Přehled novinek z Japonska 41. týdne
Phoenix Wright: Ace Attorney Novinka Přehled novinek z Japonska 41. týdne

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Oznámení, data vydání a luxusní start nového Switche v Japonsku.

Reklama

Dnešní přehled novinek je opět příjemně krátký, ale pevně věřím, že si tam všichni najdou něco opravdu zajímavého. Třeba výborně zpracované video pro lineup společnosti Sony Interactive Entertainment Japan Asia, vydání Monarku na západě, kulaté výročí série Phoenix Wright, ale také on-rail Neptunia nebo opravdu zajímavý start nové konzole Switch. Pokud jste ale tento víkend v Ostravě, nechte si čtení na večer a raději vyražte na Japonské dny, třeba ještě budou volné vstupenky.

  • Free-to-play online akční bitevní hra Ninjala překonala hranici osmi milionů stažení. Přitom tento titul od GungHo Online Entertainment překonal sedm milionů stažení teprve letos v květnu. Na oslavu nového milníku získají všichni hráči, kteří se přihlásí do 1. prosince, 100 Jala (in-game měna). Ninjala vyšla celosvětově pro Switch v červnu 2020 a je k dispozici na eShopu.
  • Společnost Bushiroad oznámila novou tenisovou hru pro konzoli Switch. Prozatím ale o The New Prince of Tennis nic dalšího nevíme. Podrobnosti prozatím nebyly uveřejněny.

PlayStation Japan - Play! Play! Play!

Společnost Sony Interactive Entertainment Japan Asia pořádá nový live strem Play! Play! Play!. Startuje dnes 16. října od 20:00 do 21:10 JST a představí se nám zde Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, Elden Ring a Horizon Forbidden West. Sledovat jej můžete za asi hodinku na YouTube.

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

Play! Play! Play! nabídne následující obsah:

  • Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline (PS5, PS4) - jde o vůbec první hru s Takumou Shiraishim (producent ze Square Enixu) a youtuberem Hajimem Syachem
  • Elden Ring (PS5, PS4) - představí virtual YouTuber Dennou Shojo Siro, což je velká faninka titulů od FromSoftware a představí Elden Ring s ohledem na dříve vydané informace a povede o hře diskusi s Hatsune Matsushimou
  • Horizon Forbidden West (PS5, PS4) - opět uslyšíme Dennou Shojo Siro a Hatsune Matsushimu, což jsou fanoušci Horizon Zero Dawn, a podívají se spolu na hratelnosti, poté představí hlavní body hry a nové prvky

Kromě výše uvedených titulů budou představeny další hry:

  • Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 (PS5, PS4)
  • Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles (PS5, PS4)
  • Genshin Impact (PS5, PS4)
  • Knives Out: EXTREME (PS5, PS4)
  • Call of Duty: Vanguard (PS5, PS4)
  • Earth Defense Force 6 (PS5, PS4)

Ke Knives Out: EXTREME je ale potřeba poznamenat, že NetEase Games sice oficiálně hru pouze oznámili, ale Sony Interactive Entertainment Japan Asia už vyšla s informací, že v Japonsku vyjde v příštím roce.

Dnešní Play! Play! Play! je druhou epizodou programu. První epizoda byla odvysílána v březnu a zaměřila se na Resident Evil Village a Final Fantasy VII Remake Intergrade.


PlayStation Lineup: The Unlimited Full Course

A ještě jednou společnost Sony Interactive Entertainment Japan Asia. Tentokrát jde o lineup video The Unlimited Full Course.

Šestiminutové video upozorňuje na následující PlayStation 5 a PlayStation 4 tituly: Horizon Forbidden West, Elden Ring, Lost Judgment, Tales of Arise, Call of Duty: Vanguard, Earth Defense Force 6, Megaton Musashi, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles, Dragon Quest X: Heroes of the Stars Online, Phantasy Star Online 2: New Genesis, Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2, Genshin Impact, Death Stranding Director’s Cut, Ghost of Tsushima Director’s Cut, Dynasty Warriors 9 Empires, Fatal Frame: Maiden of Black Water, Relayer, Monark, Final Fantasy XIV: Endwalker, Deathloop, Yu-Gi-Oh! Master Duel, Humanity a Dying Light 2: Stay Human.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

Aniplex uveřejnili první screenshoty z přídavku hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba-The Hinokami Chronicles od vývojář CyberConnectu2 v podobě hratelných postav Akaza a Ruie, kteří budou do hry přidáni prostřednictvím první bezplatné aktualizace, vydané někdy po spuštění hry. Aniplex sice žádný konkrétní termín neprozradil, ale v posledním čísle časopisu Weekly Jump je prátká zpráva, že má k vydání dojít "koncem října nebo začátkem listopadu".

Akaza a Rui jsou dvě ze šesti plánovaných bezplatných postav. Druhá aktualizace logicky přidá další dva charaktery a třetí aktualizace přidá poslední dva.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 14. října a 15. října na západě.


Monark

NIS America vydá chystané RPG Monark ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 22. února 2022 v Severní Americe a 25. února v Evropě. V Japonsku je hra dostupná pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch od 14. října a k dispozici je také demo.

Svět hry Monark se ponořil do šílenství. Akademii Shin Mikado obklopila tajemná a smrtící mlha a abyste zachránili své přátele, musíte vstoupit do Otherworldu, dimenze obývané démony, nacházející se mimo skutečný svět. V této záhadné říši se musíte naučit využít svou Authority of Vanity/Autoritu marnosti a vykouzlit celou armádu démonů, jejichž síla pochází z Ega jejich pána.

Své Ego můžete rozvíjet prostřednictvím různých psychologických testů a tím zvýšíte sílu svých spojenců a budete se moci postavit v boji proti sedmi Pactbearers/Nositelům smluv, kteří stojí za událostmi na akademii. Pokud dokážete využít sílu svého šílenství, získáte neuvěřitelné schopnosti, ale musíte si dávat pozor, abyste nezašli příliš daleko a neriskovali ztrátu sebe sama.

Za titulem Monark stojí několik známých osobností. Design postav navrhl so-bin, scénář napsali Fuyuki Hayashi a Ryutaro Ito, supervizoři jsou Kazunari Suzuki a Aya Nishitani, hudbu na pozadí složil Tsukasa Masuko a při vývoji hry bylo spolupracováno s těmito umělci: KAF, RIM, harusaruhi, Isekaijoucho, KOKO a CIEL.


Phoenix Wright: Ace Attorney

Společnost Capcom spustila k 20. výročí Phoenix Wright: Ace Attorney speciální internetové stránky. Ty prozatím obsahují sdělení vývojového týmu a přehled věcí, které budou souviset s tímto výročím. Stránka s historií série bude přidána někdy později.

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

Phoenix Wright: Ace Attorney je první hrou ze série vizuálních románů, která vyšla v Japonsku pro Game Boy Advance 12. října 2001.


The King of Fighters XV

SNK opět vydali nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, představující hratelnou postavu jménem Heidern (dabing Haruo Yamagishi).

Pokud by vás zajímal celkový seznam doposud představených postav, pak jsou to: K’, Ash Kukri, Ash Crimson, Antonov, Athena Asamiya, King of Dinosaurs, Ramon, Vanessa, Luong, Blue Mary, Ralf Jones, Clark Still, Leona Heidern, Ryo Sakazaki, Robert Garcia, Chris, Shermie, Mai Shiranui, King, Yashiro Nanakase, Terry Bogard, Yuri Sakazaki, Andy Bogard, Chizuru Kagura, Kyo Kusanagi, Joe Higashi, Iori Yagami, Benimaru Nikaido, Meitenkun a Shun’ei.

The King of Fighters XV má vyjít 17. února 2022 pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a pro PC prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store.


Gate of Nightmares

Square Enix spustil předběžnou registraci ke hře Gate of Nightmares, která vyjde v Japonsku pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play 26. října.

Tradiční fantasy dobrodružství hry Gate of Nightmares vytvořili Hiro Mashima (design postav) a Jin Fujisawa (scénář). 3D akční bitvy budete moci projít s více než 50 hratelnými postavami s různými originálními schopnostmi.

Hudbu ve hře dostal na starosti Yasuharu Takanashi, který také pracoval na hudbě pro televizní zpracování série Fairy Tail.


Kirisame ga Furu Mori

Remake hororové hry Kirisame ga Furu Mori (Forest of Drizzling Rain) je v současné době ve vývoji pro PC (vyjde přes Steam). Vývojáři z Hoshikuzu KRNKRN ji plánují v Japonsku vydat v příštím roce. Oficiální stránky hry najdete zde.

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

Původní Kirisame ga Furu Mori je free hra, vytvořená pomocí RPG Maker VX Ace a vydaná v Japonsku v říjnu roku 2013. Vzhledem tomu, že jde o čistý průzkum prostředí, bude remake obsahovat několik výrazných vylepšení, včetně kompletně předělaných (a dalších přidaných) map a příběh rozšířený tak, aby se měnil na základě hráčova rozhodnutí, s tím souvisí i navýšený počet různých cest a řešení a více možností zakončení hry. Budou také přidány nové scénáře pro zvětšení perspektivu příběhu.


Tetsudou Nippon! Rosen Tabi Sangi Tetsudou Hen

Vláčků není v Japonsku nikdy dost. Sonic Powered chystá pro Switch další reálnou japonskou vlakovou simulaci v podobě hry Tetsudou Nippon! Rosen Tabi Sangi Tetsudou Hen. Vyjde ještě letos fyzicky i digitálně.

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

V Tetsudou Nippon! Rosen Tabi Sangi Tetsudou Hen se ocitnete v kabine strojvedoucího na železniční trati Sangi Railway Hokusei, která protíná prefekturu Mie. Hokusei Line se vyznačuje až extrémně vzácnou charakteristikou, dokonce i na Japonsko. Jde o její rozchod, který je obzvláště úzký. Vzhledem k tomu, že je šíře rozchodu užší než délka rozpažených rukou, je potřeba v zatáčkách, a v některých dalších úsecích, výrazně zpomalit. Hráči si tak můžou užít jedinečný zážitek z jízdy vlakem pohodlnou nízkou rychlostí přes klidnou krajinu.

O hře samotné toho prozatím moc nevíme, ale můžete navštívit její teaser stránky.


Super Robot Wars 30

Společnost Bandai Namco vydala druhou a třetí část gameplay videí Super Robot Wars 30 Primer.

Obě části prochází dabérka Lian Anbird (postava Karin Takahashi) a hraní komentuje producent série Super Robot Wars Takanobu Terada a producent hry Super Robot Wars 30 Shouhei Mogami.

Primer Part 2: Combat

Primer Part 3: Execution

Bandai Namco pak ještě oznámila první balíček stahovatelného obsahu pro Super Robot Wars 30 a také vydala demo hry pro konzole.

První balíček stáhnutelného obsahu má vyjít v listopadu a bude obsahovat jednotky a postavy z Mobile Suit Gundam: Char’s Counterattack – Beltorchika’s Children, série Sakura Wars, z Super Electromagnetic Machine Voltes V a ze série Super Robot Wars OG. Celkem půjde o 9 jednotek.

Níže se můžete podívat na prezentaci prvního balíčku stáhnutelného obsahu.

Japonskou verzi najdete zde.

Super Robot Wars 30 má v Japonsku a Asii vyjít pro PlayStation 4 a Switch s anglickými titulky a přes Steam pro PC celosvětově 28. října.


Labyrinth of Touhou: Gensokyo and the Heaven-Piercing Great Tree

Vydavatelská a vývojářská společnost Cubetype a vývojáři z Nise-Eikoku Studia vydali přes Steam PC verzi dungeon RPG Labyrinth of Touhou: Gensokyo and the Heaven-Piercing Great Tree a to v angličtině.

Vybírat lze z mnoha postav Touhou Projectu (více než 50) a vytvořit si a vylepšovat si tým 12 charakterů, se kterými se postavíte obyčejným nepřátelům, ale i bossům.

Kladně hodnocený Labyrint of Touhou 2 byl s rozšířením v podobě Plus Disků sloučen do jedné masivní hry. Přepracována byla charakteristická grafika a hra je nyní ve full HD a rychlost pohybu, a po sobě jdoucí bonusy v bitvách, byla navýšena tak, aby se zážitek ze hry výrazně zlepšil.

Labyrinth of Touhou: Gensokyo and the Heaven-Piercing Great Tree vyšla poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch v červenci loňského roku a následně letos v srpnu přes Steam pro PC.


Dimension Tripper Neptune: TOP NEP

Vydavatel Idea Factory International připravuje na vydání rail střílečku ze světa Neptunia od studia Frontier. Půjde o hru Neptunia Dimension Tripper Neptune: TOP NEP určenou pouze pro PC (vydání Steam). Vyjít má na začátku příštího roku s podporou angličtiny a japonštiny.

Jako starší Neptune se pomocí nejmodernější generace Generator Unit vznesete k nebi a budete v pěti unikátních prostředích, vytvořených podle různých národů Gamindustry, postupně bojovat proti hordě nepřátel a ve finále i proti bossům. Narazit můžete i na známé nepřátele a bossy série Neptunia. A pokud nasbíráte v každé fázi dostatek mincí, může vám s útoky pomoci online přítel.


Dreamland: Village Life

Macaron Studio představili simulaci zasazenou do otevřeného světa jménem Dreamland: Village Life ve verzi pro PC (přes Steam). Vyjde v příštím roce a kampaň na Kickstarteru startuje 20. listopadu.

Hráči přijedou do malé vesnice farmařit, lovit ryby, vydávat se na klasické RPG dobrodružství, budou vyrábět zbraně, těžit, potápět se, stavět mosty, objevovat svět a přátelit se s vesničany. Čas ve hře je navíc úplně synchronizován se skutečným světem a můžete zaznamenat i změny mezi dnem, soumrakem a nocí, stejně jako změny ročního období.


The Heroes Around Me

Čínské vývojářské studio OKJOY připravuje pixel-artovou hru The Heroes Around Me. Příběh vypráví o otci, který se své nemocné dceři rozhodl vytvořit šťastné dětství. Hra vyjde přes Steam pro PC s podporou angličtiny a tradiční i zjednodušené čínštiny.

Na příběhu je vidět, že jeho autor žil v Číně v 90. letech minulého století a do pixelového stylu byly převedeny všechny používané předměty a staré obchody a každý obrázek lokalit byl pečlivě připraven tak, aby dokázal hráče pořádně vtáhnout.


Return to Shironagasu Island

Tabinomichi vydají tajemný vizuální román Return to Shironagasu Island ve verzi pro Switch. Vývojáři také zahájili crowdfundingovou kampaň na Camp-Fire pro implementaci dabingu a na vydání fyzických edic pro Switch i PC v Japonsku.

Od vydání hry Return to Shironagasu Island přes Steam v březnu roku 2020 se prodalo více než 60 000 kopií a v současné době si drží extrémně kladné hodnocení uživatelů. Navíc podporuje angličtinu, japonštinu, zjednodušenou čínštinu, korejštinu, španělštinu a němčinu.


Bokeh Game Studio

Bokeh Game Studio, které založil tvůrce her jako Silent Hill, SIREN a Gravity Rush Keiichiro Toyama, uveřejnilo 10 minut dlouhé video Focus představující umělkyni Miki Takahashi, která pro studio vytváří koncepty.

Mika Takahashi je ve videu představena jako jedna z hlavních členů Bokeh Game Studio, navrhla třeba vzhled mrtvol a Yamibita pro sérii SIREN, a promluví nejen o tom, jak se stala umělkyní, ale také o uměleckém konceptu nového titulu Bokeh Game Studia.


Honkai Impact 3rd

miHoYo vydají ještě v říjnu PC verzi hry Honkai Impact 3rd přes Steam. PC verze je totiž v současné době k dispozici pouze prostřednictvím stažení klienta z oficiálních internetových stránek hry. K dispozici je ale Honkai Impact 3rd také prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play.

Honkai Impact 3rd je 3D akční cel-shaded anime hra nové generace a je duchovním nástupcem Honkai Academy 2. V samostatném příběhu hry vystupuje mnoho postav z předchozího titulu.

Příběh hry se točí kolem síly Honkai (v překladu něco jako "chaos"), která se stala stínem civilizace a pokouší se ji vyhladit. Síla a vůle Honkaie rostla s civilizací, dokud se nerozhodla její pokrok přibrzdit a tak vytvořila Herrschery, humanoidní bytosti, které disponují obrovskou silou.

Ve hře převezmete roli kapitána Valkýr a budete se bránit Honkai a chránit vlastní domov. Vaší největší zbraní proti Honkai ale budou pouta, která si vytvoříte s ostatními.


Cotton Guardian Force Saturn Tribute

Na západě budou 17. října spuštěny předobjednávky západních limitovaných a sběratelských edic hry Cotton Guardian Force Saturn Tribute. Tato kolekce obsahuje hry Cotton 2, Cotton Boomerang a Guardian Force. Každá hra je již nyní k dispozici celosvětově digitálně, ale jednotlivě. V Japonsku je ale v prodeji také ve vyzické podobě.

Sběratelská edice bude pro západ dostupná v množství 2 500 kopií pro Switch a 1 000 kopií pro PlayStation 4 a bude obsahovat: kopii hry, sběratelský box s magnetickou západkou, barevný manuál ke hře, artbook v pevné vazbě (A5), oboustranný plakát (A2), 3 arkádové letáky (A5), všechny tři soundtracky, exkluzivní pohár Yunomi, hrneček s Cotton, 10 karet s postavami, smaltovaný odznáček Guardian Force, tři samolepky a velkou sadu samolepek.

Limitovaná edice bude v prodeji v počtu 2 500 kopií pro Switch a 1 000 kopií pro PlayStation 4 a bude obsahovat pouze kopii hry.


GYAAR Studio

Společnost Bandai Namco Studios založila svou vlastní značku GYAAR Studio pro vydávání nezávislých titulů, které má z mladých talentů vytvořit špičkové tvůrce her tím, že jim umožní svobodně a napřímo prezentovat své myšlenky. Jejich prvním titulem je dříve oznámený Survival Quiz CITY, vydaný společností Phoenixx.

Přehled novinek z Japonska 41. týdne

GYAAR Studio plánuje vydat aspoň jeden nezávislý herní titul ročně. Každý titul bude vyvinut týmem tvůrců, vnímajících se jako "hrdinové" a rekrutovaných z řad mladých zaměstnanců studia.

Název GYAAR Studio je převzat z postavy GYAARa z první hry studia Survival Quiz CITY. GYAAR byl použit jak pro název a i do loga, aby bylo zachováno počáteční přesvědčení a nadšení, které vzniklo při vývoji hry Survival Quiz CITY i do budoucna.

Oficiální stránky GYAAR Studio jsou v angličtině nebo japonštině. Studio můžete sledovat i na Twitteru.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Back 4 Blood (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • Earth Defense Force 2017 for Nintendo Switch (Switch)
  • Fight of Animals: Arena (Switch) – vychází digitálně celosvětově
  • The Idolmaster: Starlit Season (PS4)
  • Monark (PS5, PS4, Switch)

Digitálně

  • Aeon Must Die! (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • A Little Golf Journey (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Arcade Archives Rally-X (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Arietta of Spirits (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Back 4 Blood (Xbox Series / One, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • The Bear And The Admiral (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Bokuhime Project (PC [Steam])
  • Bonito Days (Switch) – vychází celosvětově
  • Catty & Batty: The Spirit Guide (Switch) – vychází celosvětově
  • Deep Insanity ASYLUM (PC [Steam], iOS, Android)
  • Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Drum Box (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Dungeon Encounters (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Gleylancer (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • The Good Life (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Hello Neighbor (Switch) – již dostupná celosvětově
  • The Idolmaster: Starlit Season (PC [Steam])
  • Immortus Temporus (Switch) – vychází celosvětově
  • Karakuri Keimusho kara no Dasshutsu (Switch)
  • Knight’s Retreat (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Lumione (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Medieval Tower Defense (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Mercenaries Rebirth: Call of the Wild Lynx (PS4, Switch)
  • Mon Amour (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • The Riftbreaker (PS5, Xbox Series, PC [Steam]) – vychází fyzicky celosvětově
  • Ruin Raiders (Switch) – vychází celosvětově
  • Survival Z (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Tears of Avia (Switch) – vychází celosvětově
  • Toroom (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Waifu Discovered 2: Medieval Fantasy (Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1715

  • Blue Reflection: Second Light (PS4, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/8/9/8 [33/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 4. do 10. října 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Metroid Dread (Switch) – 86 798 ks (novinka)
  2. Far Cry 6 (PlayStation 4) – 34 219 ks (novinka)
  3. Far Cry 6 (PlayStation 5) – 16 686 ks (novinka)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 12 257 ks (4 085 509 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 11 936 ks (4 450 954 ks)
  6. Ring Fit Adventure (Switch) – 11 257 ks (2 862 651 ks)
  7. Minecraft (Switch) – 10 699 ks (2 225 165 ks)
  8. Doki Doki Literature Club Plus! (Switch) – 9 513 ks (novinka)
  9. Lost Judgment (PlayStation 4) – 8 589 ks (140 834 ks)
  10. WarioWare: Get It Together! (Switch) – 7 787 ks (144 966 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 138 409 ks (novinka)
  2. Switch – 32 792 ks (17 198 146 ks)
  3. PlayStation 5 – 13 786 ks (922 929 ks)
  4. Switch Lite – 8 650 ks (4 088 784 ks)
  5. Xbox Series S – 2 920 ks (38 307 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 2 099 ks (177 974 ks)
  7. PlayStation 4 – 961 ks (7 813 467 ks)
  8. Xbox Series X – 527 ks (64 284 ks)
  9. New 2DS LL (včetně 2DS) – 405 ks (1 174 950 ks)

Nejkrásnější chrámy - 出雲大社/Izumo Oyashiro

出雲大社 nebo Izumo Oyashiro nebo taky Izumo Taisha je třicátým chrámem, který sjem vám v pravodelném přehledu představili. Zároveň jde o velmi speciální místo, na kterém se shromažďují najednou všechna božstva z celého Japonska. Důvodem, proč se tak děje, je diskuze ohledně manželství, úmrtí a narození, ke kterým dojde v příštím roce. Jde také o nejoblíbenější místo k modlitbě za jakýkoli druh dohazování, spojení nebo přání.

Najdete ji 5 minut chůze od stabice Izumo Taishamae na železnici Ichibata anebo přibližně 20 minut jízdy z Izumo-shi.

Stránky svatyně najdete pouze v japonštině, adresa je 195 Kizukihigashi, Taisha-cho, Izumo-shi, Shimane.

A protože jde o poslední svatyni našeho seriálu, představíme si ji rovnou dvěmi videi.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Hoshikuzu KRNKRN, Bandai Namco, Sony Interactive Entertainment Japan Asia, Square Enix, OKJOY, Capcom, Cubetype, Macaron Studio, Sonic Powered, SNK, miHoYo, Idea Factory International, Nintendo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama