Přehled novinek z Japonska 36. týdne
Lost Judgment Novinka Přehled novinek z Japonska 36. týdne

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Prodejní úspěchy i oznámení nových titulů.

Reklama

Dnes nebudu dnešní úvod přehledu moc prodlužovat. Sobotní den máme totiž aktuálně vyčleněný na Fantastické trhy. akci, která byly v plném rozshu již 2x odložena a probíhá teď v lehce komornějším rozsahu. Takže se podívejte níže na sérii kratších zpráv, na které navazuje delší soupis novinek.

  • Koei Tecmo oznámilo zprávu, ve které se uvádí celosvětové množství vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopií série NioH. Ty celkově překonaly hranici šesti milionů kusů. Tento nový milník byl dosažen necelých pět měsíců poté, co série překonala hranici pěti milionů kusů.
  • U série NioH ještě zůstaneme. Prostřednictvím Epic Games Store budete moci získat PC verzi her Nioh: Complete Edition a Nioh 2: The Complete Edition. První z nich bude zdarma do 16. září.
  • Sega vydala v Japonsku demo hry Lost Judgment ve verzi pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Nabízí podporu angličtiny, japonštiny, korejštiny a zjednodušené a tradiční čínštiny. Demo obsahuje část příběhu hry s novým vyšetřováním případu a ukázkou bitevních systémů. Uložená data lze přenést do plné hry.
  • Natsume vydali přes Steam PC verzi Harvest Moon: One World od Appci. Harvest Moon: One World vyšel pro PlayStation 4 a Switch 2. března v Americe a pro Switch v Evropě 5. března. V Severní Americe je také plánována verze pro Xbox One.
  • Německý úřad USK ohodnotil PlayStation 4 a Switch verze akčního RPG Maglam Lord pro společnost PQube. Maglam Lord vyšla v Japonsku původně pro PS4 a Switch 18. března. Západní vydání ještě nebylo oficiálně oznámeno.
  • Pan-European Game Information udělila 1. září hodnocení adventurní RPG Kowloon Highschool Chronicle pro PlayStation 4. Tento remake hry Kowloon Youma Gakuen Ki, vydaném v roce 2004, vyšla jako Kowloon Highschool Chronicle v Japonsku loni v červnu a poté letos v únoru na západě.

PlayStation 5

Začneme dnes trochu netradičně. Podle čísel, které uveřejnilo Famitsu, se celkové prodeje konzole PlayStation 5 přehouply v Japonsku přes jeden milion kusů.

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

K 5. září se v Japonsku prodalo této konzole celkem 1 012 656 kusů, 847 421 kusů standardního modelu a 165 235 kusů Digital Edition. Prodeje za minulý týden jsou pak 15 580 kusů standardní verze a 1 495 kusů bez mechaniky.

PlayStation 5 byla uvedena v Japonsku uvedena na trh loni 12. listopadu a po 43 týdnech prodeje tak překonala milion kusů. Nejprodávanější hrou v maloobchodních řetězcích je s více než 67 000 prodanými kopiemi Resident Evil Village (vydána letos 8. května).

Jen pro srovnání, PlayStation 4 byla v Japonsku uvedena na trh v únoru roku 2014 a milionu prodaných kusů dosáhla až v lednu roku 2015, tedy téměř o celý rok později.


13 Sentinels: Aegis Rim

Atlus a studio Vanillaware mohou slavit. Celkové množství vyskladněných fyzických kopií a prodaných digitálních verzí hry 13 Sentinels: Aegis Rim, překonaly v Japonsku hranici 200 000 kusů.

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

V březnu společnost Atlus oznámil celosvětové prodeje, které překonaly 400 000 kopií.

13 Sentinels: Aegis Rim vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v listopadu roku 2019 a v září 2020 ve zbytku světa.


Ghostwire Tokyo

Nový trailer na očekávanou hru Ghostwire Tokyo od Tango GameWorks jste již mohli na našich stránkách vidět v průběhu týdne, ale Bethesda Softworks oznámila také přibližný termín vydání hry pro PlayStation 5 a PC, ke kterému má dojít na jaře příštího roku.

Níže se můžete podívat na novou sadu screenshotů ze hry.


Monark

A máme tady druhý oficiální trailer k chystanému RPG Monark od studia Lancarse.

Monark má u společnosti FuRyu vyjít v Japonsku a Asii pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 14. října a počátkem roku 2022 v Severní Americe a v Evropě společně s PC verzí (přes Steam).


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom opět představil několik nových postav ze hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. Představující postavy Renne Bright, Yin, Ellroy Harwood a Gerard Dantes.

Prvním je Renne Bright (dabing Aoi Yabusaki), 17 let. Je to výměnná studentka druhého ročníku střední školy Aramis. Je neporazitelnou předsedkyní školní rady, která si snadno poradí v jakékoli situaci.

Další je 21-letá Yin (dabing Rina Satou). Tento legendární zabiják přezdívaný Stín východní čtvrti má vždy obličej zakrytý maskou a svým mečem dokáže Yin zabíjet démony, větší než je ona sama.

Ellroy Harwood (dabing Takaya Kuroda) má 47 let a je Ouroboros enforcer č. IV, kterému se říká také Psanec tisíců. Používá tajemnou moc, která dokáže rozložit i démony v očistci.

Posledním je 35-letý Gerard Dantes (dabing Tomokazu Seki). Je to šéf mafiánské organizace Armata. Tu ovládl zabitím svého bývalého šéfa Enriqua, když podle něj bývalý šéf vyřešil některé záležitosti špatně. Myslí si, že strach dělá z lidí lepší lidi a je tak lze ovládat.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki vychází v Japosnku pro PlayStation 4 již 30. září.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Aniplex vydal první video ze série Play Report ke hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles, ve kterém účinkovali dabérka Nezuko Kamado Akari Kitou a MC Shouhei Taguchi.

Druhé video se zprávou o hře bude vydáno 17. září.

Kromě toho byly vypuštěny nejnovější screenshoty ze Story Mode z arcu Hashira Estate a Butterfly Mansion.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 14. října a 15. října pak celosvětově.


Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars

Idea Factory International vydá na západě fyzicky i digitálně hru Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars ve verzi pro konzoli PlayStation 4. 26. října vyjde v Severní Americe a 29. října v Evropě. V Japonsku má tento crossover akčních RPG vyjít 16. září jako Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen.

Prostřednictvím Online Obchodu společnosti IFI lze již teď předobjednat limitovanou edici hry. Najdete v ní kopii hry Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars pro PlayStation 4 (v oboustranném obalu), ve sběratelském boxu, s artbookem The Art of Ninjutsu v pevné vazbě, plakátem Ukiyo-e, steelbookem, oficiálním soundtrackem a s exkluzivní sběratelskou kartou.

Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars v sobě spojuje postavy série Senran Kagura a Neptunia do jednoho dream teamu a přidává jednu úplně novou postavu jménem Yuuki (dabing Miku Itou).

Postavy se zúčastní hry Game Ninja World, kde se shromažďují ninjové z celého světa. Jenže tento boj o kontrolu nad zemí se zvrtne a jak se neustále mezi feudálními vládci každé země boj zintenzivňuje, začnou se objevovat mezi dvěma předními školami ninjů neshody. Nakonec škola Konbaryuu ovládla ninjutsu díky Technice velení a škola Hakobaryuu zase ovládla umění ninjutsu prostřednictvím Techniky akce.

Oba tábory spolu bojovaly o nadvládu, když na ně náhle zaútočila záhadná armáda ninja strojů, která používá Techniku ​​střelby. Ninja armáda strojů během chvilky převzala kontrolu nad bojem a její vůdce You Geima světu oznámil aby o nejlepší škole ninjů rozhodla hra Super NINJA Wars.


Attack on Titan: Brave Order

Společnost Enish oznámila novou hru ze světa mangy Attack on Titan. Jedná se masivně multiplayerové kooperativní RPG jménem Attack na Titan: Brave Order a i když datum vydání ještě nebylo oznámeno, půjde o titul pro iOS a Android.

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

Ve hře Attack on Titan: Brave Order se stanete členy Průzkumného oddílu a společně s Erenem a Mikasou budete bojovat po boku velkého počtu dalších hráčů proti Titánům. Prozrazeno prozatím byl jen to, že postavy budou namluveny původními dabéry.

Stránky hry najdete zde, případně můžete sledovat Attack on Titan: Brave Order na Twitteru.


Voice of Cards: The Isle Dragon Roars

Společnost Square Enix představila novou hru z díly kreativního režiséra Yoko Tara, který má na svědomí série NieR anebo Drakengard. Jedná se o RPG Voice of Cards: The Isle Dragon Roars, nabízející "okouzlující příběh kompletně prezentovaný kartami".

Square Enix v tiskové zprávě uvádí že: "Tento nový titul podnítí představivost hráčů a jak se budou s příběhem postupně seznamovat, otevře jejich mysl jinému způsobu vyprávění."

Podle Yoko Tara není Voice of Cards: The Isle Dragon Roars podobná sérii Drakengard a ani se nejedná o společenskou hru.

Tvůrčí tým se skládá z režiséra hry Yoko Tara (série Drakengard a NieR), výkonného producenta Yosuke Saita (série NieR), hudebního režisére Keiichiho Okabe (Drakengard 3 a série NieR) a designera postav Kimihiko Fujisaky (série Drakengard)

Platformy a datum vydání ještě nebyly oznámeny, ale první informace o hře Voice of Cards: The Isle Dragon Roars unikly začátkem srpna prostřednictvím seznamu her pro PlayStation 4 na PlayStation Networku. Ostatní platformy ale ještě musí být ještě potvrzeny, prozatím to vypadá minimálně na PC verzi, distribuovanou přes Steam.


Melty Blood: Typ Lumina

Melty Blood pomalu znovu povstvává z popela. Nejnovější přírůstek do série 2D bojových her, vytvořený podle vizuálního romantického románu Tsukihime od Type-Moonu, nabídne dramatické bitvy, ve kterých vystupují postavy z Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon.

Níže se můžete podívat na nové gameplay video od Projectu Lumina ze hry Melty Blood: Typ Lumina s Shiki Tohno, na souboj Akiha Tohno vs. Arcueid a na jednu novou postavu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Akiha Tohno vs. Arcueid

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Novou hratelnou postavou, oznámenou tento týden, je Michael Roa Valdamjonga (dabing Yohei Azakami). Jde o bojovníka, který pro speciální pohyby využívá blesky. To mu dává možnost útočit na velkou vzdálenost a přidává na rychlosti. V jeho případě tak jde o agresivní stylu boje.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 30. září.


Touken Ranbu Musou

Kapitánem páté, a také poslední, jednotky ve hře Touken Ranbu Musou od Omega Force a Ruby Party je Yamanbagiri Kunihiro.

Akční hra ve stylu Warriors bude obsahovat celkem 15 hratelných postav, rozdělených do pěti jednotek. První jednotku vede Mikazuki Munechika, druhou Kasen Kanesada, třetí Heshikiri Hasebe a čtvrtou Tsurumaru Kuninaga, které jsme si představili v minulých přehledech.

Touken Ranbu Musou je ve vývoji pro Switch a PC (přes DMM Games Player), ale vydavatelé Omega Force a Ruby Party prozatím ještě datum vydání neoznámili.


Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Společnost Marvelous vydala nový japonský trailer k PlayStation 4 a Xbox One verzi hry Story of Seasons: Friends of Mineral Town.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town má v Evropě vyjít pro PlayStation 4 a Xbox One 15. října a 26. října v Severní Americe. V Japonsku pak má verze pro Xbox One vyjít 27. října a 25. listopadu bude následovat verze pro PlayStation 4.


Dragon Quest The Adventure of Dai: Hero's Bonds

Square Enix vydá celosvětově týmové akční RPG Dragon Quest The Adventure of Dai: A Hero’s Bonds od studia DeNA prostřednictvím App Store pro iOS a prostřednictvím Google Play pro Android 28. září.

Série Dragon Quest: The Adventure of Dai, vydávaná v Japonsku v časopise Weekly Shonen Jump v nákladu 47 milionů výtisků, je nadčasovým mistrovským dílem, které se zapsalo do historie mangy, a znovu se objevilo jako pozitivně přijatá anime série.

Teď na vás legenda The Adventure of Dai čeká v přepracované verzi, optimalizované pro mobilní zařízení.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Prinny Presents NIS Classics Volume 2

Společnost NIS America konečně plně oznámila balíček her Prinny Presents NIS Classics Volume 2, který vyjde ve verzi pro Switch a PC (přes Steam). Obsahovat bude hry Makai Kingdom: Reclaimed and Rebound a ZHP: Unlosing Ranger vs. Darkdeath Evilman. Vyjít má na jaře příštího roku s anglickým a japonským dabingem a anglickými titulky.

Limitovanou edice lze předobjednat prostřednictvím online obchodu NIS America (prozatím pouze na amerických stránkách).

Příběh hry Makai Kingdom: Reclaimed and Rebound se točí kolem lorda Zetty, mistra taktické války, který se snaží napadnout Netherworld pomocí strategických rozhodnutí, ultra silné magie a obrovskému výběru šílených smrtících zbraní.

ZHP: Unlosing Ranger vs. Darkdeath Evilman nabízí dokonalý systému přizpůsobení postav, který vám umožní upravit si svou vlastní postavu prakticky od prstů na noze až po nos. Vašim úkolem bude vytvořit si základnu a probojovat se přes velké množství náhodně generovaných map.

Oficiální stránky kolekce najdete zde.


Kemco RPG Selection Vol. 8

Společnost Kemco vydá v Japonsku 16. prosince již osmou RPG kolekci. Pod názvem Kemco RPG Selection Vol. 8 bude v prodeji pro PlayStation 4. Obsahovat bude hry Armed Emeth, Crystal Ortha, Justice Chronicles a Monster Viator.


That Time I Got Reincarnated as a Slime: ISEKAI Memories

Společnost Bandai Namco vydá v letošním roce hru s šíleným názvem That Time I Got Reincarnated as a Slime: ISEKAI Memories na západě ve verzi pro iOS a Android. Předběžná registrace je již nyní k dispozici na App Store a Google Play.

Jedná se o 3D bitevní RPG, při kterém budete budovat vlastní národ, které bylo v Japonsku oznámeno jako Tensei Shitara Suraimu Datta Ken: Maou to Ryuu no Kenkokutan 27. března a má zde také vyjít v letošním roce. Hra bude dostupná také v korejštině a tradiční čínštině.

Svět série That Time I Got Reincarnated as a Slime nabídne nový příběh a známé postavy jako jsou Rimuru, Great Sage, Gobta, Shion, Shuna, Benimaru nebo Gabiru. Scénář vznikal pod dohledem Fuse, autora původních románů. Objeví se zde tajemná dívka jménem Shinsha, ale také verze známých postav, jako je Gabiru, z alternativních vesmírů.

Hra ale nabídne klíčové události z anime a zazní v ní hlasy původních dabérů. Budete stavět domovy pro vaše obyvatele, dále restaurace, kovárnu, laboratoř, zařízení zvyšující magii a další. Pak se budete moci projít městem, které jste vybudovali, a popovídat si se svými spoluobčany.

3D bitevní systém je založený na příkazech. Stačí si do ruky vybrat karty a naučit se efektivně využívat schopnosti vycházející z původního anime. Finishery jsou navrhnuty tak, abyste měli pocit, že jste do anime přímo vstoupili

Trailer

Zpráva od producenta a úvodní anime


Edens Zero: Pocket Galaxy

Společnost Konami zahájila předběžnou registraci do hry Edens Zero: Pocket Galaxy. Toto akční RPG, oznámené v září loňského roku, vyjde pro iOS a Android.

Hráči se ve hře Edens Zero: Pocket Galaxy dostanou do dungeonů, ale přižijí je pouze pokud si vhodně zkombinují dovednosti a vybavení. Kromě příběhu, který možná budete znát z mangy, se mohou hráči těšit i na nové, originální části.

V akčních scénách nás mají čekat velkolepé scény, při kterých postavy používají své schopnosti Ether Gear a navíc bylo pro postavy vytvořeno více než 100 kostýmů, včetně původních kostýmů od autora manga Hira Mashimy.

Podrobnosti o předběžné registraci najdete na oficiálních stránkách.


WitchSpring3 Re:Fine - The Story of Eirudy

Vydavatel G Choice a vývojáři z IKINAGAMES a Kiwi Walks vydají ve 4. čtvrtletí tohoto roku RPG WitchSpring3 Re:Fine - The Story of Eirudy prostřednictvím Steamu ve verzi pro PC.

Hra WitchSpring3 Re:Fine - The Story of Eirudy již ale v prodeji je. V Japonsku vyšla pro Switch loni v prosinci a následně na západě letos v srpnu.


Ruins Magus

Kjótští vývojáři z CharacterBank vydali druhý trailer k akčnímu RPG Ruins Magus, ve kterém ovládáte magii, vytvářenou pro virtuální realitu.

Ocitnete se ve zříceninách města Gran Amnis jako lovec nováček, který se po boku badatelky Iris z výzkumné instituce Enigma, snaží rozluštit záhady těchto ruin.

Příběh nabízí 26 kapitol a více než 30 unikátních postav. V troskách budete bojovat proti Strážcům, kteří na vás při průzkumu útočí. Budete posilovat a často používat svou magii, ale kromě ní také správně používat štít (bránit se jím a odrážet útoky) a vyhýbat se nepřátelům.

Ruins Magus má koncem roku vyjít na přes Steam a Oculus Store pro PC s podporou angličtiny a japonštiny.


Moon

Společnost Onion Games vydá na PlayStation 5 a PlayStation 4 verzi hry Moon. Obě verze jsou již v seznamu na PlayStation Store, ale datum vydání ještě oznámeno nebylo.

Hra Moon vyšla v Japonsku pro PlayStation již v říjnu roku 1997. Následně se dostala v Japonsku v říjnu roku 2019 na Switch a v srpnu 2020 na západ. PC verzi pak můžete najít na Steamu.

Toto legendární anti-RPG z roku 1997 nabízí trochu jiný pohled na tento žánr. Pokud jste se někdy při hraní RPG cítili divně, že hrdinové her mohou bez předsudků otevírat skříně vesničanů a krást z nich předměty, nebo že bez skrupulí cestují po světě a zabíjí bez rozdílu všechny příšery, které potkají, tak toto anti-RPG Moon se na celou věc dívá z úplně jiné perspektivy.


Black Bird

Další hrou od Onion Games, která dorazí na konzole PlayStation 5 a PlayStation 4 (přes PlayStation Store), je temná, ale humorná hra Black Brd. Datum vydání ale ještě nebylo oznámeno. Poprvé vyšla Black Bird pro Switch a přes Steam pro PC v říjnu roku 2018.

Black Bird nabízí příběh mladé dívky, která znenadání zemře na rohu ulice a znovu se narodí jako zlověstný Black Bird/Černý pták. Tento pták je ale již od starověku zvěstovatelem velkých pohrom. Takovouto kalamitou se stanete i vy a snesete na království zničující peklo.

Black Bird nabízí temný, ale humorný svět, vytvořený v pixelovém vzhledu klasických her. Dokončení každé etapy odhalíte další tajemství, která halí tento pohádkový svět. Navíc na vás čeká osm různých konců a až získáním vysokého skóre, odemknete skutečný konec a odhalíte tajemství celého příběhu.

Níže se můžete podívat na trailer, vydaný u příležitosti oznámení Switch verze hry Black Bird.


Mega Man X DiVE

Společnost Capcom Taiwan vydá prostřednictvím služby Steam PC verzi hry Mega Man X DiVE. V září vyjde v Kambodži, Hongkongu, Indii, Indonésii, Macau, Malajsii, Filipínách, Singapuru, Tchaj-wanu a Thajsku. Podporovat bude angličtinu, japonštinu, thajštinu a tradiční čínštinu.

Mega Man X DiVE je aktuálně k dispozici pro iOS (přes App Store) a pro Android (přes Google Play).


Critadel

Vydavatel Nicalis oznámil vydání 2D akční hry Critadel od jihokorejských vývojářů z Pixelian Studia. Pro Switch a prostřednictvím Steamu a Epic Games Store pro PC dorazí 13. října.

Grafika hardcore akční hry Critadel je inspirovaná titulem Game Boy Advance a doplněna pulzujícím techno soundtrackem. Nabízí prakticky neomezené možnosti konfigurace zbraní a podpůrných předmětů. Díky upgradovatelnými hratelnými postavami a neustále se měnícím a rozvětvujícím prostředím, bude každý průchod hrou pokaždé jiný.


Super Monkey Ball: Banana Mania

Dalším stahovatelným obsahem do hry Super Monkey Ball: Banana Mania je Sega Legends Pack. Společnost Sega tak do hry přidá klasické konzole Sega Dreamcast, Saturn a Game Gear v podobě hratelných postav. Balíček vyjde 5. října nebo bude součástí Digital Deluxe Edition.

Super Monkey Ball: Banana Mania vyjde 5. října ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


Kunio-kun no Sangokushi dayo: Zeiin Shuugou!

V nejnovějším vydání časopisu Weekly Famitsu byla nově oznámena k 35. výročí série Kunio-kun hra Kunio-kun no Sangokushi dayo: Zeiin Shuugou!. Vyjít má pro PlayStation 4, Switch a PC.

Ve hře, zasazené do světa Sangokushi (Romance of the Three Kingdoms), uvidíme známé postavy jako jsou Guan Yu (Kunio), Liu Bei (Gouda) a Zhang Fei (Godai). Vývoj je v současné době dokončen z 65 procent.

Koncem týdne ale vývojáři z APlus Games uveřejnili první informace a screenshoty ze hry Kunio-kun no Sangokushi dayo: Zeiin Shuugou!

Hrdinou hry jsou postavy série Kunio-kun je zasazena do světa Sangokushi do pozdního období dynastie Han, do času Válčících států, kdy se proti sobě postavili lokální válečníci a rozpoutali nesmyslné ale komediální dobrodružství s Guan Yunem v hlavní roli.

Kunio-kun no Sangokushi dayo: Zeiin Shuugou! vyjde v Japonsku pro Switch v letos prosinci a poté někdy v dubnu 2022 pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC.


CS Novel Club

Společnost Cyberstep oznámila založení nové značky. Tou je CS Novel Club, která má po celém světě distribuovat japonské vizuální romány. Nebude se ale omezovat na určité věkové kategorie a počítá s verzemi her pro více platforem včetně PlayStationu 4, Switche, PC (distribuce přes Steam), pro iOS a Android.

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

Tituly vycházející pod značkou CS Novel Club budou mít podporu více než 50 jazyků, ale lokalizace budou probíhat prostřednictvím strojového překladu.

První hra od značky CS Novel Club je romantický komediální vizuální román Fechi Koi: Fetish Love, což je ale remake hry Hime Koi Fechi Koi od Swaneye+s, vydané v roce 2010. Nabídne ale výrazně vylepšený design postav a upravené scénáře. Design postav má na starosti ilustrátor Wakaba, který pracoval na návrzích a ilustrací pro celou řadu dalších titulů. Souběžné vydání na několika platformách je naplánováno někdy mezi říjnem a prosincem.

Druhá hra je napínavý vizuální román Shiori no Kotoha: Misshitsu Toshokan no Ikenie, který původně vydala společnost Swan v roce 2013. Nová verze, vydaná u CS Novel Club nabídne nově přepracovaný scénář, ilustrace a název/logo (to bude teprve oznámeno). Opět půjde o souběžné vydání na více platformách někdy mezi říjnem a prosincem.

Přehled novinek z Japonska 36. týdne

Novinky od CS Novel Club můžete sledovat na Twitteru @CS_NovelClub.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • AIR (Switch)
  • F1 2021 (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • NBA 2K22 (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Sonic Colors: Ultimate (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Tales of Arise (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • WarioWare: Get It Together! (Switch) – vychází celosvětově
  • Ys IX: Monstrum Nox (Switch) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • Animal Puzzle: Preschool Learning Game for Kids and Toddlers (Switch) – vychází celosvětově
  • Apple Knight (Switch) – vychází celosvětově
  • Batu Ta Batu (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Block Puzzle (Switch) – vychází celosvětově
  • Boulder Dash Deluxe (Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • CROSSBOW: Bloodnight (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Dark Fantasy: Jigsaw Puzzle 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • Dice Legacy (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Espgaluda II (Switch) – vychází celosvětově
  • Final Fantasy IV (PC [Steam], iOS, Android) – vychází celosvětově
  • F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • From Earth To Heaven (Switch) – vychází celosvětově
  • Hampuzz (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Hindsight 20/20: Wrath of the Raakshasa (Switch) – vychází celosvětově
  • Knights & Guns (Switch) – vychází celosvětově
  • Lost in Random (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Origin]) – vychází celosvětově
  • LoveChoice (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Lovekami: Healing Harem (Switch) – vychází celosvětově
  • Luna’s Fishing Garden (Switch) – vychází celosvětově
  • NBA 2K22 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Sonic Colors: Ultimate (Xbox One, PC [Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Space Wars (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Tales of Arise (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Ultra Age (PS4, Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1710

  • BanG Dream! Girls Band Party! for Nintendo Switch (Switch) – 8/8/8/7 [31/40]
  • Neptunia x Senran Kagura: Ninja Wars (PS4) – 8/8/8/8 [32/40]
  • WarioWare: Get It Together! (Switch) – 8/8/9/8 [33/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 30. srpna do 5. září 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Ring Fit Adventure (Switch) – 15 610 ks (2 804 231 ks)
  2. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 15 592 ks (4 025 525 ks)
  3. Minecraft (Switch) – 14 229 ks (2 167 282 ks)
  4. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 10 307 ks (2 358 861 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 697 ks (4 407 632 ks)
  6. Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon (PlayStation 4) – 7 939 ks (74 110 ks)
  7. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch) – 7 829 ks (872 702 ks)
  8. Pokémon Sword/Shield (Switch) – 7 764 ks (4 128 200 ks)
  9. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 5 824 ks (788 500 ks)
  10. Super Mario Party (Switch) – 5 739 ks (1 982 289 ks)

Na tomto odkazu najdete prodloužený seznam 30 nejprodávanějších her za období od 30. srpna do 5. září 2021.

Hardware

  1. Switch – 49 854 ks (17 009 507 ks)
  2. PlayStation 5 – 15 580 ks (847 421 ks)
  3. Switch Lite – 11 088 ks (4 042 039 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 1 495 ks (165 235 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 431 ks (7 807 422 ks)
  6. Xbox Series S – 1 346 ks (27 701 ks)
  7. Xbox Series X – 1 259 ks (58 200 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 746 ks (1 172 051 ks)

Nejkrásnější chrámy - 宝満宮 竈門神社/Homangu Kamado Jinja

Tato svatyně leží na úpatí hory Homan, která je považována za ztělesnění boha. Středem svatyně se stala v roce 2012 nově postavená budova, která vypadá jako kavárna nebo galerie. Již od starověku je ale uctívána díky božské síle, která zde sídlí a vaše modlitby zde budou vyslyšeny. Můžete se sem dostat veřejnou dopravou, autobusem z Uchiyamy a vystoupit na poslední zastávce Mahoroba-go. Nebo ji najdete ve vzdálenosti asi 8 minut od stanice Dazaifu.

Stránky svatyně jsou pouze v japonštině, adresa je 883 Uchiyama Dazaifu-shi, Fukuoka.

Níže nabízím dvě zajímavá videa, na kterých si můžete svatyni prohlédnout.

Zdroj: Famitsu, Square Enix, Atlus, G Choice, Bandai Namco, CharacterBank, Capcom, Ryokutya2089, Onion Games, Idea Factory International, NIS America, Konami, Marvelous, Nicalis, Bethesda Softworks, FuRyu, Kemco, Falcom, APlus Games, Aniplex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama