Přehled novinek z Japonska 29. týdne
Novinka Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Soul Hackers 2, Trails from Zero, Kuro no Kiseki II, Inazuma Eleven, Ys, ONE a mnoho dalšího!

Reklama

Sobotní dopoledne je pro mne neodmyslitelně spojené s vymýšlením úvodu pro tento pravidelný přehled novinek. Dnes je to ale opravdu obtížné díky nekončícím vysokým teplotám, které z mé šedé kůry mozkové pomalu dělá spíše rozvařenou huspeninu. Nicméně, novinek na vás dnes čeká opravdu hodně a řekl bych, že dostatečně výživných. Jen na okraj, než se pustíte do čtení, rád bych všechny otaku upozornil na výborné anime Strýček z jiného světa.

  • Celkové celosvětové vyskladněné množství a digitální prodeje série Final Fantasy X, která zahrnuje hry Final Fantasy X a Final Fantasy X-2, přesáhly podle Square Enixu k září 2021 20,8 milionů kusů. Square Enix také oznámil, že nová kabuki hra Final Fantasy X bude uvedena na IHI Stage Around Tokyo na jaře 2023 jako součást 35. výročí série Final Fantasy.
  • Podle nejnovějšího vydání Weekly Jumpu dorazí v polovině srpna do Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles další DLC v porobě Nezuko Kamado (Advanced Demon Form) Character Packu.
  • Nintendo ukončí 27. března 2023 provoz služby Nintendo eShop pro Wii U a 3DS. Tento krok byl již oznámen v březnu, ale bez konkrétního data. Q&A od Nintenda najdete zde.
  • Bandai Namco Online si 8. července zaregistrovala v Japonsku ochrannou známku Blue Bullet Pride. Stejná společnost aktuálně vyvíjí online akční RPG Blue Protocol, o kterém ale po oznámení na Bandai Namco Studios Creators’ Night v říjnu 2021 mlčí. Není jasné, zda má ochranná známka Blue Bullet Pride nějakou spojitost s Blue Protocol.
  • World Baseball Softball Confederation a Konami podepsaly smlouvu k vývoji a vytvoření nové baseballové videohry a nové mezinárodní esport soutěži. Nová hra má celosvětové baseballové komunitě, národní federaci a hráčům poskytnout možnost účastnit se nově vytvořené mezinárodní baseballové esportové soutěže World Baseball Softball Confederation.
  • Na japonském PlayStation Store se objevila hra Disgaea: Afternoon of Darkness, PSP remake původní Disgaea: Hour of Darkness. Hra je uvedena jako PSP emulace, což znamená, že bude součást Classics Catalogu pro předplatitele PlayStation Plus Premium. Datum vydání je 30. června, ale již máme červenec (a hra není k dispozici), je datum vydání nesprávné.
  • Inti Creates vydá tuto zimu přes Steam pro PC hru Azure Striker Gunvolt 3. Prozatím vyšla pro Switch, Xbox Series a Xbox One.
  • Vizuální juri román Kanda Alice mo Suiri Suru. v Japonsku nyní k dispozici přes PS Store pro PS4. Prozatím vyšel v dubnu 2021 pro Switch. Scénář hry pochází od Hatsumi Shimizu (série Flowers a Kudan no Folklore) a design hlavní postavy má na svědomí Yuu Akinashi.
  • V Singapuru vzniká pro PC v Befun Studiu zajímavé reverzní karetní tower defence RPG Affogato, zasazené do kavárenského prostředí.

Soul Hackers 2

Šesté a taky poslední video ze série informačních trailerů Summoners Guide ke hře Soul Hackers 2, doprovází aktualizace oficiálních stránek hry. Atlus web rozšířil o sekce Safe House and Meals a Second Playthrough and Difficulty a také byla rozšířena část Facilities.

Safe House je místnost, kde obvykle najdete Ringo a její tým. Je to bezpečná oblast, kterou původně používal Arrow. Můžete zde odpočívat a léčit se nebo jíst a komunikovat se svým týmem. Některý dodatečný obsah ke stažení lze získat jen zde.

Meals, tedy stravování se, lze provádět právě zde, v Safe House. Jídlo může mít různé funkce, jako je dočasné zvýšení statistik nebo přidat různé efekty k průzkumu dungeonů. Jídlo je možné zakoupit v restauracích a prodejních automatech.

Než se ale vydáte do dungeonů, nezapomeňte se v Safe House připravit. Fig dokonce může navrhnout vlastní originální jídla, ale v nabídce existuje více než 30 jídel. Aktivním využíváním Safe House a Meals se do dungeonů vypravíte v tom nejlepším stavu.

Safe House a Meals

Ve městě Karaku najdete obchod jménem Delamancha. Ten každý den nabízí určité produkty za skvělé ceny. Zde si můžete zakoupit předměty s léčebnými a podpůrnými efekty. Jako brigádnice zde pracuje upřímná a energická dívka Yume, která momentálně studuje na střední škole. Yume ale často shání nové produkty, proto nezapomeňte obchod pravidelně navštěvovat a chatovat s Yume.

V Mansei Realm se pak nachází Yoyojo, obchod navštěvovaný Devil Summonery. Zde můžete vyměnit materiály za předměty užitečné v bitvě a pro průzkumu. Majitelkou obchodu je zdatná vyjednavačka Lina. Do světa vyvolávačů si udržuje vlastní kanály a speciální cestou se dostává k magickým předmětům. Její obchod má často skladem vzácné předměty.

Obchody

Po dokončení hry Soul Hackers 2 se budete moci pustit do druhého hraní. Při něm se odemknou nové osobní události a další věci. Také budete moci bojovat se silnějšími nepřáteli.

Soul Hackers 2 nabídne tři obtížnosti: Easy, Normal a Hard. Podle zvoleného typu se upraví obtížnost bitvy a také některé požadavky na pokračování ve hře. S vydáním hry plánuje Atlus vypustit zdarma stažitelný obsah Very Hard Mode pro ty, kdo hledají ještě větší výzvu.

Tím dnešní nálož videí ze hry Soul Hackers 2 nekončí, protože tady máme ještě jeden trailer nazvaný Worldview Complete Explanation, kterým provází Tomokazu Sugita.

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store pro PC 25. srpna a celosvětově pak 26. srpna.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN

Falcom zveřejnil kupu nových screenshotů ze hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN představující celou řadu postav: Feri Al-Fayed, Aaron Wei, Risette Twinings, Quatre Salision, Judith Ranster, Nina Fenly, Dominique Ranster, Latoya Hamilton a Mirabel Aalton.

Nejdříve se ale podíváme na 4 minuty z hraní hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN, které během čtvrtečního live streamu představilo Dengeki Online. Na záběrech můžeme vidět bitvu proti Grendel-Zolze a Ashradu.

Feri Al-Fayed (dabing Yui Ogura) je 13-letá vojanda, která patří ke klanu Khurga Warriors Clan. Jako hrdá Khurga, která ctí tradice, nepovažuje boj za něco špatného a upřímně respektuje všechny válečníky, jako je třeba její starší bratr a otec.

Aaron Wei (dabing Yuma Uchida) je horlivý a výstřední mladý muž, který miluje Eastern Quarter svého rodného města Langport. Je oblíbený mnoha lidmi a známý pod přezdívkami jako Prodigy nebo The Little Tyrant of Luozhou. Popularitu si získal jako hvězda ve východních hrách specializovaných na ženské role.

Risette Twinings (dabing Yui Ishikawa) pracuje jako zaměstnankyně ve společnosti Marduk Total Security Company. Je známá díky své přátelské a zdvořilé službu a smyslu pro humor.

Quatre Salision (dabing Mutsumi Tamura) je mladý výzkumník, který studuje na magisterském studiu na Basel College of Science, jedné z předních republikových vzdělávacích organizací. Doprovází ho XEROS a FIO, dva orbální drony, které sám vytvořil. Díky svému vzhledu působí dojmem, že se distancuje od ostatních, ale ve své podstatě je laskavý.

Judith Ranster (dabing Youko Hikasa) je ve filmovém průmyslu Kalvardské republiky jednou z nejlepších hereček. Má mnoho fanoušků a v oboru ji pro její přátelské vystupování a profesionalitu všichni důvěřují. I když je trochu praštěná, což vychází z její sebedůvěry. Na druhé straně se objevuje i jako zlodějka Grimcats, která bere bohatým a dává chudým. Většina lidí ale věří, že jde o městskou legendu.

Nina Fenly (dabing Reina Ueda) pochází napůl z Východu. Je to mladá, talentovaná žena a herecký zázrak. Dokáže se úplně ponořit do role, kterou hraje. Je zdvořilá a skromná a často se o ni říká, že její herectví vypadá spíše jako „posednutí“, protože sama nemá vlastní identitu.

Dominique Ranster (dabing Kimiko Saitou) je 69-leté Judithina babička a legendární zpěvačka Chanson. Byla to také původní Grimcats. I přes svůj vysoký věk je velmi aktivní a má na sebe i na ostatní vysoké nároky. Její fyzické schopnosti a smysl pro styl jsou stále viditelné.

Latoya Hamilton (dabing Kikuko Inoue) je jedním ze „tří žáků“ profesora C. Epsteina, otce orbální revoluce. Velkou měrou přispěla k orbalizaci republiky a ještě před několika lety byla emeritní profesorkou na Basel College of Science a hlavní poradkyní Verne Company.

Mirabel Aalton (dabing Tsugumi Sakuragi) pracuje pro Marduk Total Security Company, ale oproti Risette Twinings má velmi odlišný způsob mluvení. Je to rázná žena s uvolněným přístupem, ale nějak překvapivě dobře s Risette vychází a přátelí se v práci i v soukromém životě.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 29. září a ještě letos v Asii s tradičními čínskými a korejskými titulky.


The Legend of Heroes: Trails from Zero

NIS America vydali nový gameplay trailer k chystané hře The Legend of Heroes: Trails from Zero, ve kterém nám představují unikátní bojové mechanismy vaší skupiny.

The Legend of Heroes: Trails from Zero má pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a GOG pro PC vyjít 27. září v Severní Americe a 30. září v Evropě.


Anonymous;Code

Souborové videa nazvané Character File, kterými Mages. představují postavy vizuálního románu série Science Adventure Anonymous;Code, tentokrát pokračují svým 4. dílem. Vystupují v něm Bambi Kurashina (dabing Ayano Yamamoto), Riko Sawai (dabing Harukou Okaki) a Iroha Kyogoku (dabing Mariko Honda).

Character File 04: Bambi Kurashina, Riko Sawai a Iroha Kyogoku

Anonymous;Code má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 28. července a následně celosvětově pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC v příštím roce. V Japonsku je nyní k dispozici demo hry ve verzi pro konzole.


GrimGrimoire OnceMore

V Japonsku je od středy 20. července k dispozici demo hry GrimGrimoire OnceMore a to pro PlayStation 4 přes PlayStation Store a přes Nintendo eShop pro Switch. Demo nabízí začátek příběhu a uložená data pak půjde přenést po vydání do plné hry.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Nippon Ichi Software a Vanillaware ještě koncem týdne vydali sedmý oficiální trailer k GrimGrimoire OnceMore s názvem Alchemy.

Alchymie je jednou ze čtyř magických herních tříd a s její pomocí můžete vyvolávat Homunculy jako jsou Golemové, kteří se specializují na útoky na velkou vzdálenost, ale při kontaktním boji jsou bezmocní, a Chiméry, které jsou velmi pohyblivé, mohou útočit na velkou vzdálenost, ale postupem času jejich schopnosti degradují.

GrimGrimoire OnceMore má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch již 28. července.


Ys VIII: Lacrimosa of Dana

NIS America vypustí v Evropě 18. listopadu PlayStation 5 verzi JRPG Ys VIII: Lacrimosa of Dana. V Severní Americe vyjde 15. listopadu a 25. listopadu v Oceánii.

Spuštěny již byly prostřednictvím online obchodu společnosti NIS America předobjednávky standardní i limitované edice, která obsahuje kopii hry, sountrack Siren Songs, látkový plakát velikosti 61x43cm, artbook v měkké vazbě Art Collection, knihu v pevné vazbě The Journal of Adol Christian, steelbook a speciální sběratelskou krabici.

Ys VIII pro PS5 bude obsahovat veškerý dříve vydaný kosmetický obsah ke stažení z verzí pro PlayStation 4 a PS Vita. Naši recenzi si můžete přečíst zde.

Nový příběhový trailer


Dragon Quest Treasures

Po oficiální aktualizaci internetových stránek hry Dragon Quest Treasures, se díky Square Enixu a vývojářů z TOSE dovídáme nové informace a můžeme si prohlédnout screenshoty představující příběh hry, jeho svět, postavy a také hratelnost.

Erik žije se svou sestrou Miou na vikingské lodi a sní o dni, kdy budou moci prozkoumat svět a najít velký poklad. Jednou v noci se setkají s dvojicí tvorů z jiného světa, Porcusem a Purrsulou, a jsou odvlečeni do tajemné Draconie, legendární země plné monster a pokladů.

V Dragon Quest Treasures máte kontrolu nad dvěma hlavními protagonisty, ale ať se rozhodnete hrát za Erika nebo Miu, což je čistě na vás, jsou postup a vývoj postav sdílené. Navíc nejde o nováčky, takže pokud jste fanouškem série Dragon Quest, možná je znáte z Dragon Questu XI.

Svět Draconie se skládá z mnoha ostrovů a každý je jiný, každý má své vlastní jedinečné vlastnosti a příšery, které každý ostrov obývají, jsou také jiné.

Nedílnou součástí hry je hledání pokladů, ale jakýkoli poklad, který najdete, by měl být odvezený zpět na základnu, aby mohl být oceněn. Teprve pak se přesně dozvíte, kolik jste našli peněz.

Dragon Quest Treasures má vyjít celosvětově pro Switch 9. prosince.


Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes

Level-5 změnili název hry Inazuma Eleven: Great Road of Heroes na Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes. Zároveň se na novém blogu vývojářů objevily nové informace, screenshoty a kresby.

Název byl z Great Road of Heroes změněn na Victory Road of Heroes, protože se příběh hry nestal příběhem o silných hráčích, ale o tréninku a tvrdé práci pěkně krok za krokem. Takže „Victory Road“ se nakonec ukázalo jako vhodnější název.

Změna také spočívala v tom, že nový hlavní hrdina Unmei Sasanami nebude do týmu sbírat postavy z minulých her Inazuma Eleven (jak bylo dříve plánováno), ale budeme s ním prožívat nový příběh a až poté implementovat prvky, se kterými může hráč získat do týmu postavy z minulých her.

Story Mode tak bude vyprávět příběh Unmei Sasanamiho, zatímco Chronicle Mode vám nabídne možnost shromáždit v týmu postavy z celé historie série Inazuma Eleven.

Nejobtížnější a časově nejnáročnější částí vývoje byla snaha vytvořit na současném hardwaru dostatečně intuitivní dotykové ovládání hry Inazuma Eleven, bez použití stylusu.

Dosud vytvořená dema nedávala testerům dostatečně dobrý pocit z ovládání a hra se nakonec stala standardním fotbalovým simulátorem. To se pro hráče, kteří nejsou ve fotbalových hrách dobří, ukázalo jako obtížné na zvládnutí. Po mnoha pokusech a omylech se zrodil Free Soccer Interface, které hráčům umožňuje přepínat mezi preferovaným herním stylem prakticky kdykoli během zápasu.

I při použití „fotbalového“ ovládání pomocí gamepadu zůstalo originální a jednoduché ovládání série Inazuma Eleven zachováno. Použít můžete také dotykové ovládání z minulých, ale Level-5 uvažují nad vydáním speciálního stylusu pro hráče, kteří jsou na něj zvyklí.

U Switch verze hry lze v handheld režimu mít konzoli buď vodorovně nebo svisle a ke hraní používat jak dotykové ovládání, tak i ovladač. Ve stolním režimu půjde používat pouze gamepad, ale v TV modu půjde hru hrát v horizontálním nebo vertikálním pohledu na hřiště. A ovládat ji pouze přes ovladač.

Přehled novinek z Japonska 29. týdne

Na rozdíl od předchozích Inazuma Eleven her sice hlavní hrdina miluje fotbal, ale neumí jej hrát a místo toho působí jako trenér, který zkoumává hráče a buduje vítězný tým.

Podrobnosti o příběhu hry Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes neznáme, ale víme, že se nejedná o střední školu Raimon Junior High School, ale je zasazen do nové školy v Nagasaki. Název školy má, stejně jako jméno protagonisty Unmeie Sasanamiho, v sobě znak kanji pro „mrak“ (雲) a mrak je tentokrát klíčovým slovem, protože „inazuma“ (blesk) se rodí z mraků a Level-5 tak doufá, že vyvolá při hraní pocit, že se z mraků vytváří blesky.

Velkou změnou v příběhu originální a úplně nové prostředí a postavy. Příběh Unmeie Sasanamiho už tak není zasazen do paralelního světa přímo spojeného s postavami minulých her série Inazuma Eleven.

Podle obnovené internetové stránky se vydání hry Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes plánuje pro PlayStation 4, Switch, iOS a Android a další informace budou oznámeny až koncem roku.


Dragon Ball: The Breakers

Dragon Ball: The Breakers od studia Dimps nakonec vydá Bandai Namco ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC postupně 13. října v Japonsku a 14. října celosvětově.

Hra bude dostupná v následujících edicích:

  • Standardní edice (pouze digitálně) – obsahuje kopii Dragon Ball: The Breakers, transféru Android 18 (skill: Wall Kick) a příslušenství Scouter (modrý).
  • Speciální edice – obsahuje plnou hru, přizpůsobitelný kostým, Dragon (žlutý) Vehicle skin, Two-Handed Good Victory Pose, transféru Android 18 (skill: Wall Kick) a příslušenství Scouter (modrý).
  • Balíček limitované edice (v prodeji exkluzivně v obchodě Bandai Namco) – obsahuje plnou hru, veškerý obsah exkluzivní edice, transféru Android 18 (skill: Wall Kick), příslušenství Scouter (modrý), steelbook Dragon Ball: The Breakers, exkluzivní figurku Cell Shell a příslušenství Potara (zelená).

Od 5. do 6. srpna proběhne na všech platformách uzavřený network test, registrovat se můžete zde.

Během testu bude hratelná postava nově oznámeného Raider Friezy a dříve odhalený Raider Cell a Survivors budou mít přístup k Oolongu (Survivor Skin) a Bulmě (Survivor Skin). Testování proběhne 5. a 6. srpna ve 4 kolech.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


SD Gundam Battle Alliance

Bandai Namco oznámilo prostřednictvím nového traileru ke hře SD Gundam Battle Alliance vydání dema hry, Season Passu a Premium Sound & Data Packu. Demo jde v Japonsku a Asii vyzkoušet od 22. července a ve zbytku světa až od 29. července. Demo nabídne kompletní misi Directory 1 Mission: Tekkadan a uložená data půjdou po vydání plné hry přenést.

SD Gundam Battle Alliance vychází celosvětově 25. srpna pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix

Dalšími pravidelnými videi od Mages. jsou trailery k 3D bitevní akční hře Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix. Tentokrát nám představí příběhové segmenty s Mai Nikotamou a Virginií Glynnberets.

A druhým videem nás Mages. provedou přizpůsobení další trojicí postav: Yumi Yotsuya, Yayoi Fujino a Toka Shimoochiai.

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 8. září.


ONE.

NEXTON nedávno oznámili speciální projekt k ke svému 30. výročí. Společně se studiem novamicus nyní oznámili projekt ONE., který v Japonsku odstartuje v příštím. Platformy ještě oznámeny nebyly.

I když tedy podrobnosti neznáme, pravděpodobně se bude jednat o remake hry ONE: Kagayaku Kisetsu e, který původně vyšel 29. května 1998 pro PC a 1. dubna 1999 následoval port pro PlayStation.

V nově oznámeném projektu ONE. můžeme vidět umělecké návrhy původního ilustrátora Itaru Hinoue a trailer níže také naznačuje že půjde o remake hry ONE: Kagayaku Kisetsu e a můžeme v něm vidět postavy Mizuky Nagamori, Rumi Nanase, Misaki Kawany a Akane Satomury.


Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! Let’s Go! Go Rush!!

Konami oznámilo pro Swirch novou hru ze světa Yu-Gi-Oh!. Půjde o Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! Let’s Go! Go Rush!! a vyjít má v Japonsku tuto zimu. Více informací bohužel Konami nevypustilo.


Soukai Tenki

Vizuální "boys bonds" román Soukai Tenki vyjde v Japonsku pro Switch 8. prosince u Idea Factory. Speciální edice nabídne drama CD Korekara no Shiawase, speciální booklet, sadu sedmi karet s postavami o rozměrech 145 x 98 milimetrů a CD s 21 skladbami. Za předobjednávku jakékoli verze hry dostanete drama CD Mendou na Kamisama.

Hrdinou hry je Minato, který si pamatuje jen své jméno a je jako exulant (někdo, kdo spáchal zločin) vyhoštěný na Ikishimu, ostrov daleko od pevniny Wa no Kuni.

Minato nedokáže pochopit svou situaci, ale je přijat ostrovními chlapci Kazuyou, Nagisou a Reiji, se kterými si postupně vytváří silná „pouta“. I když se mu paměť nevrátila, žije Minato nový a klidný život, ale síly temnoty dosáhou z pevniny na tento klidný ostrov.

Několik měsíců předtím totiž došlo na pevnině v Honnoji k incidentu. Říká se, že Nobunaga Oda, který již byl blízko sjednocení země, byl při povstání zabit, ale jeho mrtvola nebyla nikdy nalezena. Co se tedy stalo v Honnoji a jak to souvisí s Minatem?


SympathyKiss

Idea Factory pak ještě vydá v Japonsku pro Switch 17. listopadu otome vizuální román SympathyKiss. Speciální edice bude obsahovat drama CD Yopparai Hanrouki: Kanojo o Kaihou Shite Mita Kekka a speciální booklet. Za předobjednávku pak dostanete drama CD Toaru Gakkou no Nana Fushigi.

Hrajete za designérku společnosti vytvářející aplikace. Pracujete zde rok, ale jste nečekaně přiděleni do redakčního a plánovacího oddělení pro zpravodajskou aplikaci, o které se interně tvrdí, že končí.

Do projektu již byla přidělena skupina zvláštních mužů vybraných společností, aby aplikaci přepracovali a když budete na přestavbě aplikace pracovat, budete vydáni na milost a nemilost svým excentrickým partnerům a budete v práci bojovat nejen o prvenství ve firmě.


Mizen Tantei: The Protea Cases

Orange oznámili třetí díl své série romantických mysteriózních vizuálních románů. Mizen Tantei: The Protea Cases vyjde v Japosnku pro Switch 28. července a již nyní je na Nintendo eShopu demo. Plánuje se také vydání pro PlayStation 4, PC (přes Steam), iOS a Android.

Příběh je zasazen na Šindžuku roku 2023 a hlavní hrdince Chiharu Izuki chybí díky traumatu z únosu sebevědomí a celé dny není ve své práci v detektivní agentuře schopni nikomu pomoci. Nakonec ale při pátrání po jené pohřešované osobě narazí na tajemnou aplikaci „Protea“. Je to umělá inteligence vytvořená pro předpovězení zločinu, vyvinutá oddělením metropolitní policie a v současné době je testovaná na oddělení v Šhindžuku.

Chihari, vedená předpověďmi Protey, začne narážet na různé případy. Potkává detektiva, který ji požádá o spolupráci, nebo třeba tajemného chlapce, který se z nějakého důvodu objeví na místě činu. Chihari tak začne nový život, kdy pracuje na prevenci incidentů dříve, než k nim vůbec dojde.


Kogado Studio

Kogado Studio spustilo provoz internetových stránek s upoutávkou na oznámení, které má proběhnout 15. září. Stránka, která má v URL adrese „deepblue20th“, zobrazuje oceán a obsahuje text „Restore on Sept. 15, 2022".

Před 20 lety vydalo v Japonsku Kogado Studio hru Aoi Umi no Tristia (anglicky Tristia of the Deep-Blue Sea), verze pro PlayStation 2 vyšla 11. srpna 2005 a po ní následovala 9. srpna 2012 na oslavu 10. výročí hry verze pro PSP.

Vzhledem k textu v URL a zobrazenému oceánu bude patrně 15. září na oslavu 20. výročí Aoi Umi no Tristia oznámeno něco co s titulem souvisí. Zda to bude další port, remaster nebo úplně nová hra, to se teprve uvidí.


Acquire Game Show mini: Adventure Academia Special

Acquire pořádá 23. července ve 20:00 JST live stream Acquire Game Show mini: Adventure Academia Special, který budete moci sledovat na YouTube a Twitteru.

Ve vysílání budou premiérově oznámeny nové informace o chystaných titulech jako je Adventure Academia: The Fractured Continent, Labyrinth of Zangetsu a Kamiwaza: Way of the Thief.

Moderovat bude Chiaki Matsuzawa a hosté jsou Aina Aiba a Takamasa Kubo (z komického dua Sanbyoushi), prezident společnosti Acquire Takuma Endo a režisér Adventure Academia: The Fractured Continent Kinta Sato.


Sword and Fairy: Together Forever

Před koncem dnešního přehledu ještě nakoukneme do Číny, protože eastasiasoft představil v novém traileru pro PlayStation 5 a PlayStation 4 verze akčního RPG Sword and Fairy: Together Forever hrdiny a padouchy této hry.

Sword and Fairy: Together Forever nabízí příběh s různou škálou postav, které mají svou vlastní osobnost a motivaci pro své jednání. Na pokraji války se mezi klany lidí, božstvy a démony najdou hrdinové i darebáci, ale jde často spíše o úhel pohledu než věc morálky. Ne každý hrdina jedná nesobecky a ne každý padouch je čistě zlý.

Mladý bůh Xiu Wu, lidská šermířka Yue Qingshu a jejich nově nalezení spojenci se těď musí najít způsob, jak bojovat za to čemu věří a najít způsob, jak zabránit otevřené válce mezi říšemi, zachránit mír a vytvořit světlou budoucnost světa.

Sword and Fairy: Together Forever má pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjít 4. srpna. PC verze s jednodušším názvem Sword and Fairy 7 je na Steamu 21. října 2021.


Tekken: Bloodline

Na závěr si dáme oficiální trailer na anime seriál Tekken: Bloodline, který bude mít na Netflixu premiéru 18. srpna.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Endling: Extinction is Forever (Switch) – vychází celosvětově (v Evropě pro PS4, Xbox One, Switch, PC)
  • LIVE A LIVE (Switch) – vychází celosvětově
  • Nobunaga’s Ambition: Rebirth (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • River City Saga: Three Kingdoms (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Shinigami to Shoujo (Switch)
  • Summer Pockets REFLECTION BLUE (PS4)

Digitálně

  • Aery: Vikings (Switch) – vychází celosvětově
  • Am I kind-hearted? (Switch) – vychází celosvětově
  • Blackjack Hands: Card Puzzle (Switch) – vychází celosvětově
  • Bright Memory: Infinite (PS5, Xbox Series, Switch) – vychází celosvětově
  • Bunny Must Die! Chelsea and the 7 Devils (Switch) – vychází celosvětově
  • Capcom Arcade 2nd Stadium (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Coromon (Switch) – vychází celosvětově
  • Danganronpa S: Ultimate Summer Camp (PS4, PC [Steam], iOS, Android) – vychází celosvětově
  • Devastator (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Endling: Extinction is Forever (PS4, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store, GOG]) – vychází celosvětově
  • Farm Manager 2022 (Switch) – vychází celosvětově
  • Hazel Sky (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Hover Racer (Switch) – vychází celosvětově
  • HunterX (Switch) – vychází celosvětově
  • THE MADHOUSE: Kansen Yashiki (Switch)
  • Muv-Luv Alternative Total Eclipse Remastered (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Nobunaga’s Ambition: Rebirth (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pocket Slimes (Switch) – již dostupná celosvětově
  • River City Saga: Three Kingdoms (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Seduction: A Monk’s Fate (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Solitaire Collection (Switch) – vychází celosvětově
  • STRAY (PS5, PS4, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Wally and the FANTASTIC PREDATORS (Switch)
  • White Shadows (PS5) – již dostupná celosvětově
  • Yuruyuru Gekijou: Gekijou Ban 1 (Switch)

Recenze z Famitsu Vol. 1755

  • Azure Striker Gunvolt 3 (Xbox Series, Xbox One, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]
  • F1 22 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Koumajou Remilia: Scarlet Symphony (Switch) – 6/7/7/7 [29/40]
  • LIVE A LIVE (Switch) – 8/9/8/8 [33/40]
  • Surviving the Aftermath (PS4, Switch) – 8/7/8/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 11 do 17. července 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve konzole a pak celkové prodeje pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. Monster Hunter Rise + Sunbreak Set (Switch) – 29 006 ks (177 392 ks)
  2. Nintendo Switch Sports (Switch) – 21 661 ks (573 658 ks)
  3. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 520 ks (4 722 091 ks)
  4. Minecraft (Switch) – 8 109 ks (2 708 451 ks)
  5. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 7 401 ks (802 962 ks)
  6. Ring Fit Adventure (Switch) – 6 082 ks (3 211 760 ks)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 4 742 ks (4 924 759 ks)
  8. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (Switch) – 4 481 ks (140 547 ks)
  9. Fire Emblem Warriors: Three Hopes (Switch) – 4 399 ks (127 817 ks)
  10. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 4 121 ks (7 285 796 ks)

První novinkou v žebříčku prodejů je až na 26. místě Switch verze Chickip Dancers: Norinori Dance de Kokoro mo Odoru s 1 278 prodanými kopiemi. Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 29 180 ks (2 026 649 ks)
  2. Switch – 23 889 ks (18 496 756 ks)
  3. PlayStation 5 – 11 080 ks (1 502 629 ks)
  4. Switch Lite – 8 608 ks (4 806 154 ks)
  5. Xbox Series S – 2 790 ks (144 109 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 465 ks (250 822 ks)
  7. Xbox Series X – 787 ks (124 916 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 130 ks (1 187 749 ks)
  9. PlayStation 4 – 13 ks (7 819 758 ks)

13. Prefektura Tokio: Tokyo Skytree

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Rozlehlé Tokio je doslova plné zázraků a skrytých kouzelných zákoutí. Neustále se vyvíjející městské ulice nabízí k návštěvě mnoha restaurací, galerií, kaváren, muzeí, parků a zahrad, jejichž úplné prozkoumání může trvat doslova celý život. Chcete-li získat o městě kompletní představu a nahlédnout do bohatství, které můžete objevit, je ideálním cílem návštěna Tokyo Skytree, kde se můžete kochat nádherným výhledem na celé panorama města.

Skytree stojí ve čtvrti, kde je relativně nízká zástavba, je nejvyšší věží Japonska (a také mimochodem na světě). Díky tomu mohou návštěvníci ocenit pohled na celou rozlohu Tokia. Uvnitř věže ale najdete celou řadu restaurací, obchodů a také akvárium, ale hlavním důvodem návštěvy je výhled na Tokio.

Oficiální stránky najdete zde, kde najdete zajímavé video od módního blogera YangFanJaneho.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube,Mages., Atlus, Konami, @Renka_schedule, Idea Factory, Acquire, Kogado Studio, Netflix, Nippon Ichi Software, NIS America, eastasiasoft, Orange, Level-5, Bandai Namco, Nexton,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama