Přehled oznámení na letošním Tokyo Games Show
Novinka Přehled oznámení na letošním Tokyo Games Show

Přehled oznámení na letošním Tokyo Games Show

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10

Dočkáme se nového Toukidenu, One Piece hry nebo Yakuzy.

Reklama

V současné době probíhá v Tokiu herní výstava Tokyo Game Show, která slibovala celou řadu zajímavých oznámení. Japonští vývojáři totiž tradičně některé informace neuveřejňují na E3 nebo na Gamescomu a nechávají si je až na září na TGS. Dnes vám nabízíme krátký přehled nových oznámení s tím, že podstatnější zprávy získají vlastní novinku.

Společnost Sega oznámila tituly Yakuza Kiwami, remake původní Yakuzy, rozšířený dalšími scénáři, určený pro PlayStation 4 a PlayStation 3, a nový díl Yakuzy s číslovkou 6.

Yakuza: Kiwami vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 21. ledna 2016 za cenu 6490 jenů a bude obsahovat kód pro stažení časově omezeného dema Yakuzy 6, které bude určené pouze pro PS4. Yakuza 6 pak vyjde pouze na PS4 na podzim roku 2016.

Během tiskové konference SCEJA oznámili Bandai Namco novou hru z univerza mangy a anime One Piece. Jde o One Piece: Burning Blood pro PlayStation 4 a PS Vitu od studia Spike Chunsoft. Zaměřit se má na bitvy a specifické osoby z univerza One Piece se schopnostmi ďábelského ovoce.

Square Enix konečně potvrdili Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue pro PlayStation 4. Jde o kolekci Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD (původně vydsné v roce 2012 jako Kingdom Hearts: Dream Drop Distance), Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep: A Fragmentory Passage (nová epizoda, vedoucí k ději Kingdom Hearts III) a film Kingdom Hearts Chi: Back Cover (spojující části série s připravovaným mobilním dílem Kingdom Hearts: Unchained Chi).

Datum vydání nebylo oznámeno, ale kompilace je plánována pro Japonsko, Severní Ameriku a Evropu.

Kromě Kingdom Hearts pak SE oznámili datum vydání Dragon Quest Builders pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu. Prozatím se ale týká pouze Japonska a připadlo na 28. ledna 2016.

SNK Playmore přišli se 14 dílem bojovky The King of Fighters pro konzoli PS4. Pokračování nabízí zbrusu nové 3D efekty, ale gameplay má zůstat věrná svým kořenům. Hra vyjde v roce 2016.

Milovníci Gundamu si mohou oddychnout díky oznámení Mobile Suit Gundam: Extreme VS Force pro PS Vitu. V Japonsku bude k mání už tuto zimu a nabízí bitvy 2 na 2 a nové režimy. Objevit se zde má Gundam Reconguista in G a Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans (ASW-G-66 Gundam Barbatos).

Nadšeni budou také fanoušci série Toukiden. Koei Tecmo Games totiž připravuje Toukiden 2 pro PlayStation 4, PS3 a PSV. Lovit budeme moci začít v roce 2016, ale zato v plně otevřeném světě.

Hra Ni-Oh byla nejprve oznámena pro PS3 už v roce 2005, ale nyní má vyjít v příštím roce jako exkluzivní titul pro PlayStation 4. Koei Tecmo o ni hovoří jako o hře, „kterou je velmi obtížné projít na první pokus".

Na tiskové konferenci vystoupilo také studio VanillaWare, tvůrci povedené akční 2D hry Dragon's Crown a představili titul 13 Sentinels: Aegis Rim. Tentokrát půjde o sci-fi akční RPG s mechy, které ale zůstane věrno svému charakteristickému vzhledu.

Na konec jsme si nechali hru World of Final Fantasy. Ta spojuje klasické herní mechanismy RPG titulů s nápaditým vzhledem. Hráči povedou dvojčata různými světy série Final Fantasy a budou se setkávat se známými monstry. Budete chytat známé šelmy, jako jsou cactuar, chocobo nebo behemoth, objevovat jejich alternativní formy a učit se novým schopnostem. Hra vyjde pro PlayStation 4 a PS Vitu v roce 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama