Přehled novinek z Japonska 38. týdne
Deathverse: Let it Die Novinka Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Čeká vás série Persona, Octopath Traveler II, Dragon Quest a pár dalších informací.

Reklama

Dnešní přehled by se mohl klidně jmenovat "Ve stínu TGS", protože prakticky vše důležité bylo řečeno minulý týden. Na druhou stranu jsem za tu malou nadílku informací rád, protože jsem byl nucen strávit jeden večer ve škole a pak dva dny na služební cestě. Tedy, na psaní nebylo moc času. Nicméně níže na vás i tak čeká pár zajímavostí.

  • Final Fantasy XVI získalo na Japan Game Awards 2022, které se konalo v rámci Tokyo Game Show 2022 ocenění Future Division. Producent Naoki Yoshida převzal jménem Square Enixu cenu uvedl, že další trailer na Final Fantasy XVI bude pravděpodobně vydán v říjnu.
  • Celkové prodeje Trails her série The Legend of Heroes přesáhly celosvětově sedm milionů kopií. Naposledy Falcom hlásil 29. září 2020 překročení hranice pěti milionů kopií.
  • Square Enix odložil vydání PS5 a PS4 verzí hry Valkyrie Profile: Lenneth z 29. září na 22. prosince. Důvodem má být zlepšení kvality hry.
  • Mages. představili novou postavu hry Summer Time Rendering: Another Horizon. Tento „vizuální román ve kterém se cestuje časem" vychází z mangy a anime Summer Time Rendering. Bude jí Kaori Koyuba, navržená původním autorem Yasukim Tanakou a nadabuje ji Yui Ogura.

Persona

Začneme trochu smutněji. 8. a 9. října proběhne na Makuhari Messe v Chibě koncert série Persona "Persona Super Live P-Sound Wish 2022 ~Crossing Journey~". Tak nějak se předpokládalo, že Atlus během jeho průběhu představí nějaké novinky o hrách, ale v týdnu bohužel společnost potvrdila, že na koncertě neuslyšíme žádná nová herní oznámení.

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Předchozí Persona Super Live koncerty byly známé právě tím, že během nic Atlus sděloval důležitá herní oznámení. Akce v roce 2017 představila hry Persona 5: Dancing in Starlight, Persona 3: Dancing in Moonlight a Persona Q2: New Cinema Labyrinth. V roce 2019 zase představili hru Persona 5 Royal.


Octopath Traveler II

Square Enix společně s Acquire představili na Tokyo Game Show 2022 nově oznámené RPG Octopath Traveler II. Během oficiálního vysílání jsme mohli vidět 20 minut dlouhou ukázku hraní.

Ukázka je v čase od 25:40 do 45:52.

Japonskou verzi najdete zde v čase od 25:55 do 46:07.

Octopath Traveler II má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a PC přes Steam 24. února 2023. Více o hře čtěte zde.


Dragon Quest Treasures

Square Enix funguje u hry Dragon Quest Treasures jako její vydavatel, ale společně s vývojáři ze studia TOSE prcují i na vývoji. Níže se můžete podívat na aktuálně poslední trailer ke hře Dragon Quest Treasures.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dragon Quest Treasures má celosvětově vyjít pro Switch 9. prosince.


Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai

Na Tokyo Game Show 2022 jsme mohli během akce Dragon Quest The Adventure of Dai díky Square Enixu vidět na živo hraní hry Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai od Game Studia a KAI GRAPHICS.

Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai nabízí dva režimy. Ve Story Mode si hráči na vlastní kůži projdou příběhem televizního anime Dragon Quest The Adventure of Dai a v dungeonu Temple of Memories se zase při každém hraní objeví různí nepřátelé a jiné herní mechanizmy.

Temple of Memories je nový několikapatrový dungeon, ve kterém se při každém vstupu objeví různí nepřátelé a spustí jiné mechanizmy. Hodně bude záležet na vašich „volbách“, protože nejde jen o schopnost projít dungeonem ve zdraví a všechny porazit, ale v závislosti na těchto volbách mohou být schopnosti vašich postav posíleny.

Při postupu příběhem budete moci získávat předměty zvané Bond Memories. Pokud se jimi vybavíte, bude se každé postavě s Bond Memories zvyšovat jejich statistiky jako je síla útoku nebo HP, vše podle podle dané "paměti".

Anglická verze

1:01:48 až 1:04:24 – Temple of Memories

1:05:11 až 1:11:56 – příběhový režim - Kapitola 3-3

1:13:29 až 1:15:10 – příběhový režim - Kapitola 3-4

Japonská verze

1:02:50 až 1:05:26 – Temple of Memories

1:06:13 až 1:12:58 – příběhový režim - Kapitola 3-3

1:14:31 až 1:16:12 – příběhový režim - Kapitola 3-4

Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai je ve vývoji pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a pro PC (vyjde přes Steam). Datum vydání sice ještě nebylo oznámeno, ale hra vyjde současně po celém světě.


Deathverse: Let It Die

GungHo Online Entertainment a vývojáři ze Supertrick Games uveřejnili úvodní film z free-to-play multiplayerové survival akční hry Deathverse: Let It Die.

Deathverse: Let It Die se odehrává stovky let po událostech z Let It Die. Hráči se ocitnou ve světě, kde je hitem reality show Death Jamboree. Moderuje ji charismatický Bryan Zemeckis a komentuje ji bývalá Champion Queen B. I když je všeobecně známo, že Death Jamboree produkuje tajemná Yotsuyama Broadcasting Company, minulost show je ponořena do tajemství.

Je čas ovládnout svou oblíbenou zbraň, uchvátit fanoušky ohromujícími pohyby a získat obdiv celosvětového publika. Jen tak se stanete novou vycházející hvězdou.

Deathverse: Let It Die má vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 28. září. 5. října bude na Steamu následovat PC verze.


Valkyrie Elysium

Studio Soleil oznámilo prostřednictvím Square Enixu nové režimy a obtížnosti hry Valkyrie Elysium. Dorazit mají na začátku listopadu prostřednictvím aktualizace. PC verze bude tuto aktualizaci obsahovat již při vydání.

V novém režimu Hilde’s Vengeance si zahrajete za Hilde. Ve srovnání s hraním za Valkýru nabídne tento režim nový akční zážitek, včetně stínových útoků, Hildina stromu dovedností a dalších detailů.

Seraphic Gate jsou time-attack bitvy s vysokou obtížností. Odemkne se ale až po dokončení hlavního příběhu a každá úroveň Seraphic Gate omezuje zbraně a dovednosti, které lze použít. Zároveň ale hráč získá speciální odměny za každou pokořenou bitvu.

Nové obtížnosti jsou Very Hard a Valkyrie.

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Valkyrie Elysium má pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjít 29. září, 11. listopadu má následovat vydání přes Steam pro PC.


Megaton Musashi X

Level-5 vydají v Japonsku 1. prosince pro PlayStation 4 a Switch free-to-play akci Megaton Musashi X. Titul obsahuje hru Megaton Musashi a jeho šest dalších vydaných Volume aktualizací a také mnoho nových doplňků jako je nový příběh, systémy a roboti.

Hráči, kteří již vlastní původní Megaton Musashi, který vyšel 11. listopadu 2021 jako placená hra, si můžou koupit sadu předmětů obsahující exkluzivní roboty v hodnotě několika tisíc jenů, za pouhých 100 jenů (asi 17,70 Kč).

Trailer č.2

Gameplay záběry

24:22 až 31:47 – bitva proti titánovi Dracter „Big Tank“

39:34 až 44:04 – přizpůsobení robota

44:30 až 48:29 – Player-versus-player režim včetně ukázky na Mazinger Z


Honkai: Star Rail

Nová upoutávka na tahovou RPG strategii Honkai: Star Rail od HoYoverse se jmenuje Witness. Podívat se na ni můžete níže.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Nejnovější přírůstek do série Honkai nabídne samostatný příběh se zbrusu novými postavami, ale také se "starými známými". Tahový bojový systém a velkolepá intergalaktická cesta má oslovit fanoušky série Honkai, tak i úplné nováčky.

Honkai: Star Rail je ve vývoji pro PC, iOS a Android.


Zenless Zone Zero

Dalším videem, které v týdnu vypustila vydavatelská společnost miHoYo, jsou 18 minut dlouhé gameplay záběry z "akčního městského RPG fantasy“ Zenless Zone Zero nazvané Just Another Day at the Video Store. Níže můžete vidět nové cutscény, bitvu s bossy a daleko živější město New Eridu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Zenless Zone Zero je ve vývoji pro PC, iOS a další platformy.


Shanghai Summer

Vydavatel Astrolabe Games oznámili adventuru Shanghai Summer, zasazenou do tisícileté Šanghaje, kde se budete prostřednictvím „námětů“ a „nápovědí“ nashromážděných v průběhu každodenního života, nořit hluboko do srdcí a myslí svých nejdražších přátel.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Vydávat ji bude Astrolabe Games přes Steam pro PC, ale ještě nevíme kdy přesně.


Ruina: Fairy Tale of the Forgotten Ruins

Společnost Guangzhou Tianwen Kadokawa Animation and Comics uveřejnila koncepční trailer ke svému teprve nedávno oznámenému remaku free titulu vytvořeného přes RPG Maker 2000 jménem Ruina: Fairy Tale of the Forgotten Ruins.

Trailer jsme mohli vidět na letošní Tokyo Game Show, kde byl remake oznámen. Pokud ale čekáte nějaké ukázky z hraní nebo prostě cokoli bližšího hře, musím vás zklamat. Obsahuje pouze umělecké návrhy a žádné záběry ze hry.

Remake The Ruina: Fairy Tale of the Forgotten Ruins je ve vývoji pro PC (vyjde přes Steam) a nabídne anglické, japonské a čínské (tradiční a zjednodušené) titulky. Datum vydání zatím oznámeno nebylo.


Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories

Switch verze kvazi-3D akčního Touhou Project RPG Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories, vyjde prostřednictvím Nintendo eShopu 29. září. Hra bude podporovat angličtinu, japonštinu a čínštinu (zjednodušenou i tradiční).

Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories vyšla přes Steam a DLsite pro PC 22. srpna 2019.


The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel – Northern War

Falcom a Tatsunoko Production vypustili první trailer k chystanému anime The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel – Northern War, zasazenému do světa herní série The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel.

Přehled novinek z Japonska 38. týdne

Hrdinkou anime je Lavi, dívka narozená a vyrůstající ve státě North Ambria, nejchudší oblasti severozápadní části Zemurie.

Lavi se snaží ochránit své rodné město a dokázat, že je jiná než její dědeček Vlad. Ten byl v minulosti oslavován jako hrdina, ale zradil Severní Ambrii, když se dobrovolně přihlásil do služby u proslulých Northern Jaegers.

Lavi není moc oddaná svým povinnostem, protože opakovaně porušuje disciplínu. Je ale přiřazena do čety k Martymu, Iserii a Talionem a je jim nařízeno podniknout tajnou misi do Erebonské říše.

Mezi dabéry postav jsou Makoto Koichi (Lavian Winslet), Yuichi Nakamura (Martin S. Robinson), Sarah Emi Bridcutt (Iseria Frost) a Yuuki Ono (Talion Drake).

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel – Northern War se začne vysílat začátkem roku 2023.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • The DioField Chronicle (PS5, PS4, Switch) – vyšla celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One, Switch)
  • Juuzaengi: Engetsu Sangokuden 1 & 2 for Nintendo Switch (Switch)
  • My Teen Romantic Comedy SNAFU Game Collection (Switch)
  • Necromunda: Hired Gun (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival (Switch) – vyšla celosvětově
  • Valis: The Fantasm Soldier Collection II (Switch)

Digitálně

  • The DioField Chronicle (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Gundam Evolution (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • JR EAST Train Simultor (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • No Place for Bravery (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • OneShot: World Machine Edition (PS4, Xbox One, Switch) – vyšla celosvětově
  • Puzzle Battler! Mirai (Switch)
  • Return to Monkey Island (Switch, PC [Steam]) – vyšla celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1764

  • The DioField Chronicle (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II -CRIMSON SiN- (PS5, PS4) – 9/8/8/8 [33/40]
  • Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival (Switch) – 8/9/8/8 [33/40]
  • Valkyrie Elysium (PS5, PS4) – 8/9/8/8 [33/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 12. do 18. září 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve uvedeny verze hry a pak celkové prodeje této verze pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. Splatoon 3 (Switch) – 506 610 ks (2 441 290 ks)
  2. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (Switch) – 143 836 ks (novinka)
  3. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (PlayStation 4) – 48 100 ks (novinka)
  4. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (PlayStation 5) – 28 371 ks (novinka)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 661 ks (4 837 415 ks)
  6. Nintendo Switch Sports (Switch) – 7 463 ks (732 175 ks)
  7. Trinity Trigger (Switch) – 6 698 ks (novinka)
  8. Minecraft (Switch) – 6 629 ks (2 792 678 ks)
  9. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 5 027 ks (888 934 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 4 720 ks (4 976 532 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 96 889 ks (2 622 850 ks)
  2. Switch – 25 683 ks (18 692 443 ks)
  3. Switch Lite – 4 986 ks (4 891 228 ks)
  4. Xbox Series S – 13 211 ks (178 457 ks)
  5. PlayStation 5 – 8 739 ks (1 658 430 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 2 441 ks (267 251 ks)
  7. Xbox Series X – 866 ks (159 791 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 29 ks (1 188 709 ks)
  9. PlayStation 4 – 12 ks (7 819 872 ks)

21. Prefektura Gifu: Shirakawa-go

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Návštěvou Shirakawa-go v prefektuře Gifu se vyloženě přenesete zpět do minulosti. Po příjezdu narazíte na tradiční, malebnou vesničku se silně šikmými domy s doškovýma střechami, celou obklopenou svěží, zelenou horskou scenérií. Pohádkové budovy jsou rozesety mezi rýžovými poli a malebnými stezkami.

Předpokládá se, že nejstarší budova zde stojí více než 300 let. Historický význam Shirakawa-go je jasně patrný díky zapsání do světového dědictví UNESCO a řada budov byla dokonce přeměněna na muzea, která návštěvníky vzdělávají a informují o historii vesnice a její architektuře.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, Guangzhou Tianwen Kadokawa Animation and Comics, Square Enix,miHoYo, Level-5, Falcom

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama