžete provést.

Pouze soubojová část

Soul Hackers 2 mají v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna ve zbytku světa.


Sword Art Online Variant Showdown

Bandai Namco oznámilo novou akční hru Sword Art Online Variant Showdown, která je ve vývoji pro iOS a Android a vyjde celosvětově ještě letos jako připomínka 10. výročí Sword Art Online.

Japonskou verzi traileru najdete zde, případně můžete navštívit oficiální stránky hry Sword Art Online Variant Showdown.


Genshin Impact

miHoYo vydalo pro Genshin Impact novou aktualizaci verze 2.6, která přidává novou hratelnou postavu Kamisata Ayato, nové vybavení, události, příběh a mnoho dalšího. Změn je opravdu hodně a najdete je zde.

Na trailer se můžete podívat v japonštině nebo korejštině.

Genshin Impact je nyní k dispozici ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4, pro PC prostřednictvím klienta a Epic Games Store, pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play. V plánu je i verze pro Switch.


Nobunaga’s Ambition: Rebirth

Nobunaga’s Ambition: Rebirth od studia Kou Shibusawa vyjde v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam 21. července. Koei Tecmo spustila 31. předobjednávky hry.

K dispozici bude také edice Treasure Box, která obsahuje knihu Kou Shibusawa Secret Strategy Data & Officers Art Book, denní kalendář a originální soundtrack na dvou CD.

Pro odpůrce krabicovek se připravuje Digital Deluxe Edition, která obsahuje digitální verzi knihy Kou Shibusawa Secret Strategy Data & Officers Art Book, kód ke stažení exkluzivního scénáře Tensho Sarushibai a digitální verzi soundtracku.

Předobjednávky pak ještě obsahují kód ke stažení scénář Battle of Nagashino-Shitaragahara.

Nejnovější záběry ze hry můžete vidět v čase od 56:57 do 1:33:30 a níže ještě něco dalšího.

Představen byl totiž ještě úplně nový trailer na Nobunaga’s Ambition: Rebirth, který představuje systém Fief. Ten vám umožňuje zabrat zemi a dát ji spravovat svým podřízeným. Prostředí je navíc krásně detailní, takže si můžete užít, díky vám, prosperující Japonsko období Sengoku.


DNF DUEL

Od 1. dubna od 19:00 PT běží na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 druhý otevřený beta test bojovky DNF DUEL, vycházející z Dungeon Fighteru. Končit bude 4. dubna ve 14:00 PT (takže jej ještě stihnete).

Vydavatel hry, společnost Nexon, pak ve spolupráce s jejími tvůrci, studii Neople, Arc System Works a Eighting, vypustili nový trailer New Challenger, který se zaměřuje na nedávno potvrzenou hratelnou postavu jménem Ghostblade.

Korejskou verzi traileru najdete zde.

DNF DUEL má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC 28. června.


Anonymous;Code

Teď si dáme trochu velký spoiler. Prezident společnosti Mages. Chiyomaru Shikura vysílal na YouTube dvě hodiny z hraní Anonymous;Code.

Gameplay můžete sledovat v čase od 43:44 do 2:58:53.

Zároveň byl také uveřejněn nový hlavní vizuál a screenshoty.

Anonymous;Code je nejnovější, opravdu dlouho připravovaný, přírůstek do série Science Adventure (Steins;Gate nebo Chaos;Child), který byl ale poprvé oznámený již v březnu roku 2015 a v Japonsku má pro PlayStation 4 a Switch vyjít 28. července.


Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři z Tamsoftu vydali pro Captain Tsubasa: Rise of New Champions aktualizace verzí 1.41 a 1.40, které přidávají do příběhového režimu Episode: New Hero novou část Hirado MS Route, nový režim Freestyle Matche, nový obsah ke stažení a mnoho dalšího.

Přidán byl nový režim Freestyle Matches, kde nabízí nové předměty zcela novou úroveň strategie, byla přidána funkce Play Assistance, která poskytuje větší podporu uživatelskému rozhraní a také ovládání akcí během zápasů. Do hlavní nabídky byla přidána možnost Shop a předměty spojené s Freestyle Matches byly přidány do PP Shopu a CC Shopu.

Byl přidán systém zpoždění akcí během online zápasů a byl také zaktualizován systém pro komunikaci a na obrazovku před online zápasem byla přidána anténa ukazující sílu síťového spojení s vaším soupeřem. Během online matchmakingu se již nebudete stýkat s protivníkem, jehož připojení je extrémně špatné.

Při Division Matches nyní může změnit maximální počet použitelných Custom Players a také se zde již nyní od začátku odemykají hráčské dovednosti a pohyby pro další přizpůsobení.

Byla upraveny popisy a efekty některých pohybů/dovedností a byla provedena vylepšení stability.

Bezplatná aktualizace a trailer na DLC

Japonskou verzi najdete zde.

Bezplatná aktualizace: Trailer Freestyle Match

Japonskou verzi najdete zde.

Dopis producenta

Japonskou verzi najdete zde.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Switch a PC prostřednictvím služby Steam.


void* tRrLM2();//Void Terrarium

Společnost Nippon Ichi Software vydala nové informace a screenshty ze hry void tRrLM2();//Void Terrarium 2, na kterých si můžete prohlédnout vylepšené terárium a průběh hraní tohoto pokračování.

Ve svém novém teráriu, kde žije Toriko, můžete zasévat semena a pěstovat rostliny. Úpravou teploty a úrovně vlhkosti můžete vytvořit pro vaše rostliny dokonalé prostředí. Samozřejmostí je sklízení rostliny, abyste zase získali semena, různé předměty a recepty.

Atmosféra terária se bude měnit v závislosti na předmětech, které zde umístíte. V závislosti na atmosféře se bude měnit hudba na pozadí a můžete dokonce vidět Toričiny výrazy, které by normálně neměla.

Postupem hrou, budete moci spravovat několik terárií. Budete moci vytvářet terária s různým prostředím a tématicky zaměřenými, cíž se vaše starání o Toriko stane efektivnější.

void* tRrLM2();//Void Terrarium 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 30. června.


Ys VIII: Lacrimosa of Dana

Vydavatel NIS America vydá letos na podzim PlayStation 5 verzi akčního RPG Ys VIII: Lacrimosa of DANA od Falcomu. Poprvé vyšla Ys VIII: Lacrimosa of Dana pro PS Vitu 21. července 2016, poté 25. května 2017 pro PlayStation 4, o rok později přes Steam pro PC, pro Switch 26. června 2018 a pro Stadia 1. dubna 2021. Naši recenzi najdeze zde.


Amnesia: Memories

Idea Factory International vydá na západě koncem roku Switch verzi hry Amnesia: Memories.

Amnesia: Memories vyšla poprvé pro PSP 18. srpna 2011 v Japonsku, následovala 4. listopadu 2013 verze pro Androida o den později pro iOS, PS Vita byla dostupná od 19. prosince téhož roku. Na západě se poprvé objevila pro PS Vitu a přes Steam pro PC 25. srpna 2015, následovaly verze pro Android a iOS. Verze pro Switch byla v Japonsku vydána 12. září 2019.

Amnesia: Later x Crowd

Idea Factory International ještě vydá na podzim na západě Switch verzi Amnesia: Later x Crowd. Bude obsahovat hry Amnesia: Later a Amnesia: Crowd.

Amnesia: Later x Crowd vyšla v Japonsku pro PS Vitu 16. října 2014 a poté pro Switch 3. října 2019.


Fallen Legion: Rise to Glory a Fallen Legion Revenants

Vydavatel NIS America a vývojáři z YummyYummyTummy oznámili vydání kompilace Fallen Legion: Rise to Glory/Fallen Legion Revenants, obsahující hry Fallen Legion: Rise to Glory a Fallen Legion Revenants ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series a pro PC. Vyjít má někdy letos v létě.

Série Fallen Legion debutuje na konzolích PlayStation 5 a Xbox a nabízí více než 20 různých zakončeními a rozvětvenými dějovými liniemi což znamená, že nebudou žádné dvě hry stejné.


Azure Striker Gunvolt 3

Inti Creates vydají 28. července Azure Striker Gunvolt 3 pro Switch přes Nintendo eShop.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Disaster Report 5

Po naznačení v říjnu roku 2021, prozradil Kazuma Kujo ze studia Granzella během nejnovějšího live streamu Granzella Gathering první informace o hře Disaster Report 5.

Přehled novinek z Japonska 13. týdne

Hra nabídne otevřený svět a její příběh je zasazen mezi Disaster Report a Disaster Report 2 a konkrétně se odehrává na podzim, tři roky po první hře.

Zasazen je do místa poblíž Stiver Islandu a objeví se zde postavy z předchozích her, včetně Natsumi Higy a hlavního hrdiny z první hry Masayuki Suda. Sudo se může chovat tak trochu jako blázen a uvidíme i jeho přerod z druhé hry do jeho "současného já“, ale není hlavním hrdinou.


Project BBQ - Project AK

Akční RPG Project BBQ pro PC, vycházející ze hry Dungeon Fighter Online, které studio Neople oznámilo již v roce 2018, změnilo své kódové označení na Project AK a nyní je vyvíjeno jako „akční Soulslike RPG“. Navíc se připravuje pro konzole.

Nové kódové jméno a kresba pro Project AK se také objevily na nově spuštěné stránce od Neople, kde se nabírají noví zaměstnanci. Sice nebylo v době spuštění stránek jasné, že je Project AK nové kódové označení Projectu BBQ, Neople tuto informaci ve čtvrtek potvrdili.

Neople nezveřejnil žádné další informace, ale studio v současné době najímá plánovače, programátory, grafiky a další profese.

Přehled novinek z Japonska 13. týdne

Zatím byly na Project BBQ (nyní Project AK) vydány pouze dva trailery, jeden v prosinci 2018 a další v prosinci 2020. Podívat se na ně můžete níže.

Trailer z prosince 2018

Trailer z prosince 2020


Dusk Diver 2

Idea Factory International vydá letos v létě na západě pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch titul Dusk Diver 2. Startovací edice hry bude obsahovat kopii hry, 44 stránkový artbook v měkké vazbě, oficiální soundtrack na CD se 17 skladbami a exkluzivní sběratelskou kartu.

Pokračování akční hry Dusk Diver již sice vyšlo v Japonsku a Asii 24. února pro PlayStation 4 a Switch a celosvětově přes Steam pro PC a i když hra prozatím na konzole na západě nevyšla, všechny aktuálně dostupné verze mají podporu anglických titulků. Lokalizace vytvořená společností Idea Factory International je ale první verzí hry pro PlayStation 5.

Ve hře Dusk Diver 2 budete plynule přepínat mezi čtyřmi postavami, z nichž každá má své vlastní pohyby a silné stránky. Účelem je kombinovat jejich různé podpůrné dovednosti se svými vlastními a vytvářet různá komba.

Na průzkum skutečného města Ximending si s sebou můžete vzít jídlo a výbavu, díky které si před bitvou můžete zvýšit své statistiky.


30. výročí společnosti Nexton

Internetová stránka spuštěná minulý týden k 30. výročí společnosti NEXTON, která zpočátku vypadala že půjde o remake ONE: Kagayaku Kisetsu e, se 1. dubna změnila na teaser stránku hry MOON -Re:make- (viz níže), se po tomto aprílovém žertíku vrátila do původního stavu. Změnou je ale tvář dívky vyobrazené na předchozím obrázku, který nyní hledí na nás, a objevil se i nový trailer.

Text na stránkách i v traileru se změnil na „přijde v létě 2022“, i když není jasné, zda se to týká období odhalení nebo reálný termín vydání.

NEXTON bohužel stále nepotvrdili, jestli se tento projekt nějak týká hry ONE: Kagayaku Kisetsu e, ačkoli postava zobrazená na obrázku vypadá jako Mizuka Nagamori z ONE: Kagayaku Kisetsu e.


MOON. -Re:make- (apríl)

NEXTON oznámili pro Switch a pro PC hru MOON. -Re:make-. Jedná se o remake hry MOON ze série Tactics vydané 21. listopadu roku 1997. V Japonsku vyjde na jaře příštího roku.

Hra bude obsahovat originální kresby od Itaru Hinoue, který se také postaral o kresby v původní hře, ale další podrobnosti oznámeny nebyly, protože se ukázalo, že jde o aprílový žertík.

 


Horgihugh and Friends

Side-scrolling shoot 'em up Horgihugh and Friends od studia PiXEL vydá Askys Games 16. června na západě ve verzi pro Switch.

Horgihugh and Friends vyšla v Japonsku pro Switch přes Nintendo eShop 3. června 2021.


Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate

Spike Chunsoft vydal v Japonsku hru Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate ve verzi pro chytré telefony. K mání je pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play.

Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate vyšla pro DS v roce 2010. Verze pro iOS a Android obsahují nové funkce přidané ve verzích pro Switch a PC vydaných v roce 2020. Verze pro iOS a Android lze také hrát s vertikální i horizontální orientací obrazovky.


Kamiwaza Tourai

Společnost Acquire oznámila remasterovanou verzi své stealth akční hry Kamiwaza pro PlayStation 4 a Switch, která vyjde jako Kamiwaza Tourai. Hra z roku 2006 vyjde v Japonsku letos na podzim a bude mít grafiku ve vysokém rozlišení, vylepšené textury, funkci automatického ukládání a další.

Oficiální stránky najdete zde.

NIS America pak vydá tuto nově oznámenou Kamiwaza Tourai na západě pod názvem Kamiwaza: Way of the Thief ve verzi pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos koncem roku a to fyzicky i digitálně.


Birushana: Rising Flower of Genpei

Vizuální otome román Birushana: Rising Flower of Genpei vydá Idea Factory International pro Switch 28. června v Severní Americe a 1. července v Evropě.

V prodeji bude i limitovaná edice, která bude obsahovat kopii hry s oboustranným krytem, steelbook, oficiální artbook v pevné vazbě, dvoudiskové audio drama CD a sadu soundtracků, sadu pěti oboustranných karet, exkluzivní sběratelskou kartu a sběratelskou krabičku.

Birushana: Rising Flower of Genpei je zasazena do období patnáct let po povstání Heiji, kdy klan Heike dosáhl vrcholu své moci, zatímco klan Genji zůstává po porážce v ústraní. Hluboko v horách Kurama žije Shanao, nejmladší žijící dědic mužského jména Genji. Shanao ale skrývá velké tajemství, nejmladším dědicem jména Genji totiž není muž.

Shanao tak stojí před rozhodnutím, povinností dostát rodovému jménu Genji, a touhou žít poklidný život. Vydává se proto zničit pevnost Heike a zemi konečně přinést mír. Její dobrodružství ji ale dovede k novým milostným vztahům a také něčeho hlubšího, než je spor mezi soupeřícími klany.

Shanao má při své cestě na výběr z pěti potenciálních možností, z nichž každá má Affection Level. Tento měřák ukazuje, jak moc jste na základě provedených voleb s postavou pokročili. Jakmile se rozhodnete pro určitou trasu, musíte si udržovat úroveň náklonnosti v takové míře, abyste se s danou osobou dostatečně sblížili.

Shanao budou ovlivňovat tři charakterové schopnosti: síla, znalosti a laskavost. Při postupu dostáváte na výběr možnosti, které tyto charakterové vlastnosti ovlivní a vy se musíte pokusit najít rovnováhu mezi všemi třemi. jakákoli schopnost, která je příliš vysoká nebo nízká, může vyvolat špatný výsledek.

Po dokončení kapitoly ji mohou hráči znovu navštívit a opětovně manipulovat s úrovněmi náklonnosti a schopnostmi postavy. Pokud budete mít pocit, že Shanao míří špatnou cestou, není nic jednoduššího než si kapitolu projít znovu a vrátit se na správnou cestu.

V Japonsku vyšla Birushana: Rising Flower of Genpei pro Switch 17. září 2020. Oficiální stránky najdete zde.


Jack Jeanne

Aksys Games vydá v příštím roce na západě pro Switch vizuální otome román Jack Jeanne, který vyšel v Japonsku 18. března 2021.


Big Bang Pro Wrestling

Společnost SNK vydala přes Nintendo eShop pro Switch další titul ze série NEOGEO Pocket Color Selection, kterým je Big Bang Pro Wrestling.

Big Bang Pro Wrestling původně vyšla pro NEOGEO Pocket Color 23. listopadu 2000.


Samurai Bringer

Akční roguelite hra Samurai Bringer od studia Alphawing vyjde u PLAYISMu pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 21. dubna. Bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.


NIS Classics Volume 3

NIS America oznámila na léto vydání kompilace Prinny Presents NIS Classics Volume 3 pro Switch a pro PC (vydání přes Steam). Bude obsahovat hry La Pucelle: Ragnarok a Rhapsody: A Musical Adventure.


Bokeh Game Studio - Golden Hour

Bokeh Game Studio vydalo první epizodu z nové série Golden Hour videí, ve které zve do studia v Japonsku mnoho hostů z herního průmyslu, i mimo něj, k rozhovoru. V první epizodě můžeme slyšet tvůrce Resident Evil Shinjiho Mikamiho, který mluví s kreativním režisérem Keiichiro Toyamou.


Experience

Experience vydali ke svému 15. výročí nový trailer a spustili internetovou stránku. Studio, zaměřené na dungeon RPG, bylo založeno 1. dubna 2017.

Trailer zdůrazňuje několik chystaných titulů od Experience, jako jsou Undernauts: Labyrinth of Yomi Experience Selection, Shinigami: Shibito Magire, jedno neohlášené dungeon RPG s roztomilými dívčími postavami a monstry a nový titul vytvořený k 15. výročí společnosti, který bude novou výzvou žánru.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Birushana Senki: Ichijuu no Kaze (Switch)
  • Houkago Cinderella (PS4, Switch)
  • Kiss Trilogy (Switch)
  • MLB The Show 22 (English Version) (PS5, PS4) – vychází celosvětově (v Severní Americe pro PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch

Digitálně

  • Agent Interceptor (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Destroy School Simulator (Switch) – vychází celosvětově
  • THE CARD Perfect Collection (Switch) – vychází celosvětově
  • Conan Chop Chop (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • COSPLAY LOVE! Enchanted Princess (Switch) – vychází celosvětově
  • Death Stranding Director’s Cut (PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Dream House Days DX (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Dungeon Village (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Game Dev Story (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • G-Darius HD (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Gems of Magic: Lost Family (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Hotch Kiss (Switch)
  • Hot Springs Story (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • HYPER DRONE X (Switch)
  • LANDING HERO Haneda x 787 (Switch) – vychází celosvětově
  • Kiss At (Switch)
  • Kiss Bell (Switch)
  • Makai Kingdom: Reclaimed and Rebound (Switch)
  • Nexomon (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Niko and the Cubic Curse (Switch) – vychází celosvětově
  • Red Wings: American Aces (Switch) – vychází celosvětově
  • Richy’s Nightmares (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Shoujo Wars: Dream of the Stray Dreamer (Switch)
  • Station Manager (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Stonefly (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Street Cats Race (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Whisper Trip (Xbox One) – vychází celosvětově
  • Yuruyuru Gekijou Classic (Switch)
  • ZHP: Unlosing Ranger vs. Darkdeath Evilman (Switch)
  • Young Souls (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1739

  • Gensou Shoujo Wars: Dream of the Stray Dreamer (Switch) – 8/8/7/7 [30/40]
  • Nexomon (PS4, Xbox One, Switch) – 7/8/7/7 [29/40]
  • The Medium (PS5) – 9/9/8/8 [34/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 21. do 27. března 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 380 060 ks (novinka)
  2. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 18 931 ks (4 518 473 ks)
  3. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 17 941 ks (2 195 400 ks)
  4. Elden Ring (PlayStation 4) – 13 918 ks (307 546 ks)
  5. Minecraft (Switch) – 13 305 ks (2 574 724 ks)
  6. Ghostwire: Tokyo (PlayStation 5) – 10 144 ks (novinka)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 8 982 ks (4 822 623 ks)
  8. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PlayStation 4) – 7 720 ks (36 664 ks)
  9. Mario Party Superstars (Switch) – 7 710 ks (920 035 ks)
  10. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch) – 5 731 ks (1 987 301 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 49 037 ks (1 490 352 ks)
  2. PlayStation 5 – 32 364 ks (1 271 750 ks)
  3. Switch – 21 784 ks (18 138 373 ks)
  4. Switch Lite – 12 979 ks (4 648 386 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 3 110 ks (225 767 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 280 ks (1 184 344 ks)
  7. Xbox Series X – 246 ks (89 231 ks)
  8. Xbox Series S – 144 ks (75 059 ks)
  9. PlayStation 4 – 13 ks (7 819 392 ks)

Aprílové vtípky

Bandai Namco

Sword Art Online: Integral Factor – prostřednictvím nové události Rhapsody of Heroine Annihilation se ve hře objeví Eugeuo jako nová hrdinka.

Sword Art Online: Unleash Blading – V pátek proběhl ve hře aprílový den, kdy se Yuuki a její parta postavila proti Overlordu Kiritovi, který krade všechny LA bonusy.

PlatinumGames

Na tiskové konferenci Neo Classic Aracade „Shocking 10“ oznámili devět nových titulů, které mají vyjít po Sol Cresta.

Pupuya Games

Little Witch Nobeta – aprílový animovaný komiks.

Smilegate

Lost Ark – oznámení Lost Ark VR.

Aniplex

Shadows House – ukázka z hraného filmu Shadows House.

Arika

Prayer to Death - aprílový žertík z roku 2020 se vrací a ukazuje aktuální gameplay.

Bandai Namco

Tales of the Rays: Last Cradle – Otaota se do hry připojí... 15. prosince 2005

Bushimo

BanG Dream! Girls Band Party! – k dispozici byla aprílová hra Girl’s Blossom Project pro prohlížeče.

Coly

Stand My Heroes – otome puzzle hra Stand My Heroes se mění na detektivku Stand My Judgment. Ještě před jejím vydáním na jaře... 2222, jste mohli vyzkoušet demo.

Cygames

Princess Connect! Re: Dive – po dobu jednoho týdne bude k dispozici aprílová hra Princess Connect! Grand Masters pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes GooglePlay.

Princess Connect! Re: Dive – baseballová deskovak je k dispozici přes Cygames Store.

Marvelous

Shinobi Master: Senran Kagura New Link – Shinobi Master: Senran Kagura New Link mení název na Link.

Nippon Ichi Software

void tRrLM2(); //Void Terrarium 2 – Nippon Ichi Software spustil prohlížečovou hru Pet Nanny, vycházející ze světa hry void tRrLM2(); //Void Terrarium 2. Šlo ji hrát ale pouze do půlnoci.

Přehled novinek z Japonska 13. týdne

Qureate

Oznámili hru Final Princess (předběžný název). Jde o další díl série Princess, po Prison Princess a Duel Princess.

SEGA

Na oslavu Sonic Frontiers oznámila společnost koupelovou sadu „Sonic Furontia“ (slovní hříčka, která v sobě nese japonské slovo pro koupel – „furo“).

Square Enix

Dragon Quest Walk – představení Metal Storage Vault.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Noxon, Bandai Namco, Idea Factory International, miHoYo, Koei Tecmo, Neople, Nippon Ichi Software, Bandai Namco, Bokeh Game Studio, Acquire, PLAYISM, NIS America, Inti Creates, Askys Games, Twitter, YouTube, Nexton, Mages.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama