Přehled novinek z Japonska 35. týdne
Gungrave G.O.R.E Novinka Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnešek přináší hry jako je Yakuza 8, Gungrave, Trinity Trigger a mnoho dalšího.

Reklama

Týden po Gamescomu je přehled novinek z Japonska (a okolí) opět trochu chabý, což ale můžeme přiřknout na vrub chystané Tokyo Game Show. Nicméně pár zajímavých věcí tam na vás čeká a jiných se díky náznakům dočkáme v nejbližší době. Doporučuji se ale podívat na nejprodávanější tituly, kde je dnes opravdu velké množství novinek a nakonec se dostane i na jedno chystané anime. Nejdříve tady ale opět máme pár kratších zpráv.

  • Spike Chunsoft vydal 30.srpna nově hru Zero Escape: Zero Time Dilemma ve verzi pro Xbox One. Tento třetí díl série Zero Escape vyšel poprvé pro PS Vitu a 3DS 28. června 2016, následně pro PC (přes Steam) 30. června 2016 a pro PS4 18. srpna 2018.
  • Během prvního týdne od vydání se Earth Defense Force 6 stala nejrychleji prodávaným dílem v historii série. Podle D3 Publisheru se celosvětově vyskladnilo a prodalo více než 300 000ks fyzických a digitálních kopií.
  • 15. prosince vyjde v Japonsku pro PS4 Kemco RPG Selection Vol. 10. Najdete zde 4 tituly: Dragon Prana, Fairy Elements, Infinite Links a Overrogue.
  • Flyhigh Works a Happymeal vydají v Japonsku 9. září adventuru Oita Beppu Mystery Guide: The Warped Bamboo Lantern ve verzi pro PS4. Mysteriozní hra vyšla pro Switch 7. července a přes Steam 8. srpna.
  • Square Enix potvrdil během live streamu k 28. výročí LIVE A LIVE celosvětové množství vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopií remaku LIVE A LIVE HD-2D. Ty přesáhly hranici 500 000 kusů. Přitom hra vyšla pro Switch 26. července.

Ryu Ga Gotoku Studio

Společnost SEGA odvysílá 8. září ve 20:00 JST krátkou epizodu informačního pořadu Ryu Ga Gotoku Studio TV, na který se budete moci podívat na YouTube, odkaz níže.

Vysílání s názvem Ryu Ga Gotoku Studio TV #12.5: Sneak Peek Trailer Brought to You by the Director! bude ve srovnání s ostatními epizodami kratší a představí se v něm výkonný producent Ryu Ga Gotoku Studio Masayoshi Yokoyama spolu s produktovým manažerem Masayou Santou. Ukážou společně fanouškovské kresby, obdržené před streamem a podělí se o komentáře z předchozího vysílání.

I když nebyly oznámeny další podrobnosti programu a přes aktuální nejednoznačnost jeho obsahu, nedávno sdílené záběry z vývoje hry předběžně nazvané Yakuza 8 a skutečnosti, že se blíží Tokyo Game Show 2022, bychom mohli očekávat první ukázku.


Gungrave G.O.R.E

Vydání hry Gungrave G.O.R.E od studia studio Iggymob nakonec potvrdila vydavatelská společnost Prime Matter ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC na 22. listopadu.

V Gungrave G.O.R.E si zahrajte za stylového antihrdinu a budete likvidovat tuny nepřátel v příběhu o pomstě, lásce a loajalitě v designu kombinující to nejlepší, co východní a západní herní design nabízí.


Trinity Trigger

Společnost XSEED Games vydá začátkem příštího roku v Severní Americe a v Evropě pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch akční RPG Trinity Trigger od Three Rings. V Japonsku jej vydá FuRyu 15. září.

Zcela nový titul od vývojářů, kteří dříve pracovali na tradičních fantasy RPG vypráví příběh o hrdinovi, který zachrání svět. Hra nabídne vzrušení z průzkumu prostředí a z objevování pokladů, a akční hratelnost, ve které si dláždíte vlastní cestu k vítězství.

Trinity Trigger kombinuje vzhled a dojem z ikonických RPG 90. let, ale klade důraz na rychlý, přizpůsobitelný boj. Hráči převezmou kontrolu nad třemi mladými hrdiny, kteří se pokouší zachránit kontinent Trinitia. Doprovázejí je takzvaní Triggers, podivná stvoření s jedinečnou schopností proměnit se v osm druhů zbraní. Jejich ovládání musí hráči zvládnout, pokud budou chtít uspět. Ať už hrajete sami nebo prostřednictvím lokální kooperace až se dvěma přáteli, budete prozkoumávat různé přírodní prostředí a dungeony, a hlavně si musíte najít strategii, při které využijete slabiny nepřítele.

Hlavním hrdinou je mladý muž jménem Cyan, žijící poklidným životem v malé vesnici. Ten se jednoho dne dozví, že je bohem vyvoleným Válečníkem chaosu. Díky tomuto krutému osudu se vydává na cestu boje společně s Elise a Xantice, které se k němu přidaly prakticky díky pocitu, že je k němu něco táhne.

Za designem světa hry stojí od Nobuteru Yuuki (třeba Trials of Mana a Chrono Cross), design postav vytváří Raity Kazamy (Xenoblade a Puzzle & Dragons), scénář píše Yuury Kubota (Octopath Traveler a Bravely Default II), hudba pochází od Hiroki Kikuty (Secret of Mana a Trials of Mana) a design monster dostali na starost stvoření od Atsuko Nishida, Tomohiro Kitakaze, Megumi Mizutani (série Pokémon).


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Hra Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles dostane další obsah ke stažení v podobě přídavků Tanjiro Kamado (Entertainment District) Character Pack, Zenitsu Agatsuma (Entertainment District) Character Pack a Inosuke Hashibira (Entertainment District) Character Pack. Podle Aniplexu bude vydán v polovině září. Níže se můžete podívat na každou z postav.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles je aktuálně k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Dragon Ball Xenoverse 2

Bandai Namco připravuje se studiem Dimps další stahovatelný obsah pro Dragon Ball Xenoverse 2. Jedná se o Dragon Ball Super: Super Hero Pack Set, který obsahuje dva balíčky nových hratelných postav. První balíček má vyjít letos na podzim a přidá postavu Gamma 2 spolu se dvěma dalšími neoznámenými postavami. Informace o druhém balíčku ještě nebyly vypuštěny.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC přes Steam a Stadia.


Voice of Cards: The Beasts of Burden

Square Enix oznámili třetí díl série Voice of Cards. Po Voice of Cards: The Isle Dragon Roars z října 2021 a Voice of Cards: The Forsaken Maiden z února 2022, vyjde Voice of Cards: The Beasts of Burden ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 13. září.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Příběh hry Voice of Cards: The Beasts of Burden bude vyprávěn výhradně prostřednictvím karet. Jde o samostatnou hru, připravenou jak pro skalní fanoušky, tak i pro nováčky série. Opět zavítáte do ilustrovaného světa prezentovaného prostřednictvím karet, kde můžete všechna poražená monstra uvěznit do karet a použít je v bitvě jako dovednosti.

Nový příběh Voice of Cards: The Beasts of Burden se odehrává ve světě, kde již tisíciletí zuří boj mezi monstry a lidmi. Hrdinou je dívka, která přijde o domov a zapřísahá se monstrům pomstít. Spojí síly s tajemným chlapcem a vydají se do neznáma, rozplést osud tohoto světa.

Tento jedinečný herní zážitek nám opět přivádí tvůrci předchozích her série Voice of Cards, kteří mají na svědomí série NieR a Drakengard, včetně kreativního režiséra Yoko Taro (série Drakengard a NieR), hudebního režiséra Keiichiho Okabeho (Drakengard 3 a série NieR) a návrháře postav Kimihika Fujisaky (série Drakengard).

Fanoušci Yoko Tary si budou moci koupit Digital Deluxe Edition hry, která obsahuje plnou hru Voice of Cards: The Beasts of Burden a několik předmětů ke stažení ve stylu mobilního RPG NieR Re[in]carnation. Najdete mezi nimi třeba nové kostýmy pro hrdinku hry a její společníky, zadní stranu karet se vzorem vytvořeným podle příručky pro odborníky, avatar navržený podle vzoru Mamy, kostky se vzorem Mother a Carrieru, hrací desku a doplňky vytvořené podle vzoru Cage, soundtrack a ilustrace postav a nepřátel pixel artovém provedení.

Při nákupu hru do 3. října získáte přídavek Iron Avatar, měnící design avatara do kovového vzhledu, a Somber Girl's Abstract Pattern, který odemkne alternativní vzhled zadní strany karet.


Dragon Quest X Offline

Square Enix uveřejnili nové screenshoty ze hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, které představují příběh a postavy ze začátku hry.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 15. září.


Armed Fantasia a Penny Blood

Wild Bunch Productions je společnost založená základním týmem, který vytvořil hru Wild Arms. Yukikaze je zase společnost založená původním týmem, který vytvořil hru Shadow Hearts. Společně pak oznámily dvojici nových her, duchovního nástupce Armed Fantasia: To the End of the Wilderness a pak hru Penny Blood. Na Kickstarteru byla 29. srpna spuštěna Double Kickstarter kampaň na financování obou těchto „rozsáhlých japonských RPG“.

Armed Fantasia: To the End of the Wilderness a Penny Blood se podělí o cíl vzájemného financování, stanovený na 750 000 $. Ten měl zajistit vydání obou her pro PC, ale již se podařilo ufinancovat i další částku, díky které jsou zajištěny porty pro PlayStation 5, Xbox Series a na Nintendo. Za další cíl bude do her přidaný ještě další obsah.

Kampaň na Kickstarteru má integrovaný Combo Meter, který ovlivňuje cíle v obou hrách. Splněním závazku u jedné hry se tak zvyšuje šance i u druhé čím více se Combo Meter zaplní, tím více obsahu se odemkne v obou hrách.

Wild Bunch Productions a Yukikaze budou každý týden pro komunitu podporovatelů zpřístupňovat speciální hru, kde se jeden z hrdinů z každé hry utká s nějakým monstrem. Podporovatelé sledující kampaně budou muset na sociálních sítích způsobit pět různých cílů souvisejících s útoky, speciálními pohyby nebo způsoby blokování a každé monstrum bude mít stanovený počet zásahů. Poražením příšery splníte cíl komunity a vylepší odměny u platících podporovatelů. Pokud nebude tým jedné hry schopen dosáhnout cílů tím, že nestvůru nezasáhne dostatečně často, všechny zásahy nebo již splněné cíle z jedné hry se přenesou na druhou a umožní další komunitě pomoci se svými cíli.

Armed Fantasia - oficiální Kickstarter trailer

Armed Fantasia - ukázka z bitvy


Black Witchcraft

Vydavatel CREST a korejští vývojáři z Quattro Gear odložili vydání PC (přes Steam) verze side-scrolling gotického akčního RPG Black Witchcraft z původně plánovaného vydání 8. září na 27. září. Důvodem je další zlepšení kvality hry.

Hra sleduje osudy posledních lovců čarodějnic z Domu Usherů. V domě byla zapečetěna mocná čarodějnice Lenore s tím, že se již nikdy nedostane ven. Poslední hlava rodiny Usherů, Roderick, zešílel, když podlehl Lenořině moci. Díky tomu neměl slitování s nikým ani s ničím, co by mu stálo v cestě. Dokonce ani se svou malou sestrou Madeline Usherovou. Pod vedením Havrana, který chtěl pomoci zastavit Roderickovo šílenství, se chystala postavit svému konci a byla zavedena k Velké čarodějnici Ligeie, legendární čarodějnici, která vládla mocí Černého čarodějnictví (Black Witchcraft).

Ve hře Black Witchcraft se stanete Ligeiou a vydáte se na výpravné dobrodružství. Legendární čarodějnice se probudila z dlouhého spánku a nyní je připravena pozabíjet démonickou mocí Dullahanem, zabít své nepřátele.

Vy jste jediní, kdo může proniknout do prokletého Domu střeženého démony, které Roderick povolal. Musíte ukončit šílenství Rodericka Ushera a zabránit vzkříšení Lenory.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině, korejštině a tradiční a zjednodušené čínštině.

Black Witchcraft se kromě PC dostane časem také na PlayStation 4, Xbox One a Switch.

[Mimochodem, dlouho jediný člen studia Quattro Gear Seokho Lee oslavil před pár dny své 42 narozeniny - pozn. autora.]


BUSTAFELLOWS 2

Společnost eXtend spustila provoz internetových stránek s 2. sérií hry BUSTAFELLOWS. Půjde o pokračování otome vizuálního krimi románu BUSTAFELLOWS, který byl poprvé oznámen v prosinci roku 2020.

Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Konkrétní oznámení týkající se pokračování BUSTAFELLOWS Season 2 budou odprezentována prostřednictvím pořadu BUSTAFELLOWS RADIO, které se vysílá každou středu ve 23:00 JST a také prostřednictvím oficiálních internetových stránek.

BUSTAFELLOWS Season 2 bude k dispozici pro Switch, iOS a Android, ale datum vydání ještě nebylo oznámeno.


Stand by You

Společnost Kemco vypustí v Japonsku letos na podzim vizuální román Stand by You, od studia Water Phoenix, ve verzi pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch.

Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Stand by You prozatím vyšla v Japonsku 5. listopadu 2015 pro iOS a Android. Následovala verze pro PC (přes DMM Games) a to 12. listopadu a anglického vydání jsme se pro iOS a Android dočkali 24. listopadu 2017 a na Steam dorazila 8. prosince.

Konzolové porty budou dostupné díky úspěšné kampani na Campfire a dostanou do vínku překreslené portréty a obrázky důležitých událostí, ale také nové ilustrace.


Azure Striker Gunvolt 3

Inti Creates vydá hru Azure Striker Gunvolt 3 15. prosince ve verzi pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a to společně s aktualizací Epilogue ATEMS. Verze pro PlayStation bude obsahovat všechny dříve vydané aktualizace a PS5 verze je bezplatný upgrade z verze pro PlayStation 4 a ta bude také podporovat 120FPS.

V Japonsku a Asii bude verze pro PlayStation 4 dostupná také ve fyzické standardní a limitované edici, obsahující barevný artbook, dvoudiskové CD se soundtrackem a akrylový přívěsek na klíče.

Rozšíření Epilogue ATEMS bude obsahovat zcela novou hratelnou postavu Zed-Omega, doplněnou o novou příběhovou linii odehrávající se po událostech hlavního příběhu Azure Striker Gunvolt 3.

Od 2. září je pak ke stažení nový balíček obsahu EX Image Pulses Elise & Asroc, který přidává do hry 11 nových Image Pulses.

Azure Striker Gunvolt 3 je aktuálně k dispozici pro Xbox Series, Xbox One a Switch a přes Steam vyjde pro PC tuto zimu.


Glitch Busters: Stuck on You

Vydavatelská společnost Skybound Games a vývojáři z Toylogic připravili nový trailer k jejich chystané kooperativní střílečky z pohledu třetí osoby Glitch Busters: Stuck on You. Podívat se můžeme na některé herní světy a prostředí.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Glitch Busters: Stuck on You je ve vývoji pro PlayStation 4, Switch a PC (vyjde přes Steam), ale datum vydání nebylo ještě oznámeno.


RPG Maker Unite

Gotcha Gotcha Games uveřejnili první upoutávku na RPG Maker Unite a nové informace a screenshoty představující funkci nástrojů Auto-Guide a Addon Manager.

Při tvorbě her si totiž většina z hráčů nejprve představí vzhled a hru samotnou, jako nejchytlavější části. Dobrý herní titul ale vyžaduje kvalitní vyvážení hry, aby poskytl ten správně uspokojivý herní zážitek.

V případě RPG her jsou to parametry jako Enemy Level, Equipment Stats, Money a další prvky, které je potřeba doladit, aby byla hra skvělá. Herní vývojáři často tráví stovky, ne-li tisíce hodin hraním, testováním a opravováním těch parametrů, jejichž časová náročnost se často stává nepřekonatelnou překážkou. RPG Maker Unite přichází s novou funkcí nazvanou Auto-Guide, která může zmírnit tuto časovou náročnost při procesu tvorby hry.

Na počátku lze jednoduše nastavit některé parametry Common Settings, jako je Max Level, Estimated Clear Level, Max EXP a Max HP. Systém použije tyto hodnoty jako základ pro výpočet navrhované rovnováhy pro mnoho dalších parametrů běžných při tvorbě RPG!

Auto-Guide také funguje pro automatické nastavení parametrů pro třídy přiřazené členům party. Podobným způsobem lze automaticky vyplňovat i statistiky vybavení, jako jsou zbraně a brnění. Stačí zadat zamýšlenou úroveň a hodnoty ATK/DEF a ceny pak mohou být automaticky generovány jednoduchým kliknutím na tlačítko.

V neposlední řadě lze pomocí Auto-Guide generovat také schopnosti dovedností. Jednoduše nastavte některé základní běžné parametry a zaškrtnout políčko sdělující systému, že chcete používat Auto-Guide, a všechny hodnoty a násobitele se automaticky vyplní za vás.

I když lze RPG Maker Unite upravovat přímo v editoru Unity pomocí C#, mnoho uživatelů se vyjádřilo, že funkce podobná Plugin Manageru, kterou lze nalézt v předchozích titulech RPG Maker a která dokáže zapínat a vypínat úpravy, je pro začátečníky mnohem pohodlnější a jednodušší. Toto bylo do hry implentováno jako Addon Manager.

RPG Maker Unite má vyjít celosvětově pro přes Steam a Unity Asset Store pro PC v letošním roce.


Tsugunohi

Klasické hororové hra Tsugunohi od ImCyan vyjdou konečně také ve verzi pro Nintendo Switch. Jedná se celkem o 9 titulů ve verzi ze Steamu, vydaných v srpnu 2021, plus hra Tsugunohi: Syowa Karano Yobigoe (jedná se o původní název, ten oficiální bude oznámen později).

Každou z her půjde hrát jen tím, že "půjdete“, takže si ji mohou zahrát i ti, kteří nejsou kamarádi se složitým ovládání jiných her. Herní doba je navíc 15 až 30 minut, ale i to stačí na odhalení hrůzy herního světa. Svět Tsugunohi nabídne prostý každodenní život, ale postupně se stává silně znepokojivým.

Kolekce nabídne hry Tsugunohi: Syowa Karano Yobigoe (osmý díly série Tsugunohi, vydaný v srpnu 2020), Tsugunohi: The Ethereal Railroad Crossing (o dívce, která při vlakovém neštěstí přišla o své dvojče), Ai’s Silent Cries (o Kizuně Ai, která žije ve virtuálním prostoru), remasterovaná edice her Horror Infecting Daily Life Tsugunohi Episode. 1, 2 a 3 (o středoškolských studentech, kteří se vrací domů ze školy nebo z klubových aktivit), Tsugunohi: A Closed Future (studentka se vrací domů a zastaví se uprostřed mostu...), Tsugunohi: The Cat Ghost (hlavním hrdinou tohoto dílu je kočka, hry nabízí trochu jinou perspektivu), Tsugunohi: The Parallel Train in the Dark (hlavní hrdinka tráví čas čtením knihy, dokud nedorazí na stanici u přecpané škole, nad dívkou se ale vznáší znepokojivý stín) a Tsugunohi: Whispering Toy House (zasazený do domu plného podivných a fascinujících starožitných hraček).

Verze hry pro Nintendo Switch nabídnou kromě japonštiny také anglické, čínské (zjednodušené a tradiční), korejské a španělské titulky.


Osman

Společnost ININ Games vydá v příštím roce arkádovou akční plošinovku Osman ve verzích pro PlayStation 4 a Switch.

Za vývojem stojí nyní společnost Mitchell Corporation, ale hra Osman, známá v Japonsku jako Cannon Dancer, vyšla pro arkády již v únoru 1996 a nikdy nebyla na jiné platformy portována.

Hru navrhl Kouichi Yotsui, který také navrhoval původní arkádovou verzi Strideru, a příběh titulu Osman sleduje osudy Kirina z blízkého východu, který se v kyberpunkovém arabském prostředí vrhá do boje s nepřáteli úplně beze zbraní.


Steel Empire

Mebius vydá v příštím roce Switch verzi steampunkové side-scrolling shoot ’em up akce Steel Empire.

Steel Empire přitom vyšla v Japonsku pro Sega Genesis 19. března 1992 a později byla přepracována pro Game Boy Advance a poté ještě portována na 3DS a PC (Steam).


Trouble Witches Final! Episode 01: Daughters of Amalgam

Rocket-Engine a vývojáři ze Studio SiestA oznámili vydání hry Trouble Witches Final! Episode 01: Daughters of Amalgam pro PlayStation 4 a Switch. V Japonsku vyjde fyzicky i digitálně na jaře příštího roku.

Nová verze side-scrolling shoot ’em up přidává dvě nové hratelné čarodějnice a také nové Kouzelné karty. Hra také obsahuje celkem devět režimů, včetně těch stávajících režimů, a nových režimů exkluzivních pro toto nové vydání.

Teaser stránky hry najdete zde.


NIS America

Společnost NIS America bude 7. září v 8:00 PT vysílat pořad NIS America Showcase 2022, který budete moci sledovat na Twitchi.

Prezentace bude obsahovat čtyři nová herní oznámení, několik aktualizací a post-show s podrobným pohledem na chystané hry, které mají být velmi brzy vydány. Podívejte se níže na krátkou pozvánku.


Gate of Nightmares

Square Enix ukončí již 30. listopadu v 15:00 JST provoz fantasy RPG Gate of Nightmares, vydané 26. října 2021 a vyvinuté ve spolupráci s tvůrcem Fairy Tail Hirem Mashimou.

Koncem září ještě bude vydána příběhová kapitola 6 a po ní bude ještě na začátku listopadu následovat kapitola 7, čímž se uzavře dobrodružství hlavního protagonisty Azela. Od poloviny září Square Enix také zopakuje některé z předchozích událostí.

Gate of Nightmares je v Japonsku k dispozici pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.


Cyberpunk: Edgerunners

Od 13. září bude na Neflixu dostupných všech 10 epizod anime Cyberpunk: Edgerunners, vytvořených ve Studiu TRIGGER.

CD Projekt RED zároveŇ vypustil nový plakát s jednou z klíčových postav série, s Lucy. Jde o netrunnerka a důležitou členku Maineových žoldáků, která se navzdory svým velmi žádaným technickým schopnostem chce dostat z Night City a utéct před svou nebezpečnou minulostí.

Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Hlavním hrdinou anime Cyberpunk: Edgerunners je David Martinez, který se snaží přežít ve městě budoucnosti posedlém technologiemi a úpravami těla. Po osobní tragédii se David rozhodne vzít osud do svých rukou a stane se edgerunnerem.

Anime vytvořila uznávaná japonská společnost Studio TRIGGER, která spolupracovala s CD Projektem RED na oživení příběhu. Režii měl na starost Hiroyuki Imaishi (třeba Gurren Lagann, Kill la Kill a Promare). Yoh Yoshinari (Little Witch Academia a BNA: Brand New Animal) fungoval jako hlavní návrhář postav a také výkonný režisér animací. Scénář napsali Masahiko Otsuka (Star Wars: Visions „The Elder“) a Yoshiki Usa (seriál Gridman Universe), ale základ příběhu poskytl CD Projekt RED, a hudbu složil Akira Yamaoka (série Silent Hill).


"Obvinění" PQube

Na konec dnešních zpráv tady máme jednu perličku, týkající se vydavatelské společnosti PQube. Poté, co ji z „predátorských praktik“ obvilili Toge Productions a vývojáři ze studia Mojiken (za hru A Space for the Unbound), přišel z obviněním se zadržování platby a nevzdání se vydavatelských práv po ukončení vzájemné smlouvy další asijský vývojář, tentokrát studio Corecell Technology, tvůrci AeternoBlade II.

Ve zprávě od Corecell Technology stojí že: „PQube... souhlasili, že nám proplatí minimální záruku. PQube však zaplatila pouze malou část minimální záruky podpsaného milníku v době, kdy jsme jim hru poslali, a zbývající částky nikdy nezaplatili."

Podle vývojáře ukončili svou vydavatelskou smlouvu s PQube někdy kolem září 2020, ale nikdy jim nebyla vrácena publikační práva na AeternoBlade II. Společnost PQube údajně nabídla vrácení práv pouze v případě, že záležitost se zadržováním plateb ze strany společnosti zůstane utajena.

PQube se ale brání tím, že první spolupráce s Corecellem dopadla dobře a byli tedy rádi, že mohou znovu pracovat na Aeternoblade II a to i navzdory zpožděním a problémům s kvalitou hry a titul byl vydán dle dohody v říjnu 2019. Po setkání v lednu 2020 Corecell sám uznal významné problémy s kvalitou produktu a souhlasil s poskytnutím oprav, aby byla hra komerčně životaschopná. Bohužel k těmto opravám nikdy nedošlo a Corecell přestal komunikovat. Přesto byla PQube připravena zaplatit plnou záruku za hru a to i navzdory velmi špatným recenzím a prodejům, a vydali, v souladu s opcí ve smlouvě, PC verzi hry. Společnost Corecell souhlasila v březnu 2020 s poskytnutím PC verze pro PQube, ale i poté pokračovala v nabídkách a následném vydání PC verze bez další diskuse s PQube.

Během následujících dvou let společnost PQube navrhla a zaslala řadu návrhů a podpůrných dohod na vrácení práv společnosti Corecell, přesně v souladu s jejich žádostí, ale společnost Corecell tyto návrhy neuznala. Nicméně, navzdory všem výzvám a žádné zpětné vazby ze strany Corecellu, vrátila PQube svá práva na konzolové verze zpět Corecellu dlouho před koncem smluvního období.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R (PS5, PS4, Switch) – vyšla celosvětově (na západě pro PS5, Xbox Series/One, PS4, Switch)
  • The Last of Us Part I (PS5) – vyšla celosvětově
  • Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness (PS4, Switch) – vyšla celosvětově
  • Record of Lodoss War Chronicle (PC)
  • Thymesia (PS5) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • ANNO: Mutationem (Switch) – vyšla celosvětově
  • Destroy All Humans! 2: Reprobed (PS5, Xbox Series, PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Draw Rider Remake (Switch)
  • Fairy Elements (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Haikousha kara no Dasshutsu (Switch)
  • Here Comes Niko! (Switch) – vyšla celosvětově
  • Ikai (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Inscryption (PS5, PS4) – vyšla celosvětově
  • JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Midnight Report (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Murder on the Marine Express (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vyšla celosvětově
  • Please, Touch The Artwork (Switch) – vyšla celosvětově
  • Project Snaqe (Switch) – vyšla celosvětově
  • Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Superola Champion Edition (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1761

  • Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix (PS5, PS4, Switch) – 7/7/7/6 [27/40]
  • SD Gundam Battle Alliance (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Saints Row (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/8/10/9 [36/40]
  • Way of the Hunter (PS5, Xbox Series) – 8/8/8/6 [30/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 22. do 28. srpna 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve uvedeny verze hry a pak celkové prodeje této verze pro danou konzoli od vydání hry.

Přehled novinek z Japonska 35. týdne

Software

  1. Earth Defense Force 6 (PlayStation 4) – 68 341 ks (novinka)
  2. SD Gundam Battle Alliance (Switch) – 38 634 ks (novinka)
  3. Soul Hackers 2 (PlayStation 4) – 31 604 ks (novinka)
  4. Earth Defense Force 6 (PlayStation 5) – 24 363 ks (novinka)
  5. Soul Hackers 2 (PlayStation 5) – 20 257 ks (novinka)
  6. SD Gundam Battle Alliance (PlayStation 4) – 17 950 ks (novinka)
  7. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 11 644 ks (4 802 581 ks)
  8. Nintendo Switch Sports (Switch) – 10 576 ks (706 637 ks)
  9. Saints Row (PlayStation 4) – 10 013 ks (novinka)
  10. SD Gundam Battle Alliance (PlayStation 5) – 9 625 ks (novinka)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 87 321 ks (2 311 142 ks)
  2. Switch – 17 558 ks (18 616 044 ks)
  3. PlayStation 5 – 21 628 ks (1 629 033 ks)
  4. Xbox Series X – 10 044 ks (154 575 ks)
  5. Switch Lite – 8 651 ks (4 870 733 ks)
  6. Xbox Series S – 6 682 ks (163 699 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 3 481 ks (262 312 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 130 ks (1 188 550 ks)
  9. PlayStation 4 – 15 (7 819 839 ks)

17. Prefektura Fukui: Muzeum dinosaurů

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

V prefektuře Fukui najdete Muzeum dinosaurů, které je postaveno v oblasti bohaté na vykopávky dinosaurů a je v Japonsku největším svého druhu. Zároveň jde o jedno z nejlepších muzeí dinosaurů na světě.

Najdete zde vystavených více než 40 kompletních koster dinosaurů a celou řadu animatronických dinosaurů v životní velikosti. V muzeu jsou také praktické exponáty, kde si mohou návštěvníci vyzkoušet práci archeologů se skutečnými zkamenělinami a výzkumná laboratoř, kde lze vidět vědce při jejich práci.

Oficiální stránky muzea najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, Kickstarter, Prime Matter, Aniplex, Kemco, ININ Games, ImCyan, Square Enix, Konami, eXtend, Bandai Namco, PRtimes, Inti Creates, Gotcha Gotcha Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama