Přehled novinek z Japonska 24. týdne
Digimon Survive Novinka Přehled novinek z Japonska 24. týdne

Přehled novinek z Japonska 24. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Relativně velká oznámení doprovází menší množství oznámení.

Reklama

Dnešní přehled není úplně napráskaný, protože o větší a podstatné zprávy se s vámi již podělili v týdnu kolegové. Nicméně i tak doufám, že si dnes najdete něco zajímavého.

  • Bushiroad oznámili vydání hry Cardfight!! Vanguard Dear Days pro Switch a PC (přes Steam). Dočkat se máme tuto zimu. Oficiální stránky najdete zde.
  • Shinji Hashimoto, který pracoval 28 let ve Square Enixu, nastoupil k Sony Music Entertainment jako hlavní poradce a jako člen představenstva dceřiné společnosti ForwardWorks.

Persona 5 Royal, Persona 4 Golden a Persona 3 Portable

Atlus vydá hry série Persona, konkrétně Persona 5 Royal (naše recenze zde a původní P5 verze zde), Persona 4 Golden a Persona 3 Portable, ve verzích pro Xbox Series, Xbox One a prostřednictvím Microsoft Store pro PC. Persona 5 Royal má vyjít 21. října a v příštím roce má následovat Persona 4 Golden a Persona 3 Portable. Všechny tři tituly budou dostupné také prostřednictvím Xbox Game Passu.

Na trailer se můžete podívat i v japonštině nebo můžete navštívit anglické a japonské oficiální stránky.

Oznámení proběhlo během streamu 2022 Xbox and Bethesda Games Show, kde se ale jednalo o oznámení vydání PC portů těchto RPG pro Xbox One, Xbox Series X a Windows Game Store. Později však stránky IGN a Eurogamer potvrdily, že se objeví také na PlayStationu 5.

Veškeré informace o vydání her pak potvrdil i Atlus. Persona 5 Royal tak vyjde spolu s nedávno oznámenými verzemi Xbox Series, Xbox One a Windows PC 21. října pro PlayStation 5 a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Persona 4 Golden navíc dorazí v příštím roce na PlayStation 4 a Persona 3 Portable na PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam na PC. Společně s verzemi pro Xbox Series, Xbox One a Windows PC.

Zároveň ještě dodáváme, že japonské stránky těchto třech her přímo uvádí, že Persona 4 Golden a Persona 3 Portable budou na všech platformách v prodeji pouze digitálně. Nic takového ale není poznamenáno u Persony 5 Royal. Anglický web tyto informace vůbec neobsahuje.

Je asi záhodno upozornit, že Persona 3 Portable vycházející pro PS5, Xbox One, Xbox Series X a pro PC znamená první vydání hry mimo handheld. Jde o aktualizovanou verzi původní hry, která hráčům umožňuje vybrat si mezi mužským nebo ženským protagonistou, kdy má každý z nich navíc jiné sociální odkazy. Dříve se tato rozšířená verze objevila pouze na PlayStation Portable.

Persona 4 Golden se již dříve objevila na Steamu v červnu 2020. Vydání pro PS5, Xbox One a Xbox Series X ale znamená, že se Persona 4 objeví po dlouhé době na velké konzoli (od svého debutu na PS2).

Pokud jde o Personu 5 Royal, ta byla zpočátku exkluzivitou pro PlayStation 4. Jedná se o aktualizovanou verzi, která přidává další semestr a nové postavy jako jsou Kasumi Yoshizawa a Takuto Maruki.


Dragon’s Dogma II

Capcom během digitální akce 10 Years of Dragon’s Dogma, kterou pořádal režisér Dragon’s Dogma Hideaki Itsuno potvrdil, že je ve vývoji Dragon's Dogma II. Pohánět ji bude engine RE ENGINE. Platformy ani datum vydání nebyly oznámeny.


Wo Long: Fallen Dynasty

Koei Tecmo oznámilo hru Wo Long: Fallen Dynasty od studia Team NINJA, která vyjde počátkem příštího roku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam a Microsoft Store pro PC. K dispozici bude také prostřednictvím Xbox Game Passu.

Za dramatickým, akcí našlapaném příběhu bezejmenného vojáka z milice, bojujícího v temné fantasy verzi světa pozdější dynastie Han, o vlastní přežití, pochází od Masaakiho Yamagiwy (producenta hry Bloodborne) a Fumihiko Yasudy (producenta série Nioh). Tři království zde sužují démoni a hráči se naučí bojovat proti smrtícím tvorům a nepřátelským vojákům pomocí šermířských technik, vycházejících z čínských bojových uměních.


Octopath Traveler: Champions of the Continent

Spuštěna byla předběžná registrace globální verze Octopath Traveler: Champions of the Continent. K dispozici je pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play. Vyjít má letos v létě.


Anonymous;Code

Anonymous;Code je konečně gold a je připravena k vydání koncem července 2022 v Japonsku. Na Twitter účtu Science Adventure od Mages. najdete dešifrovanou verzi záhadné zprávy, kterou vyvěsili 10. června 2022. Binární kód v předchozím tweetu znamenal "Je to gold." a dešifrovaný japonský text na obrázku zní: „Po 7 letech vývoje je konečně dokončen. Zachráníte situaci?"

Kromě těchto zpráv vypustili Mages. také nové video se Shoya Chibou, japonským dabérem hercem hlavního hrdiny Pollona. Chiba ve videu potvrdil, že dokončil nahrávání svého dabingu pro hru.

První oznámení hry Anonymous;Code se objevilo již v roce 2015. Vizuální román bude místo konverzačních odpovědí využívat data o uložení hry k určení větvení se příběhu. Mages. v jednu chvíli plánovali vydat hru na PS4, PS Vitě a Switchi, ale verze pro Viti byla logicky v roce 2020 zrušena.

Níže se můžete podívat na poslední trailer.

Nejnovější díl ze série vizuálních Science Adventure adventur Anonymous;Code, se možná brzy dočká vydání v angličtině. Aspoň to naznačují MAGES.

Reakce na požadavky fanoušků na anglickou verzi hry se objevily v komentářích k jednomu z příspěvků na Facebooku s úvodním filmem hry. MAGES. to jednoduše komentovaly frází "536f6f6e2e", což při převodu z šestnáctkové soustavy na text to znamená „brzy“.

Anonymous;Code bude v Japonsku k dispozici pro PlayStation 4 a Switch od 28. července.


DNF DUEL

Vydavatelská společnost Nexon spolupracuje se studii Neople, Arc System Works a Eighting na bojové hře DNF DUEL, vycházející z Dungeon Fighteru. V novém traileru pak představují Enchantress.

Jde o náladovou čarodějnici, která svým obětem způsobuje nekonečnou agónii kletbami a za použití voodoo.

DNF DUEL má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC 28. června.


Yurukill: The Calumniation Games

IzanagiGames vydá celosvětově 8. července přes Steam PC verzi hry Yurukill: The Calumniation Games.

Níže se můžete podívat na hudební video Black Innocence s ústřední melodií hry Yurukill: The Calamity Execution Game, kterou zpívá Rina Azami (dabing Saori Hayami), hlavní postava této hry. Skladbu vytvořila Yuko Komiyama, která pracovala na sérii Monster Hunter.

V Japonsku vyšla Yurukill: The Calumniation Games pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 25. května. Tyto konzolové verze pak vyjdou 5. července v Severní Americe a 8. července v Evropě.


Digimon Survive

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři z HYDE uveřejnili oficiální trailer k datu vydání hry Digimon Survive.

Příběh hry Digimon Survive se bude odvíjet v anime stylu, animovaných cutscén a jedinečného obsazení postav, které navrhl Uichi Ukumo. Vaše volby navíc dramaticky ovlivní hratelnost a nabídnou několika konců. Každé rozhodnutí se počítá, od vytváření strategických spojenců až po Digimon Digivolution.

Digimon Survive má celosvětově vyjít pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 29. července.


Labyrinth of Galleria: The Moon Society

Začátkem příštího roku vydá NIS America na západě nástupce dungeon RPG Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. Labyrinth of Galleria: The Moon Society bude obsahovat anglický i japonský dabing.

Předobjednávky limitky byly spuštěny na NIS America Online Store a za 89,99 $ dostanete kopii hry, artbook v pevné vazbě, dvoudiskový soundtrack, karetní hru a hrací podložku Dungeon Divers a sběratelský box.

Labyrinth of Galleria: The Moon Society má vylepšenou kvality života a 50 hodin průzkumu dungeonů, celou řadu plně přizpůsobitelných společníků, kteří pak budou plnit vaše přání. Pomocí různých paktů a vojáků loutkek, si svůj tým upravíte na množství až 40 bojovníků. S nimi pak můžete objevit tajemství Labyrintu Galleria... pokud se odvážíte.

Labyrinth of Galleria: The Moon Society vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 26. listopadu 2020 a poté 11. listopadu 2021 pro Switch.


Tactics Ogre: Reborn

V seznamu her v obchodě PlayStation Store se objevila dosud neohlášená hry Tactics Ogre: Reborn. Square Enix si ale letos v březnu obnovil registraci značky v Japonsku, což může naznačovat, že série těchto strategických RPG brzy dočká oživení.

Nabídka obchodu PlayStation Store obsahuje pouze obrázky na pozadí, portréty a logo.


Exoprimal

Capcom vydal 15 minut dlouhé prodloužené preview video dinosauří k týmové akci Exoprimal.

Exoprimal má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC vyjít v příštím roce. Aktuálně jsou k dispozici přihlášky do uzavřeného síťového testu na PC.


Little Witch Nobeta

Studia Pupuya Games a SimonCreative vydali 10 minut dlouhou ukázku ze hry Little Witch Nobeta, zaměřenou na etapy 4, 5 a 6. Vidět tak můžeme jak ve hře funguje zaklínání anebo teleportace.

Na video se můžete podívat i v japonštině nebo čínštině.

Hru Little Witch Nobeta vypustila společnost Justdan International na Steam v Early Access verzi a 29. září vyjde plná verze pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.


Kamiwaza: Way of the Thief

Stealth akční hra Kamiwaza: Way of the Thief od studia Acquire vyjde 11. října v Severní Americe a 14. října v Evropě u NIS America pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. A jak již bylo dříve oznámeno, Acquire vydá hru v Japonsku 13. října.

Kamiwaza se odehrává v Japonsku v období Eda a hraje v ní za amatérského zloděje Ebiza, který touží brát bohatým a dávat chudým. Během svého prvního kšeftu je spolu se svým mentorem Ainosukem svědky toho, jak jejich vlastní muži zabijou nevinné civilisty. Ainosuke, rozčarovaný tímto děsivým projevem násilí, poradí Ebizovi aby utekl i s jediným přeživším, mladou dívkou.

Deset let pak Ebizo žije podle morálních zásad, čestně a naplňuje život staráním se o dívku Suzunu, kterou přijal jako svou vlastní dceru. Ale iluze bezproblémového života se ztratí, jakmile Suzuna onemocní. Aby mohl Ebizo koupit lék, který zoufale potřebuje, čelí velkým finančním problémům. Ebizo je nucen vrátit se do podhoubí Mikáda, ale přísahá, že bude krást pouze pro ty, co nemají štěstí. Na vás pak záleží, jestli budete žít čestně i jako zloděj.

Kamiwaza: Way of the Thief je remasterovaná edici původního titulu pro PlayStation 2, který tak poprvé vychází na západě. Flexibilní přístup ke stealth provedení akcí vám umožní ukrást všechno, co je na dohled, a proklouznout mezi nepřáteli bez povšimnutí.


Naraka: Bladepoint

NetEase Games vydá 23. června akční soubojovou battle royale čínskou hru Naraka: Bladepoint od studia 24 Entertainment pro Xbox Series. K dispozici bude také prostřednictvím Xbox Game Passu.

Naraka: Bladepoint byla dříve oznámena pro PlayStation 5, ale Microsoft tuto hru představil jako „konzolovou startovní exkluzivitu“, což znamená, že verze pro PlayStation 5 vyjde pravděpodobně někdy později.

Naraka: Bladepoint je mytická akční PvP bojovka až pro 60 hráčů, využívající bojová umění pro souboje na blízku i na dálku, ale nabízí možnost pohybu vzdorující gravitaci. Na výběr máte rozsáhlý arzenál zbraní na blízko, ale také na dálku a legendárními přizpůsobitelnými hrdiny s šílenými schopnostmi, za jejichž výsledným vzhledem a schopnostmi jsou legendy Dálného východu.

Naraka: Bladepoint je aktuálně k dispozici pro přes Steam a Epic Games Store pro PC.


Sword and Fairy: Together Forever

Akční RPG Sword and Fairy: Together Forever vydá eastasiasoft celosvětově pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již 4. srpna.

V Japonsku budou fyzické edice dostupné ve stejný den prostřednictvím obchodu Game Source Entertainment. eastasiasoft připravuje i fyzické edice na západě, ale konkrétní informace budou uvolněny později.

PlayStation 5 a PlayStation 4 verze Sword and Fairy: Together Forever budou obsahovat čtyři exkluzivní oblečení a vzhled zbraně, který v původní PC verzi nebyl k dispozici.


River City Saga: Three Kingdoms

Misako a Kyoko z River City Girls dorazí podle zprávy od Arc System Works a studia APlus Games do hry River City Saga: Three Kingdoms, konkrétně budou hratelné v režimu Heroes of the Three Kingdoms: Battle of Red Cliffs.

Režim Heroes of the Three Kingdoms: Battle of Red Cliffs podporuje boje až čtyř hráčů a nabízí na výběr seznam 24 hratelných postav. Hráči budou spolupracovat a občas mezi sebou i soutěžit, aby pokořili celkem 10 etap, kde na ně čekají silní bossové.

V současnosti je v Japonsku k dispozici pouze Switch verze River City Saga: Three Kingdoms, která obsahuje 12 hratelných postav v režimu Heroes of the Three Kingdoms: Battle of Red Cliffs. 21. července ale vychází verze pro PlayStation 4 a pro PC (přes Steam), společně s celosvětovým vydáním hry na všech třech platformách, a tehdy bude vypuštěna bezplatná aktualizace, přidávající 12 nových hratelných postav.


LIVE A LIVE

Square Enix vydali novou sadu krátkých trailerů a screenshotů z remaku LIVE A LIVE HD-2D, které představují časové úseky hry „Present Day“ a „The Distant Future“.

Present Day – V této kapitole se ujmete role Masaru Takahary, který ovládá několik bojových umění, a jako mnozí sní o tom, že se stane nejsilnějším bojovníkem na světě. Opravdu věří, že má na to, aby tento titul získal a to tím, že si osvojí dovednosti ostatních mistrů.

The Distant Future – Tento příběh vypráví o tragédii, která se stane na dopravní nákladní lodi Cogito Ergo Sum. V této kapitole se ujmete role Cube, autonomní podpůrné jednotky postavené inženýrem Katem. Bohužel je na lodi po řadě incidentů ohrožena bezpečnost posádky, narůstá napětí a lidé se začnou hádat.

Present Day - krátký trailer

Podívat se na něj můžete i v japonštině.

The Distant Future - krátký trailer

Podívat se na něj můžete i v japonštině.

LIVE A LIVE má celosvětově vyjít pro Switch 22. července.


Nintendo 64 – Nintendo Switch Online - Pokémon Snap

Do kolekce Nintendo 64 – Nintendo Switch Online přibude 24. června hra Pokémon Snap.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Nintendo vydalo hru Pokémon Snap pro Nintendo 64 21. března 1999.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Disgaea 6 Complete (PS5)
  • Overlord: Escape from Nazarick (Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Road 96 (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Sniper Elite 5 (PS5, PS4)

Digitálně

  • Around the World (Switch) – vychází celosvětově
  • Cloud Gardens (Switch) – vychází celosvětově
  • Gloom and Doom (Switch) – vychází celosvětově
  • Neko Secret Room (Switch) – vychází celosvětově
  • Lines Universe (Switch) – vychází celosvětově
  • Neon White (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • OMORI (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Overlord: Escape from Nazarick (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Road 96 (PS5, Xbox Series, Xbox One) – již dostupná celosvětově
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • THE Bass Fishing (Switch) – vychází celosvětově
  • Thunder Kid II: Null Mission (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1750

  • AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative (PS4, Xbox One, Switch) – 9/9/8/8 [34/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 6. do 12. června 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve konzole a pak celkové prodeje pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (Switch) – 90 885 ks (novinka)
  2. Mario Strikers: Battle League (Switch) – 32 173 ks (novinka)
  3. Nintendo Switch Sports (Switch) – 26 476 ks (474 257 ks)
  4. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 11 345 ks (760 922 ks)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 320 ks (4 673 943 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 7 325 ks (2 670 490 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 6 759 ks (3 175 829 ks)
  8. Gran Turismo 7 (PlayStation 5) – 5 080 ks (107 121 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 4 953 ks (4 908 260 ks)
  10. eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (Switch) – 4 073 ks (187 302 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch – 33 166 ks (18 379 851 ks)
  2. Switch OLED Model – 14 767 ks (1 876 296 ks)
  3. PlayStation 5 – 11 893 ks (1 449 424)
  4. Switch Lite – 10 503 ks (4 754 257 ks)Xbox Series S – 4 894 ks (126 653 ks)
  5. Xbox Series X – 1 348 ks (105 711 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 547 ks (241 544 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 207 ks (1 186 843 ks)
  8. PlayStation 4 – 78 (7 819 683 ks)

8. Prefektura Ibaraki: Přímořský park Hitachi

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Přímořský park Hitachi v prefektuře Ibaraki je známý hlavně díky modře kvetoucí hajničce Menziesově (Nemophila menziesii), která na jaře pokrývá takřka celý kopec Miharashi. Dětsky modrý odstín květin kopíruje modrou oblohu a barvu moře za jasného dne a vytváří tak magickou, skoro povznášející atmosféru. Lze zde nalézt i další sezónně kvetoucí rostliny, včetně narcisů a krácenek. Je to velký, rozlehlý park, protkaný cyklistickými stezkami a s malým zábavním parkem.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, NetEase Games, Koei Tecmo, Mages., Nexon, IzanagiGames, Arc System Works, Justdan International, NIS America, Square Enix, Bandai Namco, Capcom, Nintendo,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama