Přehled novinek z Japonska 39. týdne
Deathverse: Let it Die Novinka Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

V článku najdete hry jako Harvestella, Wild Hearts nebo updaty pro Ganshin Impact.

Reklama

Dnešní přehled opět přináší velkou nálož zajímavých novinek, screenshotů a v neposlední řadě také updatů pro již vydané hry. Zároveň ale bude hrát na trochu smutnou notu, protože je tím posledním, který si ode mne užijete. Věřím, že jste si články o japonských hrách (a často nejen o nich) užívali a i když nešlo často o AAA tituly, pevně doufám, že jste si je užili a objevili i nějaké zapadlejší "klenoty". Nuže, vrhněte se na čtení!


HARVESTELLA

Pomalu se blíží vydání akční RPG simulace HARVESTELLA a Square Enix a společně se studiam Live Wire uveřejnili několik nových screenshotů, kterými představili letní lokace hry, biomy, možnosti renovací a další věci.

Níže tak můžete vidět přímořské město Shatolla, kde se mnoho obyvatel živí rybolovem. V centru Shatolly je velká taverna a rybáři se zde každý večer schází, aby si společně popili a zazpívali.

Od té doby, co se ale změnila Seaslight, se na mořích objevují obří bubliny. Lidé jim říkají Summer Bulla a současně se mezi rybářskou komunitou začala šířit fáma o mořské čarodějnici Lorelei, jejíž zpěv stáhne lodě na dno oceánu.

Objevují se i dvě nové postavy, vynálezce Heine a zpěvačka z taverny Emo. Dva nové joby: Woglinde (podporuje tým pomocí zpěvu a dokáže také útočit) a Mechanic (provádí fyzické útoky a oslabuje nepřátele).

Na screenshotech je také vidět speciální letní produkce. Některé produkty lze sklízet po celý rok, zatímco některé druhy ovoce a zeleniny pouze v určité sezóně. Ve speciálním prostředím ale najdete některá pole, na rozdíl od běžného pole, která lze použít k pěstování plodin vhodných pro pěstování u vody nebo v jeskyni.

V Lethe najdete Renovatora, který vám může pomoci zlepšit váš každodenní život. Vše od rozšiřování polí, budování nebo rozšiřování výběhů pro zvířata nebo stavby kuchyňské linky.

HARVESTELLA má vyjít celosvětově pro Switch a přes Steam pro PC 4. listopadu. Nyní je pro Switch k dispozici demo.


Wild Hearts

Lovecká akční hra Wild Hearts od studia Omega Force vyjde u Electronic Arts a Koei Tecma ve verzi pro PlayStation 5, Xbox Series a přes Steam, Epic Games Store a Origin pro PC 17. února 2023.

Wild Hearts, vydaná pod značkou EA Originals a vyvinutá studiem Omega Force, týmem stojícím za populární sérií Warriors/Musou, zve hráče k epickému dobrodružství zasazeného do fantasy verze feudálního Japonska. Zde budete bojovat proti obřím bestiím jménem Kemono. Postavíte se jim pomocí Karakuri, sofistikovaných mechanismů vytvořených pomocí ztracené prastaré technologie.

Wild Hearts jsou zasazeny do Azumy, fantasy krajiny inspirované feudálním Japonskem, ve které nyní zuří kdysi mírumilovní Kemono. Ti teď mění své prostředí za cenu lidských životů. Kemono jsou různí, od veverek spojených s rostlinami až po masivní divoké prasata Kingtusk. Po strašlivém boji se zimním vlkem Deathstalkerem se hráči stanou nositeli životodárné technologie a jsou tak nuceni obnovit v celé oblasti rovnováhu.

Hru Wild Hearts můžete projít jako osamělý vlk nebo lovit ve smečce až se dvěma přáteli díky kooperativním a cross-play funkcím na všech platformách. Hra nabídne dabing v angličtině, japonštině, francouzštině, italštině, němčině a španělštině.


Genshin Impact

miHoYo během tohoto týdne vydalo pro hru Genshin Impact aktualizaci verze 3.1. Ta přidává nové hratelné postavy (Cyno, Nilou a Candace), nové oblasti, domény, vybavení, události a mnoho dalšího. Kompletní seznam změn najdete zde.

Trailer Collected Miscellany – Cyno: Path of the Lone Wolf

Podívat se na něj můžete i v japonštině, korejštině a zjednodušené čínštině.

Níže ještě nabízíme sadu japonských televizních reklam.

Příběh o objevování pravdy

Vzdálená země

Genshin Impact - 2. výročí

Genshin Impact - představení přítel část 4

Nový region Sumeru

Nový region Sumeru (vypravěč Paimon)

Genshin Impact je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4, prostřednictvím klienta a Epic Games Store pro PC, pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play. A stále je v plánu i verze pro Switch.


Deathverse: Let It Die

Free-to-play akční survival hra pro více hráčů Deathverse: Let It Die je nyní k dispozici pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a její vydavatel GungHo Online Entertainment a vývojáři ze Supertrick Games vypustili trailer, ve kterém představili první sezónu hry a oznámili plány na příští sezónu a plánovanou funkci cross-play.

PC verze Deathverse: Let It Die má vyjít přes Steam 5. října.


Souls of Chronos

Čínské vývojářské studio FUTU Studio připravují JRPG Souls of Chronos, které kombinuje žánr tajemné adventury spolu s vyšetřováním neobvyklého zločinu. Ve vývoji je pro konzole a PC (vyjde přes Steam), přičemž verze pro PC bude dostupná jako první a později budou následovat verze pro konzoli. Demo je již nyní k dispozici přes Steam díky vydavateli Astrolabe Games.

Hra je zasazena do odbobí patnáct let po katastrofické události známé jako Apokalypsa a svět se ještě stále nachází v éře velkých nepokojů. Ani přístavní město Astella, nacházející se daleko od centra říše Vallois, není výjimkou.

Místní gangy, obyvatelé slumů, cizinci a tajné společnosti, všechny tyto frakce se spolu střetávají kvůli svým vlastním zájmům. Při takovém napětím je křehký mír v Astelle na pokraji zhroucení a hrozí ropoutání nových konfliktů.

Uprostřed této krize se zkříží cesty osudu mladého chlapce a dívky. Mladík Sid se v důsledku řady nešťastných událostí ocitá na prahu smrti, ale je naštěstí zachráněn dívkou Torii, která ovládá zvláštní schopnost Chrono.

Chronus je nový druh, který se objevil až po apokalypse, má schopnost manipulovat s časem. Jakmile je Chronus napojen na na někoho dalšího prostřednictvím Chrono paktu, je schopen dosáhnout své maximální síly, protože jeho vazby s propojeným člověkem sílí. Nikdo ale neví, jestli je Chronus jen chladnokrevná zbraň, kterou lze použít, nebo možná partner, kterému můžete svěřit svůj život.

Sid a Torii se společně vydávají na cestu do neznáma a budou řešit neobvyklý zločin. V tomto složitém propletenci událostí ale může každé rozhodnutí utvářet budoucnost Astelly.


The King of Fighters XV

Bojovku The King of Fighters XV rozšíří stažitelné postavy Haohmaru, Nakoruru a Darli Dagger ze hry Samurai Shodown. Vyjdou 4. října jako Team Samurai.

The King of Fighters XV je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC.


Armed Fantasia: To the End of the Wilderness a Penny Blood

WILD BUNCH Productions a YUKIKAZE uspořádali v pátek 30. září závěrečný stream své Double Kickstarter kampaně ke hrám Armed Fantasia: To The End of the Wilderness a Penny Blood.

Live stream se vysílal živě z Tokia a nabídl různé rozhovory, speciální hosty, výzvy pro tvůrce a novou hudbu. Kromě toho byly ve 30minutových rozhovorech zpřístupněny extrémně vzácné podepsané soundtracky na CD „Composer’s Dream“ v celkovém vyrobeném množství pouhých 10 kopií.

Společnosti také uspořádají pro sponzory 1. října v 19:00 JST (tedy právě teď, pokud čtete dnešní článek v rodě jeho vydání) speciální koncert Golden Ticket. Vystoupí na něm speciální kapela Yoshitaky Hirota a Akari Kaita a objeví se i Shoji Meguro (série Persona a Guns Undarkness), uvidíte jednoho speciálního hosta a ještě mnoho dalšího.

Díky podpoře více než 17 000 podporovatelů (v době psaní tohoto článku) umožnila kampaň podporovatelům zakoupit kombinované balíčky obou her s dalšími digitálními a fyzickými odměnami, takže získali dvě kvalitní JRPG a ve srovnání s většinou AAA JRPG za bezkonkurenční cenu.

Obě hry budou obsahovat hudbu od skladatelů, kterým tento žánr není cizí. Armed Fantasia: To The End of the Wilderness nabídne obří soundtrack s více než 100 skladbami, který zachycuje podstatu „Westernpunku“ od Elements Garden (série Wild Arms) a Michiko Narukeho (série Wild Arms) a soundtrack Penny Blood zase hudbu od Yoshitaky Hirota (série Shadow Hearts) a Akari Kaida (série Breath of Fire).

K projektu se již oficiálně připojil i slavný skladatel série Final Fantasy Nobuo Uematsu, který pomůže s autentickou irskou hudbou pro americké lokality hry Penny Blood. Navíc je na palubě i legenda série SaGa Kenji Ito, aby pomohl v Penny Blood vytvořit autentické zvuky japonských lokalit. Uematsu, Ito a Hirota mají své kořeny ve Square Co., Ltd. (v současnosti Square Enix) a Hirota je baskytaristou Uematsuovy kapely Earthbound Papas, kde často aranžuje písně ze série SaGa, které složil právě Ito.

Armed Fantasia: To the End of the Wilderness

Field Test - hratelnost

Penny Blood

Emilia - Standard attack

Sigil - Slaughter Combo attack

Armed Fantasia: To the End of the Wilderness a Penny Blood jsou ve vývoji pro PlayStation 5, Xbox Series a PC.


DNF DUEL

Vydavatel Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting uveřejnili video zprávu od režiséra hry DNF DUEL Ryousuke Kodaniho ohledně chystaných aktualizacích této bojovky.

Naplánovaná je aktualizace, která opraví chyby typu zamrzání obrazovky během online zápasů a problémy ve verzi Steam. V současné době vývojáři zkoumají další chyby a plánují je odstranit budoucími aktualizacemi.

Další aktualizace mají za úkol vybalancovat souboje a na konec prosince plánují vývojáři aktualizaci, při které budou vyladěny všechny postavy, aby byla hra pro každého zábavnější. Cílem je přidat všem postavám nové buffy.

DNF DUEL je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC od 28. června.


Guilty Gear Xrd: Rev 2

Arc System Works uvolní pro PC verzi Guilty Gear Xrd: Rev 2 rollback netcode update. Veřejné testování začne již koncem října, ale podrobnosti budou oznámeny později.

Guilty Gear Xrd: Rev 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, PlayStation 3 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Xuan-Yuan Sword VII

eastasiasoft nakonec v příštím roce vydá akční RPG Xuan-Yuan Sword VII od Softstar Entertainmentu a DOMO Studia ve verzi pro Switch.

Hra Xuan-Yuan Sword VII vyšla poprvé celosvětově přes Steam pro PC a v Asii pro PlayStation 4 29. října 2020, následovala PlayStation 4 verze vydaná v Japonsku (10. prosince 2020) a celosvětové vydání pro PlayStation 4 a Xbox One 30. září 2021. Níže se můžete podívat na loňský startovní trailer.

Xuan-Yuan Sword VII je akčním RPG doplněným o frenetický boj v reálném čase, bohatou 3D prezentací a rozvinutým filmovým příběhem. Hra má být oslavou krajiny, civilizace a kultury starověké Číny, prodchnutá mystikou legend a přímým kontrastem s anachronickými technologiemi. Je to svět, který je na jednu stranu povědomý, ale i tajemný, na druhou stranu také svět vědy a spirituality, který čeká na vaše prozkoumání.

Xuan-Yuan Sword VII je prozatím nejnovějším dílem dlouholeté ságy a je ideálním vstupním bodem pro všechny hráče, protože nabízí samostatný příběh a dynamický boj, odehrávající se v reálném čase. Xuan-Yuan Sword VII je zasazena do Číny, těsně před koncem vlády západních Hanů. Hráči se ocitnou v roli šermíře Taishi Zhaa, který sleduje stopu vedoucí z krypty markýze Liu. Ten lidem sliboval prosperitu, ale přinesl pouze hladomor a bídu. Aby ochránil svou rodinu a našel skutečnou pravdu o této pohromě, vydává se Taishi Zhao na cestu mytologickou říší plnou mimozemských bytostí usilujících mu o smrt.

Taishi Zhao nakonec ovládne celou řadu bojových technik. Vyzbrojen svitkem Elysium dokáže zpomalit čas, pohltit příšery nebo změnit prostředí. Umí si vylepšit brnění a zbraně, rozvíjet pasivní dovednosti a učit se nové techniky.


Sword and Fairy Inn 2

eastasiasoft vydá koncem tohoto roku simululaci Sword and Fairy Inn 2 od studií Softstar Entertainment a CubeGame ve verzi pro Switch. Začátkem příštího roku budou následovat verze pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a Xbox One. Prozatím vyšla Sword and Fairy Inn 2 poprvé 7. července přes Steam pro PC (trailer najdete níže).

Ve hře Sword and Fairy Inn 2 se spojily známé tváře z celého univerza série a provozují hostinec. Jde tak o roztomilou a neformální RPG simulaci života, která kombinuje obrovskou škálu herních mechanismů v chibi stylu.

Budete spravovat rodinnou restauraci, cestovat po světě, abyste našli legendární kuchyňské nádobí a obchodovat se speciálními potravinami, pěstovat plodiny, hrát spoustu dalších miniher a provozovat další jiné aktivity. Ale především se musíte ujistit, že jsou vaši zákazníci spokojeni s nabízenými službami, které poskytujete.


Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey

Hra Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey vyjde v Japonsku příští rok pro PlayStation 4 ve fyzické edici a to 26. ledna 2023.

Hra bude k dispozici ve standardní a v limitované edici, která nabídne speciální krabici, CD se soundtrackem a ID kartu ke stažení a artbook.

Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey je aktuálně celosvětově k dispozici digitálně pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC. Fyzická edice je v Japonsku k dispozici pro Switch a v plánu je vydat krabicovky pro PlayStation 4 a Switch i na západě.


Ishu Saikyou Ou Zukan: Battle Colosseum

Společnost Nippon Columbia oznámila bitevní simulaci Ishu Saikyou Ou Zukan: Battle Colosseum pro Switch, kde budete trénovat své svěřence. Vyjít má v Japonsku 15. prosince.

Saikyou Ou Zukan je série obrázkových knih, vytvořená na základě konceptu „kdo by byl nejsilnější, kdyby se všichni tvorové z říše zvířat, ze světa dinosaurů a tak dále, utkali v jednom turnaji“. Dosud se tyto bitvy odehrávaly v několika říších, jako jsou zvířata, vyhynulí tvorové, dinosauři, yokaiové, hmyz, příšery a dokonce jsme zavítali i pod vodu. Vždy se hledalo nejsilnější stvoření. Bitvy se dokonce rozšířily do světa mýtů a draků a nejnovější kniha Eiyuu Saikyou Ou Zukan je hned od svého vydání obrovským hitem.

Výzkumná laboratoř nejsilnějšího krále teď ale úspěšně reprodukovala nejsilnější tvory a díky nejmodernější 3D technologie pro rozšířenou realitu je "přivedla k životu". A tak se mezi virtuálními tvory uskuteční bitevní turnaj, který určí nejsilnějšího krále zvířat.

Vy pak jako výzkumník budete trénovat tvory, aby vám vyhráli turnaje a aby byl konečně určen nejsilnější král.


Summer Time Rendering: Another Horizon

Vizuální román Summer Time Rendering: Another Horizon vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 26. ledna 2023. Mages. ale již nyní představili limitovanou edice hry ve speciální krabici, oficiální příručkou Secret Book a soundtrackem, ale také 15 sekun dlouhou televizní reklamu ke hře.

Hlavním hrdinou ry je Shinpei Ajiro, který se po dvou letech vrací do svého rodného města Hitogašimy, aby se zúčastnil pohřbu svého přítele Ushia Kofuneho. Když se ale setká s Ushiovou mladší sestrou Miou a nejlepší kamarádkou Sou, dozví se o Ushiově záhadné příčině smrti a legendě „stínové nemoci“. Říká se, že každý kdo uvidí stín svého vzhledu, zemře. A Ushio prý ten stín viděl.

Shinpeie a jeho přátele začnou pronásledují stíny smrti a zoufalství nakonec ovládne celou Hitogašimu. Shinpei je nucen neustále přemýšlet a rozhodovat se, aby se vyhnul zoufalství, ale každá jeho volba může otevřít nové dveře a zoufalství prohloubit. Nemůže si ale dovolit přestat přemýšlet a rozhodovat se. Prostě musí překonat tři dny čirého zoufalství.

Kromě hlavního příběhu, který kompletně převypráví události televizního anime, nabídne hra i šest originálních příběhů, plus jeden úplně nový konec. Jedinečný příběh, který můžete prožít pouze ve hře.


Witch’s Garden

22. prosince vydá v Japonsku společnost Ares vydá Switch verzi romantického vizuálního románu Witch’s Garden vyvinutého studiem Windmill Oasis. Předobjednávky budou spuštěny 29. září. Witch’s Garden prozatím vyšla 30. listopadu 2012 v Japonsku pouze pro PC.


RPG Maker Unite

Gotcha Gotcha Games uvolnili nové informace a screenshoty ze hry RPG Maker Unite, které představují nástroj pro tvorbu RPG her a jejich následný export pro smartphonů a další podporované cílové platformy.

Hry určené pro chytré telefony vytvořené pomocí RPG Maker Unite teď budou fungovat mnohem lépe než kdykoli předtím i bez nutnosti rozsáhlých optimalizací. RPG Maker Unite nyní oficiálně podporuje pět různých platformách: Windows, MacOS, Android, iOS a WebGL.

RPG Maker Unite má celosvětově vyjít pro PC přes Steam a Unity Asset Store v letošním roce.


Onimusha

A na závěr, pokud vám tato informace unikla, tak Netflix společně s Capcomem oznámili anime Onimusha, vycházející ze stejnojmenné videoherní sérii.

Hlavním režisérem je Takashi Miike, režie samotné se ujal Shinya Sugai a anime se vyrábí ve studiu Sublimace. Hlavní postava Musashi Miyamota je vytvářena podle herce Toshihira Mifuneho.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Bayonetta (Switch) – vyšla celosvětově
  • Bullet Soul Double Pack (Switch) – vyšla digitálně celosvětově
  • FIFA 23 (PS5, PS4) – vyšla celosvětově (na západě pro PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One)
  • FIFA 23 Legacy Edition (Switch)
  • Labyrinth of Zangetsu (PS4, Switch)
  • La Campanella della Eterno (Switch)
  • The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II -CRIMSON SiN- (PS5, PS4)
  • Little Witch Nobeta (PS4, Switch)
  • New Prince of Tennis LET’S GO!! ~Daily Life (Switch)
  • Sword Art Online: Alicization Lycoris (Switch) – vyšla celosvětově
  • Valkyrie Elysium (PS5, PS4) – vyšla celosvětově

Digitálně

  • Archaica: The Path of Light (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Century: Age of Ashes (PS5, PS4) – vyšla celosvětově
  • Commandos 3 HD Remaster (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Deathverse: Let It Die (PS5, PS4) – vyšla celosvětově
  • Dorfromantik (Switch) – vyšla celosvětově
  • FIFA 23 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store, Origin]) – vyšla celosvětově
  • Funtasia (Switch) – vyšla celosvětově
  • Kena: Bridge of Spirits (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Keshigomu-kun Race GP (Switch)
  • Little Witch Nobeta (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Monkey Barrels (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Moonscars (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, GOG, Humble Store]) – vyšla celosvětově
  • NeverAwake (PC [Steam]) – vyšla celosvětově
  • Lucky Happening: Dokidoki Munekyun Choppiri Otona-na Love Comedy Illustration Quiz (Switch)
  • Picross S8 (Switch) – vyšla celosvětově
  • RAILGRADE (Switch, PC [Epic Games Store]) – vyšla celosvětově
  • Shirone: The Dragon Girl (Switch) – vyšla celosvětově
  • Tonari ni Kanojo no Iru Shiawase: I Fight with Summer (PS4, Switch)
  • Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories (Switch) – vyšla celosvětově
  • Treasures of the Roman Empire (Switch) – vyšla celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1765

  • Inscryption (PS5, PS4) – 9/9/8/8 [34/40]
  • NBA 2K23 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]
  • Splatoon 3 (Switch) – 10/10/10/9 [39/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 19. do 25. září 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve uvedeny verze hry a pak celkové prodeje této verze pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. Splatoon 3 (Switch) – 301 845 ks (2 743 135 ks)
  2. Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival (Switch) – 31 085 ks (novinka)
  3. Horizon Forbidden West (PlayStation 5) – 10 263 ks (81 479 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 617 ks (4 847 032 ks)
  5. Minecraft (Switch) – 8 829 ks (2 801 507 ks)
  6. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (Switch) – 8 554 ks (152 390 ks)
  7. Nintendo Switch Sports (Switch) – 8 538 ks (740 713 ks)
  8. The DioField Chronicle (Switch) – 6 415 ks (novinka)
  9. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (PlayStation 4) – 5 642 ks (53 742 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 5 079 ks (4 981 611 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 55 646 ks (2 678 496 ks)
  2. Switch – 26 944 ks (18 719 387 ks)
  3. PlayStation 5 – 26 380 ks (1 684 810 ks)
  4. Xbox Series S – 11 635 ks (190 092 ks)
  5. Switch Lite – 3 982 ks (4 895 210 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 3 142 ks (270 393 ks)
  7. Xbox Series X – 544 ks (160 335 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 41 ks (1 188 750 ks)
  9. PlayStation 4 – 10 ks (7 819 882 ks)

22. Prefektura Shizuoka: Hora Fuji

Dnešní poslední přehled novinek z Japonska zakončíme tím bezpochyby nejikoničtějším symbolem Japonska, horou Fuji, která byla již od pradávna považována za posvátnou horu. Žádný typický japonský obrázek se neobejde bez siluety hoty Fuji, kterou japonci sami nazývají „Fujisan“. Pro velké množství návštěvníků je výstup na horu vrcholným japonským zážitkem.

Horu Fuji najdete na hranici prefektury Shizuoka a prefektury Yamanashi a existuje mnoho způsobů, jak si užít horu, ale ten nejintenzivnější je na ni prostě vylézt. Oficiální lezecká sezóna trvá od července do září a jakožto nejvyšší hora Japonska, není tento výstup pro netrénované lidi.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, eastasiasoft, Nexon, Arc System Works, Ares, SNK, Nippon Columbia, Square Enix, Electronic Arts, Astrolabe Games, GungHo Online, Mages., Netflix

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama