Přehled novinek z Japonska 28. týdne
Filmy/Seriály Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin Novinka Přehled novinek z Japonska 28. týdne

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes se můžete těšit na známé série, ale tak trochu jinak.

Reklama

Velice dlouho jsem uvažoval, jak uvést dnešní přehled. A na nic rozumného, aka vtipného, aka nudného, nedokázal přijít. A pak mne to napadlo. Jde sice o hloupost, ale tento týden jsme v jazykovém kurzu probírali různé historky a přes Denshu Otoko jsme se dostali až k Akihabaře a co vlastně znamená "akihabara" v překladu. Paní učitelka pak popisovala, jak nemá ráda místní otaku a obří obchody s merchem. Což mi přišlo strašně příjemné i vtipné, protože již druhý týden běhám po Akibě na Switchi. No není to úplně skvělý příběh, ale lepší než nic. Nemyslíte?

  • Do hry Dragon Ball Xenoverse 2 přibude prostřednictvím Legendary Packu 2 letos na podzim Jiren (Full Power). Informaci odhalilo nejnovější vydání Weekly Jumpu.
  • Compile Heart odložili vydání akčního RPG Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen od Tamsoftu v Japonsku z dříve plánovaného 26. srpna na 16. září. Jako důvod odkladu uvedl vydavatel "různé okolnosti". Hra bude k dispozici pro PlayStation 4.
  • Další live stream The Idolmaster 16th Anniversary Party!!!!!! bude Bandai Namco vysílat 25. července od 20:00 JST. Sledovat jej můžete na YouTube, Twitteru a Niconico.
  • Konami vydalo v Japonsku demo hry Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Saikyou Battle Royale!! Stáhnout jej lze pro Switch přes eShop Nintenda. Plná hra pak má vyjít 12. srpna, ale jen v Japonsku.
  • Byly spuštěny předobjednávky fyzické edice VR hry Little Witch Academia: VR Broom Racing pro konzoli PlayStation VR. Hra prozatím vyšla v říjnu 2020 pro Oculus Quest a pro PlayStation VR, Oculus Rift a SteamVR digitálně 15. července.
  • Společnost Cave oznámila vývoj nového projektu ze série Touhou Project, který má v Japonsku vyjít v roce 2022. Studio se proslavilo zejména tvorbou mnoha uznávaných shoot'em up titulů, včetně série DoDonPachi. Do nového titulu prý vkládá všechny své zkušenosti.
  • Australian Classification ohodnotila otome vizuální román Cupid Parasite. Hra je uvedena v seznamu vydaném společností Reef Entertainment, která funguje jako distributor titulů od Idea Factory International v regionech EMEA a PAL.

The Caligula Effect 2

Západní vydavatel hry The Caligula Effect 2, společnost NIS America oznámila, že "dvojka" vyjde 19. října v Severní Americe a 22. října v Evropě pro PlayStation 4 a Switch. Toto RPG od studia Historia, vydané společností FuRyu, vyšlo v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. června.

Aktuálně jsou k dispozici předobjednávky limitované edice (pro PlayStation 4 a Switch, ale pouze v online obchodě NIS America). Obsahují kopii hry, artbook The Artwork of The Caligula Effect 2, dvoudiskový soundtrack Regret and χ Vocal Collection, školní tašku Tatefushi Academy, kód pro stažení digitální verze Regret and χ Vocal Collection se třemi bonusovými exkluzivními skladbami, studentské ID kartu akademie Tatefushi, vše ve sběratelské krabičce.

Níže se můžete podívat na nový anglický gameplay trailer ze hry The Caligula Effect 2.


25. výročí série Persona

Jak jste již určitě zjistili v týdnu, Atlus spustil stránky k 25. výročí série Persona, na kterých rovnou poškádlil fanoušky sedmi novými projekty. Ty mají být oznámeny v období od září 2021 do podzimu 2022.

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

"Do roku 2021 se celosvětově prodalo přes 15 milionů kopií série Persona," můžete se dočíst na internetových stránkách. "Všem našim fanouškům, kteří nás tak dlouho podporovali, z celého srdce děkujeme. A v příštím roce v září oslaví série Persona své 25. výročí. Jako poděkování všem, připravujeme celou sérii oslav "Persona 25th Anniversary Year," které se budou konat přibližně jeden rok - od září roku 2021 do podzimu roku 2022."

V souvislosti s výročím série začal Atlus prodávat různý merch série Persona, včetně předobjednávek na akrylové stojánky ve stylu plakáty a fotokaret, které mají být dostupné od 18. září. na obrázcích níže můžete vidět několik utajených položek, což může být menší nápověda k dalším číslovaným dílům série.


NieR: Automata

Square Enix vypustil 15. července slíbenou aktualizaci PC verze hry NieR: Automata od PlatinumGames.

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

Mezi nejzákladnějšími změnami je implementování nastavení obrazu bez okrajů a přidání funkce Fidelity FX CAS. Systém teď dokáže zjistit, zda bylo v nastavení zobrazení Windows aktivován HDR a automaticky hru spustí v HDR režimu.

Dále byl upraven anti-aliasing, přibližně 270 textur uživatelského rozhraní, pozadí atd. nyní podporuje rozlišení 4K, byla vylepšena rychlost přehrávání a byly upraveny všechny předrenderované cutscény (nyní se budou přehrávat rychlostí 60 snímků za sekundu a budou se zobrazovat ve správném poměru stran) a byla implementována nová funkce Global Illumination a to hned ve 3 nastaveních úrovně (vysoká, střední nebo nízká).

Zároveň byly opraveny chyby. Lze tak přepínat mezi naposledy vybranými režimy zobrazení (například mezi režimem celé obrazovky a režimem okna nebo mezi režimem bez okrajů a režimem okna) stisknutím kláves Alt + Enter. Při použití gamepadu se již nezobrazuje kurzor myši, FPS byla ve výchozím nastavení stabilizována na 60 snímků za sekundu a byly implementovány i další opravy související se stabilitou hry.

NieR: Automata je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam a Microsoft Store pro PC.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Následuje krátká, ale krásná zpráva. Falcom totiž odhalil japonský box art ke hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki.

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 již 30. září.


Bravely Default: Brilliant Lights

Dnešní první mobilní verzí slavné značky je Bravely Default: Brilliant Lights, kterou připravuje Square Enix pro iOS a Android. Datum vydání ještě nebylo oznámeno, ale má jít o free-to-play titul s dalšími nákupy v aplikaci.

Původních her série Bravely se, podle SE, od vydání původní verze Bravely Default v roce 2012, celosvětově vyskladnilo a prodalo více než tři miliony kopií. Bravely Default: Brilliant Lights má být nejnovějším díle, určeným ale pouze pro chytré telefony. Jde o RPG s novými postavami v hlavních rolích, ale máme počítat s návratem těch ostatních z předchozích dílů.

Známý bitevní systém této série Brave & Default bude optimalizovaný pro chytré telefony a příběh hry napsal Keiichi Ajiro, který pracoval i na scénáři předchozích her série Bravely.

Vývoj hry Bravely Default: Brilliant Lights můžete sledovat na Twitteru @BDBL_OFFICIAL.


Fullmetal Alchemist Mobile

Společnost Square Enix oznámila mobilní titul z univerza Fullmetal Alchemisty. Půjde o hru Fullmetal Alchemist Mobile, která se dostane na zařízení s iOS a Androidem, ale ani přibližné datum vydání ještě nebylo oznámeno. Více informací se prý dovíme někdy koncem roku.

Níže se můžete podívat aspoň na první trailer anebo navštívit oficiální stránky hry.

[Za mne patří Fullmetal Alchemist mezi prvních 10 nejlepších mang a anime (Brotherhood), ale určitě by si zasloužili bratři Elricové větší hru - pozn. autora.]


Guilty Gear: Strive

Arc System Works celosvětově vyskladnil a prodal více než půl milionu kopií hry Guilty Gear: Strive, která vyšla 11. června pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

Arc System Works také prozradili, že první novou postavu do hry Guilty Gear: Strive prozradí během live streamu konaného 20. července v 18:00 PT. Budete jej moci sledovat na YouTube v angličtině i v japonštině.


Utawarerumono: ZAN 2

V Japonsku vyšlo demo hry Utawarerumono: ZAN 2. Je k dispozici prostřednictvím PlayStation Store jak pro PlayStation 5, tak i pro PlayStation 4. Demo nabízí začátek hry až po čtvrtou kapitolu hlavního příběhu. Uložená data z dema pak půjde přenést do plné hry.

Utawarerumono: ZAN 2 vychází v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 22. července.


The Cruel King and the Great Hero

Oznámení na sebe nenechalo dlouho čekat jak jsem předpokládal, vydá společnost NIS America hru The Wicked King and the Noble Hero jako The Cruel King and the Great Hero na západě počátkem příštího roku pro PlayStation 4 a Switch.

Storybook Edition (PS4, Switch) a Treasure Trove Bundle (PS4, Switch) lze předobjednat v NIS America Online Store. Obě nabízí kopii hry, sběratelskou krabičku, artbook Scores of Bravery, digitální soundtrack Scores of Bravery a plyšového Great Hero. Druhá edice navíc obsahuje akrylové puzzle a plyšového draka.


Gundam Evolution

Společnost Bandai Namco Online připravuje free-to-play týmovou střílečku z pohledu první osoby z univerza Gundamu. Půjde o Gundam Evolution, jejíž test je prozatím plánovaný pouze na PC a to v Japonsku od 8. srpna do 9. srpna. Případné další platformy budou oznámeny a plná hra by měla vyjít v příštím roce.

Hráči mohou v Gundam Evolution bojovat za pomocí Mobile Suiets, z nichž každý bude mít jedinečné vlastnosti a schopnosti. Budete jich dokonce vlastnit více a podle situace mezi nimi přepínat. Hra má nabídnout intuitivní ovládání prostřednictvím systému Boost a nabízí online bitvy šest proti šesti s upravenými různými pravidly a na různých mapách.

17. července ve 20:00 JST pak Bandai Namco Online pořádá live stream Gundam Evolution Presentation, který budete moci sledovat na YouTube a Twitteru.


Super Robot Wars 30

Podle nově spuštěné Steam stránky vydá Bandai Namco 28. října PC verzi hry Super Robot Wars 30 také na západě. Vyjde tedy bok po boku s japonskou a asijskou verzí hry. Verze pro PlayStation 4 a Switch mají být v Japonsku a Asii dostupné ve stejný den a mají obsahovat anglické titulky.

Původně jsme nevěděli, jestli na západě vyjdou také konzolové verze, ale opakuje se stejná situace, jako u hry SD Gundam G Generation Cross Rays, kdy Bandai Namco oficiální tiskovou zprávou potvrdilo, že se na západ dostane pouze PC verze.


Abarenbo Tengu & Zombie Nation

Společnost City Connection ohlásili side-scrolling střílečku s názvem Abarenbo Tengu & Zombie Nation, která má pro Switch (bude v prodeji i fyzicky) a PC (přes Steam) vyjít již 28. října.

Abarenbo Tengu & Zombie Nation bude obsahovat hru Abarenbo Tengu z roku 1990 pro Famicom, ale také její výrazně upravenou anglickou lokalizovanou verzi Zombie Nation z roku 1991.

Má jít o oživení dvojice her Abarenbo Tengu, které byly postupně vydány v roce 1990 pro Famicom System a Zombie Nation, která vyšla v následujícím roce. Abarenbo Tengu se odehrává v roce 199X, těsně před nástupem 21. stoletím, kdy se k USA blížila blíženeidentifikovaná hvězda. Při přiblížení se k pevnině, se proměnila ve zlou formu života, která se chystala pokrýt celou zemi. tato zvláštní forma života (Darc Seed) udělala z každého živého přízrak a pár přeživších, kteří si uchovali svou duši, bylo zajato. Modlitby lidí se dostaly až k bohu střežícímu mír Tengu Yamatovi. Pomocí své vlastní duchovní síly vytvořil masku Velkého Tengu a vydal se s ní na pevninu USA, aby znovu získal svobodu a mír.

Nové verze her Abarembo Tengu a Zombie Nation budou mít na výběr dva herní režimy. Můžete si vybrat mezi režimem Petengu a režimem Excitengu (v Abarembo Tengu) a režimem Zombie a režimem Samurai (v Zombie Nation).

V režimech Petengu a Zombie můžete používat různé pomocné funkce jako je přetáčení, rychlé ukládání a rychlé načítání. Pokořením tohoto režimu si odemknete další režim Special. Módy Excitengu a Samurai jsou vlastně původní hry. Zde můžete používat pouze funkci Accessories a získat achievementy.


Shironeko New Project

Během live steamu k 7. výročí mobilní hry Shironeko Project, poskytl šéf studia Ryouji Tsunoda malou aktualizaci stavu Shironeko New Project pro Switch: "Pokud jde o dříve ohlášenou hru Shironeko Project pro Switch, stále ještě pracujeme na vývoji a chceme fanouškům poskytnout velmi solidní hru."

"Je nám velmi líto, že jsme nechali čekat ty fanoušky, kteří se již těšili. Očekáváme, že to ještě bude nějakou dobu trvat, než uslyšíte jakékoli další novinky. Dali jsme do toho vše, co jsme mohli, abychom vytvořili něco příjemného. Doufáme, že nám můžete dát ještě trochu více času. Je nám líto, že vás necháváme čekat."

Shironeko New Project byl poprvé ohlášen v červenci roku 2018 (viz video níže) s tím, že vyjde někdy v roce 2020. Byl však odložen, aby mohli tvůrci hru "zvednout na dostatečně kvalitní úroveň" a nevydávali "napůl upečený" produkt.


Illmatic Envelope Swamp

Vydavatel Mebius a vývojář z RS34 vydali kompletní sumarizující trailer k shoot'em up akci Illmatic Envelope Swamp, nebo zkráceně také Illvelo Swamp.

Illmatic Envelope Swamp nabídne 100 scenérií. jednotlivé stage jsou složitě propojené, ale ke všem se nejde dostat hned od začátku. pro vstup musíte splnit devět Orders, ale ty se vám podaří dokončit až když ji projdete celou.

Illvelo Swamp má pro Switch vyjít v Japonsku prostřednictvím eShopu Nintenda 14. října. Fyzická edice obsahuje nejen hru Illvelo Swamp, ale taky dříve vydanou Radirgy Swag. Dostupná bude ve standardní i limitované edici.


Kyukyoku Tiger-Heli

M2 vydá v Japonsku 28. října arkádovou shoot'em up kolekci Toaplan Arcade Garage. Bude obsahovat hry série Kyukyoku Tiger-Heli ve verzi pro PlayStation 4 a Switch.

Kyukyoku Tiger-Heli bude k dispozici digitálně a bude obsahovat jak hru Kyukyoku Tiger (na západě známou jako Twin Cobra), tak jejího předchůdce Tiger-Heli. Prostřednictvím stahovatelného obsahu dostanete side-scrolling beat'em up hru Get Star (na západě jako Guardian) a celou řadu dalších portů. Fyzická edice obsahuje Kyukyoku Tiger-Heli a všechen obsah ke stažení.

Konkrétně budou digitální a fyzická verze obsahovat hry Kyukyoku Tiger (arkádová verze), Tiger-Heli (arkádová verze), Kyukyoku Tiger (arkádová verze pro dva hráče) a Twin Cobra (západní arkádová verze hry Kyukyoku Tiger).

Krabicovka bude dále obsahovat Get Star (arkádová verze), Guardian (západní arkádová verze hry Get Star), Kyukyoku Tiger (verze pro Famicom), Kyukyoku Tiger (verze pro PC Engine), Kyukyoku Tiger (verze pro Mega Drive), Twin Cobra (verze pro NES), Twin Cobra (verze pro Genesis), Tiger-Heli (verze pro Famicom) a Tiger-Heli (verze pro NES). Tyto verze půjde k digitální verzi dokoupit formou přídavku.


Monster Hunter: Legends of the Guild

V červenci roku 2018 oznámená adaptace série Monser Hunter dorazí jako Monster Hunter: Legends of the Guild 12. srpna exkluzivně na Netflix. 3D animovaný filmový speciál má na starosti Pure Imagination Studios Tento a zachycuje známá prostředí hry, kde žijí lidé, příroda a obří příšery tak, aby spolu dokázali všichni existovat dohromady.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Hrdinou filmu je mladík jménem Aiden, který o sobě tvrdí, že je lovec a chrání svou vesnici, izolovanou od okolí. Jednoho dne se ale dozví, že ji ohrožuje Elder Dragon, monstrum zahalené tajemstvím. Aiden tedy potřebuje najít způsob, jak zachránit svou vesnici a proto opouští domov a vydává se na cestu do neznáma po boku prvotřídního lovce a člena Hunter's Guild Julia.

Série Monster Hunter si od prvního vydání hry pro PlayStation 2 v roce 2004, získala obrovskou popularitu. Celkově se těchto loveckých akčních her prodalo 72 milionů kopií (číslo je vztáhnuto k 31. březnu 2021).

Nejnovějšími díly jsou Monster Hunter Rise, vydaná pro Nintendo Switch 26. března 2021, a RPG Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, která vyšla 9. července pro Nintendo Switch a PC.


Megaton Musashi

Animae Megaton Musashi se podle nejnovějšího vydání Weekly Jumpu začne v Japonsku vysílat 1. října.

Megaton Musashi je nejnovější značka od vývojářů série Yo-kai Watch studia Level-5, která ale bude použita pro různá média. Plánována je také hra pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.

Níže se můžete podívat na nejnovější záběry hraní.


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 28. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Control Ultimate Edition (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Switch)
  • Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space (Switch)
  • Kemco RPG Selection Vol. 7 (PS4)
  • The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Switch) – vychází celosvětově
  • Metro Exodus Complete Edition (PS5) – již dostupná celosvětově
  • Monster wo Taoshite Tsuyoi Ken ya Yoroi wo Te ni Shinasai. Shindemo Akiramezu ni Tsuyoku Narinasai. Yuusha Tai ga Maou wo Taosu Sono Hi wo Shinjiteimasu. (Switch)
  • Spelunker HD Deluxe (PS4, Switch)
  • Wan Nyan Pet Shop: Kawaii Pet to Fureau Mainichi (Switch)

Pouze digitálně

  • Classic Pool (Switch) – již dostupná celosvětově
  • The Colonists (PS4, Xbox One, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Egg Up (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Escape From a Deserted Island – The Adventures of Nyanzou & Kumakichi: Escape Game Series (Switch) – vychází celosvětově
  • GOHOME (Switch) – s podporou angličtinyInduction (Switch) – vychází celosvětově
  • Labyrinth City: Pierre the Maze Detective (Switch) – vychází celosvětově
  • Little Witch Academia: VR Broom Racing (PSVR, PC VR [Steam]) – vychází celosvětově
  • Lost Grimoires 3: The Forgotten Well (Switch) – vychází celosvětově
  • Lotus Reverie: First Nexus (Switch) – vychází celosvětově
  • Macrotis: A Mother’s Journey (Switch) – vychází celosvětově
  • Metro Exodus Complete Edition (Xbox Series) – již dostupná celosvětově
  • Nyakamon Adventures (Switch)
  • Omoide no Bakou kara Dasshutsu (Switch)
  • Our Battle Has Just Begun! Episode 1 (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Red Colony 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • Within the Blade (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1702

  • Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Switch) – 7/8/8/9 [32/40]
  • The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Switch) – 8/9/9/8 [34/40]
  • Utawarerumono: ZAN 2 (PS5, PS4) – 7/8/8/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 5. do 11. července 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – 137 676 (novinka)
  2. eBaseball Pro Baseball Spirits 2021: Grand Slam (Switch) – 106 597 (novinka)
  3. Mario Golf: Super Rush (Switch) – 17 333 (129 448)
  4. Game Builder Garage (Switch) – 14 105 (157 753)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 847 (2 681 938)
  6. Minecraft (Switch) – 12 348 (2 044 991)
  7. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 10 614 (3 909 308)
  8. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 9 298 (2 261 196)
  9. Miitopia (Switch) – 8 272 (187 505)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 7 434 (4 333 576)

Hardware

  1. Switch – 52 867 (16 547 989)
  2. Switch Lite – 16 416 (3 947 619)
  3. PlayStation 5 – 12 271 (744 377)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 2 133 (144 964)
  5. PlayStation 4 – 678 (7 797 187)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 628 (1 167 979)
  7. Xbox Series X – 579 (45 293)
  8. Xbox Series S – 487 (15 867)

Nejkrásnější chrámy - 春日大社/Kasuga Taisha

Kasuga Taisha je součástí světového dědictví UNESCO, spadající do kategorie historických památek Nary. Dnes si představíme jednu z jejích přidružených částí a tou je 夫婦 大 黒 社 (Meoto-Daikoku-sha). Tato malá svatyně je zasvědcena ženatým božstvům a to Daikoku a jeho manželce. Za normálních okolností je Daikoku představován jako bůh štěstí. Údajně byla tato dvojice uctívána jako strážci dlouhotrvajícího manželského života a to již po více než 900 let.

Svatyni najdete asi 30 minut chůze od stanice Nara na železnici Kintetsu a 15 minut chůze od zastávky Kasuga Taisha Honden z autobusové linky Nara, která směřuje do Kasuga Taisha Honden.

Stránky svatyně 春日大社 najdete zde, adresa je 160 Kasugano-cho, Nara-shi, Nara.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Square Enix, Games Talk, City Connection, Atlus, NIS America,Bandai Namco, Ninten-Switch, Mebius, M2, Falcom, Ryokutya2089, Bandai Namco Online, Arc System Works

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama