Přehled novinek z Japonska 7. týdne
Samurai Warriors 5 Novinka Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes vás čekají ninjové, epické příběhy, démoni, bojovky, ale i Touhou Project.

Reklama

Tento týden budu v úvodním přehledu trochu osobní a rovnou se omluvím za relativně menší nášup informací. Za prvé - začátkem tohoto týdne nebylo tolik nových informací, jak bych pro přehled japonských novinek chtěl. A za druhé - jsem v týdnu bohužel docela dost cestoval, nejprve obchodně a aktuálně jsem mimo civilizaci bez stabilní internetového připojení. Zároveň jsem ale při čtení knížky Planeta Nippon dospěl názoru, že je pro mne znalost japonštiny klíčová (ano, jde o čistě sobecký důvod) a začal hledat jazykové kurzy. To jen tak na okraj.

Ve finále je ale i tento přehled celkem obsažný a na konec jsem si dovolil přidat k prodejům her a konzolí také jeden nový seznam. Rád bych pak slyšel váš názor, zda v něm má dále pokračovat a teď již přeji příjemné víkendové počtení!


Bravely Default II

Začneme opět nejočekávanějším RPG od Square Enixu (dobře, asi trochu přeháním) jménem Bravely Default II, ke kterému SE vydal startovní "Final" trailer a novou sadu screenshotů.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Bravely Default II má vyjít celosvětově pro Switch 26. února a vy si ji již nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Aniplex se konečně uvolil a společně s vývojáři ze studia CyberConnect2 poprvé předvedli živou gameplay ukázku hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutana. Během live streamu Kimetsu Matsuri Online: Anime Second Year Anniversary ukázali v reálu režim Versus.

Sedmiminutové video, které můžete vidět níže, byly mimo jiné potvrzeny jako hratelné postavy tyto charaktery: Tanjiro Kamado, Nezuko Kamado, Zenitsu Agatsuma, Inosuke Hashibara a Giyu Tomioka.

Aniplex ale tento týden s informace ohledně hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan rozhodně neskončil. Na dalším videu a na screenshotech totiž blíže představil Tanjira Kamada a Nezuko Kamadu, které můžete ve hře postavit proti sobě v režimu Versus.

Pokud patříte mezi fanoušky, jsou následující informace zbytečné, ale CyberConnect2 vydal i vizuály Tanjira a Nezuko, které vytvořili na základě svých 3D modelů ze hry, takže jen v rychlosti. Tanjiro bojuje pomocí bojového stylu Water Breathing, který trénoval u Sakonji Urokodakiho a Nezuko zase využívá sílu démonů, kterou získala po napadené démonem a kterým se pak i stala.

Kromě nových akčních soubojových trailerů s Tanjirem a Nezuko, vypustil Aniplex také na druhý díl video seriálu Development Report“.

Představení postav

Druhý Development Report

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro v roce 2021.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works začal minulý týden představovat první videa ze série Starter Guide, kterým představuje hratelné postavy otevřeného konzolového beta testu hry Guilty Gear: Strive, probíhajícího od 18. do 21. února. Protože jsme již dopředu věděli, jak budou postupně postavy představovány, pokračujeme s dalšími.

Nagoriyuki

Giovanna

Přehled herních systémů

Základní akce

Guilty Gear: Strive má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC vyjít 9. dubna. Vydání Deluxe a Ultimate Edition budou pro PlayStation 5 a PlayStation 4 zpřístupněna o tři dny dříve, tedy 6. dubna.


Ninja Gaiden Master Collection

Společnost Koei Tecmo a vývojáři ze studia Team Ninja oznámili vydání remasterovaných verzí her Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 a Ninja Gaiden 3: Razor's Edge v podobě kolekce Ninja Gaiden: Master Collection. Ve verzi pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC vychází celosvětově 10. června a bude obsahovat také většinu dříve vydávaného dalšího obsahu ke stažení.

V tiskové zprávě uvádí šéf Teamu Ninja Yosuke Hayashi že je Ninja Gaiden jedním z nejdůležitějších a monumentálních titulů studia, ale že se jim nepodařilo vydat nový titul série na platformách současné generace. Je tedy rád, že jej mohou vydat aspoň v tomto formátu jako trilogii.

Oficiální stránky najdete zde.


Samurai Warriors 5

Koei Tecmo připravuje vydání hry Samurai Warriors 5 od vývojářů z Omega Force. Hra má být dostupná pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC, ale datum vydání zatím nebylo oznámeno.

Samurai Warriors 5 má být svěžím, novým představení značky, nabízející úplně nový příběh, vylepšené návrhy postav a novou stylovou vizuální prezentaci. Příběh je zasazen do období Sengoku a zaměřuje se na vztah postav Nobunagy Ody a Mitsuhideho Akechi.

Více budeme o hře vědět po live streamu Samurai Warriors 5, který proběhne 25. února a který se bude pravidelně opakovat až do vydání hry letos v létě.

Níže se podívejte na anglický trailer (japonskou verzi najdete zde) nebo navštivte oficiální anglické internetové stránky. Japonský web hry najdete zde.


The Caligula Effect 2

FuRyu oficiálně oznámili vydání druhého dílu hry The Caligula Effect (recenzi remasteru prvního dílu najdete zde), který vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. června za 8 778 jenů (asi 1 700 Kč). The Caligula Effect 2 bude k dispozici také v limitovaná edici.

Příběh hry bude hodně podobný prvnímu dílu, tedy opět nás čekají studenti akademie, kteří se snaží najít cestu zpět do reality ze silně zidealizovaného světa. Mezi hlavními idoly tentokrát najdeme Regret (dabing Arisa Kori), tvůrkyni ideálního světa. Dále to bude χ (dabing Mayu Mineda), která se postaví proti Regret a dá hlavním postavám moc zničit "realitu" Redo a která bude Go-Home Club podporovat silou písně.

Mezi členy Go-Home Clubu jsou tentokrát Gin Noto (dabing Aoi Ichikawa), Kiriko Miyasako (dabing Yume Miyamoto), Shota Tsurumaki (dabing Kento Itou), Sasara Amiki (dabing Sumire Morohoshi), Kobato Kazamatsuri (dabing Yuuto Uemura), Niko Komamura (dabing Hiyori Kono), Ryuto Tsukishima (dabing Kouki Uchiyama) a Marie Amabuki (dabing Mai Fuchigami).

FuRyu má na 27. února na 20:00 JST naplánovaný live stream The Caligula Effect 2, kde ukáže nové záběry z hraní a hlavně chystá prozradit nejnovější informace.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Ani tento týden nemůže chybět Acquire, která se dále chlubí postavami ze hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed. Tentokrát je to Satoko Midou a Ryuuji Sejima.

Satoko Midou (dabing Miho Miyagawa) je agentkou organizace NIRO (National Information Research Organisation), která loví Shadow Souls ohrožující klidný život v Akihabaře. Midou je také prostředníkem mezi hlavním protagonistou hry a organizací NIRO.

Ryuuji Sejima (dabing Kenichiro Matsuda) je nadřízeným Satoky Midou. Jde o klíčovou postavu organizace NIRO. Jak ale jeho chování a jednání ovlivní hlavního hrdinu, budete muset zjistit při hraní.

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed má vyjít v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 20. května a následně na západě pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


The King of Fighters XV

SNK zase vydali nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, tentokrát představující hratelnou postavu jménem Kyo Kusanagi (dabing Tomoaki Maeno).

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro zatím neohlášené platformy, ale snad se již příští týden dovíme něco víc.


Project Triangle Strategy

Square Enix připravuje velmi zajímavé [aspoň podle mne - pozn. autora] taktické RPG Project Triangle Strategy. Má jít o novou hru z pomyslné série "HD-2D" her pro konzoli Switch. Vyjít má v roce 2022 a Nintendo jej plánuje vydat rovnou i na západě a demo je již nyní k dispozici na eShopu Nintenda.

Povedete skupinu válečníků, mezi kterými najdete Serenoua, dědice království Glenbrook, za kterého budete ve hře rozhodovat. Klíčové volby které uděláte, posílí jedno ze tří přesvědčení (Utility, Morality, Liberty) a které dohromady utváří Serenoův pohled na svět a ovlivní taky, jak se bude příběh dál vyvíjet. Když pak narazíte se skutečně závažná rozhodnutími, bude své hlasy odevzdávat více postav a to podle stupnice svého přesvědčení. V těchto okamžicích mohou vaši spojenci a rozhodnutí která učiníte, určit osud celých národů a také kontinentu Norzelia.

Bojový systém je založený na tahových bitvách, ve kterých je klíčem hledání nejlepšího místa [při prohlížení obrázků jsem si vyloženě vzpomněl na hru Stella Glow - pozn. autora]. Umístěním jednotky na vyšší pozici, můžete získat kontrolu nad bitevním polem a také výhodu delšího dostřelu. Můžete také své nepřátele obklíčit po obou stranách a poté zasáhnout zezadu a následně provést silný útok. Důležitou součástí boje jsou také elementární řetězové reakce. Například použijte oheň k roztavení ledového terénu a poté použijte blesk a zasáhnete nepřítele elektrickým proudem.

Zde najdete oficiální japonské internetové stránky hry a níže se můžete podívat na první várku trailerů.

Teaser trailer

Příběhový trailer


Legend of Mana Remastered

Hráči se budou moci 24. června vydat ve hře Legend of Mana na mystickou cestu, vklouznout do kůže hlavního hrdiny a najít legendární strom Mana, který viděl ve snu. Během svého dobrodružství získáte speciální artefakty, které lze umístit na jinak prázdnou mapu a oživit tak města a dungeony prostřednictvím systému Land Creation. Hráči mohou v příběhu postupovat různými způsoby na základě vlastních rozhodnutí a získat tak osobnější a jedinečný herní zážitek.

Square Enix oznámil vydání remasterované verze hry Legend of Mana pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. Remaster vyjde pouze digitálně 24. června za nějakých 29,99 dolarů. Za předobjednávku PlayStation 4 verze dostanete 10 avatarů a téma, zatímco předobjednávky na PC obsahují pouze wallpaper.

V Japonsku ale bude v prodeji také fyzická sběratelská edici pro PlayStation 4 a Switch. V prodeji bude za 14 300 jenů (asi 2 800 Kč) prostřednictvím online obchodu Square Enixu. Obsahuje kopii hry, artbook Art of Mana 30th Anniversary Special Issue, oficiální soundtrack Legend of Mana Remastered: The Soundtrack a plyšáka Li'l Cactus.

Hra Legend of Mana byla poprvé vydána pro PlayStation v červenci roku 1999. Remaster se dočkal přepracovaného vzhledu, upraveného soundtracku a minihry Ring Ring Land, která se poprvé dostala i na západ.


SaGa Frontier Remastered

Součástí probíhajícího SaGa Projectu od Square Enixu, který doposud zahrnoval západní vydání her Romancing SaGa 3, SaGa Scarlet Grace: Ambitions a Romancing SaGa Re;univerSe, bude také remaster hry SaGa Frontier. Ten bude v prodeji ve verzích pro Nintendo Switch, systému PlayStation 4, přes Steam pro PC a pro mobilní zařízení s iOS a Androidem. Nabídne vylepšenou grafiku optimalizovanou pro moderní platformy, která má za úkol hlavně oživit postavy této hry.

Hráči toto dobrodružství začnou jako jeden z osmi hrdinů. Volba je na vás prostřednictvím systému Free-Form Scenario System. Každá postava má svůj vlastní příběh a cíle a zkoumá sci-fi fantasy univerzum "The Regions" různými způsoby a objevuje jedinečné světy, technologie a kouzla.

Remaster je postaven na několika dějových liniích původního titulu, ale byly přidány dříve vystřižené scény, včetně hlavního scénáře Fuse a několika nových událostí pro oblíbenou postavu Aselluse.

SaGa Frontier Remastered vyjde digitálně pro PlayStation 4, Switch, pro PC přes Steam, iOS a Android 15. dubna.


Maglam Lord

D3 Publisher spolu s vývojáři z Felistelly představili další postavu z akčního RPG Maglam Lord. Tentokrát jde o Mauve (dabing Kaito Ishikawa).

Maglam Lord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


Super Smash Bros. Ultimate

Do bojovky Super Smash Bros. Ultimate přijde nová postava. Ke stažení bude Pyra/Mythra z Xenoblade Chronicles 2. Obě vlastně fungují jako jedna postava, mezi kterou můžete libovolně přepínat. Pyra/Mythra bude uvedena v březnu jako součást Fighters Passu Vol. 2.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Super Smash Bros. Ultimate je nyní k dispozici pro Switch.


Solomon Program

Minulý týden jsme vám ukázali první videa, které nám představily free-to-play hru spadající do žánru "battlegramming strategy" jménem Solomon Program. Konami ale má stále pocit, že musí hráče s tímto titulem více seznámit, takže přidalo další várku videí a také rovnou oznámilo ceny za stahovatelný obsah a za mikrotransakce, což našince prozatím asi zajímat moc nemusí, tak jen informačně. Zdarma budou přídavky "ver. Zero: The Thief Demon and the Witch" a "ver. One: “War Cry of the Blade Dancer” Starter", za 2 000 jenů bude "ver. One: “War Cry of the Blade Dancer” Booster a za 100 janů Roulette Chip.

Ze stránek eShopu Nintenda se můžeme dozvědět, že se hra Solomon Program bude točit kolem hackování světa hrou. Budete pročítat Solomon Programy a také si je sami psát. Podobně se budete muset postarat o strategické bitevní programy, díky kterým si zajistíte dovednosti z nového světa.

Přes programování si budete přizpůsobovat mechaniku svých příšer. Při odpočinku od bojů můžete přes Deep Mining kultivovat umělou inteligenci. Zároveň ji můžete upgradovat a získejte ty nejlepší procesory.

Jak hrát: Programování

Jak hrát: Dolování

Jak hrát: Online bitvy

Solomon Program vychází v Japonsku pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 25. února. Oficiální stránky hry najdete zde.


Touhou Hyouibana: Antinomy Of Common Flowers

Touhou Project asi zná každý, kdo se trochu zajímá o japonskou herní scénu. Bojovka s režimem dva na dva v podobě hry Touhou Hyouibana: Antinomy Of Common Flowers vyjde oficiálně digitálně v Japonsku ve verzích pro PlayStation 4 a Switch za 4 180 jenů (asi 850 Kč). Za jejím vydáním stojí společnost Phoenixx a o vývoj se postaraly studia Twilight Frontier a Team Shanghai Alice.

Touhou Hyouibana: Antinomy Of Common Flowers se tak stala patnáctým oficiálním pokračováním série Touhou Project. Poprvé vyšla pro PC přes Comiket 93 v prosinci roku 2017, následovaný v lednu roku 2018 verzí distribuovanou přes Steam. Hra je ale k dispozici pouze v japonštině.

Příběh Touhou Hyouibana: Antinomy Of Common Flowers se odehrává po událostech z předchozí bojovky Touhou Project Touhou Shinporoku: Urban Legend in Limbo a vlastně nám vypráví příběh jednoho ze zvláštních fenoménů, který stojí za incidentem Urban Legend.

Mimo Story Mode, který si můžete přečíst také jako oficiální příběh Touhou Projectu, nabídne hra také lokální a online Versus režim, mody Practice a Replay a hudební galerii. Více si můžete o hře přečíst zde.


Gensou Skydrift

Ačkoli to tak nevypadá, další hra také spadá pod Touhou Project. Jde o závodní hru pro PlayStation 4 Gensou Skydrift, která vyjde celosvětově prostřednictvím PlayStation Store 9. března za 21,99 euro. Její vydavatel, opět je to společnost Phoenixx, a vývojáři z illuCalabu oznámili, že bude podporovat angličtinu, japonštinu a čínštinu (zjednodušenou i tradiční).

Verze pro PlayStation 4 dostane nové hratelné postavy v podobě Alice Margatroid a Rin Kaenbyou a nové stage Heaven a Redevelopment Area B, které pak budou ve stejný den přidány i do aktuálně dostupných verzí pro Switch a pro PC (Steam) a to prostřednictvím bezplatné aktualizace.

Zajímavé ale je, že ačkoli verze hry Gensou Skydrift pro Switch a PC podporují multiplatformní multiplayer, verze pro PlayStation 4 tuto funkci mít nebude.

Gensou Skydrift tedy nabídne 20 prostředí, ve kterých se budete pohybovat s dvojicí 22 vybraných 22 postav. Jedna vždy funguje jako vozidlo a druhá ji kočíruje a sedí ji na zádech jako řidič. Každá má navíc odlišné statistiky a používá jiné kouzla. Strategicky pak musíte měnit pozice postav (jezdec x vozidlo), abyste dokonale zvládli projet tratí anebo využili ve správný okamžik jejich schopnosti.

Hra nabízí "kouzelný" příběhový Story režim, souboje o nejlepší čas za projetí kola v Time Attacku nebo se můžete v online multiplaeyrovém Versus Modu postavit živé konkurenci proti až sedmi protivníkům.


Valkyrie of Phantasm

Area Zero vydal zajímavý "full-scale development start" trailer k další hře, ve které budou hlavními hrdinkami postavy Touhou Project, kterou je letecký akční "simulátor" Valkyrie of Phantasm.

Valkyrie of Phantasm je rychlejší, intenzivnější a šílenější prolog ke hře Area Zero od vývojářů ze studia Touhou Sky Arena, ve kterém se hráčům představí nové okřídlené dívky Valkyrie Arms, které do Gensokyo přivedl někdo zvenčí. Díky tomu získaly sílu znásobit vzdušné schopnosti nositele a čím hlubší bude jejich vazba s partnerem, tím rychlejší a silnější se nositel stane.

T tomto novém projektu byly obnoveny i návrhy postav a kombinace postav z Touhou Projectu a klasických mechanických jednotek, vytváří zajímavý vizuální koncept. Ve hře se objevá Reimu Hakurei, Marisa Kirisame, Youmu Konpaku a Patchouli Kniwledge.

Od 21. března bude distribuována (přes Hakurei Jinja Reitaisai) Valkyrie of Phantasm ve verzi 0.2 pro Windows 7, 8 a 10 21. března. Pomocí kódu ke stažení vytištěného na kartě si budete moci stáhnout a vyzkoušet hraní verze 0.2 a její aktualizace (verze 0.2 až 0,29).

Valkyrie of Phantasm byla dříve oznámena pro PlayStation 4, Switch a PC. Nejnovější traier (viz níže) ale prozrazuje, že celý seznam postav, podporované platformy a datum vydání plné hry ještě není úplně jasné.


BlazBlue Alternative: Dark War

Pro oddech tady máte úvodní film a startovní trailer k "chain combo" RPG vizuálnímu románu od vývojářů z Linked Brain v podobě hry BlazBlue Alternative: Dark War.

Úvodní film

Startovní trailer

BlazBlue Alternative: Dark War má v Japonsku vyjít pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play 16. února jako free-to-play hra s nákupy v aplikaci.


World's End Club

Switch verze side-scrolling akční adventury World's End Club vyjde v Japonsku 27. května a na západě 28. května. Vydavatel IzanagiGames a vývojáři z Too Kyo Games tuto hru poprvé spustili pro Apple Arcade v září loňského roku.

Dvanáct 12 letých dětí se ve hře vydá na cestu dlouhou 1 200 km. Hra nabízí jednoduché ovládání, ale klíčem je výběr postav, které se mění v průběhu dobrodružství v celého větvícího se příběhu a přitom navštívíte známá místa z celého Japonska.

Scénář napsal tvůrce série Zero Escape, Kotara Uchikoshiho a kreativní režisér Danganronpy Kazutaka Kodaka.


Neon White

Společnosti Annapurna Interactive, Donut County a Ben Esposito ohlásili hru Neon White [ano, najde úplně o japonskou hru, tak to berte jako odpočinek - pozn. autora]. Jde o akci z pohledu první osoby a vyjít má tuto zimu pro Switch a přes Steam pro PC.

Neon White je bleskově rychlá akční hra z pohledu první osoby, kde budete zabíjet démony a sbírat karty duší jen proto, abyste se jako zabiják vybraný peklem mohl soupeřit s dalšími zabijáky démonů o šanci žít trvale v nebi. Vyhrát může jen ten nejrychlejší.


Ayakashi: Romance Reborn Dawn Chapter & Twilight Chapter

Hrdinka hry Ayakashi: Romance Reborn Dawn Chapter & Twilight Chapter najde jednoho dne starou hůlku a zjistí, že má magickou sílu Onmyoji. Brzy potom se objeví celá řada duchů Ayakashi, známých přímo z legend. Od nich si poslechne vyprávění o jejich poutech z minulého života. Tragický příběh, který začal před 1 000 roky náhle ožívá.

Vizuální otome román Ayakashi: Romance Reborn Dawn Chapter & Twilight Chapter vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 4. března.


Tales of Vesperia: Definitive Edition

Bandai Namco oznámila celkové celosvětové prodeje hry Tales of Vesperia: Definitive Edition, které přesáhly hranici jeden milion kusů.

Na oslavu tohoto milníku je digitální vydání hry Tales of Vesperia: Definitive Edition v Japonsku v prodeji do 3. března za sníženou cenu, která je pro PlayStation 4 4 827 jenů (za 3 384 jenů pro členy PlayStation Plus) a Switch verze je k dispozici za 3 385 jenů. Obě verze standardně stojí 6 270 jenů.

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Tales of Vesperia: Definitive Edition je nyní celosvětově k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


CyberConnect2

Společnost CyberConnect2 slaví 25. výroční a z toho důvodu spustili 16. února nové internetové stránky, na kterých prezident a generální ředitel společnosti Hiroshi Matsuyama uveřejnil speciální video. V něm hovoří o čtyřech hlavních tématech, které mají být něčím jako "prvním kolem oznámení", mezi kterými najdete i spuštění oficiálního online obchodu společnosti CyberConnect 2.

Japonské vývojářské studio z Fukuoky bylo založeno 16. února 1996 a v letech 2010 a 2016 otevřelo další dvě studia v Tokiu a Montrealu. CyberConnect2 proslavily franšízy jako jsou .hack a Naruto: Ultimate Ninja, ale stál také za vývojem her Little Tail Bronx, Asura's Wrath, JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle a JoJo's Bizarre Adventure: Eyes of Heaven, Dragon Ball Z: Kakarot a také za již dnes výše zmíněnou hrou Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan.

Nemá asi smysl tady přepisovat kompletně celé sdělení, tak jen vypíchnu několik důležitých bodů.

Ředitel společnost CyberConnect2 Hiroshi Matsuyama v úvodu poděkoval všem, se kterými v oboru videoherní zábavy spolupracovali a především fanouškům, kteří jejich tituly milují. Připomenul rozšíření stua o další 2 pobočky s tím, že včetně nových zaměstnanců zaměstnávají celkem 280 lidí.

Matsuyama vypíchnul čtyři hlavní témata sdělení. První téma se týká ilustrací a zpráv s blahopřáním od fanoušků, ale také lidí z oboru jako jsou manga umělci, animátory a další tvůrci her, které budou na stránkách pravidelně vystavovat.

Druhým tématem je desetiletá spolupráce s tvůrci hudby, skupinou LieN. Všechny hry, pro které tato skupina připravila hudbu, třeba .hack, byly vydány přes Bandai Namco Entertainment. Ale v současné době spolupracují přímo s CyberConnectem2 a chtějí vytvořit k 25. výročí CyberConnectu2 novou skladbu. Půjde ale o jakési hudební video, kde použijí obrázky a ilustrace, zmíněné výše.

Téma 3 se týkalo oficiálního internetového obchodu CyberConnectu2. Ten bude nabízet různé zboží a knihy, určené nejen pro Japonsko, ale i pro mezinárodní trh. Jen pro zajímavost, každý kdo si teď něco z obchodu koupí, dostane jako dárek speciální pohlednici, která se ale bude během roku měnit. Tento měsíc navíc bude jako dárek sada tří pohlednic, ale budou pouze v limitovaném množství, takže platí princip "kdo dřív přijde"

Čtvrté téma ve videu pak bylo vyloženě děkovné, protože od fanoušků obdrželi MNOHO květinových aranžmá, většinou orchidejí, takže teď studio vypadá jako v květinářství: "Doposud jsme pracovali pro mnoho lidí a od všech těchto lidí dostáváme hodně květin. Ve skutečnosti je dostáváme každý den. Nejen dnes, 16. února, ale další a další a další den, za dobu asi jednoho týdne dostáváme přibližně 100 kytic... vážíme si sentimentu, ale zaměstnanci naší kanceláře dostávají květiny celý den, od rána až do noci. Když zazvoní zvonek a odpovědí je květinářství, vždy se ptají: 'Kam je mám dát?' Náš vstup není tak velký, takže rychle zaplní haly a dokonce i vývojářská místnost. Je to, jako by se celé místo proměnilo v květinářství a naši zaměstnanci v kanceláři jsou doslova pokryti pylem. Ale vydávají tak krásnou vůni, je to skoro jako opravdu pěkný parfém, který plní haly, ale je to pro práci zatěžující."


Falcom

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Na 9. břena na 20:00 JST má Dengeki Online naplánován živý přenos uspořádaný ke 40. výročí společnosti Falcomu. Live stream můžete sledovat na YouTube.

Ve vysílání budou oznámeny průběžné výsledky průzkumu ke 40. výročí Falcomu, který v současné době provádí Dengeki Online, dále nabídne ohlédnutí se za 40-ti letou historií Falcomu od starých titulů k novým a také dostaneme nejnovější informace ke hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. Mezi přednášejícími budou prezident Falcomu Toshihiro Kondo a lidé z Dengeki.

Jen pro informaci, The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít na prozatím neohlášenou platformu ještě v letošním roce.


Konami

Společnost Konami oznámila spuštění oficiálního online obchodu Official Konami Shop. K jeho spuštění došlo díky spolupráci s losangeleskou kreativní agenturou Waypoint.

Stránky obchodu jsou v provozu od párku 19. února a nabízí celou řadu oficiálního zboží značky Konami, od praktických věcí jako hrnečky, přes oděvy, doplňky, až po speciální předměty a sběratelské předměty značek jako je Castlevania, Metal Gear, Goemon, Suikoden, eFootball PES a další.

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Recenze Famitsu Vol. 1681

  • Cotton Reboot! (PS4, Switch) - 8/7/7/8 [30/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 8. do 14. února 2021.

Software

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Nintendo Switch) – 250 018 ks (novinka)
  2. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Nintendo Switch) – 46 638 ks (1 892 677 ks)
  3. Little Nightmares II (Nintendo Switch) – 24 470 ks (novinka)
  4. Ring Fit Adventure (Nintendo Switch) – 24 261 ks (2 370 359 ks)
  5. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch) – 16 379 ks (6 641 405 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch) – 16 354 ks (3 672 494 ks)
  7. Little Nightmares II (PlayStation 4) – 11 163 ks (novinka)
  8. Minecraft (Nintendo Switch) – 10 139 ks (1 817 064 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch) – 10 087 ks (4 155 990 ks)
  10. Pokemon Sword/Shield (Nintendo Switch) – 8 324 ks (3 963 878 ks)

Hardware

  1. Switch – 88 087 ks (15 117 669 ks)
  2. PlayStation 5 – 22 336 ks (305 054 ks)
  3. Switch Lite – 21 528 ks (3 296 194 ks)
  4. PlayStation 4 – 4 392 ks (7 758 148 ks)
  5. New 2DS LL (včetně 2DS) – 797 ks (1 155 215 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 554 ks (58 930 ks)
  7. Xbox Series X – 87 ks (26 321 ks)
  8. Xbox Series S – 49 ks (7 479 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 15 ks (1 575 632 ks)

Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Kingdom Come: Deliverance DMM Games The Best (PS4) + Royal Edition
  • The Silver 2425 (Switch)
  • void tRrLM(); ++ver; //Void Terrarium Plus (PS5)

Digitálně

  • Aery: Little Bird Adventure (Switch) - k dispozici již celosvětově
  • ALTDEUS: Beyond Chronos (PC přes Steam)
  • Cape’s Escape Game 2nd Room (Switch) - vychází celosvětově
  • Clea (Switch) - k dispozici již celosvětově
  • Crazy Oce (Switch) - vychází celosvětově
  • Collapsed (přepínač) - k dispozici již celosvětově
  • Corpse Party (PS4, Switch) - podporu anglických titulků
  • Everybody’s Radio Controlled Car Grand Prix (Switch)
  • Glam (Switch) - vychází celosvětově
  • G-Mode Archives 30: Sorcerian (přepínač)
  • Iris.Fall (Switch) - k dispozici již celosvětově
  • Kingdom Come: Deliverance DMM Games The Best (PC přes DMM Games)
  • Natsuki Chronicles (PS4)
  • Nekosama no Yamagoya kara no Dasshutsu (přepínač)
  • Pachi Pachi On a Roll (PS4, Switch, PS Vita) - vychází celosvětově
  • SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium (Switch) - vychází celosvětově
  • Speed Limit (PS4, Xbox One, Switch) - vychází celosvětově
  • Void Gore (PS4, Xbox One, Switch) - vychází celosvětově

Biografická manga Yoko Tary

A teď trochu jinak. Společnost Cycomi oznámila datum vydání nového arcu online manga série Game Creators of Biography, ve kterém nám představují velmi zajímavou postavu Yoko Tary. Mangu mají na svědomí Kenji Yoshida a Reijirou Katou, ale prozatím ještě nevíme, kolik kapitol bude mít. Mangu si budete moci zdarma přečíst (pokud ovládáte japonštinu) na oficiálních internetových stránkách Cycomi.

Yoko Taro je známý hlavně díky svému osobitému stylu psaní a zaměřením se na temnější stránky lidstva. Je taky docela dost výstřední, protože vlastně nikdy neodhalil svou tvář a taky moc extra nic nekomentuje. Například na otázku, kterou postavu pro SINoALICE si pro tvorbě oblíbil, řekl v rozhovoru pro Siliconeru jen: "Je to moje práce, takže mi žádná [postava - pozn. redakce] nebyla příjemná. Cítil jsem se jako pokorný dělník pokrytý bahnem a když jsem psal na klávesnici, myslel jsem si: 'Chci to mít za sebou a napít se.'"

Jen na okraj, v době od 13. ledna do 10. února 2019 se tvůrci biografie zaměřili na Akihika Yoshidu a jeho práci na Final Fantasy Tactics a Vagrant Story. Yoshida byl hlavním návrhářem postav také pro hry NieR: Automata, sérii Bravely Default a Final Fantasy XIV. V manze se autoři zaměřili na to, jak Yoshida se svým týmem vypořádali s technologickým omezením, aby mohli v těchto RPG vytvořit všepohlcující zážitek, srovnatelný s Final Fantasy VII.

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Arc série Game Creators of Biography s Yoko Tarem začne tedy vycházet na oficiálních stránkách Cycomi 21. února 2021.

Zdroj: Aniplex, Arc System Works, Phoenixx, Ryokutya2089., Bandai Namco, CyberConnect2, Linked Brain, Konami, Touhou Sky Arena, Square Enix, FuRyu, SNK, Koei tecmo, Annapurna Interactive, Voltage, Acquire, Dengeki Online

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama